PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona 350 zincir koptuktan sonra şanzıman bozuldu

stewardlanu
05.March.2023, 13:14
Sevgili iki tekerciler, konu başlığında belirttiğim gibi zincirimin ömrü dolmuş, yan tarafından zincir kilidi düşünce alel acele bulduğumuz bi motosikletçiye götürdük. Orada zincire tel bağlayarak eve gitmeye yetecek kadar idarelik bir şeyler yapalım dedik (yaşadığım yerde parçası yok motorun) Sonra direkt zincir kopunca biz de kaynaklama kararı aldık lakin bu işlemden sonra vites kolu dışarıdan görüldüğü kadarıyla bütün parçaları sağlam ve takılı halde olmasına rağmen motor 2. viteste takılı kalmış halde. Malum burada ne usta var ne başka bir şey kara kara düşünüyorum arızanın ne olabileceği konusunda, yaşadığınız tecrübe ettiğiniz bir durum var mıdır?

erkopaşa
05.March.2023, 17:00
Subutay öncelikle çok geçmiş olsun. Neyse ki kaza vs yapmamışsın. Regallerde şanzıman kronik sorundur özellikle Daytona ve Spyder modellerinde. Kullanım şekline göre belli km de revizyon gerekir. Muhtemelen zincir kopması bu sorunu erkene almıştır. Tabi şanzımanı açmadan tam bir şey söylemek doğru olmaz. İyi bir usta sorunu çözer ve 15 20 bin km rahat edersin. Ama bu işi bilen bir usta olmalı yoksa sıkıntı bitmez.
Kolay gelsin.

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

endroad
05.March.2023, 18:49
Merhaba Subutay, çok geçmiş olsun. Her zaman dediğimiz allah daha kötüsünden sakınsın. Tam olarak nerede yaşıyorsun? Cevre ilçe veya illerde mutlaka ustası vardır.

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

stewardlanu
05.March.2023, 23:57
Merhaba Subutay, çok geçmiş olsun. Her zaman dediğimiz allah daha kötüsünden sakınsın. Tam olarak nerede yaşıyorsun? Cevre ilçe veya illerde mutlaka ustası vardır.

Hocam aksaraydayım konyadan getirdim motoru , nakliye baya sıkıntı internette tamircimotovlog diye birisi var işleri iyi gibi duruyor ona göndereceğim motoru indirip.

endroad
06.March.2023, 14:33
Hocam aksaraydayım konyadan getirdim motoru , nakliye baya sıkıntı internette tamircimotovlog diye birisi var işleri iyi gibi duruyor ona göndereceğim motoru indirip.Motoru söküp kargo ile mi göndermeyi düşünüyorsun? tamircimotovlog ilk defa duyuyorum. Motoru kargo ile yollamak gibi şansın varsa Istanbul veya Ankara daki arkadaşların tavsiye edebileceği ustalar vardır.

Mkarakas
06.March.2023, 22:59
Sevgili iki tekerciler, konu başlığında belirttiğim gibi zincirimin ömrü dolmuş, yan tarafından zincir kilidi düşünce alel acele bulduğumuz bi motosikletçiye götürdük. Orada zincire tel bağlayarak eve gitmeye yetecek kadar idarelik bir şeyler yapalım dedik (yaşadığım yerde parçası yok motorun) Sonra direkt zincir kopunca biz de kaynaklama kararı aldık lakin bu işlemden sonra vites kolu dışarıdan görüldüğü kadarıyla bütün parçaları sağlam ve takılı halde olmasına rağmen motor 2. viteste takılı kalmış halde. Malum burada ne usta var ne başka bir şey kara kara düşünüyorum arızanın ne olabileceği konusunda, yaşadığınız tecrübe ettiğiniz bir durum var mıdır?

Hocam geçmiş olsun bende daytona 250 kullanıcısıydım ve araştırarak kronik şanzıman sıkıntısını bilerek aldım kendimi ona hep hazırlıyordum bir gün akşam herşey yolunda iken 1.viteste takılı kalmıştı o zaman anladım evet vakti geldi diye benim bi ustam var istersen numarasını verebilirim konuş güzel işciliği var bi kaç kişide şanzımanını orda yaptırmıştı sonrasında uzun süre kullandılar.

stewardlanu
06.March.2023, 23:23
Motoru söküp kargo ile mi göndermeyi düşünüyorsun? tamircimotovlog ilk defa duyuyorum. Motoru kargo ile yollamak gibi şansın varsa Istanbul veya Ankara daki arkadaşların tavsiye edebileceği ustalar vardır.

evet hocam 150 tl gibi bir ücret çıkıyormuş gönderme işleminde, bahsettiğim şahıs cc yükseltme işlemi yapıyor motor bloğuna normalde oradan gördüm ben de hayırlısı bakalım.

stewardlanu
07.March.2023, 01:17
Hocam geçmiş olsun bende daytona 250 kullanıcısıydım ve araştırarak kronik şanzıman sıkıntısını bilerek aldım kendimi ona hep hazırlıyordum bir gün akşam herşey yolunda iken 1.viteste takılı kalmıştı o zaman anladım evet vakti geldi diye benim bi ustam var istersen numarasını verebilirim konuş güzel işciliği var bi kaç kişide şanzımanını orda yaptırmıştı sonrasında uzun süre kullandılar.

abi böyle çok büyük konuşarak reddetmek istemem lakin sıcak baktığımı söyleyemem, konyadaki ustalar olsun aksaraydaki ustalar olsun benim canımı çok sıkmış haldeler, bu adamın en azından yaptığı işlemi videolarında gördüm bi arada yaptığı bir tane motor piyasaya düşmüştü oradan bi güvenim var gibi açıkçası olmadı senin ustayı da öğrenmek iyi olur teşekkür ederim ^^

stewardlanu
25.March.2023, 16:16
Motorun şanzıman tarafında dişli bilmem neysi varmış o yamulmuş çok bir şey değilmiş düzeltiverdiler şanzıman sağlam ^^

endroad
25.March.2023, 17:06
Motorun şanzıman tarafında dişli bilmem neysi varmış o yamulmuş çok bir şey değilmiş düzeltiverdiler şanzıman sağlam ^^Tekrar geçmiş olsun. Açmışken genel bir kontrol yapmışlardır. Tekerine taş değmesin.

CELİL
25.March.2023, 19:57
Motorun şanzıman tarafında dişli bilmem neysi varmış o yamulmuş çok bir şey değilmiş düzeltiverdiler şanzıman sağlam ^^

Subutay geçmiş olsun ucuz atlatmışsın 👍

Mehmet A.
29.March.2023, 10:04
Geçmiş olsun...