Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklette Tıkanma Problemi
deatheater
10.February.2025, 11:08
Herkese hayırlı forumlar hayırlı pazartesiler.2007 model Regal Raptor dd250 e9 motosikletimde vites aralıkları çok kısa. Motorla kalktıktan sonra 20de 2. vitese, 30da 3. vitese, 40da 4. vitese ve 60 gibi de 5. vitese atıyorum. Zaten motor bağırıyor ve daha fazla gitmiyor bu yüzden vites aralıkları çok kısa geliyor. Başka bir motor da kullanmadım bu zamana kadar o yüzden onlarda da böyle mi bilmiyorum. Bu bir sorun olabilir mi? Birde motor 80km hızda tıkanır gibi oluyor 80den sonra gaz açarken motoru zorluyormuş her an birşey olacakmış gibi hissediyorum. Belki motorun bu zamana kadar başıma açtığı dertler yüzünden öyle hissediyor olabilirim ama sormak istedim. Birde eski sahibi 350ccye yükseltmişti bende aldıktan sonra rektefiye yaptırdım değişmeyen parçası kalmadı ve hava filtresini de 1 ay önce değiştirdim yani motorun gitmemesi için bir sebep de yok aslında. Benden daha tecrübeli kişilerin fikirlerini merak ediyorum bu motorun gideri bu kadar mıdır yoksa bir sorun mu var motorda
bjorngelotte
10.February.2025, 11:17
Selamlar ;
Bağırıp gitmiyorsa sorun debriyaj balatası olabilir.Tıkanma dediğin şey gazın gidip gelmesi yani tekleme ise ; Ateşleme sistemi ve karbüratöre bakmak gerek.Ateşleme kaçırıyor , beyin arızasından ateşleme şaşırıyor olabilir.Makinenin karbüratör tıkalı olabilir ya da hava ayarında sorun vardır , gaz açtığında fazla hava alıp yakıt yetiştiremiyordur vs vs. İyi bir usta kolaylıkla çözer bunu da..
Ayrıca zincir dişline de bak , önceki sahibi oranı değiştirip dişlileri büyüttüyse muhtemelen vites aralıkları kısalıp tork artmış olabilir..
CELİL
10.February.2025, 11:17
Merhaba Yiğit makineyi daha yeni aldın kullanmadan çok masraf açmış geçmiş olsun ..
vites aralıkları daha uzun olması gerekiyor ben eskiden bu makineden kullandım 2 ci viteste 70 km zorlayınca 80 km gördüğüm bile oldu son süratı 110 km görür senin makine 350 cc yapılmış dahada kuvvetli olması gerekir acaba debriyaj balatanmı kaçırıyor veya karbüratör ayarlarında ve sibop ayarında bir sorun olabilir ustana tekrar kontrol ettir normal olmayan bir şeyler var kolay gelsin ...
Kediens
10.February.2025, 14:22
Devir yükselip motor vites istiyor ancak hız aynı oranda artmıyorsa bana da baskı balata gibi geliyor, belki de debriyaj tam bırakmıyordur.
Resul.D
10.February.2025, 19:45
Merhaba yiğit daha geçen güne kadar aynı sorunlar ile karşılaştım din gaz tekliyor açılıyor vsvs benim elimden geldiği için karbüratöru tamamen açıp temizledim karbüratörun içinde de küçük filtreler var önce soruna oradan başlaya bilirsin karbüratörun temiz olduğundan emin olunca hava ve yakıt ayarlarini ayarlamalisin bujilerini kontrol et buji kablolarını kontrol et bobine giren soketleri kontrol et oksitlenmiş olabilir eğer motorun çok bağırıyor gitmiyorsa balatalari kontrol ettir ön dişli arka dişli sayisinida sayar söylersen vites aralarının neden kısa olduğuyla alakalı varsayimda buluna biliriz
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.