PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TEMA nin İmza Kampanyası HAYDİ AĞAÇ DİKMEYE

snakesawar
18.November.2007, 22:36
evet şu sıralar tvlerde izliyoruz gazetelerde okuyoruz. sel, toprak kaymalari vesaire. hepsinin sebebi bilincsiz toplum. oysa ki dogal dengenin en onemli koruyucularindan biri olan ormanlar giderek yok edilmekte. gerek ticari gerek siyasi sebeplerle ormanlarimizi yok ediyoruz ve sonunda noluyor biz zararlı çıkıyoruz, seller, felaketler, aşırı sıcaklık bizleri buluyor, vuruyor. Daha fazla orman yok olmamasi için Tema nın baslattıgı imza kampanyasina sizin de destek vermenizi isterim. Bu konuda belki de en iyi söylenilicek söz; "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez!" Ulu Yol Gösterici M.Kemal Ataturk.

http://www.tema.org.tr/2B/index.asp

TEMA Vakfı “2/B Arazileri Satılmasın”
İmza Kampanyası Başlattı

“2/B Arazilerinin Satılmaması ve 2/B’lerin Tekrar Yaşanmaması İçin
Yasal Önlem Alınsın !”

AKP, 2003 yılında 25 milyar dolar gelir elde edileceğini ileri sürerek kamuoyunda kısaca 2/B orman arazilerinin satışı olarak bilinen konuyu gündeme getirmiş, bu girişim TEMA Vakfı’nın da içinde bulunduğu Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği’nin önderliğinde yapılan çalışmalar, kamuoyunun tepkisi ve 10’ncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in veto kararı ile engellenmişti. Ancak, AKP seçim bildirgesinde de yer verdiği 2/B orman arazilerinin satışını, kapsamını daha da genişleterek yeniden gündeme getiriyor. Çevre ve Orman Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı bu konudaki teknik çalışmaları başlattı.

Hepimizin geleceğini etkileyen orman doğal varlığımızın tehlikede olduğunu görüyor ve bunun önlenmesinde bizlerin kararına da ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle TEMA Vakfı olarak, Türkiye genelinde görev yapan 555 Temsilcimiz ile Gönüllü Sorumlumuz ve 326 bini aşkın gönüllümüz ile http://www.tema.org.tr/2B adresli web sitemizde “2/B Arazileri Satılmasın” İmza Kampanyası başlattığımızı duyuruyoruz.

TEMA Vakfı, 2/B arazilerinin satışı ile ilgili uygulamanın kesinlikle karşısındadır. Giderek ekolojik, ekonomik ve toplumsal bir soruna dönüşen konunun çözülmesi zorunludur, ancak “satış” doğru yöntem değildir.

2/B arazilerinde satış kesinlikle düşünülmemelidir. Ecrimisil (Kamu mallarını herhangi bir izin almaksızın veya arada sözleşmesel bir ilişki olmaksızın kullanan kişilere Türk Hukukunda fuzuli şagil (haksız kullanıcı); bu kullanıcılardan alınan ücrete de “ecrimisil” denilmektedir.) uygulamasına derhal başlanmalıdır. Toplu yerleşim alanı haline gelmiş/kentleşmiş yerlerdeki insanlar sokağa atılamaz, fakat orman içinde tek veya siteler halinde yapılaşmalar, mevcut yasalar gereği kesinlikle yıkılarak orman haline dönüştürülmelidir. Kentleşen alanlarda ise medeni hukukumuzdaki mülkiyet kavramında yeni düzenlemelere gidilerek satış dışı çözüm oluşturulmalıdır.

Siyasal iktidarlar dört yıl vadelidir, iktidara gelmek için yakılmasına, talan edilmesine göz yumulan doğal ormanlarımızın yerine gelmesi ise mümkün değildir. TEMA Vakfı, Sayın TBMM Başkanı, Sayın Başbakan ve Milletvekillerini kamuoyunun sesine kulak vermeye ve ilişikte sunulan TEMA Vakfı’nın tespit ve çözüm önerilerini dikkate almaya davet etmektedir.

Beatrice
18.November.2007, 22:41
Konuyu buraya taşıyarak bizi haberdar ettiğin için teşekkürler :) İmzamz tamamdır

snakesawar
19.November.2007, 01:58
Konuyu buraya taşıyarak bizi haberdar ettiğin için teşekkürler :) İmzamz tamamdır

eywallah. herkesin sizin gibi hassas olmasi dilegiyle!

RızaHoşgör
19.November.2007, 22:49
çevreci duruşunu buraya aktardıgın için çok teşekkür ederim.yanlızzzzzzzzzzzz
bu tema denilen kurumu birde şurdan sorgularsak ne kadar derin bir emperyalizm içinde oldugumuzu anlarız.
tema vakfının ana sponsoru ford oto dur.yani bizim kocalelimizdeki seka arazisi üzerine dönemin cumhurbaşkanınıda arkasına alıp ve binlerce ağacı keserek otomobil fabrikası yapan ford.bu ford ki Türkiye deki sahiplerinin Koç üniv.adı altında istanbul un akcigeri sayılan sarıyer sırtlarındaki çam ormanını talan eden.
son sözüm bir umut adına bende imza attım.
saygılarımla

snakesawar
19.November.2007, 23:42
çevreci duruşunu buraya aktardıgın için çok teşekkür ederim.yanlızzzzzzzzzzzz
bu tema denilen kurumu birde şurdan sorgularsak ne kadar derin bir emperyalizm içinde oldugumuzu anlarız.
tema vakfının ana sponsoru ford oto dur.yani bizim kocalelimizdeki seka arazisi üzerine dönemin cumhurbaşkanınıda arkasına alıp ve binlerce ağacı keserek otomobil fabrikası yapan ford.bu ford ki Türkiye deki sahiplerinin Koç üniv.adı altında istanbul un akcigeri sayılan sarıyer sırtlarındaki çam ormanını talan eden.
son sözüm bir umut adına bende imza attım.
saygılarımla

polemik vs. yapan, bu tarz şeylere pirim veren bir kimse degilim ammaaaa!!!!. kocaeli deki ford un birinci derece deprem bolgesi olan bataklık alan uzerinde kurulu oldugunu biliyorum. ayrıca turkiyede ve dünyada bu tarz şeyler hep konusulup tartısılmakta ve teorize edilmekte. bildigim kadari ile seka tesisleri derince tarafinda. ford tesisleri ise karsida yani golcuk tarafinda degil mi?????

