PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : I Just Want You (Ozzy Osbourne) - Şşşşt!

infinitedreams
19.October.2007, 12:10
1995 Ozzmosis albümü deyince aklınıza ne geliyor?
Benim aklıma hiçbir şey gelmiyor açıkçası… çünkü, bu aralar her an beynimin bir köşesindeki cd çalarda dönüp duran I just Want You şarkısını bana hatırlatan şey o albümün adı olamaz. CD çaları iki sebepten dolayı açarız… ya albüm dinlemek için, ya da şarkı. İşte bu şarkı albümün içinde dinleneceklerden değil, özellikle uğruna play’e basılacaklardan oluyor…

Kabul ediyorum, sözleri herkes tarafından yazılabilecek kadar basit… aman aman bir enstrümantal konuşturması da yok… hatta Randall William Rhoads da yok belki (bana Zakk da yetiyor) ama Ozzy’nin sesi ve kime rüyasında malum olduğunu bilmediğim melodileriyle insanın aklına çılgınca şeyler getiren ve romantik maskesinin altında insanın içindeki gazı, koşma isteğini tetikleyen mükemmel bir yönü var.

Demek ki neymiş?... Ozzy romantik de olabiliyormuş…

Ozzy Osbourne – I Just Want You
There are no unlockable doors
There are no unwinable wars
There are no unrightable wrongs
Or unsignable songs

There are no unbeatable odds
There are no believable gods
There are no unnameable names
Shall I say it again, yeah

There are no impossible dreams
There are no invisible seams
Each night when the day is through
I dont ask much

I just want you

There are no uncriminal crimes
There are no unrhymable rhymes
There are no identical twins or
Forgivable sins

There are no incurable ills
There are no unkillable thrills
One thing and you know its true,
I dont ask much

I just want you

Im sick and tired of bein sick and tired
I used to go to bed so high and wired, yeah - yeah, yeah, yeah
I think Ill buy myself some plastic water
I guess I should have married lennons daughter, yeah - yeah, yeah, yeah

There are no unachievable goals
There are no unsaveable souls
No legitimate kings or queens, do
You know what I mean? yeah

There are no indisputable truths
And there aint no fountain of youth
Each night when the day is through,
I dont ask much

I just want you

Nasıl Yazılmış;
http://img135.imageshack.us/img135/2852/ozzyjustwantyou0lj4.jpg (http://imageshack.us)

(Video görüntü alamadığım için biri benim yerime youtube'tan falan buluversin, linki buraya ekleyelim)

tcserkan
19.October.2007, 12:26
Ya hocam kızma ama. valla bişi anlamadım yazılanlardan :(

Kino
19.October.2007, 12:43
yaa o sahnede civcivleri canlı canlı ezen sapık değil mi?

yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum..

onun her tarafı romantik olsa kaç yazar be abicim..i

kaanka
19.October.2007, 12:53

+ 1 8)

infinitedreams
19.October.2007, 13:03
Ya hocam kızma ama. valla bişi anlamadım yazılanlardan :(Boşver abi, sen şarkıyı dinle. Seveceksin ;)

Abi, o tip hikayelerin tamamına yakını Heavy-Metal ruhunu 'bodozlamasına aykırılık' sanan adamları uydurduğu şeylerdir. Halbuki bu heriflerin anlatmaya çalıştığı tek şey "özgür olun", "isyan edin" türünde şeylerdir ki buradaki isyandan kasıt ota boka saldırın değildir. Biri kafanıza basıyorsa "noluyo lan" deyin diyor. Megadeth gibi bir grup -ki bence yeryüzünün en ruhsuz adamlarıdırlar- çocuk denecek yaşta Anarchy in UK gibi kendilerinden binlerce kilometere uzaklıktaki sosyal bir sorunu konu alan bir şarkı yazmışlardır. (EDIT: Şarkı aslında Sex Pistols'undur. Megadeth sadece cover'ını yapmıştır. Öğrenmenin yaşı yoktur)

Ozzy'e gelince... bu adam hakkında güvenebileceğim kaynaklardan okuduğum en vahşice şey bir turnede sabah sabah ötüp uykusunu piç eden bir horozu teklmelemesi ve bir konserinde sahneye atılan yarasayı oyuncak zannedip ısırmasıdır.

Sözün özü, insanlar kendi hayallerini bu adamlara yakıştırıyor. Sahnede civciv çiğnenmesini isteyen adamlar bunu dinlediği adamalara 'övgü' niyetine yapıştırıyorlar. Bu kesinlikle iğrenç bir durum.

