PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motoru mahveden usta sonucu motor bloğu ile masura rulmanı vs

solamnic
13.Mayıs.2019, 23:58
Herkese merhaba,

Uzun zamandır foruma girememiştim.. Zaten geçen sene 2-3 çıkma haricinde hiç motor süremedim. Bu sene de motoru verdiğim ustanın mahvetmesi sebebiyle zor durumdayım.. O yüzden sizden fikir ve bilgi almam gerek arkadaşlar.. Motorum 2014 Daytona, henüz 8000 km ' de idi. Ankaradayım.

Konu çok uzun ama özetleyeyim. Bakım için verdiğim ustanın zinciri çok germesi sebebiyle, ustadan aldıktan 30-40 km sonra ses gelmeye başlayınca adamı aradık, adam kefilim gezin bir şey olursa halledeceğim dedi. bizde çok geçmeden, neredeyse bir hafta sonra, motoru bir şekilde aynı ustaya geri götürdük. Adam tüm masrafı üstleneceğini söyleyip motoru bırakmamı isteyince bıraktık.

Adam içini daha beter hale getirmiş. Birçok parça eksik.. Ki ben motordan, bunlar başıma gelene kadar hiç ama hiç anlamıyordum. Hala da anlamam, buna rağmen görünce ne yapacağımı şaşırdım. Nereye saldıracağımı bilemedim.

Her neyse motorun içini açınca gördüm ki, motor bloğunun iki parçasında da kaynak var ama kaynaklar çok beter benim gördüğüm kadarı ile. Götürdüğüm başka ustanın söylediği üzere motorun içi ile resmen savaşmış! Söylenenlerden bazıları;
Şanzıman masura rulmanının girdiği deliklerden birini yamultmuş kaynakla. İçine 2014 daytonaya uygun olmayan bir rulman oturtmuş, üstüne bir de şanzıman milini traşlamış oturtmak için. Dişliler birbirine değemiyor gibiydi.

Aşağıda resimlerini ekleyebilirsem göreceksiniz.

Yorumlarınızı bekliyorum. Özellikle ;

Şanzıman dişlilerimde bir problem yok ama milin ucunu tornacıda aynı kalınlıkta üstüne mi geçireyim yoksa yeni mil mi alayım?
Masura rulmanı ölçüleri 15x12x23 müdür? sadece bununla kurtarabilir miyim? Şu linkteki olur mu? https://www.cevizciogluyedekparca.com/urun/250-regal-raptor-sanziman-masura-rulman-15x12x23/17085
Motor bloğu olayında Ankara'da başkent sanayide bir usta tarif ettiler. Profesyonel kaynakçı dediler. Alüminyum kaynak ile düzelir mi sizce? Uzun vadeli olur mu? Yoksa yeni blok bulmaya mı çalışayım.

Bu arada soracaksınız ben şimdiden söyleyeyim.. Bunu yapan usta, bu motoru, bu motorun bazı parçalarını ve buna benzer tamir için bekleyen bir kaç motoru daha bir yerlere bırakıp şehri terk etmiş durumda.. Biz bir şekilde motoru bulduk falan filan.. Hala eksik parçalarım var.. Evet adamı daha önceden tanıyorduk, bir arkadaş tanıştırmıştı. Adam açık alana bırakıp gittiği için pas tutan yerler var.. Onları da ya yeniden alacağım yada başka bir çözüm bakacağım. Yani anlayacağınız aşırı keyifsizim..

2280

2281

2282

2283

2284

erkopaşa
14.Mayıs.2019, 00:10
Çok geçmiş olsun onur gerçekten sinir bozucu bir durum. Bilmiyorsan yapma bu nasıl bir tamirci böyle [emoji35] inanılır gibi değil [emoji2937][emoji2937][emoji2937]
Motorunu en kısa zamanda ayağa kaldırıp forumda ve yollarda aktif olman dilerim[emoji2937]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

endroad
14.Mayıs.2019, 00:24
Geçmiş olsun Onur, Allah sabır versin. İnşallah daha fazla üzmeden kısa sürede keyifle sürebileceğin bir motor olur. Usta konusunda kime dokunsan bin ah işitiyorsun maalesef. Forumda mutlaka dağıtıp toplatan arkadaşlar vardır, tecrübelerini paylaşacaklardır seninle. Viteslerimde sorun yaşamama rağmen iki aydır cesaret edip açtıramıyorum.

