PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hepinize Selam

YgTuRK
25.Haziran.2019, 17:22
Arkadaşlar Merhaba,
İsmim Yiğit, 32 yaşındayım, evliyim. Ankaralıyım ve Ankara'da ikamet ediyorum. Grafikerlik mesleği ile uğraşıyorum.
Küçüklükten beri hayalim olan motor hayalimi 3 arkadaş kursa kayıt olarak başlattık.
Geçtiğimiz hafta sonu eğitim aldık, şimdi sınav tarihini bekliyorum.2 arkadaş cruiser, 1 arkadaşım da naked motor satın almak istiyoruz.
Benim motor sürme / kullanma amacım;
Şehir içinde işe gidip gelmek (ortalama günlük 20km), çevre bölgelerde (bolu, amasra vb.) kamp veya geziler yapmak, ayda en az 1 kez Eskişehir'e gidip gelmekte kullanmak olacak. Tecrübe kazandıktan sonra arkadaşlarımla beraber, eşlerimiz ile artçılı sürmek istiyoruz.
Peugeot 206 aracımı yaklaşık 7-8 ay önce sattım, ekipman dahil maksimum 18-19 bin TL bir bütçem var.

Motor satın aldıktan sonra minimum 3 yıl beni minium sorun ile götürebilecek bir model almam gerekiyor. Kısa sürede model / tarz değiştirmek için bütçem maalesef uygun değil.

Kafamda öne çıkan 3 model; artçımı da düşünecek olursak; kafam çok karıştı ancak sonunda 3 modelde karar kıldım;
- Hyosung GV 250, Daelim Daystar 250, RR 250 Classic modelleri.
Boy: 1.79 - Kilo: 87 Yaş: 32

20-25 yıllık motorcu bir abimin tavsiyesi ile ekipman için ortalama 4-5 bin TL gibi bir bütçe ve ekipman listesi oluşturduk.
Önceliğim her zaman güvenli ve maksimum korunaklı sürüş olduğu için bütçemin 1/3 kısmını ekipmana ayırmak istiyorum.

Hem motor hem de ekipmanlar hem de güvenli sürüş için tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Bulduğum ekipmanları yazıyorum;

Kask: Premier Trophy NX Carbon, Shoei Qwest
Mont: Revit Eclipse,Revit GT-R Air
Pantolon: Revit Corona, Austin, Brendwood, Seattle modelleri,
Eldiven: Revit Fly, Vexo Chiago,
Ayakkabı: Falco Shiro, Falco Lennox, Dainese Street Rocker
Kargo Dahil Ortalama Fiyat: 5450 TL
Aynı özellik veya kaliteye yakın daha F/P tarzı ürünler, ekipmanlar varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.

İyi forumlar, iyi sürüşler dilerim hepinize.

Zafer
25.Haziran.2019, 17:50
Arkadaşlar Merhaba,
İsmim Yiğit, 32 yaşındayım, evliyim. Ankaralıyım ve Ankara'da ikamet ediyorum. Grafikerlik mesleği ile uğraşıyorum.
Küçüklükten beri hayalim olan motor hayalimi 3 arkadaş kursa kayıt olarak başlattık.
Geçtiğimiz hafta sonu eğitim aldık, şimdi sınav tarihini bekliyorum.2 arkadaş cruiser, 1 arkadaşım da naked motor satın almak istiyoruz.
Şehir içinde işe gidip gelmek (ortalama günlük 20km), çevre bölgelerde (bolu, amasra vb.) kamp veya geziler yapmak, ayda en az 1 kez Eskişehir'e gidip gelmekte kullanmak olacak. Tecrübe kazandıktan sonra arkadaşlarımla beraber, eşlerimiz ile artçılı sürmek istiyoruz.
Peugeot 206 aracımı yaklaşık 7-8 ay önce sattım, ekipman dahil maksimum 18-19 bin TL bir bütçem var.

Motor satın aldıktan sonra minimum 3 yıl beni minium sorun ile götürebilecek bir model almam gerekiyor. Kısa sürede model / tarz değiştirmek için bütçem maalesef uygun değil.

Kafamda öne çıkan 3 model; artçımı da düşünecek olursak; kafam çok karıştı ancak sonunda 3 modelde karar kıldım;

20-25 yıllık motorcu bir abimin tavsiyesi ile ekipman için ortalama 4-5 bin TL gibi bir bütçe ve ekipman listesi oluşturduk.
Önceliğim her zaman güvenli ve maksimum korunaklı sürüş olduğu için bütçemin 1/3 kısmını ekipmana ayırmak istiyorum.

Hem motor hem de ekipmanlar hem de güvenli sürüş için tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Bulduğum ekipmanlar ve fiyatlarını buraya yazıyorum:

Aynı özellik veya kaliteye yakın daha F/P tarzı ürünler, ekipmanlar varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.