Bakın, Alice cooper ne diyor; "Konserden sonra Frank Zappa beni yanına çağırdı ve “gerçekten canlı bir tavuk kurban ettin mi” diye sordu. Ona etmediğimi söyledim. “Sakın kimseye söyleme, çünkü insanlar bunu çok sevdi” dedi. İşte efsane böyle başladı"

--

Not: Civciv olayı için -tam anlamıyla ikna olmasam da- Sepultura'nın bok yemesi olduğunu okumuştum bir yerlerde. Bu, onlara Ozzy'den daha çok yakışır kesinlikle. Heavy-Metal ve kısmen Thrash-Metal'i diğer tarzlardan (death, black vs.) ayıran en önemli şey isyanlarının ve çığlıklarının altında yatan ruhsal dinginlik ve kültürlerde nirvana, satori, en-el hak gibi adlandırılan şeyi notalarla yapabiliyor olmaları.
Kastettiğim şeyin daha anlaşılabilir olması için mutlaka youtube'a Steve Vai - Tender Surrender yazın. Adamın gitarı sadece çalmadığını, o anda yaptığı şeyin kelimelerle çok daha rahat anlatılamayacağını görün. Kastettiğim şey sadece devasa bir yetenek değil... yaptığın şeyi yaşamak, o ana gerçekten orada olmak.

Bitti...

alper_tim
20.November.2007, 17:01
buyrun clip de burda

http://www.youtube.com/watch?v=zyup4uVJTlE

iakyurek
21.November.2007, 01:33
Ruh kabul etti mi kardeşlerim !!! ettiyse gerisi boşşşşş.
Etmediysede herşey gönlünüze göre der geçersiniz o kadarrrr

handojoe
21.November.2007, 22:30
rock mu metalmi haa...

şimdilerde bakıyorumda ayağına spor ayakkabısı giymiş, siyah makyaj yapmış, gotik tipli bir sürü adam rocker diye

piyasada geziyor. hiphopla rock un karışımı tek solo olmayan distortion gitarın yanına sıkıştırılmış envayi çeşit efekle

nerdeyse gitardan eşek anırması sesi bile çıkartan aletler yok podlar efektörler bir gitarcının ayağının dibinde onlarca alet

bu ne beya, bir davulcu twin pedal yetmemiş bir tokmak daha koymuş davul

olmuş üç tokmak, ziller ona keza onlarcası ne işe yarayacaksa? kontur pedal hiç yok maalesef onu çalsında göreyim

bakalım, zillere ças çus vurmakla kapatıyor açığı ve hatayı zil bir davulcunun jokeri gibi artık yok efendim plak çalan

aletlerde cabası neymiş facık facık fuckk ses çıkartacakmış, müzik nasıl başlıyor öyle bitiyor, bizim ülkemizde demaalesef

rockçu diye bir sürü lale çıkmış müzik eh sözlere bakıyorsun arabesk bkz. emre aydın...

bir çoğuda sahtekar rock yapıyorum diyor ama pop yaşıyor.

o eski rockçular artık yok

size deep porble dan smoke on the water i tavsiye ederim...

NİHAT DOSTUM YÜREĞİMİ OKUYORSUN... HARİKASIN

BİR HATIRLATMA:

rock müzik bir isyandır, başkaldırış, ifade ve sitemdir, ama kimseye karşı değil...

bir rocker kendi yüreğindeki duyguların göğüs kafesine yaptığı basınç kadar rokerdır.

rocker kendi içinde kendisine sığmayan ve yetmeyen insandır bunu herkez anlayamaz...

rock dinlemek onu rocker yapmaz bunu yaşamak lazım gelir...

2002 yılında ŞEHRİMİZE ATFEN "KÖPRÜ" isminde bir rock grubu kurdum. davul, bass, akustik gitar, klavye ve elecktro...

sonra eski belediye başkanımız eski bir binadan 25 metre kare bir dükkan verdi çalışmamız için akşamları oraya toplanıp

müzik yapıyorduk kendimizce ufak bir stüdyo yapmıştık, ben oraya "mikrop yuvası" diyordum.çünkü insanlar bize öyle

bakıyordu. şimdiki belediye başkanı 4 ay önce elimizden aldı binayı çok gürültü oluyormuş ıssız binada cinler periler

rahatsız olmuş herhalde belediyenin kapısını aşındırmaktan sıkıldım artık nerde delireceğiz şimdi bilmiyorum...

ROCK MÜZİK ÖYLE KASETTEN CD DEN YOK EFENDİM EVDE SICAK YATAĞINDA NESCAFE İÇEREK DİNLENECEK BİRŞEY

DEĞİL YA KONSER OLACAK YA DA KENDİN ÇALACAKSIN YOKSA DAVULU VE BASS GİTARI DUYAMAZSIN O HEYECAN

HAVADA KALIR VE O ATMOSFERİ YAŞAMAK İŞTE BU GİTARIN ÇIĞLIKLARINDA HEYECAN VE HAYAT BULMAK

TLGYLDZ
22.November.2007, 01:10
valla ben bır sey anlamadım adamlar cıvcıvlerı sahnede ezıyorlarmıymıs? yazık o hayvanlara yaaa