Orijinalini görmek için tıklayınız : Gidon Yükselttikten Sonra Ön Fren Tutmaması
deatheater
02.December.2024, 23:21
Herkese iyi akşamlar hayırlı forumlar. Birkaç hafta önce açtığım ape gidon takacak usta arayışı konusundan sonra bugün de ape hangerı taktırmış ama ön frenim tutmuyor şekilde bulunuyorum. Hortumun değişmesi ve uzatılmış olmasından kaynaklandığını düşünerek ön frenim hiç tutmuyor. Yani ön frene basar vaziyette motorla hareket edebiliyorum. Gidonu taktırdığım yer çok uzak ve frensiz gidebilecek bir durumda değilim. Evime yakın başka bir ustaya götürdüm ve yeni hortumdan fren sıvısı geçmediğini söyledi yeni hortum getir takalım dedi şimdi de 125 cm fren hortumu yapacak yer arıyorum. Başka bir çözümü olan yada fren hortumu yaptırabileceğim yer bilen yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
Resul.D
02.December.2024, 23:57
Öncelikle ön fren hortumundan nasıl hidrolik geçmiyor onu anlayamadım hortumun uzunluğuyla hidrolik basıncının bir alakası yok ön fren merkezinin çalışıp çalışmadığını kontrol ettinizmi yada havasını aldınız mı ? Eğer elin yatkinsa tek tek yazayım istersen dene
Öncelikle ön fren merkezinin kapağını açıp içine hidrolik fren yağını koy kapak açık kalsın eline bir pense al fren hortumunu pense ile sıkıştır ve frene bas eğer kol sertlesiyorsa üst fren merkezinde sorun yoktur havası alınarak frenine kavuşursun
2. Ön fren merkezinin alt kısmında küçük 8-9 anahtarla hava alma rakorunu gevset freni pompala eğer oradan yağ geliyorsa alt kısımda sağlam demektir
3. En etkili hava alma yöntemi eline biberon gibi ucu sıvı olan bir arac gereç artık adı her ne ise onu alıp alt tapadan bas hidrolik en üst merkeze geldimi alt vidasını güzelce sık işlem tamam eğer hiç bir yöntem ise yaramas ise elinde yatkinsa bana özelden ulaş sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
bjorngelotte
03.December.2024, 02:29
Resul abinin 3. Adımda anlattığını şırınga yardımı ile yapabilirsin, ben eczaneden büyük 20ml şırınga alıp havasını almıştım
Resul.D
03.December.2024, 10:28
Resul abinin 3. Adımda anlattığını şırınga yardımı ile yapabilirsin, ben eczaneden büyük 20ml şırınga alıp havasını almıştım
Ağzın bal yesin aklıma gelmedi ismi biberon dedim sonuçta bunlarda bizim bebeklerimiz :)
bjorngelotte
03.December.2024, 11:35
Ağzın bal yesin aklıma gelmedi ismi biberon dedim sonuçta bunlarda bizim bebeklerimiz :)
Ben de geçen eczacıya fışk fışk akıtıcı dedim, şırınga mı dedi.. Bi sorguladı hatta, dedim sakin olun likit yapacağım enjekte etmek için istiyorum
deatheater
03.December.2024, 13:35
Şırınganın içine fren hidrolik sıvısı doldurup alt tapadan basacağım. üstteki kutudan çıkmaya başladığı zaman 8 anahtarla vidasını sıkıcam doğru anladım değil mi. akşam şırınga alıp deneyeceğim. hortum yapacak yer buldum 1000 tl fiyat verdi eldeki hortumda da delik yok patlak yok bir şekilde düzelmesi lazım 3 gündür süremiyorum zaten ayrı delirdim o konuya
Resul.D
03.December.2024, 16:41
Şırınganın içine fren hidrolik sıvısı doldurup alt tapadan basacağım. üstteki kutudan çıkmaya başladığı zaman 8 anahtarla vidasını sıkıcam doğru anladım değil mi. akşam şırınga alıp deneyeceğim. hortum yapacak yer buldum 1000 tl fiyat verdi eldeki hortumda da delik yok patlak yok bir şekilde düzelmesi lazım 3 gündür süremiyorum zaten ayrı delirdim o konuya
