PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : greyfurt (alıntı ve önemli bir bilgi)

ilkerkoparal
30.October.2007, 13:40
Merhaba, Mutlaka aklinizda bilmeniz gereken bir olaydan bahsedecegim.
Bundan Yaklasik 1.5 yıl önce esim çok ciddi bir bas dönmesi yasadi.
Aylarca sürdü.
Bas dönmesi o kadar kötüydüki oturdugu yerden yere düsüyor.
Tv ile izleyemiyor hicbir seyi okuyamıyor.
Tekbasina yuruyemiyordu.
Hatta uyukusunda bile yataktan dusebiliyordu.
Ruyasinda bile basinin dondugunu söyledi.
Bu bas donmeleri sonucunda da surekli kusuyordu.
Bir sürü farklı doktor gezmemize ragmen care bulamadilar. Tum
doktorlar klasik 1-2 bas donmesi ilaci verdi o kadar. Ama
hicbiri care olamadi.
Sorun 2-3 ay sonra bas donmesi gecerek tekrar eski haline geldi.
Sonra cok arastirdim. Neden boyle olmustu ?.
Sonra bunu bulmayi basardim arkadaslar. (google sagolsun)
Problem
GREYFURT idi.
Esim hasta olmadan 1 hafta once cok agir grip olmus ve doktor bir
suru ilac yazmisti yaninda da Greyfurt suyu icmisti C vitamini
takviyesi diye.
Grip gectikten sonra da bu bas donmeleri baslamisti.
GREYFURT icilen ilaclarin karacigerde parcalanip atilmasini
engelleyen dunya daki tek meyveymis.
Boylece greyfurt ile ilac aliyorsaniz ve ilaca 1 hafta boyunca devam
ederseniz tum ilaclar sanki bir kere de yutulmus gibi vucutta duruyormus.
Bu ilaclarin turune gore olumler bile olabilmekteymis. Biz Bas donmesi
ile kurtardik. Sizlere de bu uyariyi yazmak istedim. Birkac yerde
bununla ilgili mesajlar gormeye basladim ama cogu insan hala bilmiyor.

carvalho
30.October.2007, 13:42
İlker, sizin başınıza mı geldi yoksa alıntı mı???

Aynı metni bir yerde daha görmüştüm çünkü... Enteresan...

ilkerkoparal
30.October.2007, 13:45
abi başlığa alıntı yazdım okumadınmı

moonchild
30.October.2007, 13:46
Yawwww ne kadar enteresan şeyler var! Sağol paylaşım için İlker! Demek ki bu turunçgillerde bi numara var, portakal kabuğu yiyince de polis kontrolünde alkol çıktığını okumuştum...

ozzymania
30.October.2007, 13:47
bir bilgide ben vereyim ;
aynı şekilde greyfurt ,portakal yada mandalina (örnek vereyim yumruk buyüklüğünde 4 adet portakal) yenilip yola çıkılırsa ve alkol çevirmesine girerseniz yanarsınız.
çünkü bu meyvelerde alkol olup alkol testine girildiğinde yüksek promilli çıkmanız gayet doğaldır.

ilkerkoparal
30.October.2007, 13:50
evet portakalı kabuğuyla yiyip yola çıkan bir şöföre alkollü diye ceza kesiliyor. adam itiraz edip olayı yargıya taşıyor. içki içmediği halde ceza yediğini hazmedemiyor. ve yapılan tıbbi araştırma sonucu adamın yediği portakal kabuğundan dolayı alkolmetrenin yanıldığı ortaya çıkıyor. bu olay ingilterede oluyor. türkiyede yargı malesef bu kadar hızlı ve kesin sonuçlu işlemediğinde dikkatli olun

carvalho
30.October.2007, 13:53
abi başlığa alıntı yazdım okumadınmı

okumadım. saol...

kıvılcım
30.October.2007, 14:01
baya faydakı bilgiler teşekkürler

kaldera
30.October.2007, 17:40
greyfurt ile birlikte kan sulandırıcı ilaçlar hiç alınmamalı..özellikle aspirin türü.

