Orijinalini görmek için tıklayınız : ANA YER Regal Raptor DD250 Bilgi Paylaşım.
caser
11.March.2007, 19:30
Bence artık Emrah Sypder almaktan vazgeçti bugün itibarı ile.
250 cc Raptor iyidir ve de güzeldiiiir. :D
Anonymous
13.March.2007, 02:25
Herkese merhaba,
Öncelikle aidikurt'a çok teşekkür ederim.Böyle güzel bir platformu hazırlayıp tüm regal dostlarına sunduğu için...
(Aidikurt profilinde sigortacı yazıyor, bu noktada meslektaş olmamızada çok sevindim.) Motosiklet.net e de üyeydim ama çok fazla aktif olduğum söylenemez.Belki bir kaç sorumdan hatırlayan vardır.Regalimi geçen yaz aldım ve büyük bir keyifle kullanıyorum. motorumu çok seviyorum, fakat işimin kıyafet zorunluluğu nedeniyle çok fazla işe gidip gelirken kullanamıyorum.Bu noktada bir çok zaman bir tanede maxi scooter mı almalıyım acaba diye düşünmeden edemiyorum.Şimdiye kadar hiç bir organizasyona katılmadım, sizleri uzaktan takip etmek ile yetindim ama yakın zamanda ehliyetimide edindikten sonra aktif bir üye olacağımı umut ediyorum.Nedense hep çekindim belki bir çoğumuzunda ehliyeti yok ama biraz kuralcı olmayı yeğledim motor konusunda bugüne kadar hep.
Benim motorun bakımlarını Altan motor yaptı hiçbir ciddi sıkıntımda olmadı aslında bugüne kadar fakat bu son günlerde ciddi bir problemim var ve bu konuda destek istiyorum sizlerden. Benim motor çalıştırırken çabuk marş alıyor,fakat bir süre sonra tam ısındığını düşünürken birden stop ediyor ve çalıştırmak için çok zorlanıyorum.Bu da bir çok sefer neredeyse 20 dakikama mal oluyor.Sanki sadece jikle yetmiyor gibi oluyor bende rolanti ayarını yükselterek, yüksek devirde çalıştırıyorum bir süre.Sonrada eski veya orjinal rolanti ayarınıda bozduğum için tam olarak hangi ayarda tutmam gerektiğini kestiremiyorum.Motosiklet.net te bizim bütün forumu inceledim fakat bu tarz bir sorunu olanı duymadım, sizlerden ricam eğer böyle bir şey başına gelmiş olan veya ne yapmam gerektiği konusunda fikri olan varsa bana yardımcı olması.Herkese selam eder,en kısa zamanda tanışmak dileklerimi sunarım. Peşin teşekkürlerimle...
KARDEŞİM ARAMIZA HOŞ GELDİN...senin sorunun bujilerinden veya jikle tertibatından olabilir
... sabahları bende marşa basmak için jikleyi çekiyorum ondan sonrada elimlen rölantisini yükselterk belli bi ısıya kadar öööle bekliyorum .. bu arada jikle kapalı olacak tabiiki .. ne kadar jikle o kadar az buji ömrü demektir....bujileri bi değiştir ondan soora bi daha haberleşelim olurmu... selamlar sevgiler..
emrahss
13.March.2007, 11:40
Hoşgeldin dostum. Buji yüksek bir ihtimal ancak karbüratörle ilgili bir sıkıntı da olabilir bence. Değişik bir yerden benzin almak zorunda kaldın mı?
Anonymous
14.March.2007, 02:39
KARDEŞİM ARAMIZA HOŞ GELDİN...senin sorunun bujilerinden veya jikle tertibatından olabilir
... sabahları bende marşa basmak için jikleyi çekiyorum ondan sonrada elimlen rölantisini yükselterk belli bi ısıya kadar öööle bekliyorum .. bu arada jikle kapalı olacak tabiiki .. ne kadar jikle o kadar az buji ömrü demektir....bujileri bi değiştir ondan soora bi daha haberleşelim olurmu... selamlar sevgiler..
Sevgili Okan cevabın için teşekkürler.Ben bu rolanti ayar işini jikle ile birlikte yapıyorum.Belki de sorun ondan kaynaklanıyor.Bir de senin dediğini deneyeceğim.Bir bujileri değiştirip tekrar bakmakta fayda var heralde..
Sevgili Emrahss sanada teşekkürler. Genelde bildik ve aynı yerlerden benzin alırım ama bu da ihtimaller dahilinde tabiki.Bu fikri deerlendirmekte fayda var.Anlaşılan bize servis yolları gözüktü :cry:
jikle açıkken sakın gaz veriim deme ... bujinin ıslanması 3 dakka sürer..soora çok uğraşırsın faygun kardeşim.. :!:
emrahkucukgirgin
14.March.2007, 12:45
Beyler belki bileniniz vardır; her benzin markasının ve her bayinin sattığı benzin içinde genetik kodları varmış. Analize gönderilemn benzinin hangi bayiiden alındığı çat diye çıkıyormuş. Benzinden olduğuna emin olduğunuz zaman kovalayın işi...
kücükgirgin dostum bu genetik kodlar avrupada falandır yaa :wink:
bize gelmez abicim böyle genetik kod falan hadi encok olsun kimyasal formüllerinin oranlarından shell mi Moil mi Bp mi onu bulabilirler :+1: ama hangi istasyondan bayiden alındıgını yok abicim olmaz öyle şey adam basar suyu ne genetik kod kalır ne formül kalır hadi su basmasında 90 oktanı basar 98e 98 diye satar bizimkler :mrgreen:
onun icin bildigin güvendiğin yerden almak tamamdır :+1: bir olay olursa gider kayarsın fırcayı hepsi o
genel bir durum olursa zaten hallediliyor bir ara mersinde ataş hatalı benzin dagıtımı yapmış shelle 2-3 bayi vardı oradan benzin alanlar benzin pompasımı arıza yapıyordu bunlar arıza yapanların hepsini değiştirmişlerdi. (shell /ataş) benim biladerin arabası bu şekilde olmuştu biliyorum
Anonymous
15.March.2007, 01:59
Bu dediğini çok yaptık be abi :frown: anlaşılan bujileri çoktan yemişiz biz :(
jikle açıkken sakın gaz veriim deme ... bujinin ıslanması 3 dakka sürer..soora çok uğraşırsın faygun kardeşim.. :!:
emrahss
15.March.2007, 10:08
Bujileri iyi bir çift ile (NGK) değiştirmek motoru acayip değiştiriyor.
emrahkucukgirgin
15.March.2007, 11:11
kücükgirgin dostum bu genetik kodlar avrupada falandır yaa :wink:
bize gelmez abicim böyle genetik kod falan hadi encok olsun kimyasal formüllerinin oranlarından shell mi Moil mi Bp mi onu bulabilirler :+1: ama hangi istasyondan bayiden alındıgını yok abicim olmaz öyle şey adam basar suyu ne genetik kod kalır ne formül kalır hadi su basmasında 90 oktanı basar 98e 98 diye satar bizimkler :mrgreen:
onun icin bildigin güvendiğin yerden almak tamamdır :+1: bir olay olursa gider kayarsın fırcayı hepsi o
genel bir durum olursa zaten hallediliyor bir ara mersinde ataş hatalı benzin dagıtımı yapmış shelle 2-3 bayi vardı oradan benzin alanlar benzin pompasımı arıza yapıyordu bunlar arıza yapanların hepsini değiştirmişlerdi. (shell /ataş) benim biladerin arabası bu şekilde olmuştu biliyorum
Var var Kino. Araştırabilirsin. Türkiye o kadar da geri değil canım :-) Bu şekilde arızanın nedenini tespit ettirip benzinciden parasını alan tanıyorum.
tan21
16.March.2007, 01:46
100 oktan benzin denedinizmi ? ben 98 denedim onuda denicem :D biraz hızlı kaçıyo :D oktan artıkça yanma hızlanıyo ve yanma hızlandıkça cc tam anlamıyla kullanılıyo gibi bişi :D
agresus
16.March.2007, 01:48
makineyi ilk hangi oktanla doldurduysanız onunla bırakın.. değiştirmeyin oktanlarınızı... oktan arttıça kaçış artar ama ilk çalışma zamanınız uzar bi de.. zor çalışır... oktan mevzuu karışık.. girmeyin.. dalmayın... 95 iidir...
aslanburclu
16.March.2007, 02:04
ya neyapcanızı şaşırdınız 2 dene kahve fincanı gibi silindir ne koysanız yakar takdınız bide surate yav 250 lik makina işte faprıkasıda yazmış 100 ün üstü beş demiş ne uğraşıp duruyonuz allahın çinlisi ile binin işte binin karıştırmayın 3 ü 5 i valla kafamı bozmayın alırım 1300 hayabusayı.
