Orijinalini görmek için tıklayınız : On arka tekerlek
On ve arka tekerleklerim kaba tabiriyle "kabak" durumuna coktan gecmis ustanin soyledigine gore. Simdi sorum su tecrubeli arkadaslara?
1) Orjinal Spyder 250'nin tekerleklerinin boyutu nedir?
2) Bu boyutta tekerlekler bulamazsam hangi boyutlar/boyut araliklarina bakmaliyim?
3) Farkli boyutta alsam simdiki cantlar da cope mi gider?
Sent from my Galaxy J6+ using Tapatalk
newmoon06tr
16.April.2021, 20:06
Spyder 250-350 / daytona aynı ebat ölçüleri kullanıyor.
Ön 90-90-21
Arka 160-80-16 ölçüleridir. Ön bir çok marka da bulunabilir fakat arka her markada olmamakla birlikte, Aynı desen ve aynı marka bulmak biraz sıkıntılı.
Metzeler 880 marathon aynı desen kullanıyorum.
Arkayı 150-80-16 takanlar var,biraz ince görünmesi haricinde herhangi bir şikayetleri yok ve sıkıntı yaratmıyor, bu da aklınızda bulunsun.
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
CerberuS
17.April.2021, 02:19
90-90-21 ön sorun olmuyor bulunuyor arka sıkıntı
Ben 160-80-16 bulamamıştım onun yerine
180 - 60 -16 kullanıyrum bu daha cok bulunuyor kalin ve güzel de duruyor
On gercekten uygun fiyatlara da guzel lastikler bulunabiliyormus, ancak on-arka takim bulamadim ayni seri. Bulsam da en asagi 2800-3000 lira civari olacak ki lastik ne kadar onemli olsa da su anda mumkun degil boyle bir masraf yapmam.
Ya on lastigi degistirip anlas alacagim (kullananlar yerli olmasina ragmen cok begeniyor) ya da boyle devam edecegim bir sure. Su anda pirelli night dragon takili on arka.
Sanirim arka lastiklerde hepimiz farkli ebatlar kullaniyoruz. Hatirladigim kadariyla (su anda ustada oldugu icin bakamiyorum) benim arka lastik de normalden kalin, ancak arka camurluga her cukurda surmtesinden dolayi vidanin denk geldigi yerler cizgi olarak asinmis.
bulentbc
17.April.2021, 12:04
On gercekten uygun fiyatlara da guzel lastikler bulunabiliyormus, ancak on-arka takim bulamadim ayni seri. Bulsam da en asagi 2800-3000 (tel:2800-3000) lira civari olacak ki lastik ne kadar onemli olsa da su anda mumkun degil boyle bir masraf yapmam.
Ya on lastigi degistirip anlas alacagim (kullananlar yerli olmasina ragmen cok begeniyor) ya da boyle devam edecegim bir sure. Su anda pirelli night dragon takili on arka.
Sanirim arka lastiklerde hepimiz farkli ebatlar kullaniyoruz. Hatirladigim kadariyla (su anda ustada oldugu icin bakamiyorum) benim arka lastik de normalden kalin, ancak arka camurluga her cukurda surmtesinden dolayi vidanin denk geldigi yerler cizgi olarak asinmis.
Ali o çizgi takoz ile ilgili salıncak takozu var onu değiştir sorun çözülür, yoksa istedığın ebat arka lastik tak yine o çızgıyı yapar, takoz 20 TL zamanla aşınma yaptıktan sonra arka lastikte ortasına yenı bir yağmur suyu oluğu yapıyor.:cheesy:
görseli ekliyorum
2558
Super bilgi, cok tesekkurler. Uzun sure aklim almamisti nasip bir lastikte boyle duz cizgi olabilir diye. Nereden alinir bilmiyorum bu gorseldeki parca ancak pazartesi erkenden ustaya gitmeden bulup gideyim aradan ciksin bu da.
newmoon06tr
17.April.2021, 12:58
https://youtu.be/y9zmJzuYXP4
Ali hocam, lastik sürtmesi ile ilgili bir videomuz vardı. İzlerseniz size fikir verebilir.
Youtube kanalini da sayenizde kesfetmis oldum. Bu kadar basit bir cozum yerine lastigi hasat eden eski sahibini de cok guzel sozlerle aniyorum.
Arkadaslar on ve arka lastikler esit derece asinmis durumdaysa hangisini oncelikli degistirmek daha mantikli?
Su anda kullandigim pirelli night dragon marka lastiklerin yenilerini bulabildim,ancak ayni anda alacak durumda uzagim simdilik. 160'lik bulamadigim icin arkaya yine simdikinin aynisi 150'lik alacagim gibi gorunuyor.
erkopaşa
10.May.2021, 19:57
Ali hocam mümkünse aynı zamanda değiştir, tutuş farklı olur yeni eski arasında tehlikeli olur ama tek tek olacaksa bence ilk ön lastik sonra arka lastik şeklinde olabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
90-90-21 ön sorun olmuyor bulunuyor arka sıkıntı
Ben 160-80-16 bulamamıştım onun yerine
180 - 60 -16 kullanıyrum bu daha cok bulunuyor kalin ve güzel de duruyorSizin ebattaki arka lastigi buldum, suruste fark ediyor ku cok? Fotograf varsa eklemeniz mumkun mu?
Ali hocam mümkünse aynı zamanda değiştir, tutuş farklı olur yeni eski arasında tehlikeli olur ama tek tek olacaksa bence ilk ön lastik sonra arka lastik şeklinde olabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiAslinda haklisiniz aklima gelmemisti. O zaman bir kenara atip bekleyecegim. Sadece arka icin 150 mi 180 mi genislik alayim, farki ne olur onu arastiriyorum simdi. 160 maalesef pirelli night dragonda yok. Gerci hemen hemen hicbir markada yok.
erkopaşa
10.May.2021, 20:08
Ben motorumda orjinal ölçüleri kullanıyorum, farklı ölçülerle nasıl olur bilemiyorum.
Lastikleri sipariş vereceğiniz zaman her iki lastiğinde aynı ve yeni tarihli olmasını teyit ettirin aldığınız yerden, farklı tarihler olmasın.[emoji106]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eric The Raven
13.May.2021, 05:04
180'lik lastiğin şanzımana yük bindirmesi konusunda bir yazı okumuştum, o yüzden benim tercihim 150'lik oldu. Arkadaşların da dediği gibi biraz ince görünmesi haricinde herhangi bir sıkıntı yaşamadım şu zamana kadar. Forumdaki tecrübeli arkadaşlar konuya daha hakimler sonuçta. Keyifli sürüşler herkese.
Spyder 250-350 / daytona aynı ebat ölçüleri kullanıyor.
Ön 90-90-21
Arka 160-80-16 ölçüleridir. Ön bir çok marka da bulunabilir fakat arka her markada olmamakla birlikte, Aynı desen ve aynı marka bulmak biraz sıkıntılı.
Metzeler 880 marathon aynı desen kullanıyorum.
Arkayı 150-80-16 takanlar var,biraz ince görünmesi haricinde herhangi bir şikayetleri yok ve sıkıntı yaratmıyor, bu da aklınızda bulunsun.
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiEn sonunda donup dolasip sizi referans alarak metzeler 888 almaya karar verdim. On tekerlek pazartesi kargoda, arka tekerlek iki ay sonra stoga girecek. Koruma demiriyle palet ayakliktan sonra sadece yag yakma sorunuyla ilgili silindir degisimi kalacak. Sayenizde sifir gibi yapiyorum kara orumcegi.
Bıktınız biliyorum bu lastik hikayesinden ama almaya karar verdiğim metzeler'e kapanmanın biteceği gün durduk yere 200 lira daha zam yapınca firma artık yeter dedim. İki haftada 300 lira zam yaptılar.
Yine tecrübeli arkadaşlarımıza sormak zorundayım, bu bağlantıdaki lastikler uyumlu olur mu? Ön lastikler tam uyumlu, arkası da 150-70-18. Desenleri ve lastik yapısı bizim RR'lara uygun sanırım ama emin olamadım.
https://www.lastikdeposu.com.tr/anlas-takim-90-90-21-ve-150-70r18-capra-rd-on-arka-lastik-fiyati-pmu8702
newmoon06tr
16.May.2021, 23:51
Hocam, spyder/daytona nin arka jant çapı 16" (inç). Ölçülerin sondaki iki rakamı jant ölçüsüdür. Dolayısıyla attığınız linkteki ölçü uymaz.
160 yere basan taban mm.
