Orijinalini görmek için tıklayınız : DD-250E serisi farkları
SinanCemVural
15.June.2019, 15:01
Merhaba arkadaşlar ben Sinan İstanbul Şişlideyim daha yeni üye oldum foruma. Zamanım oldukça eski yazıları okuyamaya çalışıyorum oldukça faydalı bir forum ve yardımlaşmayı seven bir çok insan olduğunu gördüm ve baya mutlu oldum.Şimdiden herkese teşekkürler.
Sizden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. RR 250E serisinin bir sürü farklı varyasyonu var gördüğüm kadarıyla 250E /250E-10 /250E-2A / 250E-6C /250E-9 /250-9. Aralarındaki fark nedir tam olarak hepsi cruiser olarak geçiyor ama .Bazılarında sadece hava soğutma ve su soğutma farkını gördüm ama bu kadar farklı varyasyon için bu farklılık az geldi bana. Eğer konu daha önceden açılmışsa ve tartışılmışsa linki gönderirseniz sevinirim. Bu arada sorma sebebim almayı düşünüyorum ama kafam biraz karıştı işin açığı
Herkese keyifli sürüşler :)
Merhaba Sinan aramıza hoşgeldin :)
Kodların açılımları şöyle 150cc olan makinelerin kodları 150 ile başlıyor 250 cc olan makinelerin kodları 250 cc olarak başlıyor 150 cc makinelerin Hepsi hava soğutmalı 250 cc makinelerin hepsi su soğutmalı motor gücünü gösteren rakamlardan sonra gelen rakamlar kodlar ise makinenin kasa modelini belirler
250E - 9 Klasik küçük kasa
250E - 6 Daytona Sport Gidon
250E - 6c Daytona çaylak & Kartal Gidon
250E- 10 Spyder
SinanCemVural
15.June.2019, 22:28
Merhaba Sinan aramıza hoşgeldin :)
Kodların açılımları şöyle 150cc olan makinelerin kodları 150 ile başlıyor 250 cc olan makinelerin kodları 250 cc olarak başlıyor 150 cc makinelerin Hepsi hava soğutmalı 250 cc makinelerin hepsi su soğutmalı motor gücünü gösteren rakamlardan sonra gelen rakamlar kodlar ise makinenin kasa modelini belirler
250E - 9 Klasik küçük kasa
250E - 6 Daytona Sport Gidon
250E - 6c Daytona çaylak & Kartal Gidon
250E- 10 Spyder
Teşekkürler bilgi için Başkanım.Peki teknik olarak farklılıkları nelerdir? Daha önce bu modelleri kullananlar varsa yorumları nedir? Özellikle kronikleşmiş sorunları var mı veya tavsiyeleri neler olur acaba çaylak bir motorcuya :)
Teşekkürler bilgi için Başkanım.Peki teknik olarak farklılıkları nelerdir? Daha önce bu modelleri kullananlar varsa yorumları nedir? Özellikle kronikleşmiş sorunları var mı veya tavsiyeleri neler olur acaba çaylak bir motorcuya :)Regal Raptor 150cc makinalarda sadece bir model var Farklı bir model yok
250 cc makinelerde farklı kasalar var ama hepsinin yürür aksamları motorları aynı fark yok fark sadece dış görünüşlerinde
Makinelerin en zayıf yeri şanzımanları ortalama 10000 - 15000 bin kilometre gider 2-3 bin tl gibi yenileme masrafı oluyor makine alırken mutlaka ustaya şanzumanı kontrol ettirmek lazım 8)
CELİL
Raci06
15.June.2019, 23:38
Sinan RR foruma hoşgeldin. Forumda aktif olmanı dilerim.
Başkanım tüm bilgiyi aktarmış zaten ama bende aklımdakileri yazmak istedim.
Modellerden en uzunu spyder denen 250-10 modeli. Daytona yani 250 veya 350-6 da uzun bir motordur, arka tekeri oldukça büyük ve gösterişlidir. Uzun boylulara spyder ve daytona daha iyi gider.
Klasik dediğimiz 250-9 modeli daha kısadır ve tekerler birer tık küçüktür. Sehir içi kullanımı ve selesi çok rahattır. Klasiklerde sanırım biraz daha küçük olmasından kaynaklı şanzıman sorunu daha az görünüyor.
2011 sonrası RR motorlarda titreşimi azaltan balansör bulunur. Balansörlü motor uzun yolda sürüş rahatlığı sağlar.
Bu iş biraz da şans işi açıkçası.. Umarım sorun yaratmayan bi motoru yakalarsın.
Ama şurası kesin ki anlı şanlı japon motorlarda zaman zaman alanı pişman edecek arıza çıkarıyor.
Eee ne demişler gülü seven dikenine katlanır.
Tekerine taş değmesin.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet A.
19.June.2019, 07:58
Hoşgelişler olsun [emoji4][emoji4][emoji4]
Mehmet A.
cicada
19.June.2019, 10:26
Hoşgeldin tüm bilgiler verilmiş.
uzun boylu isen daytona yada spyder modelini almanı öneririm...
Sinan Hocam RR foruma hoşgeldin. Forumda aktif olmanı dilerim.
SinanCemVural
20.June.2019, 20:56
Hoşbulduk arkadaşlar herkese cevapları için teşekkürler :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.