Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanzıman Çözüm Önerisi
sahan
06.April.2019, 19:31
Merhaba Arkadaşlar 2014 model 250cc yakışıklı bir Daytonam var:) ve ustalar (Ahmet usta Sefaköy, Ali Usta Beşiktaş) şanzımanın değişmesi gerek diyolar fakat araştırdığım kadarıyla şanzımanın bir dişlisi kırık olsa bile set olarak değiştiriyorlar. Bu konuda ben kırık olan dişli harıcınde diğer dişlilerin değişmesine anlam veremedim :soru?çünkü bu kronik bir durum ve ilerde yine kırıldığında bir set daha alıcaz neticede az para değil bu sorunu 2. el şanzıman alıp arasında ihtiyac olan dişliyi alıp taktırıp çözen var mı 2. husus şanzıman değişirken neden tüm bilyeler değişir hilaller duruma göre değiştiriliyormuş yağ pompası değiştiriliyor bu konuda nasıl yol izleyeceğime karar veremedim tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak rica ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim sezon başında böyle bir durumla karşılaşmak çok can sıkıcı ve maliyeti çok yüksek bir durum bu konuda daha az maliyetle durumu atlatan birileri vardır umarım
CELİL
06.April.2019, 21:04
Merhaba Şahan face'de yazıştık buradanda yazalım herkese faydası olsun
Neden fazla parça değişiyor ?
Şanzuman dişlileri yurt dışından distribütör tarafından set olarak geldiğinden komple set satıp fazla kar peşinde bu sebeple piyasda tek yok tek satılmıyor ikinciel dişli bulman çok zor çünki çoğunlukla 2 .ci vites dişlisi kırılıyor fakat Ahmet usta farklı bir satıcıdan tek olarak bazen farklı makinenin muhtemelen mct ' nin dişlisini bulabiliyor bulursa tek olarak değişip komple değişim masrafını azaltıyor şanzuman dişli kırdığında demir tozlarını alttaki yağ haznesine atar ve o hazneden yağ pompası yağı çekerken metal tozlarınıda çeker ve yağ pompası tıkanır veya zor yağ geçirir az yağ geçer veya yağ geçmezse motor yağlama yapmaz ve motor yatak sarar yani komple motor gider bu sebeple yağ pompası temizlenemediğinden değişim yapılır riske girilmez rulmanlar üzerindekiler çinli kısa ömürlüdür ayrıca söküm işlemleri sırasında boşluk yapabilir motor komple dağılmışken onlarda yenilenirki kısa zaman sonra oradan sorun çıkmasın hilaller kullanıcı vitesleri değişirken zorlamışsa hilaller genelde yamulur sökünce onada bakılır gerekirse değişir 8)
Eray Aksoy
06.April.2019, 23:43
Şanzuman dişlileri yurt dışından distribütör tarafından set olarak geldiğinden komple set satıp fazla kar peşinde bu sebeple piyasda tek yok tek satılmıyor ikinciel dişli bulman çok zor çünki çoğunlukla 2 .ci vites dişlisi kırılıyor fakat Ahmet usta farklı bir satıcıdan tek olarak bazen farklı makinenin muhtemelen mct ' nin dişlisini bulabiliyor bulursa tek olarak değişip komple değişim masrafını azaltıyor şanzuman dişli kırdığında demir tozlarını alttaki yağ haznesine atar ve o hazneden yağ pompası yağı çekerken metal tozlarınıda çeker ve yağ pompası tıkanır veya zor yağ geçirir az yağ geçer veya yağ geçmezse motor yağlama yapmaz ve motor yatak sarar yani komple motor gider bu sebeple yağ pompası temizlenemediğinden değişim yapılır riske girilmez rulmanlar üzerindekiler çinli kısa ömürlüdür ayrıca söküm işlemleri sırasında boşluk yapabilir motor komple dağılmışken onlarda yenilenirki kısa zaman sonra oradan sorun çıkmasın hilaller kullanıcı vitesleri değişirken zorlamışsa hilaller genelde yamulur sökünce onada bakılır gerekirse değişir 8)
Celil Başkanım senden hakikaten çok iyi Motor Ustası olurmuş.Malzeme olsa sanırım bir çok işi kendin halledebilirsin ?