agresus
16.March.2007, 02:13
yaw gomtanım.. yapma etme.. uyma bu gençlere... bilmiiiyeleerr ni diidklerinniii...genç bunnar... hayalperest bunnar... hayır bozacaklar sonunda motürü sonaa da motor kofti cıkı diicekler... bizim bu sitede yapmayı tasarladığımızı hondaya bemveeye yapsan dayanmass yaww... ama uyma sen... ne etcen 1300lüğü... keyfini el alcak külfeti sana galcakk... :mrgreen:
aslanburclu
16.March.2007, 02:36
yaw şakaydı şaka ne 1300 lğü
valla 300 lük bilem almam benim karaoğlan takur tukur yeter
ya neyapcanızı şaşırdınız 2 dene kahve fincanı gibi silindir ne koysanız yakar takdınız bide surate yav 250 lik makina işte faprıkasıda yazmış 100 ün üstü beş demiş ne uğraşıp duruyonuz allahın çinlisi ile binin işte binin karıştırmayın 3 ü 5 i valla kafamı bozmayın alırım 1300 hayabusayı. hay ağzına sağlık komtanım... öölle bi laf ettinki cuk oturdu yanii.. bi de sen eski sitede görseydin .. bi ara müslüm baba çıldırmıştı hatta sinirden.. 180 yapanlarmı ararsın dişli değiştirenlermi ararsın bi alemdi valla...ben her zaman söölüyom ..140 basanlar bilem km lerini kontrol ettirsinler diye..
emrahss
16.March.2007, 10:18
Fabrika ayarları ile çok oynamak doğru diil bence de.
alper_tim
20.March.2007, 11:57
arkadaşlar dün akşam motorumu altan motora servise bıraktım :(
yaklaşık 1 hafta önce başlayan deponun altından gelen bi ses vardı yüksek devirde :cry:
ve bu ses dün dayanılmıcak bi sese dönüştü artarak dewam etti, anlıyacağınız :cry:
bende altan motorla konuştum getir bakalım dediler ve iş yerimden erken çıkıp motoru götürdüm
taner usta bindi bi tur attı geldi normal vibrasyon sesi dedi :?
sora ben taner ustamı arkama alıp bi tur attım ve sesin ne olduğunu orda gösterdim o motoru zorlamadığı için sesi duymamış :(
ve deponun altından geldiğini söyledi ve kalması gerektiğini söyledi bende bıraktım motorumu :(
inş. takozlardan felandır da bi an önce düzelir :cry:
işlem bitince ne olduğunu anlatacağım burdan arkadaşlar
hepinize sevgiler
walla yaşar komutanım yerden göğe kadar haklı
eskiden bir hastalık vardı şimdi sadece ismi kaldı " doğan görünümlü şahin " işte bu hesap galiba
altımızdaki bir chooper 250cc REGAL RAPTOR buna sadece aksesuarlar koyabiliriz güzel güzel
chooperlarda öyle 120 -140 km hız aranmaz
bildiğim kadarı ile gezinti motorudur bunlar geze geze yol alacaksın
alper dedigin gibi iş bittiğinde bize de bilgi verebilirsen ki verecem demişsin teşekürler şimdiden
alper_tim
20.March.2007, 15:10
ne demek abicim hepimiz bilgi birikimi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz burda
sizler benim ailem ggiibi oldunuz walla :roll:
agresus
20.March.2007, 17:24
yaww... taktınız 130-140 durumuna... ben hep 95 oktan koyyom arada 130-135'te görüyom... arada düşük viteste zorlayın makineyi, yüksek sürat şart diil.. 1. makine açılır saar kalmaz...2. Ekonomikleşir düşük sürat ve devirlerde... 3. gerektiği yerlerde kaçmasını öğrenir... iidir.. bazen yapın.. saar bırakmayın...
emrahkucukgirgin
20.March.2007, 17:36
Katılıyorum. önemli olan max hız değil. Dinamiklik. Serilik... o da var bu makinelerde bence... ( 3 günlük tecrübe konuştu dikkatinizi çekerim. yabana atmayın:-))))))
agresus maaşalahh 130 ları görüyorsun demek way biladerim allahım esirgesin
tövbe :!: :!: :!: değil RR de ben daha arabada bile görmedim 130 u yaklaşık 15 senedir.
ben jenaratörüme ne alıyorsan RR ye aynısı alıyorum ( jenaratör bu arada benzinli ha dizel değil :lol: )
bidona koyuyorum 35 -40 lt jenaratöre ve de motora idare ediyoz
piyasa da normal benzin kalmadı hepsi kurşunsuz ( köylerde bile) 95 98 oktan ları kaldı ha 95 ha 98 paran varsa 98 yoksa 95 bende yok abicim ben 95 oktan :P parası olan 195 koysun abicim
ya ben 95 98 arasındaki farkı anlayamıyorum arabaya koyuyorum bazen 95 bazen 98
hep aynı gidiyor 90 km hızla (fazla hız yapmam ki zaten :mrgreen: ) siz nasıl anlıyonuz ya 3 oktan farkını ilginç
herhalde yaşlılıktan anlıyamıyorum.
kino baba seninki şu işe benzemiş:
adama sormuşlar benzin zamlarından şikayetçimisiniz diye :
yok kardeşim demiş ...
ben hep 20 milyonluk alıyom farketmes demiş....
sende şimdi 90 ı geçmiyon ya depoya ne koyarsan koy hepsi 90 la götürüyo seni... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
alper_tim
26.March.2007, 10:30
arkadaşlar merhabalar 8)
geçen hafta salı günü altan motora ses gelmesi şikayetiyle bıraktığım regalimi cumartesi sabahı aldım :cheesy:
Taner ustamızın dediğine göre motoru 3 kere söküp toplamışlar :cry:
ve değişik yerlere lastik takos ilaveleri yapılmış :shock:
ve sesi kesemediklerini söylediler motor belli bir devirden sora vibrasyona giriyor ve ses yapıyor dediler :cry:
üzgün olduklarını belirttiler :cry:
bende o üzgünlükle geri dönmek üzere yola çıktım
ve tabi biraz da motoruma sinirlendiğim için asıldım gaza :D
ama o da ne o an fark ettim ki ses gitmiş :cheesy:
hemen geri döndüm
Taner ve Tamer ustalarıma teşekkür ettim :cheesy:
onlarda inanamadı sana göre ses gittiyse problem yok dediler :lol:
sora gazladım geldim motor daha bi oturmuş gibi geldi :cheesy:
ustalarımın ellerine sağlık burdan da tekrar teşekkürlerimi sunuyorum kendilerine :cheesy:
emrahkucukgirgin
26.March.2007, 10:45
Güle güle kullan inşallah
Peki bu üç kere motor toplama hikayesi sana kaça patladı abi?
Garanti adam gibi işliyor mu?
Bu arada benim motordanda sibop vurması gibi ses geliyor. dün polonezköye kahvaltıya gittim. yokuşlarda özellikle vurma sesi yapıyor. ben de gitsem düzeltirler mi dersin? bu sabah 2000 'e geldim. dünkü yolculuk fark etti. Makinede açılma hissettim bu sabah.
acaba açılana kadar beklesem mi?
alper_tim
26.March.2007, 11:34
benden bişi istemediler bişi yapamadık diye
ama ben genede bişiler attım
garanti Altan motorda süper işliyor emrahcım merak etme
bence bakım zamanı git istersen zaten %100 senin subaplarda sıkı çıkacak onların ayarlarını yaparlar senkron ayarınıda yaparlar
motorunun değiştiğini hissedersin bakımdan sora
sanırım 2500 de bakıma giricen sende
yap 500 km daha sora gir bakıma altan motorda
emrahkucukgirgin
26.March.2007, 12:02
Eyvallah abi... Dediğin gibi 500 daha geçsin gideyim bakıma... Teşekkürler
alper_tim
26.March.2007, 12:17
rica ederim kardeş ne demek
regalci motorcularız biz:)
Tayfun
26.March.2007, 14:10
Nedir bu siboplardan çektiğimiz bizim ya, ama sibop ayarı yaptırınce kuzu oluyo mubarek valla.
Ewet evet bu siboplardan çektiimiz nedir yaaaa.....????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
emrahkucukgirgin
26.March.2007, 16:52
Nedir bu siboplardan çektiğimiz bizim ya, ama sibop ayarı yaptırınce kuzu oluyo mubarek valla.
Ne kadar sonra bozuluyor peki tekrar... Ayar tutuyor mu?
yaa adı üstünde sibop uzak duracan abicim fazla uğraşmıyacan siboplarla okanım tayfunum
dediğin gibi bir ayar cekecen bırakacan
gerisine karışmayacan
falla yolda koyar adamı bu siboplar, ona göre bir vurmaya başlarsa gettin sibop tu göynekti felan falan
Tayfun
27.March.2007, 20:51
Valla altan motordaki tamer bey, ben japon motorlarına bile bakımlarında sibop ayarı yapıyorum demişti, hal böyleyse belli periyodlarda sibop ayarı gerekli derim ben.
Topuz
02.April.2007, 17:08
arkadaşlar.. 01.04.2007 tarihinde Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi'inde bir regal raptor gördüm. hareket halinde olduğu için kim olduğunu bilemiyorum. bu forumdan bilen var mı.. o arkadaş kimdi? ben de erzurum da tek regal ci kendimi zannediyordum.. :)
SEN GÖNLÜMÜZDE TEKSİN KARDEŞİM...
bende öölle çok görüyom ama kimseden ses seda çıkmıyor...
Tayfun
02.April.2007, 19:45
O regalcinin bizden haberi yoktur bence, sen onu birdaha görürsen uç peşinden yoksa yalan olur valla.