eger var ise bu soylediklerinizi ispatliyacak delilleriniz şu dakika bırakırım tema yı! : )

RızaHoşgör
19.November.2007, 23:51
Değerli kardeşim ben birşeyi ispatlamak için yazmadım.Ama şu sözü hatırlatırım.dönemin cumhurbaşkanı ''otomobil fabrikası için değil seka arazisini çankaya nın arka bahçesini bile veririm'' demiştir.
ayrıca bu konuda hafızam beni yanıltıyor olsada koç üniv. arazisi için benimle aynı fikirdesin sanırım.
ve laf aramızda ben her bahar en az 1 adet ağaç dikerim.hazır lafını etmişken önümüzdeki bahar sen öncülük edersen RR ailesi olarak ağaç dikimi yapalım.
sevgilerimle

snakesawar
20.November.2007, 00:01
evet toplum yararına yapılan şeyler reklam edilmez gonul işidir bunlar ;) ben de cok cevreciyim devamlı agac dikiyorum gibilerinden bir mesaj vermek için yazmadım bu mesajı :) amacım toplum için olusturulmus bir kampanyaya destekci olmak. tabi guzel bir fikir bu agac dikimi:) ben de motorumu almış olurum oh mis ve sosyal sorumlulugumuzu da yerine getirmiş oluruz.

RızaHoşgör
20.November.2007, 00:06
arkadaşım sanırım yanlış anlaşıldım.asla reklam yapmadıgının bilincindeyim.sadece tema ile ilgili soru işaretlerim var.malum firmadan dolayı.sen bu işin içindesin sanırım.sorsanda bizide aydınlatsan çok sevinirim.en azından benim gibi bir zevzek çıkıp konuşamaz olur.RR ailesinin ağaç dikim işinde ısrarcıyım.
yardımlarını bekliyorum.sevgiler

snakesawar
20.November.2007, 00:20
arkadaşım sanırım yanlış anlaşıldım.asla reklam yapmadıgının bilincindeyim.sadece tema ile ilgili soru işaretlerim var.malum firmadan dolayı.sen bu işin içindesin sanırım.sorsanda bizide aydınlatsan çok sevinirim.en azından benim gibi bir zevzek çıkıp konuşamaz olur.RR ailesinin ağaç dikim işinde ısrarcıyım.
yardımlarını bekliyorum.sevgiler

estagfirullah böyle aşagılayıcı seyler dusunmedim duymamıs da olayım. herkesin şüpheleri olabilir çok dogal ve gayet de normal birşey ;) ben üniversite ögrencisiyim ve gecen ay temaya gönüllü olarak kayıt oldum gönüllü no'm : U177448 . okul ve iş sebebiyle aslında pek ilgilenemiyorum ama bu cuma bir ilkokula cocuklara seminer vermeye gidicez ve haftaya da agaç dikimi olucak sanırım. eger yönetim de uygun görürse ben okuldan hocam il temsilcisine danısırım ne yapmamız gerektigini ..

RızaHoşgör
20.November.2007, 00:26
öyleyse burdan admin ve modlara duyurulur.ağaç dikim işin gönüllüsü snakesawer.planlayıcıları sizler olun.emekcileride RR ailesi
ismi görür gibi oluyorum yaw.RR HATIRA ORMANI :)

RızaHoşgör
20.November.2007, 23:12
site sakinleri hoooppppp.
sosyal bir sorumluluktan bahsettik burda yaw.neden dönüş olmuyor sorabilirmiyim?

RızaHoşgör
25.November.2007, 23:14
site sakinleri hoooppppp.
sosyal bir sorumluluktan bahsettik burda yaw.neden dönüş olmuyor sorabilirmiyim?

BULL
25.November.2007, 23:54
ağaç dikimi akabinde mangal organizasyonuda olursa ben katılırım...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

RızaHoşgör
25.November.2007, 23:57
ağaç dikimi akabinde mangal organizasyonuda olursa ben katılırım...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

şart koşmak yok.bu iş gönül işi.hani biz motorcular doga dostuyuzya.geriden

BULL
26.November.2007, 00:00
tamam işte baba
doğa olur, ağaç olur, temiz hava olurda
mangal olmazmı?

ben hepsine koşulsuz gönüllüyüm...

8) 8) 8)

RızaHoşgör
26.November.2007, 00:03
yinede sağol bulent.sen mangal içinde olsa bişi yazdın bu başlıga .ne mod u ne admini bi cevap veremedi ya ona yanarım.işte memleketimin hali.ibret almak için saklanası yazılar bunlar

BULL
26.November.2007, 00:09
yok be abi!!! üzme hemen tatlı canını!!!
adminin işi başından aşmış, cuma geldi bodrum cafeye sarhoş gibiydi
gözleri dönmüş garibimin...
modlar desen aynı şekilde...
hele bi fikir ortaya çıksın, plan proje yapılır hemmencecik
RR gönüllüleri heryerde gösterir kendini

(ammaa mangalda varsa :mrgreen: )

snakesawar
26.November.2007, 00:31
Ben bile görememişim bu konunun 2 sayfa oldugunu.. :) onlar da görürler heralde.. ama ilk mesajlarda bahar ayları demiştik ama sakarya bölge temsilcisinden laf arasında duydum agaç dikimleri en geç mart gibi oluyormuş malum havalar ısınınca fide gereken yagmur suyunu alamıyormus ayrıca soyle bir olay da var eger tema ile organize bir sekilde agac dikimi yapılırsa tema agaclar da ucretsiz temin ediliyor yer gosteriliyor ama agaclandırılan alan için tabela yaptırılmak istenirse para masrafı oluyor...