sahan
07.April.2019, 13:23
Üstat desteğin çok değerli benim için pazartesi ustalarla tekrar konuşucam yalnız Ahmet usta Celil abinin selamı var dedim işçilik olarak Ali ustadan daha fazla fiyat verdi pazartesi son kararı vericem demirtaş veya ahmet hangisi uygun olursa bi kaç usta daha var onlaradanda fiyat alıcam belki ilk etapta motoru açtırıp değişmesi gerekenleri belirleyip ona göre parçaları alırım ve toplatırım başka ustada toplatan oldumu varsa bılgı verebılır mı?
Eray Aksoy
07.April.2019, 16:31
Üstat desteğin çok değerli benim için pazartesi ustalarla tekrar konuşucam yalnız Ahmet usta Celil abinin selamı var dedim işçilik olarak Ali ustadan daha fazla fiyat verdi ��pazartesi son kararı vericem demirtaş veya ahmet hangisi uygun olursa bi kaç usta daha var onlaradanda fiyat alıcam belki ilk etapta motoru açtırıp değişmesi gerekenleri belirleyip ona göre parçaları alırım ve toplatırım başka ustada toplatan oldumu varsa bılgı verebılır mı?
Şahsen ben iki lira fazla veririm ama en iyi Usta kimse ona giderdim.Ustaların işçiliği aynıysa sıkıntı yok.Ama ben Celil abinin söylediği Usta kimse ondan şaşmazdım.
CELİL
07.April.2019, 19:04
Ustaların ikiside regal'de iyidir hangisi kafana yatarsa oraya yaptırırsın kolay gelsin 8)
sahan
09.April.2019, 00:23
Merhaba arkadaşlar motoru Ahmet ustaya yaptıracağım gelişmeleri sizlerle paylaşacağım görüşmek üzere
Eray Aksoy
09.April.2019, 00:27
Merhaba arkadaşlar motoru Ahmet ustaya yaptıracağım gelişmeleri sizlerle paylaşacağım görüşmek üzere
İnşallah çabuk biter ve sıkıntısız binersin.Takipteyiz 8)
erkopaşa
09.April.2019, 01:35
Çok geçmiş olsun inşallah çok masraflı olmaz en kısa zamanda motoruna kavuşursun [emoji2937][emoji2937][emoji2937]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
cicada
09.April.2019, 09:54
merhaba. ben de aynı sorunu yaşamış biri olarak yeni şanzıman taktım. çıkma olanı da yedek parça olarak ayırdım. bir kerelik böyle bir yol izleyebilirsin.
sahan
09.April.2019, 18:38
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim umarım aksilik olmaz ve yoldaşıma sorunsuz binerim muhtemelen perşembe götürcem ustaya burdan haber veririm arkadaşlar @ciciada dediğin gibi eskisini alıcam inşallah bir daha olmaz ve onada gerek kalmaz bu arada önerebileceğiniz akü var mı?
sahan
09.April.2019, 19:32
Arkadaşlar tekrar merhaba şanzımana ısıl işlem yaptırmak istıyorum birkaç yerle görüştüm bir tanesi ne kadar mukavemete maruz kalıyor parça ona göre işlem yapalım dedi bu mukavemet konusunda bilgisi olan var mı?