ÇeLeBi MuRaT
02.April.2007, 22:39
Herkese iyi akşamlar..Bir saat önce evden gebzeye inci öğretmene dizlik almaya gittim dönüşte motor teklemeye sanki benzin bitiyormuş gibi rolantide acayiplikler oldu.Hatta dün fuara giderken benzinim bitti sahilden opetten benzin aldım.Alper sen biliyorsun,eksozumun geldiği hale bakın acaba benzinle alakalı bişeymi?
http://upload7.postimage.org/514872/DSC00153.jpg (http://upload7.postimage.org/514872/photo_hosting.html)
Tayfun
02.April.2007, 22:41
Baba bune ya egzost mosmor olmuş resmen, hadi sararanı gördük ama bunu ilk defa görüyorum valla, bu hale dün benzin aldıktan sonramı geldi murat?
ÇeLeBi MuRaT
02.April.2007, 22:43
Anlamadımki tayfun ?eve geldim ama bide bana sor...motoru altana en yakın zamanda götürmem lazım..
Tayfun
02.April.2007, 22:50
Garanti olayın devam ediyordur daha senin, hiç geçiktirmeden götür bence, hem ciddi bir arıza varsa eğer büyümeden bakılmış olur, hemde çabuk yapılacağı için ayrı kalmayız gezilerde. Gerçekten insanın moralini bozan bir durum. Benzinle alakalıysa eğer bunun uyarısında sitede yapmak lazım. Ben motoru aldığım günden beri benzini bp den alıyorum ve çok memnunum, bir kere zorda kaldığım için shell den aldım motoru sesi değişti resmen, sonra hemen bp den tekrar fulledim ve motor kendine geldi, benzinde çok önemli bir olay.
thoraman
02.April.2007, 22:56
shell ile bp birleşti diye biliyorum ben yani bi fark yok isininin arasında
Tayfun
02.April.2007, 23:35
Türk petrol o şef, bp değil. Türk petroller shell oldu hep, ays cihazlarını söküp tts yaptık hep belediyede biz.
aidikurt
02.April.2007, 23:47
Herkese iyi akşamlar..Bir saat önce evden gebzeye inci öğretmene dizlik almaya gittim dönüşte motor teklemeye sanki benzin bitiyormuş gibi rolantide acayiplikler oldu.Hatta dün fuara giderken benzinim bitti sahilden opetten benzin aldım.Alper sen biliyorsun,eksozumun geldiği hale bakın acaba benzinle alakalı bişeymi?
http://upload7.postimage.org/514872/DSC00153.jpg (http://upload7.postimage.org/514872/photo_hosting.html)
baba 1 nisan şakası diyicem ama 1 nisanda geçti bu ne yav
GOKHAN
02.April.2007, 23:58
benzinde solvent var veya sibop ayarı bozuk eksoz sibopları kaçırıyor
ÇeLeBi MuRaT
03.April.2007, 00:08
Motor tekliyordu çekişden düştü motor..gaz yemiyor benzinide değiştim..ama yine çekiş eskisi gibi değil.inşallah subaplarla alakalı değildir.Sadece bir eksoz nar gibi oldu ötekinde bişe yoktu..
çelebim muratım .. moralini bozmiim ama .. senin motor iyi kaçak veriyo sübaplardan...ya sübap ayarların çok bozuk yada rektefe gerekecek...daha önce motorun hiç söküldümü.. eğer söküldüyse pistonların üzerinde 2 adet halka şeklinde bilezik vardır.. onlrın bi yerleri 1 cm felan boşluktur.. iki boşluguda bi hizaya getirip monte etmiş olabilirler.. eksoz bu hale gelmesi için bütün ateşlemenin kaçak olması gerekir....
thoraman
03.April.2007, 01:42
vay canına ya kor olmuş resmen egsoz allah muhafaza ayak mayak deyse yakar cayır cayır geçmiş olsun bilader umarım çözülür sorun makul bi şekilde sıkma canını fazla
agresus
03.April.2007, 02:04
muratım çelebim geçmiş olsun... bu ne yawww... en son ne zaman ve hangi servise gittin... rutin bakımlarını kim yapmaktaysa çaaar gelsin ve halletsin bu işi... çok büyük geçmiş olsun....
Tayfun
03.April.2007, 02:56
Volkime yamuk yok sünnet ederim valla yamuk yapanı, çaarın o ustayı hemen.
ÇeLeBi MuRaT
03.April.2007, 08:47
Valla en son Gazi motorda bakım yaptırdım.Hatta ilk aldığım zaman subap senkron ayarı yaptırmıştım Altan motorda 4000 km deyken.Şimdi 7500 deyim boyle bir olayla karşılaştım.Motorum herhangi bir rektefiye görmedi.Ben benzinden şüpheleniyorum.Subaplarımda soun olsa ikiside Nar gibi kızarırdı.Sadece sol eksozda boyle bişey oldu bakalım Altana gidicem Acaba kamyonetle yoksa binerekmi gitsem...
murat harbiden geçmiş olsun bu nedir mosmor sanki egsoz zehirlenmiş soguyunca nasıl oldu egsoz renginde falan bir değişiklik oldumu.
senkron ayarlarımı bozuldu ne oldu birden bire müslüm babanın dediği gibi bir kontrol yaptın mı 2 egsoza beyaz kagıt koyup baktın mı? kurum izileri nasıl
bir senkron ayarını kontrol et ona göre gideceksen ama sende abicim taa gebzeden gidiyorsun değilmi?
senin motor tek pistona kalmış olmasın sağ piston sıkışmışsa ve sol a yüklenme yaptıysa da olabilirmi ?
alper_tim
03.April.2007, 11:23
geçmiş olsun murat kardeşim hayatımda ilk defa yaşıyacağım bir olay bu herhalde
çok ilginç
inş. önemli bişi değildir de düzelir
yahuu.. şimdi babama gösterttim bu olayı...2 saat göslüğünü aradıktan soora baktı baktıııııı baktıııııııııııııııııııı..... soora aynen şöölee dedi.....
ilk defa bölle bişi gördüm.....
motorda veya yakıtta bi arıza olsa monifolt çıkışlarından başlar dedi kızarması ....bu iş egsozla ilgili olabilirmiş... tıkanma felan içi dökülmüş olabilirmiş....
valla ben kendi şahsiyetlerinin yalancısıyım.. ahan kendisi başımda (allah eksik etmesin tüm babalarımızı)halaa yorum yapiyiği...... :mrgreen:
şimdi üşenmez araştırır zatten....
sırf bu yüsden hiç elletmiom motörü babama.....dibine kadar gider işin sonunu bitirmeden bırakmass...
komtanımın gönzerttiği aparatlara bakıp bakıp .. yaa ollum adamcağızı bayaa uuraştırmış bu iş dediiğini hala unutamıyom.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
agresus
03.April.2007, 11:31
baba büyükmüşş... saygı sevgi hörmettt.... ellerinden öperissss....
alper_tim
03.April.2007, 11:36
babaya sevgiler saygılar ellerinden öperiz
carvalho
03.April.2007, 11:39
Babaya hörmetler.
Murat kardeşim, geçmiş olsun, umarım çok önemli değildir... ama sana tavsiyem nereye götüreceksen motoru çalıştırıp götürme. Yükle bir kamyonete yallah... Aman diyim...
okan babaya saygılarımı hürmetlerimi iletiver lütfen .. bu yaşta maaşallah halen motor ender muhteremlerden birisi babanın ellerinden öperim.
egsozun dökülerek tıkanmış olabileceği konusunda haklıdır baba egsoz zaten ağızdan manifolta dogru korlaşmış yani geriye doğru kızarıyor
herhalde tıkanıklıktan geriye doğru kızarıyor benim egsozun susturucuları döküldü ve garantiden değiştirildi fakat hiçbir zaman kızarıklık yapmadı böyle ama tıkanıklık yaparsa olabilir herhalde.
çalıştığında her2 egsozdan da aynı oranda çıkış varmı acaba ?
okan ne şanslı adamsın walla imreniyorum sana
babalarımıza allah uzun ömür versin başımızdan eksik etmesin
babalarını kaybedenlerede allah rahmet eylesin nur içinde yatsın
olaya son noktayı koydu sevgili babacıım... ateşleme sorunun dan olabilimiş... egsozun içindeki yanma odalarında alev biriktiği için egsoz arkadan kızarma yapmışmış....(demin niye söllemedin be babacıımmm) elktronik ateşleme olduğu için zamanında patlatma yapmıyosa bööle olurmuşş....çok da çekişden düşmesi gerekliymiş....heralde çekişide düşmüştür.... hiç kullanmadan servise götürmeni tavsiye ederim kardeşim.....
(tamam babacıım yaa olay bitti sen daha araştırma yapıyon...) tamam bu gün yarıldım ben ....akşama kadar pc nin başından gitmess.....canım babam benimmmmmmmmm :)
thoraman
03.April.2007, 11:56
vallahi helal bu olayda gösteriyoki iyi ustalık sadece bilgi beceri değil aynı zamanda muazzam zeka ve analitik düşünce yeteneği gerektiriyo :alkis:
gecee
03.April.2007, 12:04
ne denirki ya buna şok oldum.
bu nedir boyle içine adana şişi sok bi dakkada servis yap...
neden kaynaklandığını cok merak ediyorum...
gecmiş olsun celebi murat...
ne söylenebilinir ki :+1: :+1:
:alkis: :alkis: :alkis:
sen yarıl okancığım biz seni toplarız kafanı yorma :lol:
ÇeLeBi MuRaT
03.April.2007, 17:54
Herkesin iyi dilekleri için teşekkürler. Allah hepinizden razı olsun.SAbah altan motoru aradım anlattım dedi buyk ihtmal benzindendir.Bakalım ya kendileri gelicek yada ben götürcem,umarım çok büyük sorun yoktur..