orkun
26.November.2007, 01:46
o zaman site yetkililerinden biri temayı arasın fide istesin
tema rr el ele hep beraber ormana

foreman
26.November.2007, 12:23
bır beledıyeden ızın alalım...
gozumuzun onune sehır ıcıne dıkelım...
yanından her gectıgımızde '''bak evladım bu agacı senın ıcın dıktım''' dıyebılelım...
tabela konusuna gelınce...
ıl baskanları kendı toplantılarında uyelerden mınıcık bı yardım payı toplayabılırse bu sorunda cozulur...
nasıp olursa bız BODRUM cafede bu konuyu konusabılırız...
para konusu sanırım sorun cıkarmaz...her uye gıderken 3 paket sıgara parası kenara ayırırsa bı ıs olur...
toplu resımde cektırır sıtemızın ılk sayfasına koyarız...

carvalho
26.November.2007, 13:03
yinede sağol bulent.sen mangal içinde olsa bişi yazdın bu başlıga .ne mod u ne admini bi cevap veremedi ya ona yanarım.işte memleketimin hali.ibret almak için saklanası yazılar bunlar

Rıza kardeşim, görüşemedik ne zamandır. Bi vakit ayırıp uğrasan Bodrum cafe'ye, bi çay içsek beraber, özledik seni.

Hem bu konuyu da detaylı konuşur neler yaparız neler yapamayız şekil şemale sokarız mevzuyu.
En az 10 kişinin katılacağı kanlı canlı toplantıdan çıkacak sonuç, iki kişinin sanalda karşılıklı konuşmasından çıkacak sonuçtan daha yapıcı olacaktır eminim.

RızaHoşgör
26.November.2007, 20:49

Rıza kardeşim, görüşemedik ne zamandır. Bi vakit ayırıp uğrasan Bodrum cafe'ye, bi çay içsek beraber, özledik seni.

Hem bu konuyu da detaylı konuşur neler yaparız neler yapamayız şekil şemale sokarız mevzuyu.
En az 10 kişinin katılacağı kanlı canlı toplantıdan çıkacak sonuç, iki kişinin sanalda karşılıklı konuşmasından çıkacak sonuçtan daha yapıcı olacaktır eminim.

selçuk kardeş yapıcı eleştirin için teşekkür ederim.geçtiğimiz cuma gelmeye niyetlenmiştim gel görki akü bitmiş.bir inat kelebek gelmek istemedim.yine görüşemedik.umarım en kısa zamanda görüşürüz.bu arada gönlüm sizinledir .sıkıntı olmasın.
tema gönüllüsü kardeşimizinde katılacagı özelliklede dikim zamanı ve yerinin belirlenecegi toplantı için sabırsızlıkla bekliyor olacagım.
sevgilerimle

tatar
26.November.2007, 22:00
hocam 5 yılım yurt dısında gectı . calıstıgım ulke orta asyadaydı . ulkemıze gore kurak bozkır bır yerdı . orda turkıyeyı gormus bır arkadasım ALLAH sıze yer ustunde yesıllık cennetı vermıs ama sız kullanamıyorsunuz . keşke sızdekı yesıllık bızde olsun demıstı .. gerısını sız anlayın . imzam tamamdır

tatar ( merter )
izmit / kocaeli

yenikoylu_ua
29.November.2007, 13:31
Evet arkadaşlar ya bi elele verelim iyibi tarih belirleyelim bizimde hayatta dikili ağaçlarımız olsun benim zaten var diyip kendinizi çekmeyin tarih işini snakesawar kardeşimiz ayarlayacak ama en azından kaçkişi toplayacagımız konusunda biraz bilgi sahibi olalım ne dersiniz hadiii elleri görelim

KATILIMCI LİSTESİ

1-yenikoylu_ua
2-yenikoyluartçı
3-yeşilkapak
4-snakesawar
5-aidikurt
6-gidikurt
7-carvalho

Kimse +1 yazmasın ağaçdikecek herkezin ismini yazın lütfen

RızaHoşgör
29.November.2007, 22:42
KATILIMCI LİSTESİ

1-yenikoylu_ua
2-yenikoyluartçı
3-yeşilkapak
4-snakesawar
5-aidikurt
6-gidikurt
7-carvalho
8-RızaHoşgör

BULL
30.November.2007, 02:24
KATILIMCI LİSTESİ

1-yenikoylu_ua
2-yenikoyluartçı
3-yeşilkapak
4-snakesawar
5-aidikurt
6-gidikurt
7-carvalho
8-RızaHoşgör
9-BULL

RızaHoşgör
01.December.2007, 00:11
ne yazıkkı çevreye olan ilgimiz bu :(
sadece 9 kişi :(

foreman
01.December.2007, 00:17
fıdelerın ucretı belırlendımı yoksa katılım sayısına goremı belırlnecek.?
sanırım tarıhte bellı degıl.

egerkı aralık ayından sonra dusunuluyorsa bende gelebılırım.

ugurcuk
01.December.2007, 00:33
ağaç dikme işini tema olmadan yaparsak bende varım. ancak tema varsa ben yokum.alır ağacımı kendim dilerim :D

snakesawar
01.December.2007, 00:40
bugun hocayla görüştüm hatta fidan diktik ama o kadar yogundu ki bi toplantıya yetişmesi gerekiyordu daha detaylı konusmak için onumuzdeki hafta konusucaz.. yukarıda ücret vs ile ilgili şeyleri yukarıda yazdım okuyabilirsiniz.. o zaman bugunku dikimden toplu bir foto koyayım.

