PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motordan gelen anlam veremediğim sesler

Alazbegen
19.January.2025, 16:31
Herkese merhabalar öncelikle 23 model motorumdan artçı aldığım zaman bazen sürtünme sesi bazen “viyk viyk” şekilde 2 farklı ses duyuyorum 2 farklı yerden olduğunu düşünüyorum. Sebebini bilmiyorum. Ve motoru çalıştırdığım zaman normal midir bilmiyorum ama motor bloğundan piston çalışma sesini duyuyorum yüksek bir şekilde. Daha önceki motorumda böyle bir ses almadığım için garipsedim sizin bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz? Ben

Raci06
19.January.2025, 18:52
Motor markası tipi belirtirsen daha faydalı olur. Daytona mı ?

SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alazbegen
19.January.2025, 20:37
Daytona 250V

bjorngelotte
20.January.2025, 09:54
Daytona hâla aynı şaseyi kullanıyor ise alt tarafta şok emici var.O şok emiciler yüke bindiğinde gacırtı yapıyordu.Sürtme sesi de yine şok emiciler yetersiz geldiğinden arka teker çamurluğa sürtüyordur.Çamurlukla şase arasına takoz koyulup çözülüyordu o , daytona & Spyder şaselerin kronik sorunuydu bu :D
Motor sesine duymadan , bu şekilde yorum yapmak pek sağlıklı olmaz.Eğer fazla gürültülü çalıştığını düşünüyorsanız güvendiğiniz bir tamirciye gösterin.

Mkarakas
25.January.2025, 15:30
250v de emici yerine arkaya amartisör koydular diye biliyorum bence o ses zincirden geliyor olabilir iki kişi binildiğinden dolayı ağırlıktan esneyip zincir bollaşıyor ve sürtüyor olabilir eski kasada benim sürekli başıma gelirdi

Avcis
28.January.2025, 15:29
Motor bloğu biraz sesli çalışıyor piston egzantrik sesleri geliyor ama sorun olacağını sanmıyorum

Dediğiniz viyk viyk sesi de seleden ve altındaki amartisörden geliyor seleyi söküp koltuk altını yağlayın amartisörü de en gevşek haline alın biraz rahatlatır
Unutmadan her vidayı ara ara kontrol edin manifold vidaları arada bir gevşiyor egzozu bağlayan vidaları da kontrol edin

Biraz yağmurda sürün gacır gucur eder zaten her yeri insanın canını sıkabiliyor

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resul.D
28.January.2025, 15:54
Motor bloğu biraz sesli çalışıyor piston egzantrik sesleri geliyor ama sorun olacağını sanmıyorum

Dediğiniz viyk viyk sesi de seleden ve altındaki amartisörden geliyor seleyi söküp koltuk altını yağlayın amartisörü de en gevşek haline alın biraz rahatlatır
Unutmadan her vidayı ara ara kontrol edin manifold vidaları arada bir gevşiyor egzozu bağlayan vidaları da kontrol edin

Biraz yağmurda sürün gacır gucur eder zaten her yeri insanın canını sıkabiliyor

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Loctide alıp bütün civatalara sürüyorsunuz ama kırmızi olanından alacaksin sonra sürüş esnasında gevşemeyi geçtim usta sökerken bile sana kucak dolusu sevgilerini yollar bu sorunu böyle coze bilirsin :) motor biraz sesli çalışabilir ama bu sesler bu motorlarda normaldir