Greywolf
14.Mayıs.2019, 00:55
Onur işin zor görünüyor. Keske Forumda aktif olsaydın irtibatin kesmeseydin belki bu kadar sıkıntı çıkmadan sana yardımcı olunur ve bir tavsiye de bulunulurdu.
Sana kolay gelsin. Sorularının cevaplarına gelince her babayiğit cevaplayamaz. Umarım toplamayı başarırsin.

Zafer
14.Mayıs.2019, 09:57
kardeşim cok geçmiş olsun ama gerçekten zaman alıcı ve can sıkıcı bır durum bir an önce toparlarsın ınş.

CELİL
14.Mayıs.2019, 11:22
Merhaba onur çok geçmiş olsun adam resmen yepyeni makineyi katletmiş masura bilya yatağı sorunlu bir yer buradaki usta kaynakla doldurulan rulman yatağından düzgün sonuç alamadıklarını söylüyor ve bloğu yenilemek gerektiğini söylüyor senin makineye takılan rulman masura rulmanın yerine uymaz bir süre sonra dağılır orjinal masura rulmanı takmak lazım bu durumda şanzuman milinin yapılabiliyorsa inceltilen yerini tekrar orjinal ölçüsüne getirmek gerek olmuyorsa yeni mil alıp dişlileri üzerine dizmek gerek tabi öncelikle bu işleri regal raptoru iyi bilen bir ustanın yapması gerek altta teknik bilgi almak için bizim istanbulda gittimiz regal ustasını ve parça tedariki için regal raptor distribütörü emre ltd nin telefonlarını yazıyorum ismimi verirsen yardımcı olurlar sana kolay gelsin işin zor 8)

Regal Raptor Ahmet usta : 05366135944
Regal Raptor Distribütör : 02126562656

cicada
14.Mayıs.2019, 12:05
Onur çok çok geçmiş olsun. Üzücü bir durum.

Bilyalarında küf görüyorum. Islanmış. Ben olsam tüm bilyaları değiştirirdim. En önemli yerde bulunan bilyalar çünkü... Masura bilyasını uydurmaya çalıştığı için dar çaplı bilya takıp milin ucunu yedirmiş. Burada önemli olan mil ve masura bilyasında tam oturma sorunu ile ovallik sorununun olup olmadığı birde yerine yerleştirdiğinde dişlilerin birbirine iyi perçinleyip perçinlemediği. bunları kontrol edebilirsen ve doğru açıda yapıldıysa sorunsuz binersin. ama olmuyor ise milini tekrar alman gerekecek. Mil alırsan masura bilyası da alacaksın tabi. Budurumda da şu soru oluşuyor orginal masura bilyası o yuvaya oturacakmı? kaynak yada başka birşeyle yuvayı bozdumu? bunları kontrol etmelisin. eğer bunlarda sorun varsa yani blokta ozaman yeni bir blok almak zorunda kalabilirsin. Herçeyden önce kontrolleri yapıp bir blok kaynağı yapabilen ile görüşüp kontrollerini yaptırmak.

Tüm bilyalarını değiştirmeyi unutma....

En kısa sürede motorunla yollarda olman dileğiyle....

Mehmet A.
14.Mayıs.2019, 13:16
Çok geçmiş olsun.
İyi bilinen ustalar bir müddet sonra ona mecbur olduğunu anlayınca burnu kalkıyor. Sonrası feceat.

Mehmet A.

ugurrrcann
14.Mayıs.2019, 14:46
Abi büyük geçmiş olsun kimsenin başına gelmemesi dileğiye..umarım sen de bir an evvel sağlam bir şekilde toplayıp motoruna kavuşursın

Eray Aksoy
14.Mayıs.2019, 20:15
Yuh diyebiliyorum sadece.Şu mübarek Ramazan ayında adamı günaha sokacaklar zorla.Çok kötü usta gördüm,duydum ama böylesine adisini de hiç işitmemiştim.Çok çok geçmiş olsun.Keşke yaptırmadan Ankara Teşkilatına haber verip danışsaydın.Hiç bunları yaşamazdın.Ama olan olmuş.Bazen kaderin önüne geçilmiyor.Yaşanması gereken yaşanıp bizlere birer tecrübe oluyor.