Tayfun
04.April.2007, 02:10
Hadi bakalım hayırlısı olsun kardeşim.
Çelebi Murat kardeşim.
Senin motordaki arızayla ilgili Altan Motor benzinden olabilir demiş.(Senin demene göre) Bu benzini her silindir için ayrı ayrı depolara mı ve ayrı ayrı benzinliktenmi alıyorsun tabii ki hayır. Depodaki aynı benzin sağ eksozdan da yanıp çıkıyor. Demekk ki sorun benzin de değil.
1- Sol eksoz tıkalıdır. Anlamak için çalışır haldeyken gaz çıkışını sağ eksozla karşılaştır, üfürme yoksa tıkalıdır.
2- Sol karbüratör benzin ayarı fazla açılmıştır yakıt tam yanmadan çiğ çıkış yapıyor ve eksozdaki çiğ gaz ateş alıp içeriyi aşırı ısıtıyor.
3-Sol silindire ateşleme yaptıran bobin veya buji tam vazife yapmadığından da 2. sıradaki soruna benzer arıza yapabilir.
4-Birebir görmeden de fazla yorum yapmak biraz sallamakla eş anlamlı olacağı için benden bu kadar.
tan21
06.April.2007, 00:03
iyi soğumuş makine iidir dediler fan müşirim bozuktu bende onu iptal ettirip bir fan utonu koydum çalıştırıyorum yola çıktımmı kontağı kapattım mı duruyor neyse yani racingci abiler böle yaparlarmış banada tavsiye ettiler ayrıca zincir ve akü değiştirdim akü mutlu cinzir D.İ.d japon bok gibi para harcadım ama uzun yol da ii gidicem
ayrıca bir not ustamdan bana 100 oktan koyarsam silindir bloklarının ve başlarının ve çoğu parçanın temizleneceğini ve 100 oktanın çok nyanıcı olduğundan performans vereceğini söyledi ama her zaman 100 oktan koy demedi ayda bir veya daha uzun 1.5 ayda bir
GOKHAN
06.April.2007, 00:29
Herkesin iyi dilekleri için teşekkürler. Allah hepinizden razı olsun.SAbah altan motoru aradım anlattım dedi buyk ihtmal benzindendir.Bakalım ya kendileri gelicek yada ben götürcem,umarım çok büyük sorun yoktur..
kardeşim şibop yakmışsin dedikya sıboplarını konturol ettir altan maltan eyer garantiye sokmuyolarsa getır bana hallederiz be kardeşim
tan21
06.April.2007, 18:15
radyatörüm oldu fanda çalışıyor ama su kaynatıp taşırma yapıyor neden dir varmı bilen ?
aidikurt
06.April.2007, 18:58
radyatörüm oldu fanda çalışıyor ama su kaynatıp taşırma yapıyor neden dir varmı bilen ?
radyotorunun ici tıkanmış olabilir radyotor temizlemek için benzincilerde bir sıvı var onu al dene
spydx
06.April.2007, 19:16
selam murat kardeşim ne oldu sorun çözüldümü?? götürdünmü altan motora , neymiş sorunun ciddi ilginç bi durum. :shock: :shock:
ÇeLeBi MuRaT
06.April.2007, 20:01
Selam arkadaşlar; Motorum Altan motorda karbüratolerimin ikisininde tıkandığını artı zaten motorun eksozlarıda yandı bekliyorum.Sonuç ne olucak...
çelebim muratım bayaaa bi para sıkışmış desene arsına....geçmiş olsun .. sana bişi olmasın .... :(
ÇeLeBi MuRaT
06.April.2007, 20:07
walla okan abi para bana sıkışmamalı sıkaşacak yerlere sıkıştırcam.Son çare..beklemedeyim..
yavv inşallah garantiye girer...ne dielim büyük geçmiş olsun.... :(
Tayfun
08.April.2007, 02:14
Şu benzine koyulan katkılar işe yarıyormu acaba ya, alper almıştı galiba fuardan denedimi acaba hiç?
aidikurt
08.April.2007, 02:22
valla alper-tim aldı denedim dedi motor sanki daha iyi gidiyor falan dedi benzindede farketti dedi motorun çalışması da farketmiş dedi bide kendi azından açıklasın alper-tim kardeşim anlat bakalım
GOKHAN
08.April.2007, 02:27
kardeşim eyer fanın çalışıyorsa ve halasu kaynatıyorsa üstkapak contan yanmıştır (yani sılındır kapağı)
Tayfun
08.April.2007, 02:32
Al işte extradan masraf işte kardeşimize :(
aslanburclu
08.April.2007, 08:46
o zaman yağa da su karışır yağın rengide hafif köpüklü beyazlaşması lazım eyvah eyfah
Tayfun
11.April.2007, 12:06
Yandı gülüm keten helva yani :(
işte o yağları toplayıp fast food yapanlara satacaksın ki adamlar patates falan kızartsınlar dimi
tam aradıkları yağ tipi galibaa.. :lol:
benim tek fan çalışmıyor motoru yanmıştı bakalım bugünlerde gelecekti fan motoru sanki fizandan geliyor :x hayret birşey
tek fan motoru herhalde bir terslik yaratmaz :?
Tayfun
11.April.2007, 12:32
Valla geçen pazar günü agresus birine bişe anlatıyodu, öyle iş güç arasında duydum hayal meyal, regalin biri susuz olarak 250 km gitmiş ve birşey olmamış heralde, bide kendisi teyid etsin bakalım ...
okann bak görüyon mu regaller bile susuz götürüyormuş helal :+1:
motor dediğin böyle olacak kardeşim biz tek buzla parlarken oda susuz götürecek yaşşaaaa
bu regal kesin ya gökhan üstadındır yada yaşar komutanımındır susuz götüren :shock: :| :o :scared:
okann bak görüyon mu regaller bile susuz götürüyormuş helal :+1:
motor dediğin böyle olacak kardeşim biz tek buzla parlarken oda susuz götürecek yaşşaaaa
bu regal kesin ya gökhan üstadındır yada yaşar komutanımındır susuz götüren :shock: :| :o :scared:hehehe...bah yine muhabbet rakıya dönecek... :| :lol: :mrgreen: :scared:
alper_tim
11.April.2007, 15:14
o bir efsane abilerim
sanırım bursadan buraya ( istanbul) susuz gelmiş arkadaş
adı da ahmet di susuz ahmet diyolar ona:)
emrahkucukgirgin
11.April.2007, 18:04
Adamı suya götürüp susuz getirir yani bizim Regaller he...
Peki abicim hiç trafiğe girmezsen olmaz mı? Hava soğutmalı gibi...
Bu efsaneyi Mythbusters a yazalım baksınlar oluyor mu?
tan21
11.April.2007, 23:56
YAĞ TIPASI CONTASI NERDE ARKADAŞLAR TAM YERİ ŞEKLİ NEDİR BULAMIYORUM YAĞ DEĞİŞTİRİCEM
tan21
12.April.2007, 21:36
evet yağ değişimi ve bir çok civatanın kontrolünü yaptım hava filtresindeydi sıra birde ne göriim hava filtrem borusu patlamış yırtılmış kimbilir kaç kilometre böle sürdüm :( birde daha servise vermicem motoru çok zorda kalırsam ustalara başvurucam ama servis hayır ! neyse bence herkes kendi yağını ve hava filtresini değiştirebilir bunlar kolay şeyler en azından buji ve far gib akü değiştirmek kadar basit ..
Tayfun
12.April.2007, 23:11
Kendine bir tanede servis kaşesi kopyala, kopyalaki motorun garanti dışında kalmasın, bütün icraat o kaşede bitiyor zati, usta bi moktan anlamasa bile kaşeyi vurdumu iş bitti ;)
tan21
13.April.2007, 14:14
Kendine bir tanede servis kaşesi kopyala, kopyalaki motorun garanti dışında kalmasın, bütün icraat o kaşede bitiyor zati, usta bi moktan anlamasa bile kaşeyi vurdumu iş bitti ;)
dikkat edersen motor 12.500 kmden sonra servis kaşesi atılacak yer kalmıyo ;) son bakım 12500km sonra çöpe at diyolar heralde :(
dikkat edersen motor 12.500 kmden sonra servis kaşesi atılacak yer kalmıyo ;) son bakım 12500km sonra çöpe at diyolar heralde :(
Tan 21 neyi at diyorlar garanti belgesini mi yoksa motoru mu.
Şaka bir yana bizim motorlar en az 50-60 bin km.gider ama o kadar km. yapana kadar birkaç baskı balata ve diğer parçalardan değiştirmiş oluruz.
madasret
13.April.2007, 14:46
debriyajdan gelen gıcırtı neye dalalet eder?
