PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona 250 gaz yememe sorunu

darthan
15.March.2025, 21:20
Motor uzun zamandır yatıyordu hafta sonları 5 dk rölantide çalıştırıyordum. ama bu hafta hiç çalışmadı. Baktım benzin bitmiş . Bidonla benzin aldım 5lt kadar doldurdum . Marş basıyor ama gaz yemiyor. Akü yetersizdir diye akü takviye de yaptım ama olmadı. Çok uğraştıktan sonra çok az bi çalıştı ama sele felan söküktü kapattım motoru toplayıp öyle çalıştırırım dedim ama bi daha çalışmadı. arada çok zorlayınca egzozdan 1 -2 pat sesi geliyor o kadar. Tıkanma felan olabilir mi? Aklınıza gelen bir şey var mı? İterek çalıştırmayı da denedim benzini çekmiyor bence. Karanlığa kaldığım için uğraşamadım . Parçaları söküp temizlemek mi mantıklı yoksa tortu temizleyici alıp depoya koymak mı daha mantıklı?

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CELİL
16.March.2025, 01:09
Merhaba Ertan benzin bitince deponun dibinden karbüratöre pislik çekmiş olabilir birde çalışır durumda patlatma yapması benzinde su olursada yapar ..

Resul.D
16.March.2025, 01:39
Motor uzun zamandır yatıyordu hafta sonları 5 dk rölantide çalıştırıyordum. ama bu hafta hiç çalışmadı. Baktım benzin bitmiş . Bidonla benzin aldım 5lt kadar doldurdum . Marş basıyor ama gaz yemiyor. Akü yetersizdir diye akü takviye de yaptım ama olmadı. Çok uğraştıktan sonra çok az bi çalıştı ama sele felan söküktü kapattım motoru toplayıp öyle çalıştırırım dedim ama bi daha çalışmadı. arada çok zorlayınca egzozdan 1 -2 pat sesi geliyor o kadar. Tıkanma felan olabilir mi? Aklınıza gelen bir şey var mı? İterek çalıştırmayı da denedim benzini çekmiyor bence. Karanlığa kaldığım için uğraşamadım . Parçaları söküp temizlemek mi mantıklı yoksa tortu temizleyici alıp depoya koymak mı daha mantıklı?

Önce buji pipolarini çıkarıp ateşleme varmı bunu kontrol et iki pistonada bak eğer ateşleme varsa karbüratörun altında benzin tahliye vidası var orayı açıp oradan biraz benzin gelene kadar aç sonra kapar tekrar dene baktın olmadi gelir bakarız

newmoon06tr
16.March.2025, 06:36
Ertan bujileri sök, Buji başlarının karardığı/ıslandığını göreceksin muhtemelen,elinde yedek Buji varsa değiştir, yoksa ince bir zımpara ile hafif hafif temizle, bujileri geri takarken diş kapmamasina, ne gevşek nede aşırı sıkım yapmamaya dikkat et, kolay gelsin

RMX3085 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erkopaşa
16.March.2025, 11:57
Motor çalışınca karbüratör deki eski veya pis benzin sebebiyle gaz yemezdi benim klasik bir müddet rölanti de çalışır motor ısınır o zaman düzelirdi. Ali abinin dediği gibi buji temizliği yap sonrasında çalışacaktır ama karbüratöre temiz benzin gelene kadar gaz yemeyebilir.

darthan
16.March.2025, 12:54
Bujileri temizledim egzoz dan biraz kurum attı sonra çalıştı. şu an iyi durumda teşekkürler

erkopaşa
16.March.2025, 13:03
Bujileri temizledim egzoz dan biraz kurum attı sonra çalıştı. şu an iyi durumda teşekkürler

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiBujiler çalıştıktan sonra yeteri kadar yüksek sıcaklığa ulaştıklarında üzerindeki kurumdan temizlenirler o yüzden yatan motorlarda ara ara rölantide çalıştırmak kurumlanmaya sebep olabilir senin motorda bu durum olmuşsa benziyor, o zaman ne yapıyoruz Ertan düşüyoruz yollara sürüyoruz uzun uzun [emoji847]

erkopaşa
16.March.2025, 13:07
Birde buji değiştireceksen sahte bujilere çok dikkat etmek lazım yolda bırakabiliyor. Benim başıma geldi 2 defa buji patlattım, yanımda yedek buji ve alet edevat taşıyorum çok şükür bir daha sıkıntı olmadı. Özellikle ngk bujinin sahtesi çok fazla piyasada ki ben ustaya değiştirmiştim.

darthan
16.March.2025, 18:19
Bujiler çalıştıktan sonra yeteri kadar yüksek sıcaklığa ulaştıklarında üzerindeki kurumdan temizlenirler o yüzden yatan motorlarda ara ara rölantide çalıştırmak kurumlanmaya sebep olabilir senin motorda bu durum olmuşsa benziyor, o zaman ne yapıyoruz Ertan düşüyoruz yollara sürüyoruz uzun uzun [emoji847]

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiabi acil şu koruma demirini yaptırmam lazım