sahan
09.April.2019, 19:42
Birde şamzımanın maddesi nedir onu bilmek gerek deniliyor var mı bilen
mxsrn
12.April.2019, 01:57
Kolay gelsin en kısa sürede sorunun çözümlenir umarım8)
sahan
13.April.2019, 12:01
Kolay gelsin en kısa sürede sorunun çözümlenir umarım8)
Teşekkür ederim pazartesi Ahmet ustaya götürücem ısıl işlem yaptırmadım orjinal takılıcak ayrıntıları işlem bitince yazacağım görüşmek üzere
Mkarakas
13.April.2019, 14:09
Bu şanzuman sıkıntısının belirtileri nasıl başlıyor
Benimde 2014 model doytonam var ve korkuyorum maddi sıkıntılar içindeyim ve şanzuman sıkıntı çıkarırsa benim için çok kötü olur
Eray Aksoy
13.April.2019, 21:11
Benimde 2014 model doytonam var ve korkuyorum maddi sıkıntılar içindeyim ve şanzuman sıkıntı çıkarırsa benim için çok kötü olur
Mehmet selamlar.Ankara da toplantılara katıldığında sorarsan arkadaşlarımızın hepsi sana ayrıntılı ve sağlam bilgi vereceklerdir.Ben bilebildiğim kadarıyla cevaplayayım.3. vitesten hafif hafif ses gelir.2. vites ten geri atmalar,tam geçmeme başlar.Regal Raptor malzeme kalitesi olarak hor kullanmaya gelmeyen bir makinedir.Vites geçişlerini yumuşak ve zorlamadan yapmak lazım.Çatır çutur kullanan gençlerin aksine hassas davranmak gerek.Bakım zamanlarını aksatmamalısın.Şayet şanzıman sıkıntısı olursa 1500 lira civarı masrafı olur diye biliyorum.Fazlası olur ama eksiği olmaz.Ama komple şanzıman yerine sadece dişli bulmayı başarabilirsen ve sıkıntılı dişliyi değiştirirsen fiyat da düşer tabi.İnşallah yanlış bilgi vermiyorumdur.Tecrübeli arkadaşlar yazıp yanlışım varsa düzeltirler.
CELİL
13.April.2019, 21:29
Merhaba Mehmet senin vasıtanla herkesi bilgilendirelim regal raptor'ların şanzuman ömürleri ortalama 15 bin km gibidir bu durum kulllanım ve bakım şartlarına göre km azalır veya artabilir genelde 2.ci viteste sorun yapar belirtileri sorun olan aşınan vites dişlileri hareket halindeyken uğuldama sesi yapmaya başlar ses gelmeye başlayınca ustaya baktırmak kontrol ettirmek lazım bu şekilde uzun süre kullanılırsa dişliler aşınmadan dolayı metal tozu yapar ve yağ ile birlikte pistonlara gider zarar verir eğer vites geçmeme yapmaya başlarsa hiç kullanmamak lazım dişli kırılmış olabilir parçaları motorun içine giderse çok büyük masraf açar 8)
Eray Aksoy
14.April.2019, 01:35
Merhaba Mehmet senin vasıtanla herkesi bilgilendirelim regal raptor'ların şanzuman ömürleri ortalama 15 bin km gibidir bu durum kulllanım ve bakım şartlarına göre km azalır veya artabilir genelde 2.ci viteste sorun yapar belirtileri sorun olan aşınan vites dişlileri hareket halindeyken uğuldama sesi yapmaya başlar ses gelmeye başlayınca ustaya baktırmak kontrol ettirmek lazım bu şekilde uzun süre kullanılırsa dişliler aşınmadan dolayı metal tozu yapar ve yağ ile birlikte pistonlara gider zarar verir eğer vites geçmeme yapmaya başlarsa hiç kullanmamak lazım dişli kırılmış olabilir parçaları motorun içine giderse çok büyük masraf açar 8)
Başkanım 15 bin km. ortalama dediğimiz vakit bu yine ortalama iki yılda bir şanzıman tamiri anlamına gelir.İki yılda bir buna 1000-2000 lira arası para vermek de adama koyar.Motor 13-15 bin lira zaten.Masrafa,giden zamana ve sanayi de Usta sıkıntısına girmektense biraz biriktirip bu sıkıntı baş göstermeden motoru değiştirmek daha mantıklı gibi bence.
sahan
16.April.2019, 16:02
Merhaba arkadaşlar elimde regal raptor daytona 250 2014 balansörlü sol motor bloğu var mı elinde
sahan
25.April.2019, 14:07
Merhaba Arkadaşlar 23 Nisan salı günü nihayet motoru servisten çıkarabildim tam 2 haftalık uzun bir maratondu benim için öncelikle süreci baştan alarak anlatmak istiyorum biraz uzun bir yazı olacak umarım sıkılmadan okursunuz.
