PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kilometre teli veya gösterge saati arizasi

cicada
01.Temmuz.2019, 12:13
Merhaba dostlar.

Seyir halindeyken kilometre göstergem birden düşmeye başladı ve durdu. Şu anda ne hızımı görebiliyorum nede kaç km yol aldığımı.

iki problem olabilir diye düşünüyorum.

1. Kilometre telim koptu yada teker bağlantı noktasından çıktı. (kopma olasılığı yüksek)
2. Kilometre saatim bozuldu

Daha teli açıp bakmadım ne durumdadır diye. gerekli kontrolleri yapacağım.

Şimdi asıl kafama takılan soruya geleyim. Eğer kilometre telim koptu ise bu tel sadece daytona 250 için olan mı alınır yoksa tüm regaller için ortak tel varmıdır? Yada malum regallerin parçası pahalı mtc yada diğer marka motorların kilometre telleri de uyarmı? Diğer bir soru saat bozuk ise başka modellerin saatleri ile uyumlumudur?

Bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

Sevgiler saygılar....

mxsrn
01.Temmuz.2019, 23:17
Geçmiş olsun8)

erkopaşa
01.Temmuz.2019, 23:32
Çok geçmiş olsun [emoji2937]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

CELİL
01.Temmuz.2019, 23:55
Deniz geçmiş olsun başka modellerinki uyuyormu bilmiyorum

Rutkay Ediz
02.Temmuz.2019, 00:08
Bende de oldu aynı sorun. Benim aklıma gelen ilk olarak kilometre sayacını saydıran kablo sayaçtan kurtulmuş olabilir. İkinci olarak ön tekerlekteki hareketi aktaran konik dişliler sıyırmış olabilir. Üçüncü olarak yine ön tekerlekte tekerlekle sayacın beraber dönmesini sağlayan kilitli pul tarzında plaka var o bükülmüş olabilir ve yuvasından çıkmış olabilir. ( bu son madde benim başıma geldi :) ) son olarak tel kopmuş olabilir onu da kilometre göstergesinden teli sökerek ve tekerleği döndürerek kontrol edebilirsin.

Merhaba dostlar.

Seyir halindeyken kilometre göstergem birden düşmeye başladı ve durdu. Şu anda ne hızımı görebiliyorum nede kaç km yol aldığımı.

iki problem olabilir diye düşünüyorum.

1. Kilometre telim koptu yada teker bağlantı noktasından çıktı. (kopma olasılığı yüksek)
2. Kilometre saatim bozuldu

Daha teli açıp bakmadım ne durumdadır diye. gerekli kontrolleri yapacağım.

Şimdi asıl kafama takılan soruya geleyim. Eğer kilometre telim koptu ise bu tel sadece daytona 250 için olan mı alınır yoksa tüm regaller için ortak tel varmıdır? Yada malum regallerin parçası pahalı mtc yada diğer marka motorların kilometre telleri de uyarmı? Diğer bir soru saat bozuk ise başka modellerin saatleri ile uyumlumudur?

Bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

Sevgiler saygılar....

cicada
02.Temmuz.2019, 10:31
Fırsatım olmadı daha açıp bakmaya.

Rutkay kardeşim dediğin kısımları kontrol edeceğim. İşlerim biraz yoğun olduğu için tamire zaman ayıramadım. motoru eve koydum arabaya döndüm. bu gün yarın açıp bakacağım.

Söküp parçacı parçacı dolaşmayı da düşünüyorum.

Gelişmelerden sevgili ailemi haberdar ederim....

En azından bu konuya bir netlik getirmiş oluruz.

Zafer
02.Temmuz.2019, 17:33
Geçmiş olsun