http://www.sakarya.edu.tr/?pid=file&inline=true&id=2678

RızaHoşgör
03.December.2007, 01:36
ağaç dikme işini tema olmadan yaparsak bende varım. ancak tema varsa ben yokum.alır ağacımı kendim dilerim :D

uğur sen neden tema ya karşısın bilmem ama ben kaygılarımı başlığın ilk bölümünde dile getirmştim.biz ağaç dikmek istiyoruz.insanlık için.tema bahanesi.
hem amaç bagcı dövmek değil üzüm yemek.
seninde ismini görmek isterim.
ve listede en az 50 katılımcı ismi.
acaba çokmu hayalcı oluyorum sayıda?

ugurcuk
03.December.2007, 02:04

uğur sen neden tema ya karşısın bilmem ama ben kaygılarımı başlığın ilk bölümünde dile getirmştim.biz ağaç dikmek istiyoruz.insanlık için.tema bahanesi.

abi dedim ya tema olmadan yapalım orman bakanlıgından alalım fidanları tema işin içine girmesin yoksa ağaç dikmeyle ilgili bi sıkıntım yok :D haaa derseniz biz temayla yapıoz ozaman ben fidanımı alır gelirim :D

RızaHoşgör
03.December.2007, 02:17
tabiki fidanları bi çok yerden temin edebiliriz.ama tema bize arazıyıde bulacak.ağaç gelişi güzel yerde dikilmemelide.
ismini yazmanı ve katılımını bekliyorum ugur

ugurcuk
03.December.2007, 02:28
KATILIMCI LİSTESİ

1-yenikoylu_ua
2-yenikoyluartçı
3-yeşilkapak
4-snakesawar
5-aidikurt
6-gidikurt
7-carvalho
8-ugurcuk
9-zeynep(ugurcukun kız arkadaşı)

genede tema olayına tersim :D

yenikoylu_ua
03.December.2007, 11:54
KATILIMCI LİSTESİ

1-yenikoylu_ua
2-yenikoyluartçı
3-yeşilkapak
4-snakesawar
5-aidikurt
6-gidikurt
7-carvalho
8-rızahoşgör
9-BULL
10-ugurcuk
11-zeynep(ugurcukun kız arkadaşı)

Hadi arkadaşlar ya bu kadar zormu bi ağaç dikmek

Kino
03.December.2007, 14:32
millet uyuyooo yaa

dikin dostlar ağaç dikin

hatta ilerde kısmet olurda benim de yolum düşersede istanbula

beni o ormana götürürsenizveya tarif ederseniz bende fidan dikerim.

ama bir belediye fikri vardı oda güzel şehir içinde bir yerde ağaçlandırma yapmakta güzel gibi.

RızaHoşgör
03.December.2007, 22:52
KATILIMCI LİSTESİ

1-yenikoylu_ua
2-yenikoyluartçı
3-yeşilkapak
4-snakesawar
5-aidikurt
6-gidikurt
7-carvalho
8-ugurcuk

teşekkürler ugurcuk ve kız arkadaşı.tema işini bire bir görüşürüz.belki sineksavar da bize katılır

ugurcuk
03.December.2007, 23:02
KATILIMCI LİSTESİ

1-yenikoylu_ua
2-yenikoyluartçı
3-yeşilkapak
4-snakesawar
5-aidikurt
6-gidikurt
7-carvalho
8-ugurcuk

teşekkürler ugurcuk ve kız arkadaşı.tema işini bire bir görüşürüz.belki sineksavar da bize katılır

:D:D 8) 8) 8) 8) 8)

BULL
04.December.2007, 00:19
KATILIMCI LİSTESİ

1-yenikoylu_ua
2-yenikoyluartçı
3-yeşilkapak
4-snakesawar
5-aidikurt
6-gidikurt
7-carvalho
8-ugurcuk

Rıza abi adam Tema'ya falan değil bize ters...
baksana senle benim ismini silmiş kendi ismini yazmış

:P :P :P

ugurcuk
04.December.2007, 00:30
ben kubilay abinikinden aldım yoktu sizin isminiz polemik yapma :D :D

BULL
04.December.2007, 00:39
ben anlamam polemik melomik...
resmen ismimi silmişin işte...
ama benim şu sert görünüşümün altında :? yufka gibi bi yüreğim vardır...
senide affetmemi istiyorsan
ilk bodrum cafe buluşmasında sucuk ekmeğimi ısmarlarsın
gerisine sonra bakarız...

:P :P :P

ugurcuk
04.December.2007, 01:16
gerçekten merak ediom bu konuyu nasıl oraya getirdin?????? bak rıza abi kızacak bize konuyu kaynatıoz die :D

BULL
04.December.2007, 01:24
kaynatmak yok!!!
ağaç dikiminin ardındanda mangal yapazayiz bre :mrgreen:
esas sen benim succuk ekmegi kaynatma :twisted:

ugurcuk
04.December.2007, 01:53
cüneyt sucuk yapmıokine :D:D

BULL
04.December.2007, 02:07
cüneyt sucuk yapmıokine :D:D

yapmamıııı hemde öyle güssel yapıyoki barnaklarını yirsin

:love::love::love:

ugurcuk
04.December.2007, 02:46
yok mu başka ağaç dikmek isteyen sayın RR ailesi konuya döenlim bullcum :d

snakesawar
04.December.2007, 19:53

abi dedim ya tema olmadan yapalım orman bakanlıgından alalım fidanları tema işin içine girmesin yoksa ağaç dikmeyle ilgili bi sıkıntım yok :D haaa derseniz biz temayla yapıoz ozaman ben fidanımı alır gelirim :D

tema ile ilgili bir problem varsa söyle de biz de bilelim yanlış yollara sapmayalım ömrümüzün baharında :)

ugurcuk
04.December.2007, 20:33
yok yok sapmazsın ben sevmiom sadece :d kurucusunu sevmiooom diiim sadece :d

snakesawar
04.December.2007, 20:41
hmmmm oyle olsun zaten kimse kimseyi yada birşeyi sevmek zorunda degil :)