Benim şikayetim motorun 2. vitese geçmemesiydi bu konuyu önce Celil başkanla paylaştım kendisi debriyaj ayarında olabileceğini veya vites kolundaki cıtalar kayma yapmış olabileceğini söyledi ve bu konuda bana ne zaman bilgi almak istesem yazdı bilgi verdi tekrar kendisine buradan da teşekkür ediyorum onunda yönlendirmesiyle motoru ilk Ahmet Ustaya götürdüm kendisi bir tur attı ve geldi kötü haberi verdi dedi şanzıman gitmiş geçmiş olsun tabi onu duyunca dünyam başıma yıkıldı file:///C:/Users/DUNYAM~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif ve ortalama 2500 lira gibi bir masraf olacağı ve bu şekilde motoru kullanmamamı söyledi sonra ben üzgün ve düşünceli bir şekilde ayrıldım. Eve geçmeden birde Ali ustaya götürdüm birde o baktı ve oda aynı şeyi söyleyince motoru kuzu kuzu eve getirdim ve garaja koydum. Bildiğiniz üzere foruma yazdım araştırmalara başladım benim için çok büyük bir masraftı ve motoruda hiç agresif kullanmayan gözü gibi bakan biri olarak açıkcası beni biraz üzdü. Daha sonra ben motoru yaptırmaya karar verdim burada karar verme sürecinde hangi ustaya yaptırsam diye çok gidip geldim alternetif olarak 4-5 usta vardı aklımda daha sonra Ahmet ustanın hemşehrim olması Celil Başkanında yönlendirmiş olması vesilesiyle kendisine teslim ettim. Bu seferde yeni aldığım şanzımana ısıl işlem yaptırsam mı diye araştırma içine girdim bu işi yapan kaç yerle görüştüm facebooktan arkadaşlarla yazıştım daha sonra şanzımanı tanıdık vasıtasıyla dişli işi yapan Edirnekapı da Güvercin dişli diye bir yere gösterdim kendisi ısıl işlem yapılır fakat ne kadar sertlikte olacak ne kadar güce maruz kalıyor bunu bilmemiz gerek dedi çünkü çok sert veya çok yumuşak olursa yine kırılır dedi ve oradaki görüşme neticesinde bana eski şanzımanını getir bakalım hangi dişli kırıksa onu yaparız ve bir daha bu durum olursa elinde yedek şanzıman olmuş olur dedi ve bana da mantıklı geldi. Ahmet usta ve yanında yardımcı olan Hasan ustanın çalışmasıyla sağ salim masaya yatırıldı o gün başka bir işlem yapılmadı ben eve döndüm ama sabah olsada tekrar motorun yanına gitsem işlemler başlasa bende izlesem diye düşünceler içindeyim 2. gün kalktım yine sefaköy yollarına düştüm evimde uzak oraya motor sökülmeye başladı ilk etapta herşey güzel şanzımana bakıyoruz hiç problem görünmüyor derken şanzıman milini girdiği motorun sol bloğunda bulunan iğneli rulman yuvasında dağılmış ve motorun yağ karteri ufak ufak metal parçalarla dolu ve 2. şok Ahmet usta motor bloğu değişmesi gerek yuva dağılmış dedi ve ve fiyatı 800 lira ben tabi kısıtlı bir bütçeyle gittim böyle ekstra bir masraf aklımın ucunda geçmedi bu sefer araştırmaya başladım tabi bu araştırma süresince Raptorriders büyük fayda sağladı ve araştırmalarım sonucunda forumda bir arkadaş iğneli rulmanın olduğu kıısmla ilgili youtube'da bir video paylaşmıştı o videoyu izledim ve videonun sahibiyle irtibaya geçtim onunda vermiş olduğu fikirle gittim motor boğunu tornacıya götürdüm incelediğimizde yuvada bir problem görünmüyordu sadece motor bloğunun içinde iğneli rulmanın yüzüğü kalmıştı motor bloğunu tornacıda