GOKHAN
13.April.2007, 17:24
işte o yağları toplayıp fast food yapanlara satacaksın ki adamlar patates falan kızartsınlar dimi
tam aradıkları yağ tipi galibaa.. :lol:
benim tek fan çalışmıyor motoru yanmıştı bakalım bugünlerde gelecekti fan motoru sanki fizandan geliyor :x hayret birşey
tek fan motoru herhalde bir terslik yaratmaz :?
tekfan biterslık yaratmaz baba zaten t gidonlarda tek eyer eski fanı iade almazlarsa sakla bana bişekilde yolla ben sana tamir ederim baba
debriyajdan gelen gıcırtı neye dalalet eder?
Debriyaj telinin kopacağına işarettir. Balata bitse kalkışı zor yaparsın debriyaj zor ayırır.
madasret
13.April.2007, 19:41
yapma abi ya :(
o koparsa yolda kalırız tabi...
kopmadan servise gidip göstersem bi şey yaparlar mı acaba?
Tayfun
13.April.2007, 20:07
Gıcırtı debriyazın neresinden geliyor ki, eğer elciğin ordan geliyorsa büyük ihtimal yağsızlıktan yapıyordur, debriyaj telini ve elciğin oynak kısmını iyice yağla bak bakalım sonra aynı sesi yapıyormu gene.
ÇeLeBi MuRaT
17.April.2007, 12:26
Arkadaşlar bir sorum var.
Bizim eksozlardan çıkan eksoz gazının verdiği en yüksek ısı kaç derecedir? Bilen varmı ?
aidikurt
17.April.2007, 14:07
Arkadaşlar bir sorum var.
Bizim eksozlardan çıkan eksoz gazının verdiği en yüksek ısı kaç derecedir? Bilen varmı ?
valla baba bu soru beni aşar ama mutlaka bilen birileri vardır.
caser
17.April.2007, 14:12
Simdi sorsam "Nereden aklina geldi diye"
Vardir elbet bir sebebi.... 8)
ÇeLeBi MuRaT
17.April.2007, 15:03
Komtanım sen nerelerdesin yaw caser diye bi adam vardı :mrgreen:
yasinsubay
17.April.2007, 15:09
eksozun icine termometreyi lastkle tuttur anca oyle olcersin :D muratım nerdenb uluyon bu soruları yav
doğan
17.April.2007, 15:33
ben çocukken termometrenin altına çakmak tutmuştum, patlamıştı :mrgreen: dikkat et aynı sonuç olmasın..
ÇeLeBi MuRaT
17.April.2007, 17:04
Ya arkadaşlar cidden bilgim olması lazım..
Arkadaşım çok merak ettiğinden değilde herhalde herşeyin bir saati var eksozun neden olmasın diyorsan radyatöre takılan hararet göstergesinden bir tane de eksoza taktırınca süper olur. :D
ÇeLeBi MuRaT
17.April.2007, 17:45
Ömer abi ortalama öğrenmek istiyorum net bişe söylemek zordur.Çünkü kullandığın benzinden benzine fark edebilir.
Tayfun
17.April.2007, 20:49
benim tahminime göre 30-40 derece arasında bir sıcaklık olması lazım, sıcak motorun eksozuna elini yaklaştırdın mı eline vuran gazın sıcak havalarda yüzümüze çarpan havayla hemen hemen aynı sıcaklıkta olduğunu söyleyebiliriz.
madasret
20.April.2007, 19:59
izmir forum bornova alışveriş merkezinde benim motürün yanına kırmızı bi kardeşi park etmiş. 160 km de sahibini göremedim. buraları okursa hayırlı olsun
http://upload7.postimage.org/756489/20_04_07_1201.jpg (http://upload7.postimage.org/756489/photo_hosting.html)
Tayfun
26.April.2007, 23:22
Bende çok gözrüyorum ama sahiplerini yakalayamıyorum hiç.
madasret
27.April.2007, 22:18
yüksek hızda giderken gaz kestiğim zaman alttan biyerlerden (tahminim zincirden) çon çon çata çuta sesler geliyor. zincirin gevşemesinden oluyor gibime geliyor. bakım zamanı yaklaştığı için şimdilik sallamıyorum bu durumu. başıma kötü bi şeyler gelmez inşallah
aidikurt
27.April.2007, 22:29
valla zincirden olabılır bende degıstırıcedm zıncırı orınglı alıcam
madasret
27.April.2007, 22:33
farkeder mi
kaça patlar bi de abi acaba?
thoraman
28.April.2007, 03:49
kardesim bendede vardı aynı problem bugün perşembe pazarında istanbulda bütün zincircileri dolaştım çekoslovak malı bir oring var meşhur baya herkes onu tavsiye etti fakat piyasada bulamadım fiyat 100-120 ytl gibi birşey bi italyan malı var oda hemen hemen aynı fiyat ismini hatırlamıyorum şimdi tam oda iyi bi zincir ama sonra bide kore malı bi oring daha buldum onada bi kaç yer 70-80 fiyat çekti 60 ytl ye buldum biyerde o kore malı olandan pazartesi alıp taktırıcam ali ustaya
kardesim bendede vardı aynı problem bugün perşembe pazarında istanbulda bütün zincircileri dolaştım çekoslovak malı bir oring var meşhur baya herkes onu tavsiye etti fakat piyasada bulamadım fiyat 100-120 ytl gibi birşey bi italyan malı var oda hemen hemen aynı fiyat ismini hatırlamıyorum şimdi tam oda iyi bi zincir ama sonra bide kore malı bi oring daha buldum onada bi kaç yer 70-80 fiyat çekti 60 ytl ye buldum biyerde o kore malı olandan pazartesi alıp taktırıcam ali ustaya motorun 3. vites dişlisi kırıldı bu arada garantiden değişicek motor bi haftaya elimde olur aradaki farkı sölerim o zaman zincir baabındaben demiştim demeyi hiç sevmem .. ama ben demiştim....geçmiş olsun.....
thoraman
28.April.2007, 15:56
sağlık olsun abi ciddi bişey yaşamadım zaten ses gelmeye başlayınca vakit kaybetmeden gittim hemen işte ali ustaya önümüzdeki cumaya alırım heralde bi aksilik olmazsa motoru nazar nazar :) bu arada ali ustanın orda yaşar kumandanımla da tanıştık bugün onunda karbüratör problemi halloldu sanırım..valla ali ustaya laf söyleyen arkadaşlar bi ellerini başlarının arasına alıp düşünmeli haksızlıkmı ettik acaba diye hatta gidip bi çayını içsinler özür dilesinler gönlünü alsınlar:) o da çok iyi bir insan tüm regalciler gibi :)
dişlileri karşılıklı değiştir hem küçüğünü hemde büyüğünü......çok önemli ....
thoraman
28.April.2007, 16:10
tamam ona bi iyi dikkat ederim bilmiyorumki şanzımanın içi nasıl ben bilmiyodum mesela 2 dişli olduğunu motorda daha sökülmedi akşama sökülecek o zaman görücektim işte bi bakalımda söyleyelim onu sipariş verilmeden..saol abi uyardığın için
çok basit bi düzenek var .. görünce zaten şaşıracaksın... bundan soora viteslerini daha dikkatli ve nazik kullanırsın....hehehe....
thoraman
28.April.2007, 16:16
vallahi ben gayet usturuplu dikkatli kullandıydım :evil: onun kırılası varmış :D
Topuz
30.April.2007, 15:39
arkadaşlar, geçen gün bir pet şişe içine yanlışlıkla bio benzin almışım. bizim rr 95 oktan kurşunsuz benzin yiyordu. acaba bu bio benzini kullansam bir sorun olur mu? hiç kullanan oldu mu?
arkadaşlar, geçen gün bir pet şişe içine yanlışlıkla bio benzin almışım. bizim rr 95 oktan kurşunsuz benzin yiyordu. acaba bu bio benzini kullansam bir sorun olur mu? hiç kullanan oldu mu?
Bio dizeli duydum da bio benzini duymadım. Yoksa oktanı ve fiyatı yüksek olan benzinden mi bahsediyorsun.
bu zincir olayına takıldım kusura bakmayın
Japon zincir Honda nın galiba o ringli fiatı 110 ytl cokmu azmıdır
aslında hondanın olduğundan da süpheliyim ama bilmem ne dersiniz uygunmudur. :?
bu zincir olayına takıldım kusura bakmayın
Japon zincir Honda nın galiba o ringli fiatı 110 ytl cokmu azmıdır
aslında hondanın olduğundan da süpheliyim ama bilmem ne dersiniz uygunmudur. :?
gerek yok kino baba... çok para vermeyin zincir işine..40- 50 ytl lik zincirler üzerindekinden çok daha kaliteli zaten...
160 ytl oringli italyan zincir aldım izmir kahramanlardan burak 21 de var regal raptor- rebel -dragstar lara göre var
lunatic
02.May.2007, 22:59
1.