MaRaNtZz
05.December.2007, 00:25
Bu biliglendirme için teşekkürler...

snakesawar
05.December.2007, 00:34
sözlerim sakın ha igneleyici yada ukela bir uslup olarak anlasilmasin..

ugurcuk
05.December.2007, 00:57
sözlerim sakın ha igneleyici yada ukela bir uslup olarak anlasilmasin..

ben almıom walla :D benim düşüncelerim kişisel düşünceler olduğu için burada dile getirmeye bile gerek yok :D konumuz ağaç dikip mangal yapmak :D

okan
05.December.2007, 01:03
yavv geçen gece baraja gittik balik tutmaya..
bi souk bi souk anlatamam...
köye gittik ..
benim şreekin (starex)arkasını komple odun doldurduk (çaldık)...
sabaha kadar yaktık ...
ohhh ne güzel ısındık...
dikin kardeşim ağaç dikin..
agaçsız olmaz....

snakesawar
05.December.2007, 01:06
töbe yaw biz dikmekten bahsediyoruz okan abim yakmaktan bahsediyo :D :D :D :D

okan
05.December.2007, 01:09
üşüdük diyoz sineksavar....
naapalım ...
kıçımızmı donsaydı.... :mrgreen: :mrgreen:
zaten benim 15 sene önce diktiğim fidanları siz şimdi odun olarak yakıyosunuzdur..KANIMCA... :mrgreen:

snakesawar
05.December.2007, 01:11
memlekette odun çok abi belki makam sahibi bile olmustur onlar :P :D

okan
05.December.2007, 01:20
memlekette odun çok abi belki makam sahibi bile olmustur onlar :P :Dehehhhhehe...ömürsün yavv... :mrgreen:

RızaHoşgör
06.December.2007, 01:00
konuya olan ilgi bir şekilde artmış görünüyor.bu sevindirici olan.birde listede katılımcı sayısında artış görsek diyorum.
hey RR ailesi.uyumaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ağaç olayına girenlere sucuklar benden.
şimdi tekrar göreyim listeyi

ugurcuk
06.December.2007, 02:37
1-BULL
2-BULL
3-BULL
4-BULL
5-BULL
6-BULL
7-BULL
8-BULL
9-BULL
10-BULL
11-BULL
12-BULL
13-BULL
.
.
.
.
.
.
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

BULL
06.December.2007, 03:04
14-BULL :mrgreen:

carvalho
06.December.2007, 11:32
HErhalde etkinliğin tarihi, yeri ve formatı tam belli olmadığından katılım için imtina ediliyor. Yoksa buranın coşacağından eminim ben.

Pazar günü Moon Serhat kardeşimi askere uğurlarken, cezerye eşliğinde planı netleştirip tarih yer format belirleriz ve o zaman en az 30 katılımcı oluruz diye umuyorum.

Bu arada bir paket sigaraya 5 lira verirken fidanlar için vereceğimiz üç kuruşa acımamak gerekiyor diye düşünüyorum ;kaldı ki fidanlar da ücretsiz gelecek sanırım. bize sadece dikmek kalacak.

Bundan kutsal bir etkinlik olabilir mi? Kızılderili atasözü der ki "Biz bu dünyayı geçmişten miras almadık, sonraki kuşaklardan emanet aldık"

BULL
07.December.2007, 01:51
başka bi ata'da demişki: "Yemek buldun ye, dayak buldun kaç" :P :P :P

elbetteki bu ulvi görevi icra ettikten sonra yapacağımız succuk mangal keyfini gözünün önüne getirebilen herkes orada

olacaktır kanımca... hele hele sucuklarda Rıza'dan olduktan sonra dadından yinmez :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ne demiş bambaşka bir ata: "nerde beleş, oraya yerleş" [smilie=redcolorz3_pdt_01.gif][smilie=redcolorz3_pdt_01.gif][smilie=redcolorz3_pdt_01.gif]

snakesawar
07.December.2007, 02:40
yarin da sakarya camili de agac dikimine gidiyorum bu sefer kesin sakarya tema temsilcisiyle bu olayi konusucam organizasyonu hakkinda bilgi edinicem.

RızaHoşgör
08.December.2007, 01:01
yarin da sakarya camili de agac dikimine gidiyorum bu sefer kesin sakarya tema temsilcisiyle bu olayi konusucam organizasyonu hakkinda bilgi edinicem.

acil cevap bekliyoruz sineksavar

snakesawar
15.December.2007, 02:02

acil cevap bekliyoruz sineksavar

kusura bakmayın iş ve okul sebebiyle uzun süre buralara ugrayamadım hemen konuya giriyorum hoca/il temsilcisiyle konustum..

dikilecek yer yol e-5 kenarı ise TC Karayollarıyla,
belediye sınırları içerisinde bir dikim olucaksa belediyeyle,
boş orman kesimine ise ilçe orman müdürlüğüne başvurulması gerekiyormuş..

BU SAYDIKLARIM DİKİM YERİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR.

fidan tegmini ise dikim için ilgili yerden izin aldıktan sonra orman ilçe müdürlüklerinde ağaçlandırma birimlerinden ücretsiz temin edilebilmekteymiş..

bir de kötü haberim var banka kredi vermedi motor alamıyorum yarın da ehliyet sınavım var :(

RızaHoşgör
15.December.2007, 02:23
sneksavar.motor ihtiyacın varsa işte telefonum ara.benim motorla gir imtahana.ayrıca dikim konusunda verdiğin bilgiler çok olumlu.demekki önümüzdeki ilkbaharda topluca ağaç dikmeye gidiyoruz.değilmi adminim,modlarım.uyumayalım aloooooooooo.sitemin sakinleri

tel 0533 665 69 93

BULL
15.December.2007, 02:26
bana mangalı anlat...
bana sucuğu anlat...
bana cızbızı anlat...
yeyip şişmeyi anlat...