bıraktım 2. Gün gittiğimde yuvanın içinden yüzük çıkarıldı yeni bir iğneli rulman aldım tornacıda çaktırdım ve kendisi bu işlemi yaptırmamı çok istemedi yenisini almamı istedi fakat ciddi anlamda 800 lira verecek param kalmamıştı Ahmet ustaya götürdüm kendisi dükkanda Hasan abiye teslim ettim yoktu ertesi gün Ahmet usta aradı bloğu yıkamış motor bloğunda çatlak var görmüş 3. Şok hemen kalktım gittim ben bir çatlak göremiyorum sonra Ahmet usta gösterdiği yerde kılcal çatlak olduğunu gördüm ama bunu normal de biz fark edemeyiz görünmüyo Ahmet ustanın dikkati sayesinde ilerde sıkıntı olmasın diye hemen kaynak attırdık bu arada Ahmet usta bu motor bloğunu değiştirmedim kaynak attırdım bu konularda ben mesuliyet almam diyo yanı sorumluluk bizde kalıyo :D :D çünkü daha önce çok başı ağrımış bu konuda sitem ettim kendisine o daha önce çok sıkıntı yaşadığından mesuliyet kabul etmiyor. Neyse artık motor açıldı her şey tamam toplanacak artık ben rulmanları almaya gittim bir tanesi istediğimiz ölçüde değil adamlar öyle bir rulman yapmış ki hiçbir yerde bulamadım Sefaköye baktım olmadı Şirinevlere gittim orada yok internetten birkaç yeri aradım yok Kocasinan sanayi sitesine gittim yok en son numuneyi orda bir rulmancıya bıraktım yarın gel al dedi ertesi gün aradım adamlar diyo fabrikaya kadar araştırdık böyle bir rulman yok rulmanın ölçüsü Dış çapı 47 içi 22 kalınlığı 14 piyasada böyle bir rulman yok neyse en son 47/20/14 ölçülerinde olan rulmanı aldım iç çapını 22 olacak şekilde genişlettirdim onu da öyle hal ettik derken motor 2 haftayı buldu toplanması dün çıktım kullandım biraz bu seferde hararet ışığı yandı Ahmet ustayı aradım Muşirde sıkıntı vardır dedi ben her ihtimale karşı suyuna baktım sıkıntı yok fanda çalısıyor ama en kısa zaman da yinede gidicem Ahmet ustanın yanına
Motoru alacağım gün Celil başkan geldi Ahmet ustanın oraya Altında kapkara bir motorla ama motor sanki yeni alınmış gibi pırıl pırıl bir 9 yıllık Regal macerasından sonra Yamaha ya geçmiş Chooper ama modelini hatırlayamadım heybetli şık bir motor kendisiyle sohbet etme imkanı buldum gayet samimi konuşkan birisi motor camiasında olan değişik benim bilmediğim o kadar çok şey varmış ki sohbet ettikçe onu anladım : ) : ) kendisine forum aracılığıyla tekrar teşekkür ediyorum bu forum sayesinde Regal Raptor ayakta durduğunu düşünüyorum Regalle ilgili bu kadar bilgi olan başka bir sayfa yok o yüzden vesile olanların kıymetini bilelim lütfen
Sorularınız olursa yazın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam tekeriniz düz bassın
Hakan_
25.April.2019, 14:37
Çok geçmiş olsun. Umarım tekrar sürpriz bir arıza çıkarmaz sana bayağı emek vermişsin :)
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
CELİL
25.April.2019, 15:50
Şahan tekrar geçmiş olsun inşallah bundan sonra sıkıntısız keyifle binersin :) 8)
Biz buna tecrübe diyoruz..geçmiş oldu bitti.. işallah tekrarını yaşamazsınız.. bu konu hakkındaki en ufak ayrıntısıyla bizede yazarak vaktini ayırdığın için bende teşekkür ederim sana..
endroad
25.April.2019, 18:05
Geçmiş olsun Şahan. Yazı için bende teşekkür ederim.