Bence hiç karıştırma ve bildiğin yolsa şaşma dostum.
yenikoylu_ua
05.May.2007, 16:27
Bende bugün RR cılara katıldım.RR ümü bugün teslim aldım.Sizlerle tanışmak beni memnun edecek inşallah sizleride.Herkeze kazasıs sürüşler dileğiyle merhabalar
kardeşim aramıza hoş geldin.. kalıcı olman dileğiyle .. motorunda hayırlı olsun allah kaza bela vermesin
zafer szn 55
06.May.2007, 01:04
süper hayırlı olsun
yenikoylu_ua
06.May.2007, 18:51
Merhabalar herkezin temennileri için teşekkürler bugün ilk defa motoruma bindim ve boğazda 60 km yol yaptım arada bir vitesleri ikişer ikişer atlasamda korktuğum kadar zor olmadı.Bir iki haftaya kadar dahada alışırım herhalde.
http://upload8.postimage.org/224391/06052007_004_.jpg (http://upload8.postimage.org/224391/photo_hosting.html)
yavuzblack
06.May.2007, 19:15
herkese merhaba kısmetse pazartesi akşamı bende regalime kavuşuyorum 2007 yeni karbüratör siyah renkli.sadece plaka işlemleri kaldı.rüzgarınız bol olsun........
yenikoylu_ua
06.May.2007, 19:47
Hayırlı olsun kazasız sürüşler
Arkadaşlar yeni motorlarınız hayırlı olsun. Allaha kaza bela vermesin. Yolunuz açık olsun.
MaRaNtZz
06.May.2007, 22:45
Hayırlı uğurlu olsun kazasız sürüşler dilerim...
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
Hadi hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah ...
alper_tim
07.May.2007, 10:29
hayırlı olsun kazasız belasız günlerde binesiniz inş.
yenikoylu_ua
08.May.2007, 00:14
Kino baba eksikler için özür.RR'ım 250lik sefaköy Özdikmenlerden aldım.anahtar teslim5000 ytl ye aldım bir asya 150 7B vardı onu datakasa verdim üstünede 3500 verdim hayırlı bir ticaret oldu sanırım.Firma sahibi Mehmet kardesimde çok ilgilendi bir günde ruhsat işlemlerimide halletti sağolsun.Ama servis dersen daha bilmiyorum henüz 120 km deyim Mehmet kardeş dikilitaştaki Ali ustayı önerdi ama forumda pek olumlu konuşmuyolar kararsız kaldım.Aslında benim işyerimin iki arka sokağı Aliustanın yeri önerilerinize açığım.
aslanburclu
08.May.2007, 00:15
Merhabalar herkezin temennileri için teşekkürler bugün ilk defa motoruma bindim ve boğazda 60 km yol yaptım arada bir vitesleri ikişer ikişer atlasamda korktuğum kadar zor olmadı.Bir iki haftaya kadar dahada alışırım herhalde.
http://upload8.postimage.org/224391/06052007_004_.jpg (http://upload8.postimage.org/224391/photo_hosting.html)
hayırlı olsun iyi sürüşler
Ali usta regalin ilk ustasıdır, kendi motoruda regaldir, abartılacak birşey yok, git hiç olmazsa 1 çayını içersin şefim, adam yemiyolar :D
yenikoylu_ua
08.May.2007, 00:46
Ali usta regalin ilk ustasıdır, kendi motoruda regaldir, abartılacak birşey yok, git hiç olmazsa 1 çayını içersin şefim, adam yemiyolar :D
Denemekte sakınca görmüyorum zaten ilk 500 bakıma Ali ustaya gidicem.Tanışıp işini gördükten sonra daha iyi karar veririz diye tahmin ediyorum.
Kino baba eksikler için özür.RR'ım 250lik sefaköy Özdikmenlerden aldım.anahtar teslim5000 ytl ye aldım bir asya 150 7B vardı onu datakasa verdim üstünede 3500 verdim hayırlı bir ticaret oldu sanırım.Firma sahibi Mehmet kardesimde çok ilgilendi bir günde ruhsat işlemlerimide halletti sağolsun.Ama servis dersen daha bilmiyorum henüz 120 km deyim Mehmet kardeş dikilitaştaki Ali ustayı önerdi ama forumda pek olumlu konuşmuyolar kararsız kaldım.Aslında benim işyerimin iki arka sokağı Aliustanın yeri önerilerinize açığım.
ali usta hakkında yapılan olumsuz eleştiriler aykon zamanından kalmadır.Su anda ali usta kendi adına çalışıyor.ben ali ustayı iyi tanırım.her zaman müşterinin yanındadır diğer arkadaslarında belirttiği gibi motoru en iyi tanıyanlardan biridir.ama yinede seçim senin
yenikoylu_ua
09.May.2007, 13:00
ali usta hakkında yapılan olumsuz eleştiriler aykon zamanından kalmadır.Su anda ali usta kendi adına çalışıyor.ben ali ustayı iyi tanırım.her zaman müşterinin yanındadır diğer arkadaslarında belirttiği gibi motoru en iyi tanıyanlardan biridir.ama yinede seçim senin
Tavsisene uydum ve Ali ustayla tanıştım birer çay içtik birazda muhabbet ettik.250 de gel bi zinciri gerelim 500 dede genel bakımı yaparız dedi.Rölantimi ayarladı lastiklere hava bastı egzos kaçırıyomuş onuda sıktı zannedersem 500 KM ye kadar herşey biraz gevşiyecek.Neyse ilk izlenimlerime göre Ali usta anlaşılmayacak bi insan değil inşallah yanılmam uzun süre çalışırız bide benim iş yerime 200 metre mesafede olduğu düşünülünce çok rahat olacak.Daha önce asya kullanırken karşıya geçmek zorunda kalıyordum zor oluyordu.Bu arada yakında yol serviside koyacakmış bilgilerinize.
Motorda yeni bir huy ortaya cikti. 2.ci viteste giderken bazen bosa atiyor kendini.
Tamam uzun yolda veya duz giderken sorun olmuyor ama rampa cikarken veya sollama aninda tehlike yaratmaya basladi.
Neden olabilecegi konusunda fikri olan arkadaslardan yardim soruyorum..
yenikoylu_ua
09.May.2007, 14:24
Motorda yeni bir huy ortaya cikti. 2.ci viteste giderken bazen bosa atiyor kendini.
Tamam uzun yolda veya duz giderken sorun olmuyor ama rampa cikarken veya sollama aninda tehlike yaratmaya basladi.
Merhaba
Aslında tam olarak bilmemekle beraber tahmin ediyorumki bunların vites kutusuda arabalarla aynı sistemdir.senin sorununun iki sebebi olabilir birincisi tam oturmuyodur dişliler ve ilk gaz düştüğün yerde atar vitesten bu arada sırada olabilir.İkincisi ise 2.vites sekromenci arızalıdır kitlemiyodur oda digeri gibi gazlı giderken değil gazı düşürmeye başladığın anda atar ve ikincisi herseferinde yapar ara sıra değil bence bidaha kontrol et hangi durumlarda yaptığını tabi bide motor ustalarından bilgi almak lazım.
kaldera
09.May.2007, 15:26
tahmin ediyorumki bunların vites kutusuda arabalarla aynı sistemdir.senin sorununun iki sebebi olabilir birincisi tam oturmuyodur dişliler ve ilk gaz düştüğün yerde atar vitesten bu arada sırada olabilir.İkincisi ise 2.vites sekromenci arızalıdır kitlemiyodur
tam aksine araç şanzımanlarınıdan çok farklıdır.
motosiklet şanzımanlarında senkromeç bulunmaz..
arkadaşın sorunu ikinci vitesi tam kitlememesi.düzelecektir,sorun yok
yenikoylu_ua
09.May.2007, 21:10
tam aksine araç şanzımanlarınıdan çok farklıdır.
motosiklet şanzımanlarında senkromeç bulunmaz..
arkadaşın sorunu ikinci vitesi tam kitlememesi.düzelecektir,sorun yok
Doğrudur abicim zaten tam olarak bimediğimi yazmıştım.Bizimde zamanla hem tecrübemiz hem bilgimiz artacak sizin gibi abilerimiz sayesinde.
Daha çok acemi oldugum için Sakaryaya gelemiyorum ama işallah istanbul içi bi gezide tanışma fırsatımız olur oda olmazsa Bi aksilikte çıkmazsa Eskişehire gelmeyi düşünüyoruz.Görüşmek üzere
kaldera
10.May.2007, 10:11
resimdeki senkromeç mekanizması örneğidir.
http://img224.imageshack.us/img224/4417/kavramasistemiclipimagelb1.gif (http://imageshack.us)
yenikoylu_ua
14.May.2007, 11:12
Herkese GÜNAYDIN gurubun çoğunluğu dün şampiyonluk turundaydı herhalde tüm Fenerbahçelilerin şampiyonluğunu kutlarım centilmen bir Galatasaraylı olarak
siyahus
29.May.2007, 13:45
Selamlar ;
Sonunda motorumu servisten alabildim :) şanzıman grubu değişti cillop gibi oldu. Dün gece saat 01:00-02:00 arası yağan yağmura yakalandım ve tam anlamıyla sucücüğüne döndüm. özellikle pantolonun dizime kadar olan kısmı mutmelen 5-6 kg çekiyordur. Ayakkabılarımda dibine kadar su doldu bastıkça sağdan soldan fışkırıyordu :) acaba bu ön çamurluğun altına tozluk koysak bu su gelişini engellermi yoksa bunun çaresi yokmu ne dersiniz ?
Evet ön çamurluğa tozluk tak delikleri de hazır var. Ben faydasını gördüm.
Macgyver
03.June.2007, 00:07
Dostum onu hiç kafana takma o bir sorun deil sorun sende!
