Orijinalini görmek için tıklayınız : Belirli hızlarda titreşim problemi
Erkmenz
14.March.2019, 00:05
Merhaba,
Regal Raptor 350 cc bobber model motosikletimle son zamanlarda 40-45 km hız ile düz giderken bütün şasi titriyor. Motoru saga veya sola yatirinca ya da bu hızların altında veya üstünde giderken bir titreme veya ses yok. Sizce nerden kaynaklaniyor olabilir? Bir kac ustaya götürdüm fakat Kıbrıs'ta yaşıyorum ve ustalar sorunu dinlemeden Şamandıradir bunlar ses yapar falan deyip gecistiriyorlar.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Raci06
14.March.2019, 00:31
Merhaba,
Regal Raptor 350 cc bobber model motosikletimle son zamanlarda 40-45 km hız ile düz giderken bütün şasi titriyor. Motoru saga veya sola yatirinca ya da bu hızların altında veya üstünde giderken bir titreme veya ses yok. Sizce nerden kaynaklaniyor olabilir? Bir kac ustaya götürdüm fakat Kıbrıs'ta yaşıyorum ve ustalar sorunu dinlemeden Şamandıradir bunlar ses yapar falan deyip gecistiriyorlar.
Yardımcı olursanız sevinirim.Biraz daha bilgi yazar mısım. Orneğin 45 km hızda vites boşta veya debriyaja basılı ikende olıyor mu? Motor boşta iken ve teker donmezken belli bir devirden sonra bu titreme oluyor mu.
Yani titreşimin kaynağı motor mu yoksa yürüyen aksammı onu bi anlayalım.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Erkmenz
14.March.2019, 01:31
Biraz daha bilgi yazar mısım. Orneğin 45 km hızda vites boşta veya debriyaja basılı ikende olıyor mu? Motor boşta iken ve teker donmezken belli bir devirden sonra bu titreme oluyor mu.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiMerhaba,
Yazmayı unutmuşum. Debriyaj basiliyken, bostayken ve hatta o hizlarda motoru sondursem dahi bu titreşim oluyor.
Sent from my GM 5 Plus using Tapatalk
Eray Aksoy
14.March.2019, 01:56
Biraz daha bilgi yazar mısım. Orneğin 45 km hızda vites boşta veya debriyaja basılı ikende olıyor mu? Motor boşta iken ve teker donmezken belli bir devirden sonra bu titreme oluyor mu.
Acaba balansör dişlisinden kaynaklanıyor olabilir mi ? Bir de o hızlarda vites ve şanzıman dan dolayı motor devrini tamamlayamadığı veya gücü aktaramadığı ihtimalini de düşünmeden edemiyorum ? Bunlardan kaynaklanma olasılığı var mıdır ?
Raci06
14.March.2019, 09:55
Merhaba,
Yazmayı unutmuşum. Debriyaj basiliyken, bostayken ve hatta o hizlarda motoru sondursem dahi bu titreşim oluyor.
Sent from my GM 5 Plus using TapatalkBu durumda sorun yürüyende. Telli cant ise akort ayarı gerekiyor olabilir.
Ön veya arka göbek rulmanlarında sorun olabilir.
Zincir dişli takımlarında sorun olabilir.
Sağa sola yatınca tireşimin kesiliyor olması bana rulman ve mil sorunu gibi geldi.
Kendi başına çözebileceğin bir sorun değil bana göre ama diğer arkadaşların yorumlarına da bir bakarsın. Tekerin düz bassın.
Erkmenz
17.March.2019, 21:33
Bu durumda sorun yürüyende. Telli cant ise akort ayarı gerekiyor olabilir.
Ön veya arka göbek rulmanlarında sorun olabilir.
Zincir dişli takımlarında sorun olabilir.
Sağa sola yatınca tireşimin kesiliyor olması bana rulman ve mil sorunu gibi geldi.
Kendi başına çözebileceğin bir sorun değil bana göre ama diğer arkadaşların yorumlarına da bir bakarsın. Tekerin düz bassın.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiBu gün fark ettiğim bir şeyi eklemek isterim; ön amortisör yağ kaçırıyor sanırım buradan kaynaklaniyor olma ihtimali nedir?
Tüm cevaplariniz için teşekkürler baska bir ustaya goturup baktiracagim.
Raci06
17.March.2019, 22:03
Bu gün fark ettiğim bir şeyi eklemek isterim; ön amortisör yağ kaçırıyor sanırım buradan kaynaklaniyor olma ihtimali nedir?
Tüm cevaplariniz için teşekkürler baska bir ustaya goturup baktiracagim.
Sent from my GM 5 Plus using TapatalkŞahsen ihtimal vermiyorum. Benim ön amortisor keçeleri de bir ay arayla yağ kaçırdı. 6ay o şekilde kullandım, herhangi bir titreşim hissetmedim.
Ayaklığın altına bi takoz koyup kriko ile diğer yandan kaldırarak tireşimin arkadan mı ön tekerden geldiğini tespit edebilirsin belki.
Rutkay Ediz
17.March.2019, 23:49
İlginç yanii titreşim başlı başına bir bilim dalı aslında sonradan ortaya çıkan titreşim motor kısmında ( piston crank vs. ) de olabileceği gibi farklı sebeplerden dolayı da ortaya çıkabilir mesela en basit bir civata bile titreşime sebep verebilir ki direk bir hız aralığı vermişsiniz ben motordan kaynaklı olmadığını düşünüyorum. Bütün civataları güzelce sıkmanızı; amortisör vidalarını, maşa vidalarını ve gidon vidalarını da sıkmayı unutmayın, bu aralar rezonansa takmış durumdayım bu olayı da rezonansa bağlıyorum ben açıkçası :Rockn Roll:
Erkmenz
19.March.2019, 18:05
Bugun baska bir ustaya gittim, sorunum çözüldü, ayni problemi yaşayan diğer arkadaşlar için yazıyorum lastiğe fazla hava basmisim havasini indirdi titresim falan kalmadi. hic aklima gelmezdi yani. Cevap veren yardımcı olmaya calisan herkese cok tesekkur ederim.
Eray Aksoy
19.March.2019, 18:12
Bugun baska bir ustaya gittim, sorunum çözüldü, ayni problemi yaşayan diğer arkadaşlar için yazıyorum lastiğe fazla hava basmisim havasini indirdi titresim falan kalmadi. hic aklima gelmezdi yani. Cevap veren yardımcı olmaya calisan herkese cok tesekkur ederim.
Bu hakikaten hiç aklıma gelmezdi.Küçücük bir şey adama dert olabiliyor.Neyse halledebildiğine sevindim 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.