Benimde Şanzımanım beni emekli et artık diyor. Gaza yüklendiğim zaman sıyırdığını hisediyorum ayrıca birinci vites boşa atmaya başladı ve boşa durunca geçmiyor, sadece yürüken ara gaz ile.
Antalya da Fatih diye genç bir tamirci kardeşimiz var, bende Celil Başkan ile orada karşılaşmıştım, güzel tesadüf oldu.
Fatih, abi 400 tl işcilik alırım artık parça ne tutarsa dedi. Sanırım ona bırakıcam çünkü baçka ustanın dağıtıp ama toplayamadığı motorumu o toplamıştı, içini dışını biliyor.
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kamora
25.April.2019, 18:17
Şahan geçmiş olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
erkopaşa
25.April.2019, 18:55
Çok geçmiş olsun Şahan kazasız belasız uzun yollarda kullan inşallah.
Yorucu üzücü ama tam bir tecrübe olmuş senin için. [emoji2937][emoji2937][emoji2937]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eray Aksoy
25.April.2019, 20:22
Geçmiş olsun Şahan.Yazını dikkatle okudum ve bana çok tanıdık geldi.Ben de parasızlıktan ilk arabamı aldığımda çok kötü durumda olanını aldıydım.Ardından iki kere motor yaptırmak zorunda kaldım.Harcadığım ve borçlandığım para arabaya verdiğimin iki katını geçti."Son şunu yaptırayım olmadı satarım" diye diye ocağıma incir ağacı dikti.Bunlar bizim için birer tecrübe.Tekrar çok geçmiş olsun.Bir daha bu kadar ciddi sıkıntılar yaşamazsın inşallah.
sahan
25.April.2019, 22:08
Hepinize çok teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz içn ve güzel dilekleriniz için inş kazasız belasız güzel bi sezon olur hepimiz için tekerinize taş değmesin @endroad çok geçmiş olsun inş kısa zamanda yol arkadaşın eski günlerine kavuşur
Zafer
25.April.2019, 23:49
Geçmiş olsun kardeşim sikintisiz binersin bundan sonra inş. Yazı da baya uzun olmuş ama sonuna kadar okudum :)
Raci06
26.April.2019, 09:55
Geçmiş olsun. Gülü sevenin dikene katlanması bu oluyor işte.
Umarım gönül rahatlığı ike binersin motoruna (Bana pek öyle gelmedi aslında. ) bu kerata sana huzur vermez gibi.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Raci06
26.April.2019, 09:57
Bu arada rulmanın içini nasıl büyüttünüz onu anlamadım.
sahan
26.April.2019, 11:05
Bu arada rulmanın içini nasıl büyüttünüz onu anlamadım.
Rulmanın içini tornacıda genişlettirdim ama her tornacı uğraşmıyor rulmanın içi sert olduğundan Bu arada şanzıman dişlisi kırık olan arkadaşlar yaptırmak isterse Edirnekapıda Seferaga sanayi sitesi c blokta güvercın dişli var en katta oraya kırılan dişliyi götürürseniz yenisini yaptırabilirsiniz
sahan
26.April.2019, 11:06
Bu arada şanzıman dişlisi kırık olan arkadaşlar yaptırmak isterse Edirnekapıda Seferaga sanayi sitesi c blokta güvercın dişli var en katta oraya kırılan dişliyi götürürseniz yenisini yaptırabilirsiniz
mxsrn
26.April.2019, 15:42
Çok geçmiş olsun sana yardımcı olan herkese ben de teşekkürlerimi sunuyorum8)
cicada
26.April.2019, 15:45
Bu arada şanzıman dişlisi kırık olan arkadaşlar yaptırmak isterse Edirnekapıda Seferaga sanayi sitesi c blokta güvercın dişli var en katta oraya kırılan dişliyi götürürseniz yenisini yaptırabilirsiniz
BUNU HİÇ UNUTMAYACAĞIM... ( inek şaban gibi oldu, şaban oğlu şaban)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.