ağaç işi nassı olsa olur [smilie=redcolorz3_pdt_01.gif]

RızaHoşgör
15.December.2007, 02:33
bana mangalı anlat...
bana sucuğu anlat...
bana cızbızı anlat...
yeyip şişmeyi anlat...

ağaç işi nassı olsa olur [smilie=redcolorz3_pdt_01.gif]

O AGAÇLARI YEŞERTİP SENİ OLUSAN ORMANDA YAŞATACAGIM BÜLENTCİM :)

snakesawar
15.December.2007, 02:35
sneksavar.motor ihtiyacın varsa işte telefonum ara.benim motorla gir imtahana.ayrıca dikim konusunda verdiğin bilgiler çok olumlu.demekki önümüzdeki ilkbaharda topluca ağaç dikmeye gidiyoruz.değilmi adminim,modlarım.uyumayalım aloooooooooo.sitemin sakinleri

tel 0533 665 69 93

öncelikle bu guzel teklifin için tesekkürler.. ben gebzede oturuyorum ve sınava adapazarında giricem yarınki sınav yazılı.. direksiyon sınavında da motor hazır oluo sanırım.. öteki türlü başını ağrıtmıyayım..

AĞAÇ KONUSUNDA:: DİKİM MART!!!! AYINDAN ÖNCE YAPILMALI İMİŞ FİDELERİN İLK CAN SUYUNU YAMURLA ALMALARI İÇİN!!!!!!

BULL
15.December.2007, 02:36
teşekkür ediyorum çok naziksiniz Rıza bey :mrgreen:
orda hepberaber olalım
coşalım coşturalım :P

RızaHoşgör
15.December.2007, 02:38
[
AĞAÇ KONUSUNDA:: DİKİM MART!!!! AYINDAN ÖNCE YAPILMALI İMİŞ FİDELERİN İLK CAN SUYUNU YAMURLA ALMALARI İÇİN!!!!!![/quote]

admin ve modlar duydunuz.site sakinleri sizlerde şahit olun.mart tan önce yağışsız bir hafta sonu bu işi yapalım.hadi.sucuk ekmek ve çingene mangalı benden

BULL
15.December.2007, 02:41
1-BULL

RızaHoşgör
15.December.2007, 02:43
1-BULL

sucuk içinmi agaç içinmi bülent ? anlayamadım :)

BULL
15.December.2007, 02:44
:oops: bu ulvi görevin her aşamasına varım Rıza baba :oops:

RızaHoşgör
15.December.2007, 02:46
:oops: bu ulvi görevin her aşamasına varım Rıza baba :oops:

:alkis:

snakesawar
15.December.2007, 03:08
zaten bu konunun önceki sayfalarında bir liste olusturuluyordu yanılmıyorsam.. bu fidan dikim işi öyle piknige gitmek gibi kolay degil. işin organizasyon kısmı var, küregi var malası var :))

carvalho
15.December.2007, 11:10
zaten bu konunun önceki sayfalarında bir liste olusturuluyordu yanılmıyorsam.. bu fidan dikim işi öyle piknige gitmek gibi kolay degil. işin organizasyon kısmı var, küregi var malası var :))

sineksavar, organize olabilmemiz için senin yönlendirmelerine ihtiyacımız olacak, anlaşıldı. bize istanbula gelebileceğin uygun bir tarih ver, toplanıp organizasyonu planlayalım, netleştirelim.

bizim de dikili ağacımız olsun...

yenikoylu_ua
15.December.2007, 12:43
illa istanbulmu olması gerekiyo çevre illerde uyar gibi geliyor bana kasmıyalım öle illa istanbul olacak diye

foreman
15.December.2007, 12:53
illa istanbulmu olması gerekiyo çevre illerde uyar gibi geliyor bana kasmıyalım öle illa istanbul olacak diye

bence ılla ıstanbul olmalı...
ara sıra gıder sularız... :P
bull da gelır agacların altında sucuk ekmek yırız...

BULL
15.December.2007, 16:15

bence ılla ıstanbul olmalı...
ara sıra gıder sularız... :P
bull da gelır agacların altında sucuk ekmek yırız...

kesinlikle katılıyorum

:alkis::alkis::alkis::alkis::alkis::alkis:

aslanburclu
16.December.2007, 09:40
:? :cry: :? :cry: :lol: [smilie=redcolorz3_pdt_04.gif] ya arkadaşlar şimdi ağaç dikmenin zamanımı anlamadım gitti hadi diktik tutarmı ya fidanlar donmasın

RızaHoşgör
17.December.2007, 00:55
sneksavar kardeş ve adminile modlar.aranızda görüşün ortak zamanı oluşturun lütfen.dikili bir agaçımız olsun yaw :)

snakesawar
17.December.2007, 02:22
carvalho isimli modla mesajlastım cvp bekliyorum

Tayfun
17.December.2007, 04:43
Adam başı 1 fidanla sınırlı kalmasın bu olay.

carvalho
17.December.2007, 10:10
carvalho isimli modla mesajlastım cvp bekliyorum

Carvalho isimli mod, ajan ismi gibi oldu :)

Snakesawar demiş ki nereye dikim yapılacaksa o ilçenin orman müdürlüğüyle temasa geçiliyor; kendileri bize dikim yapılacak yer belirliyor be fidan bile verebiliyorlar.

Bunun için ilk buluşmamızda bu konuyu ele alacağız. Tarih ve yer tespit edip kürekler elimizde malalar belimizde ağaç dikimi yapacağız.