Çok doğru anladın sen öyle yap muhtemelen düzelecek egerki duzelmesse buraya yaz hemen başka yollar deneyelim firenin merkezleri sağlamsa kaya gibi olur :)
deatheater
03.December.2024, 17:11
Çok doğru anladın sen öyle yap muhtemelen düzelecek egerki duzelmesse buraya yaz hemen başka yollar deneyelim firenin merkezleri sağlamsa kaya gibi olur :)
peki alt tıpa dediğimiz 8 anahtarla açılan değil mi. Onu yerinden çıkartıp öyle mi basıcam yoksa şırınganın ucunu tıpanın ucuna denk getirip öyle mi basıcam
Resul.D
03.December.2024, 17:15
peki alt tıpa dediğimiz 8 anahtarla açılan değil mi. Onu yerinden çıkartıp öyle mi basıcam yoksa şırınganın ucunu tıpanın ucuna denk getirip öyle mi basıcam
Anahtarla tamamen tıpayi sok siringayinicine sok ve hidroliği bas üst yağ haznesi dolunca tıpayi rakor u tak
Resul.D
03.December.2024, 17:16
Sırıngayı biraz büyük al :)
deatheater
03.December.2024, 22:46
Tekrardan iyi akşamlar. Arkadaşımla beraber otoparkta 1 saate yakın uğraştık. Bana hortumdan sıvı geçmiyor diyen usta hortumu sökük şekilde bırakmış. fren kutusuna ve aşağıya cıvatalarını takmış sadece. önce cıvataları söküp hortumu yerine taktım. yukarıya veya aşağıya gelmesi gereken yer farkediyor mu bilmediğim için rastgele taktım. sonra frenim aşırı yumuşamış olduğunu farkedip hidrolik kutusunu açtım ve içinde sıvı olmadığını farkettim. içine çok az sıvı koydum. aşağıdaki 8 anahtarla açılan tıpayı açtım ve şırıngaya dot4 doldurup aşağıdan bastım arkadaşımda hidrolik kutusunu izledi bir hareketlilik var mı diye ama maalesef yoktu. birkaç kez aynı işlemi yaptık fakat hiçbir değişiklik olmadı. sonuç yine hüsran. Ne yapacağımı bilmiyorum şuan belki 10 dakikalık bir iş ama motor 3 gündür yatıyor.
deatheater
03.December.2024, 22:54
Birde gidonu taktırdığım zaman usta fren diskinin bir tarafının ince bir tarafının kalın olduğunu söyledi merkezleme lazım dedi bende yapalım dedim. kaliperi? (parçanın isminden emin değilim) söktüler temizlediler falan. Tam bilgi vermek için bunu da yazayım dedim belki sorun oradan kaynaklıdır.
CELİL
03.December.2024, 23:01
Yiğit birde işlemi tersten den yap yukarıdan hidroliği boşalt aşagıdan çıkınca alttaki rekoru sık frende sertleşme başladıysa sonrasında ıçinde kalan havayı boşaltma işlemi yapmak lazım
Resul.D
04.December.2024, 10:57
Tekrardan iyi akşamlar. Arkadaşımla beraber otoparkta 1 saate yakın uğraştık. Bana hortumdan sıvı geçmiyor diyen usta hortumu sökük şekilde bırakmış. fren kutusuna ve aşağıya cıvatalarını takmış sadece. önce cıvataları söküp hortumu yerine taktım. yukarıya veya aşağıya gelmesi gereken yer farkediyor mu bilmediğim için rastgele taktım. sonra frenim aşırı yumuşamış olduğunu farkedip hidrolik kutusunu açtım ve içinde sıvı olmadığını farkettim. içine çok az sıvı koydum. aşağıdaki 8 anahtarla açılan tıpayı açtım ve şırıngaya dot4 doldurup aşağıdan bastım arkadaşımda hidrolik kutusunu izledi bir hareketlilik var mı diye ama maalesef yoktu. birkaç kez aynı işlemi yaptık fakat hiçbir değişiklik olmadı. sonuç yine hüsran. Ne yapacağımı bilmiyorum şuan belki 10 dakikalık bir iş ama motor 3 gündür yatıyor.
