Orijinalini görmek için tıklayınız : Pilder 250 Vites Değiştirme Problemi
Mehmet.S
13.October.2024, 14:34
Herkese merhaba.
Platformu yeni keşfettim ve çok yeni bir üyenizim.
3 gün önce bir Pilder 250 aldım. Sıfır km bayiden. Henüz ruhsat da yok plaka da. Otoparka çekip çalıştırıp deneme yapıyorum arada.
Vitesli motorsiklet kullanmayı biliyorum. Ancak bu motorda vites değiştirmekte zorlanıyorum sanki. Örneğin:
1'e alıyorum sonra yukarı çekiyorum önce '--' çizgi oluyor. Bir yukarı daha alıyorum motor 'N' de kolu bırakınca gitmeye devam ediyor. N boş değil mi? Komik bir durum gibi gelebilir de bana garip geldi. Ben mi yanlış biliyorum bir şeyleri? Atladığım bir yer mi var? N den yukarı gitmiyor. Zoraki 3 yapıyorum 4 olmuyor. 4 te kalıp aşağı inmiyor. Anlamadım valla.
Daha rodaj yapmadım. Acaba ondan mı sizce?
Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilirse çok sevinirim.
CELİL
13.October.2024, 14:57
Merhaba Mehmet aramıza hoş geldin ..
Yeni motorun hayırlı olsun keyifle kullan inşallah nazar
Dediğin gibi N boş demek vites alt bağlantı çubuklarını kontrol et gevşek olabilir vites tam yerine oturmadığından yanlış gösteriye olabilir düzelmezse servise göster ayrıca tüm vidaları kontrol et ilk montajda gevşek kalabiliyor kolay gelsin
Rutkay Ediz
13.October.2024, 15:33
Merhaba,
Foruma hoşgeldin.
Sıfır motorsikletler genellikle demonte geldiği için satın aldığınız bayiide montajları yapılıyor, bunları toplayanların da bilgi ve birikimi tartışılır. Öncellikle Celil Başkan'ımızın da dediği gibi bütün civataları bi gözden geçirmekte, fayda var. Onun dışında debriyaj ayarını rastgele yapmış olabilirler, motor bloğunun arkasında debriyaj ayırma mekanizmasının üstünde ayar yeri var oradan kendine göre ayarlayabilirsin ama öncesinde vites ayaklığının konumun da kendi ayağına göre ayarla sonrasında diğer ayar unsurlarına bakabilirsin ya da baktırabilirsin, tekerine taş değmesin. Ek olarak motorsiklet durduğu yerde vitese geçerken biraz zorlanabilir, bu denemeleri motor hareket ediyorken yapmayı deneyebilirsin.
Herkese merhaba.
Platformu yeni keşfettim ve çok yeni bir üyenizim.
3 gün önce bir Pilder 250 aldım. Sıfır km bayiden. Henüz ruhsat da yok plaka da. Otoparka çekip çalıştırıp deneme yapıyorum arada.
Vitesli motorsiklet kullanmayı biliyorum. Ancak bu motorda vites değiştirmekte zorlanıyorum sanki. Örneğin:
1'e alıyorum sonra yukarı çekiyorum önce '--' çizgi oluyor. Bir yukarı daha alıyorum motor 'N' de kolu bırakınca gitmeye devam ediyor. N boş değil mi? Komik bir durum gibi gelebilir de bana garip geldi. Ben mi yanlış biliyorum bir şeyleri? Atladığım bir yer mi var? N den yukarı gitmiyor. Zoraki 3 yapıyorum 4 olmuyor. 4 te kalıp aşağı inmiyor. Anlamadım valla.
Daha rodaj yapmadım. Acaba ondan mı sizce?
Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilirse çok sevinirim.
erkopaşa
13.October.2024, 15:36
Mehmet gruba hoş geldin. Yeni motorun hayırlı olsun güzel günlerde kullan. Maalesef Çinli Hintli motorlarda en büyük sıkıntı montaj eksikliği ve hataları, Celil başkanımında dediği gibi kontrol et ve gerekirse servise götür. Bu şekilde çok kullanma rodajını tam yapmazsın.
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet.S
13.October.2024, 23:11
Destekleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.