Dostum ben çok anlamam ancak bu şekilde ki bir motoru tekrar toplatmak kısa süre sonra yine sıkıntı olarak sana yansıyabilir ? Çok berbat etmiş adam.Bu kadar kötü duruma sokmasaydı gene kolay olurdu ama burdan sonra toplansa bile ne kadar süre dayanır bilemem ? Senin yerinde olsam tamirinden,torna tesviyesinden ziyade ileride sıkıntı yaşamamak adına yenilerini alıp taktırırdım.Allah yardımcın olsun.

mxsrn
15.Mayıs.2019, 00:19
Çok geçmiş olsun gerçekten deli oldum okurken. Umarım en güzel şekilde halledersiniz

sahan
15.Mayıs.2019, 19:18
Geçmiş olsun üstat sağlam bir usta bulursan hal edilmicek bir şey değil İstanbulda olsaydın Ahmet usta toplardı ama orda da vardır işini hakkıyla yapan ustalar maddi olarak sıkıntın yoksa hal edilir regal raptor nazlıdır biraz ama bağımlılık yapıyo vazgeçemiyoruz en kısa zamanda yollarda olman dileğiyle ✌ï¸

solamnic
17.Mayıs.2019, 11:13
Herkese, iyi dilekleri ve sıkıntımı empati yaparak paylaştığı için teşekkür ederim. Verdiğiniz değerli fikirleri göz önünde bulundurarak fikir almak için bir de kaynakçıya gidip göstereceğim. Ne diyeceklerini duymak istedim. Tabi önceliğim yeni blok, yeni mil, yeni masura bilyası olacak. Aslında bunun sebebi olurda bir gün satarsam alan kişi arkamdan sövmesin. Nede olsa bu tip insanlar yüzünden sıkıntı yaşıyoruz.
Celil ve cicada' ya ayrıca teşekkürler. Eğer gelişme olursa buraya yazarım.

Eray Aksoy
18.Mayıs.2019, 02:11
İnşallah tez zamanda hallolur.Merakla takip ediyorum konuyu.

mxsrn
21.Mayıs.2019, 00:28
Son durum nedir? Umarım gelişme vardır

Dadwy59
22.Mayıs.2019, 04:49
Bence o ustayı bulmaya bak yoksa büyük masraf edeceksin ,bu regaller cg ye benzemez bir motor yaptırması 2 bini geçiyor.sorması ayıp daytonayı kaça almıştın

mxsrn
26.Mayıs.2019, 03:12
Herkese iyi geceler, sahibinden.com’da gezinirken dikkatimi çeken bir Spyder ilanının açıklamasına sahibinin Spyder’a, Yamaha Dragstar’ın şanzımanı ve Yamaha Dragstar debriyajını taktığını yazmış. Motorunu da 450cc’ye yükselttiğini belirtmiş. Bu şanzıman değişikliği ne kadar sağlıklı? Yorumlarınızı çok merak ediyorum.
İlanın linki şu şekildedir;

“ape gidonlu 450cc ozenle yapilmis spyder”
İlan No: 692907558 https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-ape-gidonlu-450cc-ozenle-yapilmis-spyder-692907558/detay

Zafer
26.Mayıs.2019, 03:53
Herkese iyi geceler, sahibinden.com’da gezinirken dikkatimi çeken bir Spyder ilanının açıklamasına sahibinin Spyder’a, Yamaha Dragstar’ın şanzımanı ve Yamaha Dragstar debriyajını taktığını yazmış. Motorunu da 450cc’ye yükselttiğini belirtmiş. Bu şanzıman değişikliği ne kadar sağlıklı? Yorumlarınızı çok merak ediyorum.
İlanın linki şu şekildedir;

“ape gidonlu 450cc ozenle yapilmis spyder”
İlan No: 692907558 https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-ape-gidonlu-450cc-ozenle-yapilmis-spyder-692907558/detay

Bana çok inandırıcı gelmedi başka bir motorun şanzımanı farklı bir marka ki regal bu uyacağını zannetmiyorum.🤔

Mehmet A.
26.Mayıs.2019, 04:28
Bu çok iyiymiş o zaman hemen hurdacılar sitesine gidip o parçaları bulup klasiğime uyarlatıyorum sonra motorum ömürlük oluyor ama bende de kasık fıtığı var bel fıtığı belirtileride var. Binemem diye 1 sene sonra tok satıcı olmama rağmen o kadar masraf yaptıktan sonra emsallerinden ucuza satıyorum.

Bilemedim [emoji848][emoji848][emoji848]
Bir bilene sormak lazım, ama bilen bunu bilseydi niye şimdiye kadar bu kadar sıkıntılar çektik ki [emoji35][emoji35][emoji35]

Mehmet A.

mxsrn
26.Mayıs.2019, 22:54
Yani evet haklısın Mehmet abi. Bana da pek inandırıcı gelmedi fakat yine de ön yargılar oluşturmak istemeyip böyle bir şeyin mümkün olup olmadığını sizlere sormak istedim