Dikim için öğrenci arkadaşlara da uygun olması açısından Şubat ayı uygun görünüyor.
Havalar motor kullanımı için müsait olmazsa 4 tekerleklilerle organize oluruz...

yenikoylu_ua
17.December.2007, 11:24
Bende bi ajanlık sezinlemiştim zaten 007 Selçuk ..Carvalho Selçuk...:P :P :P zaman önemli değil zaten buyuk olasılıkla cumartesei pazar organize ediliyor şubat tatillerini zehir etmiyelim öğrenci kardeşlerimizin bana her tarih uyar motor olmadı araba olmadı yaya

RızaHoşgör
20.March.2008, 22:02
Carvalho isimli mod, ajan ismi gibi oldu :)

Dikim için öğrenci arkadaşlara da uygun olması açısından Şubat ayı uygun görünüyor.
Havalar motor kullanımı için müsait olmazsa 4 tekerleklilerle organize oluruz...

adminim ,modlarım.uyumayın.ben uyumuyorum.uyutmamda

kaanka
20.March.2008, 22:22
valla piknik yapılacak yerler bırakalım bizden sonraki nesillerede, modlar bi elatın şu işede...

RızaHoşgör
20.March.2008, 22:42
valla piknik yapılacak yerler bırakalım bizden sonraki nesillerede, modlar bi elatın şu işede...
el atmak yetmez.gönül koymak lazım.hayat haftasonları motor üzerinde rüzgar hissetmekten ibaret değil arkadaşlar.
tekrar ediyorum.kaçınızın dikili bir agacı var?

kaanka
20.March.2008, 22:55
ben üniversitede okurken tema'nın kampanyasına katılıp 4 adet ağaç dikmiştim...
demekki benim bu hayatta 4 tane dikili ağacım varrrrr.....:p:p:p:p

RızaHoşgör
20.March.2008, 23:00
ben üniversitede okurken tema'nın kampanyasına katılıp 4 adet ağaç dikmiştim...
demekki benim bu hayatta 4 tane dikili ağacım varrrrr.....:p:p:p:p
NE MUTLU SANA. NİSAN ORTASINA KADAR 5. AĞACINI DİKMENİ ÖNERİRİM

kaanka
20.March.2008, 23:04
niye abi hayırdır???

RızaHoşgör
21.March.2008, 10:35
niye abi hayırdır???
AĞAÇ DİKEM MEVSİMİ GEÇMESİN DİYE :) YAZ VE KIŞ AYLARINDA AĞAÇ DİKİMİ YAPILMAZ

delibeygir
21.March.2008, 13:57
imzamı attım ağaç dikim işine herzaman varım yeterki tarih belli olsun :)

RızaHoşgör
22.March.2008, 09:15
imzamı attım ağaç dikim işine herzaman varım yeterki tarih belli olsun :)
teşekkür ederim .gelgörki imza atmaya elleri varmayan çok :(

Aksu
22.March.2008, 12:34
Rıza sitem etme ya artık anlayan anladı, hehe.
Bak istanbul da bir çok arkadaşsınız, mesela 30 Mart da ağaç dikmeye gidiyoruz diye bir başlık açılsın ve herkes bir fidan alsın, ama motorun arkasına bir şekilde bağlasın ama aranızda yapacağınız organizasyonla araba bagajına veya tutacağınız bir kamyonet kasasına yüklediğiniz fideleri ağaç dikim alanlarına veya birinizin bağına bahçesine dikersiniz. Önemli olan ağaç dikmek şu dünya üzerine, ha şile olmuş ha sarıyer veya çatalca ne farkeder.
Tanış birinin arazisine dikerseniz, orada mangal yapma bahanenizde olur, yüzünüzde hehehe.
Benim ki öneri ama ben Ankara da böyle bir organizasyon düşünüyorum ama 10 ağaç olur ama 20 ağaç olsun.

RızaHoşgör
22.March.2008, 17:08
Rıza sitem etme ya artık anlayan anladı, hehe.
Bak istanbul da bir çok arkadaşsınız, mesela 30 Mart da ağaç dikmeye gidiyoruz diye bir başlık açılsın ve herkes bir fidan alsın, ama motorun arkasına bir şekilde bağlasın ama aranızda yapacağınız organizasyonla araba bagajına veya tutacağınız bir kamyonet kasasına yüklediğiniz fideleri ağaç dikim alanlarına veya birinizin bağına bahçesine dikersiniz. Önemli olan ağaç dikmek şu dünya üzerine, ha şile olmuş ha sarıyer veya çatalca ne farkeder.
Tanış birinin arazisine dikerseniz, orada mangal yapma bahanenizde olur, yüzünüzde hehehe.
Benim ki öneri ama ben Ankara da böyle bir organizasyon düşünüyorum ama 10 ağaç olur ama 20 ağaç olsun.
yüreğine sağlık abi.dikin ne güzel olur.benim oyunum olmayaydı sadece ağaç dıkmeye gelirdim Ankaraya.Ben geçen Hafta diktim bu yılki ağaçımı kızımla beraber.

gençer
22.March.2008, 19:32
bu forum konusu açılalı çook zaman olmuş ama ben tesadüfen bu gün gördüm.. ve beni yakından ilgilendiren bir konu olduğu içinde ilk sayfasından son sayfasına kadar tüm mesajları dikkatle okudum..

çok güzel bir niyet var ortada ve yazılıp çizilenler.. öncelikle bir yanlışı düzeltmek isterim..

AĞAÇ DİKEM MEVSİMİ GEÇMESİN DİYE :) YAZ VE KIŞ AYLARINDA AĞAÇ DİKİMİ YAPILMAZ

kimse mart ayı yada bahar ayı geçti ağaç dikme mevsimi geçti bu mevsimde ağaç dikilmez diye düşünmesin.. bu eskiden kalma kısmen hatalı bir inanış..