Bu motorun şanzuman dişlileri çok iyi deil özellikle geçiş aralıkları yönünden.
Bazen 2. vitese atarken tam oturmak çok ince bir ayar istiyor onu çözersen sorun ortadan kalkıyor. Yani geçmiş gibi görünsede aslında geçmiyorboş vitesle 2. vites arasında kalıyor. Yük binince özellikle rampalarda ve ani ivmelenmelerde boşa kayabiliyor.
Genellikle bu sorunu3. vitesten 2. vitese geçtikten sonra yapıyor. Bunu önlemenin bir kolay yolu var oda vitesi 3 ten 2 ye atmak istediyinde 1 e at sonra ikiye çek ozaman yapmaz tabii bu işlemi yaparken elin hep derbiyajda olacak yani birdeyken motora bindirme dişlilerine yazık olur :cry:
Yenikoylu_ua demişki;
Dostum Ai ustaya gidebilirsin!!
Bak eskiden bizlerde çok eleştirdik ozmanlar hakediyordu.
Ancak şu ayrıntıyı eklemek istiyorum bu adam önceden bir yerde maaşla çalışıyordu bir çalışandan nekadar ilgi bekleyebilirsiniz ancak daha sonra kendine yer açtı dolayısı ile kendi işi ilgisi arttı. Bir diğer konuda bu adamın eksikleri vardı ama zamanla bu eksiklerini hızla kapattı yiğidi öldürmem hakkını veririm!! Şuan olgunlaştı ve bence çok iyi hizmet veriyor. O artık eski ali usta deil bu böle biline!
madasret
03.June.2007, 12:22
arkadaşlar sabah işe geliyordum. kırmızı ışıkta beklerken birden motor durdu ki o ana kadar hiç bir problem yoktu motorda saat gibi çalışıyordu. motorda elektrik namına hiç bir şey yok marş tan ses gelmiyo. boş vites ışığı yanmıyo. vurdurmaya çalıştım o da olmuyo. pazar günü servis kapalı. kaldırıma çıkardım bıraktım motoru işe geldim. canım çok sıkkın...
tersadamın kardeşim.. canını sıkma yavvv.. belkim teker felan patlamıştır... niye üsüyon kendini bu kadar...
akünün yanındaki ana sigortaya baktınmı peki....hiç elektrik yoksa ordan yapar...
Tayfun
03.June.2007, 23:14
Elektriksel bir problemin var dostum, Kutup başlarına, sigortaya falan baksaydın, ya önemli ya önemsiz birşeydir :D inşallah tesisatın yanmamıştır ...
Macgyver
05.June.2007, 02:19
arkadaşlar sabah işe geliyordum. kırmızı ışıkta beklerken birden motor durdu ki o ana kadar hiç bir problem yoktu motorda saat gibi çalışıyordu. motorda elektrik namına hiç bir şey yok marş tan ses gelmiyo. boş vites ışığı yanmıyo. vurdurmaya çalıştım o da olmuyo. pazar günü servis kapalı. kaldırıma çıkardım bıraktım motoru işe geldim. canım çok sıkkın...
motorun sol tarafında bir yerde sanırım altta metal bir kapak varya birkaç aliyenle sıkılı uzunca nikeajlı olan işte onun altında komple aküden çıkan elektrik bir kablo ile oraya geliyor ve orada bir soket var ona takılı onla motorun bütün elektrik sistemine dağılıyor işte o soket yerinden çıkabiliyor ve motorda akü sağlam sigorta sağlam hiç bir tık yoksa o soket çıkmıştır yerinden.
Banada aynısı olmuştu birkere saatlerce uğraştıktan sonra buldum ve bantladım birdaha çıkmasın diye.
Eğerki oda ok se korkarım senin elektrik sistemin yanmış olabilir.
Mümkünse arka çamurluğun altına eğil ve bak çamurluğun içinden yukarıya clips lerle tutturulmuş kablolar var arka taraftaki lambalara giden. işte o kablolar sarkmış ve bir hasar varsa elektrik sisteminin yanmasında en büyük faktörlerden biri olur. Çünkü dönen tekerlek onları birbirine sürterek kısa devre yaptırabiliyor.
madasret
05.June.2007, 11:50
sigorta yanmış sigortayı değiştirince çalıştı ama çetincanda her ihtimale karşı sigortanın neden yandığını bulmak için motoru inceliyolar. sebebini bulduklarında haber veririm size
alper_tim
06.June.2007, 14:44
sevgili raptordaşlar
geçen c.tesi ali ustaya gittim ve motorumun eski karbüratörünü geri taktırdım
eski karbüratör altan motordaydı benim motora yeni karbüratör takılmıştı
ali ustanın dediğine göre altan motorun taktığı sıfır karbüratör eski tip
benim motor acaip çekişden düşmüştü neyse ki şimdi performans 2 ye katlandı
ayrıca zinciride değitirdim oringli zincir taktık vibrasyon sorunumda bayaa azaldı
sizlerle paylaşmak istedim
sevgili raptordaşlar
ayrıca zinciride değitirdim oringli zincir taktık vibrasyon sorunumda bayaa azaldı
Kazasız sürüşler Alper'im..Paylaşımın içinde ayrıca teşekkürler.. :)
Volkan ne etti acep :? hiç sesi çıkmıyor :|
Şu benim vibrasyon olayımda çözülsün başka birşey istemiyorum :(
alper_tim
06.June.2007, 18:40
sevgili raptordaşlar
Kazasız sürüşler Alper'im..Paylaşımın içinde ayrıca teşekkürler.. :)
Volkan ne etti acep :? hiç sesi çıkmıyor :|
Şu benim vibrasyon olayımda çözülsün başka birşey istemiyorum :(
Saol fatihim darısı senin başına
volkanım motoru çıkardığı gibin koyar resimleri felan buraya haber verir o bize :lol:
Alper yeni tip karbüratörler Japon malıymış.
alper_tim
06.June.2007, 19:05
Alper yeni tip karbüratörler Japon malıymış.
ABOO çok sevindim o zaman benim motora eskisini koyduk motor kendine geldi beaaa :lol: :cheesy: :cheesy:
fahri özkan
13.June.2007, 16:45
ARTIK REGAL RAPTOR DÜNYASINDA BENDE VARIM 10.06.2007 TARİHİNDE 250-9E ALDIM SİZLERLE OLMAK COK BÜYÜK BİR ONUR VERECEK SEVGİYLE SAYGIYLA BİRLİKTE NİCE GÜZEL GÜNLERE
yenikoylu_ua
13.June.2007, 17:02
Fahri kardeşim hoşgeldin allah kaza bela vermesin tanışma bölümüne bi topik açta seni daha yakından tanıyalım.Türkiyenin neresindensin yaş kaç ne işle uğraşıyorsun vs vs
madasret
24.June.2007, 11:28
bi şey soracam gülmek yok ama
benzini ana depoya veya yedeğe alma zımbırtısının konumu ne şekilde olmalıydı.
deep-impact
24.June.2007, 12:53
engin abi zımbırtının uzantısı (kuyrugu) aşağıda oldumu ana depoda zaten tam zıttıda yedektir abi saygılar
tt.custom
22.September.2007, 16:32
mrb arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım sayılır hepinize hayırlı sürüşler ve yolculuklar dilerim
sancezz
22.September.2007, 18:01
mrb arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım sayılır hepinize hayırlı sürüşler ve yolculuklar dilerimdostum yanlıs yere yazıyorsun kendıne aıt bır topık ac...
bozkurt
01.October.2007, 11:33
Üye olmadan başladım,üye oldum,nihayet tüm forumu okudum.Eksiklerim varsa faydalı olur dedim, oldu da.Benim motorum R&R250E9-B Hemde kırmızı.6000 Km'yi devirdik.Çoğu uzun yol.Tüm herşeyi orjinal.(DİLİMİ ISIRAYIM BARİ)Yani buji,hv.filtresi.zincir vs.Yağını kendim değiştiriyorum.Gerektikçe bujileri fırça ve ince zımpara yardımıyla temizlerim.Her ay muntazaman zinciri kontrol eder ve yağlarım.Benzinimide özellikle 95 oktan alırım.Bunların sayesinde motorum şehir içinde 115 şehşirler arası 100 kuruş yakıyor.Eğer basmassam birdepo ile 330 km yapıyorum.Sizinle paylaşmak istedim
Sağlıcakla kalın.
yenikoylu_ua
01.October.2007, 11:50
Şehir içinde kendi rekorumu kırdım 324 km de rezerve açtım kilometrede 102 kuruş yaktı
bozkurt
01.October.2007, 13:44
Valla süpersin.Motoruna va sana maşallah.Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.
rigormortis
07.October.2007, 13:30
Arkadaşlar motorumda şöyle bi sorun var ne yapmalıyım??....