RR formuna hoş geldin Yiğit formda ve yollarda aktif olman dilegiyle.

erkopaşa
25.Haziran.2019, 19:01
Merhaba yiğit tekrardan aramıza hoş geldin diyelim. En kısa zamanda yollarda aktif olman dileğiyle [emoji2937][emoji2937][emoji2937]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

CELİL
25.Haziran.2019, 19:47
Merhaba Yiğit Ankara'dan aramıza hoş geldin :)
İnşallah kısa zamanda karar verir gönlündeki makinaya kavuşursun 8)

newmoon06tr
25.Haziran.2019, 20:39
Yiğit. Raptor Riders Foruma hoşgeldin. En kısa zamanda hayallerini süsleyen motosiklete kavuşman ve forumda aktif olaman dileğiyle.8)

Eray Aksoy
25.Haziran.2019, 21:27
Arkadaşlar Merhaba,

Boy: 1.79 - Kilo: 87 Yaş: 32

Bulduğum ekipmanları yazıyorum;

Kargo Dahil Ortalama Fiyat: 5450 TL

İyi forumlar, iyi sürüşler dilerim hepinize.

Daelim Daystar senin cüssene sanki ufak kalır gibi ? En iyisi tüm modelleri gidip görüp kendin değerlendirmendir.Artçılı sürüşte Regal Raptor diğerlerine göre biraz daha rahatsız olur.Ayrıca takoz koyup arka amortisörü biraz yükseltmen gerekecektir.Teker artçılı sürüşlerde çamurluğa sürtebiliyor.Artçılı kullanım için bana göre en mantıklı olan model Hyosung GV250 ve ikinci olarak Daelim Daystar olacaktır.Bu bütçelere uygun motorların hepsinde de kendince artı ve eksi olan taraflar bulacaksın.O yüzden denemeden,bilen birine danışmadan alman ileride pişmanlık yaşatabilir sana.Mesela Hyosung GV250 ler çok iyi ama yedek parça sıkıntısı olduğu bir gerçek.Regal Raptor lar temiz kullanımda 10 - 15 bin km lerde şanzıman değişimi ister.2-3 bin lira demek bu.Daelim Daystar da parça sıkıntısı veya kronik bir arıza durumunu bilemiyorum ? Bu motor hakkında bilgisi olanlara sormak gerek.

Ekipmanların gayet iyi.Ben şahsen kask olarak Premier Trophy yi seçerdim.Karbon malzeme her zaman fiber den daha sağlamdır.Diğer ekipmanlar ise hemen hemen birbirinin aynısı.Hoşuna gideni al gitsin bence.Bu arada son bir tavsiyem olacak sana.Motor konusunda ne kadar düşünüp incelersen kafan bir o kadar karışacaktır.Olabilir dediğin modelleri belirle ve ardından aramaya başla.İlk hangisi temiz ve düzgün denk gelirse "ya nasip ya kısmet" deyip al gitsin.

endroad
25.Haziran.2019, 22:49
Hoş geldin Yiğit, umarım tüm süreçleri gönlüne göre geçersin, şimdiden yolların açık olsun.

Mehmet A.
26.Haziran.2019, 00:37
Hoşgelişler olsun [emoji4]
Bütçe, ekipman ve motor için iyi düşünmek lazım.
Ama önce ekipman.

Ekipmana 5000 iyi ekipman önemli ama bilemiyorum [emoji16][emoji16][emoji16] daha iyi tavsiye verenler olur. 2000-2500 e bütün ekipman alınabilir. Geri kalan para ise daha iyi daha, uzun süre sıkıntısız bineceğin bir motora yatırım yapılabilir. Yiba uygun ekipmanlar bulunabilir, olmayanlarda internetten [emoji106]

Mehmet A.

FouL
26.Haziran.2019, 01:33
Hoşgeldiniz.. ehliyet ile bu yola başlangıç yapmışsınız.. hangi motoru alırsanız alın alışma evresini tamamlamadan artçınızı taşımayın ve artçınızda ekipmansız kısa mesafede olsa almayınız.. en azından kask ve korumalı montu olsun.. gönlünüzdeki makinaya kavuşmanız ümidiyle şimdiden yolunuz açık rüzgarınız bol olsun :)

NanoGuardian
26.Haziran.2019, 02:51
Aramıza hoşgeldin, inşallah gönlünde ki makineye kavuşursun, forumda aktif olman dileğiyle...

cicada
26.Haziran.2019, 09:45
Hoşgeldin yiğit

Huyosung 250 derim. az sıkıntı çıkarır. ekipmanlara diyecek birşey yok. gönlüne göre olsun....

