Orijinalini görmek için tıklayınız : Bujilere kaçan su
erdemsr1
22.Haziran.2021, 00:38
Merhabalar az önce motorumu yıkadım ve çalıştırmak istediğimde kontak üzerinde hararet ışığı yanıyordu halbuki motor buz olmuştu... Mars'a bastığımda motor hemen stop ediyordu bende biraz bekleyip gaz vererek yola çıktım sağ silindir tekliyor ve sol silindir çalışıyor sadece sanırım bujiye su kaçtı ateslemiyor pederim de motorcu olduğu için ona sordum kurur tahminimce dedi ama emin de olamadım sabahı bekliyorum bu arada başına gelen illaki vardır tavsiyeniz nedir ve birhadaki yikadigimda nasıl bir önlem alabilirim?
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
erkopaşa
22.Haziran.2021, 00:53
Merhabalar az önce motorumu yıkadım ve çalıştırmak istediğimde kontak üzerinde hararet ışığı yanıyordu halbuki motor buz olmuştu... Mars'a bastığımda motor hemen stop ediyordu bende biraz bekleyip gaz vererek yola çıktım sağ silindir tekliyor ve sol silindir çalışıyor sadece sanırım bujiye su kaçtı ateslemiyor pederim de motorcu olduğu için ona sordum kurur tahminimce dedi ama emin de olamadım sabahı bekliyorum bu arada başına gelen illaki vardır tavsiyeniz nedir ve birhadaki yikadigimda nasıl bir önlem alabilirim?
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiBen siliyorum motoru, tazyikli su hiç kullanmadım. Bir kova su ile yıkayıp silikonlu temizlik sıvısı ile siliyorum, pırıl pırıl.
Kuruyunca düzelmezse bujiyi patlatmış olabilirsin. Değiştirmekte fayda var.
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
erdemsr1
22.Haziran.2021, 01:04
Ben siliyorum motoru, tazyikli su hiç kullanmadım. Bir kova su ile yıkayıp silikonlu temizlik sıvısı ile siliyorum, pırıl pırıl.
Kuruyunca düzelmezse bujiyi patlatmış olabilirsin. Değiştirmekte fayda var.
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiŞimdi motoru çalıştırmayı denedim şuan çalışmıyor,bujilere de ulaşamıyorum üzerine krom parça kapatmışlar alyanim yok sabaha kadar bekliyicem çalışmazsa alyan alıp acicam
Mehmet A.
22.Haziran.2021, 12:27
Erkan abinin yöntem en garantisi.
Ben tazyikli suyla yıkardım koçumu ama bahsettiğin alyanla sökülen parçanın olduğu yere yukardan ve uzaktan su tutardım. Bujiler çukurda olduğu için ordan su kaçarsa bujinin olduğu yere birikip ıslatabilir hatta çatlatabilir. Aslında genel yıkama esnasında hep uzaktan tutarak yıkardım. Yakından tazyikli su tutmak sakıncalı olabilir.
Motor sıcakken motoru yıkamamaya özen gösteririm. Eğer motor sıcakken su tutmak zorundaysam. Motor bloğuna tutmamaya çalışıyorum. Zaten su ister istemez sıçradığı için bezle silip geçiyorum.
Eluh
22.Haziran.2021, 12:50
Ayni sekilde uzaktan basincli su tutmaya ozen gosteriyorum, hava filtresi, motor ve buji harici yerlerde yakindan tutmak sorun olmuyor.
Ancak aradaki hizli temizlemeleri motulun kuru temizleme spreyleriyle yapmak cok daha guzel ve pratik, tavsiye ederim.
Sent from my Galaxy J6+ using Tapatalk
erdemsr1
22.Haziran.2021, 13:47
Usta çağırdım hala çalışmıyor,çalışmak istiyor ama keyifsiz yani çözemedim -2. Katta motor cikartamiyorum yoksa iterek goturecektim ama bebek şuan yatista
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.