şöyle ki; eskiden saksılı yada tüplü fidanların(poşettekilerin) yetiştirilmesi ve kullanımı şimdiki kadar yaygın değildi. yetiştiriciliğe ve piyasaya çıplak köklü fidanlar hakim olduğundan kıştan çıkılan bahar ayları bu tip fidanların(çıplak köklülerin) dikimi için en uygun vakitti.halende öyledir ancak çıplak köklüler için.. evet bu doğrudur yani fide yada fidanımız çıplak köklü ise en uygun zaman erken bahar tabir edilen mart nisan aylarıdır.
ancak tüplü(poşetteki) ve saksıdaki fide/fidanların dikim mevsimi diye birşey yoktur.tüplü ve saksılı fide/fidanlar ağustos ayının ortasında dahi dikilir hiçbir sakıncası yoktur.

dikilen fide/fidanların bahar yağmurunu yemesi çok faydalıdır. ancak bu durumun gerçekleşmemesi fidenin yaşamasını engellemez. kısmen daha cılız kalabilir ancak buda yine çıplak köklüler için geçerlidir . tüplü yada saksılı fidanı yine etkilemez.tüplü yada saksılı fidenin dikim zamanı yoktur herdaim dikilebilir.

o yüzden kimse bu organizasyon için geç kalındığını düşünmesin.

Rıza abicim bu konu hakkında duyarlı davranış sergilediğin için ayrıca teşekkür ederim. ben konuyu yeni farkedebildiğim için dolayısıyla toplantılarda da gündeme gelmemiş olmasını farkedemedim.. yarın kısmetse 2008 motosiklet fuarı için toplanıyoruz. konuyu uzun uzadıya konuşup artık inşallah bir sonuca bağlarız.. fidan temini ve yer konusundada bir kaç telefon görüşmesi yapmam gerekecek umarım olumlu cevaplar alırsam sizlerle paylaşıcam..

ulen gencer hastane muhasebesinde çalışıp bukadar çok şeyi nerden biliyosun diye düşünmeyin halk arasında diplomalı bahçivan diye tabir olunan bizler üniversite 4 sene peyzaj mimarı olucaz diye dirsek çürüttük, olmadıkmı olduk hemide alasını olduk ama caanım ülkemde para etmedi ve baktıkki aç kalıyoruz napalım sağlık sektörüne geçiş yapmak zorunda kaldık::)) daha çook yazıcak şey var ama şimdilik yeter sanırım kalanını yarınki toplantıda konuşuruz.. kalın sağlıcakla.

gençer
24.March.2008, 18:23
çatalca orman işletme müdürünü aradım bu konuda (yer ve fidan temini) bilgi almak için.cumaya kadar sanırım yalovada seminerdeymişler. pek uzun görüşemedik . seminer akşam 5 e kadar sürüyormuş 5 ten sonra tekrar arıycam.. bu işi nasıl organize ederiz konusundaki edindiğim bilgileri yine buradan paylaşıcam..

carvalho
24.March.2008, 18:26
Sağol Gençerim. haberleri bekliyoruz ..

RızaHoşgör
24.March.2008, 20:42
çatalca orman işletme müdürünü aradım bu konuda (yer ve fidan temini) bilgi almak için.cumaya kadar sanırım yalovada seminerdeymişler. pek uzun görüşemedik . seminer akşam 5 e kadar sürüyormuş 5 ten sonra tekrar arıycam.. bu işi nasıl organize ederiz konusundaki edindiğim bilgileri yine buradan paylaşıcam..
alkışım sanadır Gençer :alkis:
hararetle cevabını bekliyorum

Tayfun
24.March.2008, 22:48
Daha yapacağımız çok şey olmalı, ama nalet hayat şartları insanların önüne hep engeller koyuyor. İyi bir organize olup bu fidan işini bitirmeliyiz bence, bizimde bir hatıra ormanımız olmalı, bizden sonrakilere rahat bir nefes aldırabilecek en az bir dikili ağacımız olmalı. Gencerim fide ve yer işini ayarlarsa bende çok düşük maliyetle hatıra ormanı için adımızın geçtiği bir tabela hazırlayabilirim, hemde istediğimiz ebatta, yapımı tamamen bana ait, haydin bakim herkes elini taşın altına soksun arkadaşlar...

MaRaNtZz
24.March.2008, 23:03
eywallah. herkesin sizin gibi hassas olmasi dilegiyle!

Katılıyorum...:D:):D:)

gençer
25.March.2008, 20:42
arkadaşlar dün 5 ten sonra aradım bahsettiğim bölge müdürü ile görüştüm..öncelikle şunu belirteyim..kaç kişi katılır kaç fidan dikilir bilemediğim için ve tahmini bir rakamda sölemem gerektiğinden 20-25 üyemiz katılsa 2 şer tane fidan diksek kırk eder diye düşündüm ve konuşmalarımda tahmini 50-60 kadar fidan dikmeyi düşünüyoruz diye bahsettim....işin bir kolay yolu birde zor yolu var. eğer kolay yolu seçersek ağaç diktiğimiz alana tabela koyamıyacağız. ikinci yol ise zor değil ama biraz uzun uzadıya bakanlık yazışmaları gerektiriyormuş ve 50 fide için bakanlık yer göstermeyebilirmiş..

illa tabelamız olsun derseniz orasınıda araştırırız ancak diğer kolay yol şöyle yakınımda bir orman idare şefliği var orayla görüşmemi ve onların ağaçlandırma yaptığı alanlar olduğunu ve o alanlardan bize yer gösterebileceklerini söyledi. aradım . önümüzdeki hafta pazartesi salı görüşmeye gidicem. görüşme sonucunu yazarım..

dikilecek fide sayısını tahmini 50 dedim ama birisi çıkıp bana sadece ben 50 tane dikerim az söylemişsin derse onuda söylerseniz.. yada daha gerçekçi bir tahminde bulunabilirseniz kabulumdür bende ona göre konuşurum..

abi biz fidan dikmek istiyoruz bu iş bukadar zor olmamamlı bence bukadar da uzamamamalı .. fidan dikicem denildimi ertesi gün nereye dikeceğin ve nerden temin edileceğini tespit edebilir olmalıyız ama memleketimde faydalı iş yapmak ne zor yauv.. neyse hallolacak inşallah..