YgTuRK
26.Haziran.2019, 10:04
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Tavsiyeler içinde ayrıca sağolun, hepsini göz önünde bulunduracağım. Herkese saygı ve selamlar.

curious-buyer
26.Haziran.2019, 19:49
motorlar hakkinda baya arastirma yapmistim hyosung 250 nin guzel gorundugunu ama kronik sorunlari oldugunu ogrendim ki sorunlar basit degil ciddiymis krank kirilmasi vs yanlislikla yanlis bilgi vermek istemem bilgisi olan arkadaslar lutfen bilgi versin

Eray Aksoy
26.Haziran.2019, 21:59
motorlar hakkinda baya arastirma yapmistim hyosung 250 nin guzel gorundugunu ama kronik sorunlari oldugunu ogrendim ki sorunlar basit degil ciddiymis krank kirilmasi vs yanlislikla yanlis bilgi vermek istemem bilgisi olan arkadaslar lutfen bilgi versin

2014 ve üstü modellerde bu krank sorunu giderildi diye biliyorum ama emin değilim ? Eldeki paraya göre alınacak her motorda bir kronik sorun illa ki vardır.Mesela ciddi rakamlara satılan Benelli TRK502,Regal Raptor,Mondial RX3İ Evo,Daelim Daystar,Yamaha Dragstar XVS110 ... gibi.Bu liste uzayıp gider.60 - 70 bin liralık motorlarda da kronik sorun olabiliyor.Hyosung GV250 bu rakamlara alınabilecek motorlar içerisinde işçilik,parça ve performans bakımından en iyi alternatiflerden biridir.

TuruncuBuji
26.Haziran.2019, 22:58
Hiç hyosung 250 kullanmadım. ama çok araştırmasını yaptım. Bir çok elektriksel sıkıntı çıkardığını duydum. Motor bloğu en sağlam olan 250'lik cruiserlar arasında kendisi. Krank kırmanın kronik olduğunu hiç duymadım. Tabi bu kırmadığı anlamına gelmez. Belki ben gözden kaçırmış olabilirim ancak benim şahsi görüşüm, krank kırılması motosikletin performanslı olmasından dolayı kullanıcıların racing kullanırmışcasına kullanmasından kaynaklanıyor olabilir.

curious-buyer
27.Haziran.2019, 12:55
Aslında her şey kullanıma bağlı yani dediğin gibi harleyin olsa bile düzgün kullanmazsan o da sorun çıkarır bide benim kişisel görüşüme göre insan motoru sadece bir demir makina gibi görmekten ziyade daha çok canlı, arkadaşı gibi görmeli ve onu incitmekten kaçınmalı ve bu şekilde bence sorunlar minimuma iner

kurt
30.Haziran.2019, 15:04
Yiğit aramıza ve foruma hoş geldin umarım en kısa zamanda tanışırız.

YgTuRK
03.Temmuz.2019, 16:23
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, ehliyet sınavına kısa bir süre kaldı. Ekipman toplama ve araştırma çabası içerisindeyim, sonrasında arayışım hyosung gv250, mondial rx3i veya pulsar 200ns naked olacak. İmkanım el verdiğince üzerine oturup yakından gördükten sonra karar vereceğim. Çok araştırdım, çok irdeledim. Maalesef bütçeden dolayı "az sorunlu" veya daha güvenilir, daha bilindik, üzmeyecek motor alamıyorum. En azından başlangıç için 3 tarz ve 3 motor kafamda net olarak yerleşti. Bakalım; nasip, kısmet, bizi de bekleyen bir 2 teker vardır elbet :) . Tekrardan yorum yazan, fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler.

YgTuRK
19.Temmuz.2019, 15:39
Tekrardan hepinize merhaba, arkadaşlar,
2018 Model, 1500km'de, az kullanılmış bir rx3i sahibi oldum. Yanında birçok ekstrası ile aldığım için tercih etmemde öncelik oldu. Japon marka, yüksek cc bir cruiser alana kadar kendisi bana başlangıç motoru olarak hizmet edecek. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Allah herkesin gönlüne göre versin. Keyifli, sağlıklı sürüşler dilerim.

erkopaşa
19.Temmuz.2019, 15:51
Yiğitcan hayırlı olsun güle güle kullan rabbim kaza bela vermesin [emoji106]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

CELİL
19.Temmuz.2019, 17:14
Yiğitcan yeni makinen hayırlı olsun kazasız belasız keyifle bin inşallah nazar 🤘🏽

newmoon06tr
19.Temmuz.2019, 23:08
Yiğitcan hayırlı uğurlu olsun, tekerine taş değmesin

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eray Aksoy
20.Temmuz.2019, 12:38
Yiğitcan hayırlı uğurlu olsun.Tekerine taş değmesin.Arkadaşımda vardı bu aletten.Çok memnundu.Sendeki kaç model ? İnşallah bu yeni olanlardan,arka çantası büyük,Euro4 olanlarından denk gelmiştir ?

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi