PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet zincir vurma sorunu

Miracya
22.Mayıs.2021, 23:49
Merhabalar. Geçtiğimiz hafta ilk motorum olan Regal raptor dd 250e-9b aldım 2012 model. Alırken zincir gergisinin az olduğunu biliyordum zaten muayene kağıdında da yazıyordu fakat bir sorunum var. Seyir halindeyken ara sıra motorum vuruntu yapıyor ve her defada sadece bir kere anlık bir vurma oluyor. Bunun nedeni ne olabilir? Zincirden olduğunu düşünüyorum fakat yine de daha iyi bir bilene sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim iyi sürüşler :)

ulaire
23.Mayıs.2021, 00:36
Öncelikle foruma hoşgeldin, yeni motorun hayırlı olsun tekerine taş değmesin. Kurallar gereği tanışma bölümünde birazcık kendinden bahsedersen çok mutlu oluruz. Tecrübeli abiler daha iyi bilir ama benim okuduğum, izlediğim kadarıyla bizim zincirler oldukça uzun olduğundan dolayı düzgün olmayan yollarda zincir korumasına çarpabiliyormuş. Tabi bu vurma başka yerden de olabilir ama o kadarı beni aşıyor :) Daha ayrıntılı bilgi tahminimce birazdan gelir :) Keyifli sürüşler

Miracya
23.Mayıs.2021, 02:29
Hoş buldum teşekkür ederim. Vuruntudan kastım zincirin herhangi bir yere çarpmasından ziyade motorun kendi kendine sanki benzin bitermişcesine teklemesi.

FouL
23.Mayıs.2021, 08:58
Muayene kagıdına tam olatak ne yazmışlar. Tekleme yapıyorsa bujilerden olabilir. Şayet motoru yeni aldıysanız bir ustaya göstermekte fayda var yağına suyuna zincir ve dişli güzelce kontrol etsin yani bakımlarını siz yapın yada yapıldığına emin olun en iyisi.bu

Mehmet A.
23.Mayıs.2021, 10:30
En kötü ihtimalden bahsedeceğim ama inş. öyle değildir.
Şanzıman [emoji58][emoji58][emoji58]
Bendeki klasik de ilk böyle başlamıştı. Normal hızda giderken sanki bir an dişli boşa gelmiş sonra tekrar yerine oturmuş gibiyse geçmiş olsun.
Zincir çok gergin de olabilir [emoji848]

İmza:
İnsafsızlıklarınız İnfazınız Olacaktır...

cicada
23.Mayıs.2021, 11:13
Merhabalar. Geçtiğimiz hafta ilk motorum olan Regal raptor dd 250e-9b aldım 2012 model. Alırken zincir gergisinin az olduğunu biliyordum zaten muayene kağıdında da yazıyordu fakat bir sorunum var. Seyir halindeyken ara sıra motorum vuruntu yapıyor ve her defada sadece bir kere anlık bir vurma oluyor. Bunun nedeni ne olabilir? Zincirden olduğunu düşünüyorum fakat yine de daha iyi bir bilene sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim iyi sürüşler :)Yeni motorun tekrardan hayırlı olsun.
Tekleme yapıyor sanırım çalışırken.
Sorun karburator ve buji olabilir.
Buji değişimi ve karburator temizliği sonrası hava sekronizasyon ayarı yaptirirsan hem saat gibi çalışır hemde benzin tüketimin düşer.
Zingir gergisine gelince, zinciri attırmayacak şekildeyse sorun yok. Regal lerde şanziman dişlisi olarak masura bilyasi kullandıkları için zayıf kalıyor. Gergin zincir kullanırsan masura bilyasi dağıtıp şanziman değişimine kadar kötü sonuçlar doğurabilir. O nedenle gevşek zincir kullanarak masura bilyasina yük binmeyi azaltmaya çalışıyoruz.
İyi günlerde sağlıcakla kullanman dileğimle.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Miracya
23.Mayıs.2021, 22:35
Tahrik zinciri gergi boşluğu uygun değil yazmışlar

Miracya
23.Mayıs.2021, 22:37
Yeni motorun tekrardan hayırlı olsun.
Tekleme yapıyor sanırım çalışırken.
Sorun karburator ve buji olabilir.
Buji değişimi ve karburator temizliği sonrası hava sekronizasyon ayarı yaptirirsan hem saat gibi çalışır hemde benzin tüketimin düşer.
Zingir gergisine gelince, zinciri attırmayacak şekildeyse sorun yok. Regal lerde şanziman dişlisi olarak masura bilyasi kullandıkları için zayıf kalıyor. Gergin zincir kullanırsan masura bilyasi dağıtıp şanziman değişimine kadar kötü sonuçlar doğurabilir. O nedenle gevşek zincir kullanarak masura bilyasina yük binmeyi azaltmaya çalışıyoruz.
İyi günlerde sağlıcakla kullanman dileğimle.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim. En kısa zamanda iyi bir ustaya göstermem gerekecek sanırım

Miracya
23.Mayıs.2021, 22:38
En kötü ihtimalden bahsedeceğim ama inş. öyle değildir.
Şanzıman [emoji58][emoji58][emoji58]
Bendeki klasik de ilk böyle başlamıştı. Normal hızda giderken sanki bir an dişli boşa gelmiş sonra tekrar yerine oturmuş gibiyse geçmiş olsun.
Zincir çok gergin de olabilir [emoji848]

İmza:
İnsafsızlıklarınız İnfazınız Olacaktır...

Umarım o kadar büyük bir şey yoktur... Bu cevap korkuttu beni :/