80 yanak yüksekliği
16 jant çapı inç
Şimdi farkettim mesajı silmek için girmiştim sizin mesajı gördüm, jant 18 diye aklımda kalmış. 15 jant var, 17-18 var ama sadece 16 yok Anlas'ta.
Metzeler için siparişi Pazartesi verirsiniz o zaman kargolarız dedikten sonra koydukları zam gerçekten enayi yerine koymak müşteriyi.
newmoon06tr
17.May.2021, 00:12
Şimdi farkettim mesajı silmek için girmiştim sizin mesajı gördüm, jant 18 diye aklımda kalmış. 15 jant var, 17-18 var ama sadece 16 yok Anlas'ta.
Metzeler için siparişi Pazartesi verirsiniz o zaman kargolarız dedikten sonra koydukları zam gerçekten enayi yerine koymak müşteriyi.Hocam, bizim motosikletler için lastik bulmak, almak gerçekten meşakatli, hem maddi hem manevi. Ben lastikleri takalı bir yılı geçti, fakat pandemi sebebiyle yaptığım1500 km hadi 2000 olsun, ve ben yağmurda çamurda kullanan birisi değilim. Sizde motoru ulaşım aracımdan ziyade benim gibi hobi amaçlı kullandığınızı düşünuyorum. Eğer yakın zamanda CC yükseltmek gibi bir niyetiniz varsa yada spyder i çok uzun yıllar kullanmak gibi bir niyetiniz yoksa lastik değişimini bir kez daha gözden geçirin. Hatta çıkan lastikleri de müşteri olan/ihtiyacı olan birisine satmıştım.
Yanlış da anlaşılmasın, her şeyin başı emniyet. Kendinizi üzerinde emniyetsiz hissediyorsanız, bunun maddi değeri de ölçülmez.
Eric The Raven
17.May.2021, 03:40
Ben Bridgestone 150/80-16 Exedra kullanıyorum siz de bakın isterseniz.
CerberuS
21.May.2021, 05:29
Yok hocam hiç bir fark yok. Hiç bir zararı da yok emin olun. Alıp kullanabilirsiniz gönül rahatlığıyla.
2578
2579
2580
2581
258225832583
rr250e9kırmızı
21.May.2021, 12:13
Yok hocam hiç bir fark yok. Hiç bir zararı da yok emin olun. Alıp kullanabilirsiniz gönül rahatlığıyla.
2578
2579
2580
2581
258225832583Merhaba abicim tekerin şahane gorunuyor.Masallah tekerine tas degmesin.arka tekerin ölcusu ve markasi nedir acaba abim?benimde ihtiyacim var arka tekere.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaslar asagidaki lastikler icin ne dusunuyorsunuz? 80/90/21 ve 150/80/16, desenleri de sanirim uygun ama emin olamadim. On lastik umarim olur.
https://www.lastikdeposu.com.tr/mitas-takim-80-90-21-ve-150-80-16-custom-force-on-arka-set-pmu11371
Eluh
12.August.2021, 20:40
Arkadaslar yilan hikayesine donen lastik olayinda bugun mitas custom force 80-90-21 ve 150-80-16 alarak kurtuldum. Motosiklet sanki baska bir dunyaya gecti, surus konforu inanilmaz zevkli.
Lastikler degisirken "arka amortisorun patlak" oldugu soylendi. Ben anlamadim, bizde arka amortisor nasil patliyor? Amortisor sistemi nasil bizimkilerde?
Aks bilyeleri on arka tekerleklerin degismeliymis, fren hidroligi de bitmis. Yani masraf masraf ustune, bitmedi, bitemedi:)
ulaire
12.August.2021, 20:45
Arkadaslar yilan hikayesine donen lastik olayinda bugun mitas custom force 80-90-21 ve 150-80-16 alarak kurtuldum. Motosiklet sanki baska bir dunyaya gecti, surus konforu inanilmaz zevkli.
Lastikler degisirken "arka amortisorun patlak" oldugu soylendi. Ben anlamadim, bizde arka amortisor nasil patliyor? Amortisor sistemi nasil bizimkilerde?