Şimdi adım adım gidelim bak detaylı yazıyorum önce üst hidrolik kutusu fren merkezine hidrolik koy sonra fren borusunu bir pense ile sıkıştır ve frene bas bırak kol sertlesiyorsa üst fren merkezin çalışıyordemektir ayrıca üst fren merkezinin bağlantı yerinden kaçak olup olmadigini anlarsın eğer sertlesiyorsa ve kaçak yoksa aşağıya iniyoruz
Üst fren merkezimizin sertlestigini farz ediyoruz hortumu tamamen sök bak şırınga ile baş bakalım.hidrolik borusundan hidrolik geçiyormu eğer geçiyorsa üst tarafı tak ve alt fren kaliperine giren hortumu bağlama
Fren hidrolik borusundan hidroliginde geçtiğini farz ediyoruz burada zaten geçmiyorsa sorun borudadir geçiyorsa alt fren kaliperine bağlanan hortumu bağlama
Şimdi alt fren merkezinin tıkalımi çalışıyorum calismiyormu ona bakalım alt fren merkezinin tapasini sök fren kaliperine bağlanan hidrolik boruyuda sök tapadan şırınga ile.hidroligi bas bak bakalım hidrolik fren kaliperinden (BORUYU BAGLAMADİGİN YERDEN CİKİYORMU ) eğer çıkıyorsa tamam alt tarafta kaliperde tıkalı bir yer yok demektir eğer tıkalı yer yoksa diğer aşamaya geçelim
Fren kaliperinden hidroligin çıktığını gördük diyelim ozaman hidrolik borusunu bağla ve aynı şekilde alt taraftan şırınga ile hidroliği bas baktın uste cikmiyor basarken kolu bas bırak yap alttan şırınga ile basarken üstten birisi basıp bıraksın hidrolik geldiyse alt tapayi kapanve frene bas bırak frene basıp bırakırken ön fren kaliperine bak balatalarin ufak ufak hareket ediyormu eğer hareket ediyorsa alt kaliperin iticileri calisiyordur eğer frene başkana rağmen alt fren balatalarin hareket etmiyorsa sorun kaliperdedir hiç birşey
Sorunun önce kaynağını bulalım yoksa at değil deve değil boşuna motorcularda parçalanma istiyorum hiç birsey olmadı özelden yaz wp den görüntülü bile arayabilirsin beni elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
Resul.D
04.December.2024, 11:02
Şunuda ekliyeyim hidrolikler sağlam borulardan merkezlerden hidrolik çıkıyor diyelim en son aşama alt fren kaliperine sokucez freni aşağıda soktugumuz yerde şişiricez balatalar.birbirine yapışacak bir düz torna vida ile balatalari az birşey aralarını acicaz sonra diske geciricez
deatheater
07.December.2024, 14:42
yazdım sanıyordum ama yazmamışım. bildiklerini anlatmaktan çekinmeyen ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. yeni hortum yaptırdım ve sorun düzeldi .
Resul.D
08.December.2024, 12:18
yazdım sanıyordum ama yazmamışım. bildiklerini anlatmaktan çekinmeyen ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. yeni hortum yaptırdım ve sorun düzeldi .
Sorununun düzelmesine çok sevindim güle güle kullanin
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.