MEHMETONUR
30.October.2007, 20:04
Marka vermeyeyim ama gargara yaptığımız sıvılar da alkol seviyesini tavana vurduruyor. Bir arkadaşımın başına geldi.
Arabadayken yanındaydım ehliyetini aldılar. Hastaneye gitmeyi talep ettik,promil cihazınız arızalı dedik. Yasal olarak hakkımız varmış ve hastanede ortaya çıktı. Kana alkol az geçmesine rağmen bademciklerdeki damarlarla ilgili üfleme yapılan cihazda yüksek çıkıyormuş. Bilginize...

ÇeLeBi MuRaT
30.October.2007, 20:44
Vaybeee saol ilker...

okan
30.October.2007, 23:51
hayret yavvv....demekki her meyve faydalı diilmiş...yada bilinçli tüketilmeliymiş...

greyfurtada şaşırdım portakala da...hatta gargaraya da...en iisi alkol alıp yatıp uyumak... 8)

GOKHAN
31.October.2007, 00:14
hayret yavvv....demekki her meyve faydalı diilmiş...yada bilinçli tüketilmeliymiş...

greyfurtada şaşırdım portakala da...hatta gargaraya da...en iisi alkol alıp yatıp uyumak... 8)

sana katılıyorum okancım engüzel iksir beyaz peynir kavun rakı :mrgreen:

emresahin
31.October.2007, 00:17
portakal kabuğu ile ehliyeti vermem....kolay mı öyle!!!! :)

greyfurt olayını bende okumuştum daha önce ama insanın aklından uçup gidiyor...umarım bigün bu hatayı yapmam!!!

okan
31.October.2007, 00:22

sana katılıyorum okancım engüzel iksir beyaz peynir kavun rakı :mrgreen:yavv Gökhan abii.. ben bi konuya dalınca olay rakı balık mevzuuna dönüyo.. atacaklar beni en sonunda siteden... :mrgreen:

bi de o rakının yanıda mangalda tirsi olacak...şööle sıttan ikiye yarılmış kılçıklarıda yakılmış olacak .. hiç uuraşmadan götüreceen rakının yanında.... :D :mrgreen: en sona da kabak tatlısı veya beton helva ii oluyo... :roll: :? :mrgreen:

orkun
31.October.2007, 00:31
teofilin, varfarin etken maddeli ilaçlarda greyfurt suyuyla karışmamalı:)
ecza kutunuza bir bakın gerçi sizde olmaz genellikle yaşlıların kullandıkları etken maddelerdir
ilaç ismi olarak aklılmda yok etken maddde olarak kalmış

ugurcuk
31.October.2007, 13:46
bu olay bizzat başıma geldi kız arkadaşım grip oldugu zaman antibiyotik alıyordu ve greyfurt suyu içiyordu aradan ebey bi zaman bgeçti ve yazıdaki belirtiler ortaya çıktı ve byaptığımız araştırmalar sonucuunda bu yazıyı bulduk ve bu konuda yaptığım diğer araştırmalar sonucunda doğru olma ihtimalinin oldugunu anladık ve greyfurta arab verdi. çok şükür kötü bi sonuç olmadı ve baş dönmeleri bitti.lütfen dikkatli olun

Kino
31.October.2007, 15:30
ya bu greyfurt böyledir işte

özellikle kalp hastalığı olup ilaç alanlar dikkat etsinler greyfurt ile hatta hiçbir sıvı ile ( SU HARİÇ) ilaç almayasınız ilaçlar sadece ve sadece SU ile alınıyor susuzda içmek faydalı değil aksine zararlı (bende 5 tane ilacı susuz içerdim )

Bunu sorsaydınız söylerdim size
benim evimin bahcesinde greyfurt ağacı var hemde Pembe greyfurt biz sıkmayız
greyfurt u yeriz dilim dilim içi de su damlacığı gibi olur ve agzının içinde patlar o tanecikler.

ama ne zaman benim hanım greyfurt yese 12 saat kendine gelemez yatalak oluyor ( tansiyon dibe vuruyor ) elden ayaktan kesiliyo.

ama faydasıda var zıpırın tabii gençlere herhalde...