Aks bilyeleri on arka tekerleklerin degismeliymis, fren hidroligi de bitmis. Yani masraf masraf ustune, bitmedi, bitemedi:)
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkGüzel günlerde eskit abi [emoji2937] benim lastiklere sıra gelemedi [emoji1787][emoji1787]
M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eluh
13.August.2021, 17:04
Güzel günlerde eskit abi [emoji2937] benim lastiklere sıra gelemedi [emoji1787][emoji1787]
M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiInan bana siranin en basina lastikleri yazmak gerekliymis, 100 km yoldan sonra bunu anladim. Resmen yeni bir motosiklet olmus gibi hissettiriyor. Degismeyen parcasi kalmadi, hic fark ettirmemisti, ama sadece lastik degisimi bambaska boyuta tasidi.
Uzun sure surdukten sonra dahi iki dakika durduktan sonra soguyan lastikler simdi alev almis sekilde duruyor dakikalardir:)
Raci06
13.August.2021, 22:23
Inan bana siranin en basina lastikleri yazmak gerekliymis, 100 km yoldan sonra bunu anladim. Resmen yeni bir motosiklet olmus gibi hissettiriyor. Degismeyen parcasi kalmadi, hic fark ettirmemisti, ama sadece lastik degisimi bambaska boyuta tasidi.
Uzun sure surdukten sonra dahi iki dakika durduktan sonra soguyan lastikler simdi alev almis sekilde duruyor dakikalardir:)
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkEvet bu çok doğru bir tespit gidişi konforu değişiyor motorun.. Tekerine taş değmesin.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mkarakas
13.August.2021, 23:33
Abi öyle bi anlatınmışsınki ben bile rahatladım :D Hayırlı olsun güzel günlerde eskit
Mehmet A.
16.August.2021, 10:44
Hayırlı olsun abi güle güle kullan [emoji4][emoji106]
Eric The Raven
16.August.2021, 16:11
Güle kule kullan lastiklerini. Bu arada lastik stoper takozunu kontrol etmeyi ihmal etme ki, yepyeni lastiklerin ortasında yarık açılmaya başlamasın. Keyifli sürüşler.
Eluh
16.August.2021, 17:42
Güle kule kullan lastiklerini. Bu arada lastik stoper takozunu kontrol etmeyi ihmal etme ki, yepyeni lastiklerin ortasında yarık açılmaya başlamasın. Keyifli sürüşler.Cok sagolun. Stoper takozunu lastikci bile bulamadi, Ali agabey sagolsun yol ustunds gecerken tedarik edecegini soyledi.
ulaire
06.November.2021, 09:05
Ali hocam mitastan memnun musun? Benim de ön lastiği değiştirmem gerekiyor da Metzeler me888-Pirelli night dragon- mitas custom force arasında kaldım.
cicada
06.November.2021, 09:28
Bende dragstar için alacağım. Ama fiyatlar ne olmuş öyle. [emoji849][emoji849]
SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ulaire
06.November.2021, 09:31
Bende dragstar için alacağım. Ama fiyatlar ne olmuş öyle. [emoji849][emoji849]
SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiDeniz abi sorma bunlar choppercı, keyif için yeri geliyor boza içmeye 300km yol yapıyorlar iteleyelim en iyisi anlayışı var sanırım 🥲
cicada
06.November.2021, 09:38
Deniz abi sorma bunlar choppercı, keyif için yeri geliyor boza içmeye 300km yol yapıyorlar iteleyelim en iyisi anlayışı var sanırım 🥲
M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiBak bu doğru. Bir dahakine 300 km değilde 500 km e çıkaralım. Nazımız yürüsün [emoji2957]
SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eluh
06.November.2021, 10:43
Ali hocam mitastan memnun musun? Benim de ön lastiği değiştirmem gerekiyor da Metzeler me888-Pirelli night dragon- mitas custom force arasında kaldım.
M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiCok memnunum. Surekli yagmurda da kullaniyorum ve islak-kuru zemin gecislerinde de sorun cikartmiyor hic. Tutusu ve isinmasi da gayet iyi.
Pirelli night dragonu aylarca aradim ama bulamadim, aklinda olsun stokta var yaziyorlar ama yok genelde night dragonlar. Bulsaydim night dragon tercih ederdim.
Mehmet A.
06.November.2021, 11:06
Cok memnunum. Surekli yagmurda da kullaniyorum ve islak-kuru zemin gecislerinde de sorun cikartmiyor hic. Tutusu ve isinmasi da gayet iyi.
Pirelli night dragonu aylarca aradim ama bulamadim, aklinda olsun stokta var yaziyorlar ama yok genelde night dragonlar. Bulsaydim night dragon tercih ederdim.
Islak kuru geçişlerinde falan bi ben kayıyorum her seferinde galiba [emoji51]
Mitaş biraz sert lastik. İlk 100 m pek güvenme belki 200 hava durumuna göre belki biraz daha fazla. Isınıp yumuşamadığı için doğrudan kızaklıyor. Isındıktan sonra virajlar falan banamısın demiyor.
ulaire
06.November.2021, 15:46
Cok memnunum. Surekli yagmurda da kullaniyorum ve islak-kuru zemin gecislerinde de sorun cikartmiyor hic. Tutusu ve isinmasi da gayet iyi.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkEvet night dragon stokta gözüküyor ama tedarik süreci var diyor lastikçi o da en az 3-4 ay sürebilirmiş. Me888 yada custom force siparişi vericem sanırım 15 yada 16sında [emoji2937]
Eluh
06.November.2021, 16:59
Tedarik işi de yalan oluyor bazen, beni hep atlattılar pirelli için.
Ebatları nedir bulduğun custom force için? Bendekiler 90 yerine 80 ön ve 160 yerine 150 arka orjinalden farklı olarak. Bir sıkıntı yaşamıyorum açıkçası hatta dönüşler daha iyi ama takır tukur çukura girdiğimde daha zor kontrolü.
ulaire
06.November.2021, 18:07
Ebatları nedir bulduğun custom force için? Bendekiler 90 yerine 80 ön ve 160 yerine 150 arka orjinalden farklı olarak. Bir sıkıntı yaşamıyorum açıkçası hatta dönüşler daha iyi ama takır tukur çukura girdiğimde daha zor kontrolü.
Mitas 10 birim malzemeden çalmış hep [emoji16] sadece ön alıcam şimdi gönlüm metzelere doğru kayıyor ama bakalım [emoji16]
Mehmet A.
06.November.2021, 18:09
Ebatları nedir bulduğun custom force için? Bendekiler 90 yerine 80 ön ve 160 yerine 150 arka orjinalden farklı olarak. Bir sıkıntı yaşamıyorum açıkçası hatta dönüşler daha iyi ama takır tukur çukura girdiğimde daha zor kontrolü.Ali abi haklı anlas lastiğe adamlar beni 2 ay salladılar. Şimdiden psikolojini hazırla [emoji16][emoji16][emoji16]
ulaire
06.November.2021, 18:10
Ali abi haklı anlas lastiğe adamlar beni 2 ay salladılar. Şimdiden psikolojini hazırla [emoji16][emoji16][emoji16]Metzelerde aynı gün kargo diyor ya tedarik sıkıntısı yok ama tabi cüzdanı biraz daha fazla hafifletiyor sadece [emoji16][emoji16]
darthan
07.November.2021, 13:46
daytona alırsam diye bakıyorum bir sitede markaya uygun lastik olarak aradığımda stokta olan metzeller 170/70 16 lastik var diyor bu lastiğin daytonaya uyma ihtimali var mı ? tecrübe eden var mı?
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ulaire
07.November.2021, 14:34
Daytona, Spyder aynıydı sanki ön 90/90/21 arka 160/80/16. 170/70 bir tık geniş ve alçak oluyor sanırım.
serkantabak
20.November.2021, 11:30
https://youtu.be/y9zmJzuYXP4
Ali hocam, lastik sürtmesi ile ilgili bir videomuz vardı. İzlerseniz size fikir verebilir.
Ali Şefim, elinize sağlık, video süper olmuş.
ulaire
26.November.2021, 02:00
Yav lanet olsun muhteşem ekonomimize 20 gün öncesine göre %50 civarı artan lastikler var. Bu gece bakarken bridgestone h50 buldum 2019 model, hiç kullanan oldu mu forumda pek göremedim
Eluh
26.November.2021, 14:30
Yav lanet olsun muhteşem ekonomimize 20 gün öncesine göre %50 civarı artan lastikler var. Bu gece bakarken bridgestone h50 buldum 2019 model, hiç kullanan oldu mu forumda pek göremedim
M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiBen de palet basamak almaya niyetlendigimde 350 liraydi, simdi 900 lira.
Gerci bosver cikarsak cebimizdeki telefonlari sikayet etme hakkimiz kalmaz:)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.