1. viteste 30 km.. 2. viteste 65 km... 3. viteste 105 km hız yapabiliyorum devrinde kullanarak ama 4. viteste hızlanma yapamıyorum sadece 105 km sabit hızda kalabiliyorum tam gaz vererek,,, 5. viteste ise hızım yavaş yavaş 80 km hıza düşüyor..
bunu servise anlattığımda bana karbüratörü falan açıp inceleyeceklerini ve sibop ayarlarının yapılabileceğini söylediler... (Doğru mudur ? )
ayrıca arka frenim iyi değil serviste kontrol etti, freni onlarda beğenmedi ve direk şunu söyledi ''tekeri çıkarıp balataları temizleyeceğim..'' ama benim motorum 2500 km de henüz.. yağmurda çamurda da kullanmadım bi
le..
lütfen beni bu bilgisizlikten kurtarın.cevapları bekliyorum :|
rigormortis
09.October.2007, 18:49
Şu yukarıdaki mailime lütfen bir cevap.... :?: bekliyorum arkadaşlar napıım ben?
lunatic
09.October.2007, 23:22
1.
sancezz
10.October.2007, 00:35
yaa dostum bu ıste bır anaormallık var 3 vıtesın devrınde 105 km hıza cıkman bıraz degıl hıc olanıgı olmayan bır durum motoruna kulak vrdınmı 3 vıtesde 105 km hıza cıktıgındakı sese yanlıs anlama ama aklıma gelen sey senın sanzuman hatalımı ne :idea: :idea: :oops:
okan
10.October.2007, 02:10
3. viteste 100 ün üzerine çıkıyorum bende ama 4, e atınca en fazla 120 yapıyor.. 5 e takıncada çantaların yüzünden 100 e geriliyor kilometrem ancak hava çok müsait olursa bayılma yapmıyor....
Aksu
10.October.2007, 09:41
Rigormortis senin sübaplar acayip gevşek, onlar ayarlanacak, sonra da karbüratör ayarı tamamdır. sonra 5. vitese atıp da benim motor gibi belki 150 ye çıkarsın.
rigormortis
10.October.2007, 11:45
Bende anlayamadım ne oldu bu motora.. zaten şu an 3 vites motor kullanıyorum diyebilirim.çıkabildiğim max. hız 105 km. hepsi bu.Mehmet abi senin dediklerini yaptıracağım artık.sonuçları yazarım buradan.
okan abi durumlarımız pek de farklı değil sanırım ama ben 4. viteste daha fazla hız elde edemiyorum ve 5. vitesin hiç bir anlamı yok motorumda... :?
Aksu
10.October.2007, 11:47
Olmadı senin motoru ben bir göreyim, sonra git ustaya. Malum piyasa da usta çok da işi halleden pek yok.
rigormortis
10.October.2007, 11:50
tabiki..o zaman motorumu getirecem müsait bi ara.lütfen bakalım.birlikte halledecez bunu kumandanım.teşekkürler,yalnız olmadığımı bi kere daha anlamış bulunmaktayım 8)
yenikoylu_ua
10.October.2007, 11:57
Aksu Dede bendemi motoru sana getirsem bu 150 lileri hiç göremedim bende
Aksu
10.October.2007, 13:08
Benim motor öyle açıldı ki, durdurmaya frenler de yeterli olmuyo. Ama Okan bak kızdı motorum gitmiyo diye, Aprilla aldı sonunda. Yokuş aşağı onunla da kapışırım da işte da sı var çözemediğim. Heheheh
okan
10.October.2007, 13:27
ilahi AKSU DEDE....ömürsün yavv... :mrgreen: :mrgreen:
rigor .. senin motor sabahları çalışınca soğukken kalkışda zorlanma yapıyomu .. bayılma felan....eğer ölle bişi varsa AKSU DEDE nin dediği gibi sübap ayarları çok gevşemiştir .. motor sıkıştırma yapmayınca doğal olarak tam güç üretemez...ve sende vites büyültükçe gücün rüzgara yetmeyeceenden yavaşlama olur...
rigormortis
10.October.2007, 14:26
Okan abi sabah zorlanıyordum gerçekten ki garajdan çıkmam için dik bir rampa var..geçen hafta genel bakımdan sonra yağ değişti,hava filtresi temizlendi falan..açıkcası öyle bi sorun yaşamıyorum şimdi.yalnız cikleyle çalışıyo ya da gazı bi kaç kez yokladıktan sonra çalıştırıyorum ve 1 dakika bekliyorum.hepsi bu..
Yarın Mehmet Aksu abimle servise gidiyoruz ve sübaplara baktıracaz işallah..sonuçları da yazarım buradan.teşekkürler :D
kaanka
10.October.2007, 15:19
Sizin konuyla lakasız oldu ama merak ettim bu göstergel çalışıyomudur???
http://www.postimage.org/aVB8uyS.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=aVB8uyS)
orkun
21.October.2007, 20:03
arkadaşlar forum da bir yerlerde sürücü koltuğunu modifiye eden bir arkadaşın paylaştığı bir foto vardı
seleyi komple söküp daha alçak tek kişilik bişi yapmış
arıyorum ama bulamıyorum
yerini hatırlayan var mı?
ghost riders
22.April.2008, 00:25
herkese selam arkadaşlar dün bi motor alacağımı söylemiştim motoru satan arkadasla konustuk anlastık ali ustaylada konustum motor masrafının yanında biraz da kaporta masrafı var dedi.bu ilk motorunsa düsüp kalkmayı bunda öğreniceksen al dedi kafama yattı aslında ama bu motor alım satım devir işleri hakkında hiç bişi bilmiorum yardımlarınızı bekliorum
hepinize saygılar sevgiler
ugurcuk
22.April.2008, 00:54
hortlatma mevsimi açıldı en eski konuya mesaj yazma donemi başladı kolay gelsin arkadaşlar :D
Rommel
22.April.2008, 01:26
hortlatma mevsimi açıldı en eski konuya mesaj yazma donemi başladı kolay gelsin arkadaşlar :D
süpersin uğur walla 8)8)8)8)8) :cheesy:
Bu sayfa Regal genel tamir bakım sorunları için açılmıştı, tabii değişik konularda yazılınca gün geldi durdu. Aslında bu sayfanın teknik konuları içermesi açısından yürümesi lazım. Her teknik soruya ayrı topik açmaktansa buradan devam ettirmek uygun olur, tabii ilgilenenler için öneri.
ghostriders kardeşim senin alım satım masrafın ortalama 350 YTL. tutar, hesabını ona göre yaparsın artık.
dinyeper
22.April.2008, 10:22
hortlama dönemi hehehehe
vatansever
23.April.2008, 13:36
arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar .ben aranıza yeni katıldım.ama uzun süredir yorumlarınızı dikkatle okuyorum.motorumu alalı 1 gün oldu.Ve benim bir sorunum var.motosikletimin motorunun altından yağ damlıyor.henüz 25. km de.bu durumda ne yapmalıyım.bana yardımcı olursanız sevinirim.arkadaşlar bu arada motosikletimi sıfır aldım.servis 500 bakıma gel bakalım diyor.anlamak mümkün değil...
Tayfun
23.April.2008, 13:42
Dostum öncelikle hoş geldin diyim sana, daha sitemizdeki ilk mesajın bu, bundan önce senin adına açılmış bir tanışma olması lazım orda kendini bize güzelce bir tanıtsan bilsek kiminle konuşuyoruz neredendir ne yapar ne eder, belki bize yakınsındır yada sana yakın birisi vardır sorununla ilgilenir, bunlar önemli şeyler. Motorunu nerden aldın ve hangi servise götürüyorsun...
arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar .ben aranıza yeni katıldım.ama uzun süredir yorumlarınızı dikkatle okuyorum.motorumu alalı 1 gün oldu.Ve benim bir sorunum var.motosikletimin motorunun altından yağ damlıyor.henüz 25. km de.bu durumda ne yapmalıyım.bana yardımcı olursanız sevinirim.arkadaşlar bu arada motosikletimi sıfır aldım.servis 500 bakıma gel bakalım diyor.anlamak mümkün değil...
servis doğru söylemiş.. götür baksınlar .. yağ damlamasını buradan kimse tespit edemez...
aslanburclu
23.April.2008, 13:58
:evil::evil::evil:yaw ilk günden başına derdi sarmış ben diyom herkese sıfır RR. almayın diye bakın atmaya kıyamadığımız goç gibi makinalar var elimizde sorunsuz dertsiz uğraşa uğraşa derrtlerini sorunlarını bitirdik ve bizde yorulduk şimdide atalım diyoz alan yok millet uğraşmak istiyor kardeşimmmmmm.:cheesy::cheesy:
vatansever
23.April.2008, 14:30
Dostum öncelikle hoş geldin diyim sana, daha sitemizdeki ilk mesajın bu, bundan önce senin adına açılmış bir tanışma olması lazım orda kendini bize güzelce bir tanıtsan bilsek kiminle konuşuyoruz neredendir ne yapar ne eder, belki bize yakınsındır yada sana yakın birisi vardır sorununla ilgilenir, bunlar önemli şeyler. Motorunu nerden aldın ve hangi servise götürüyorsun...
tşk.uyarını dikkate aldım.motorumu aldığım yere gelince motojunior(özdikmenler) dan aldım ve onların servisine götürdüm.zaten motoru teslim ederken de bu yağ sızıntısının farkındaydılar.ben burada nasıl davranacağım onu bilmiyorum.
Tayfun
23.April.2008, 14:39
tşk.uyarını dikkate aldım.motorumu aldığım yere gelince motojunior(özdikmenler) dan aldım ve onların servisine götürdüm.zaten motoru teslim ederken de bu yağ sızıntısının farkındaydılar.ben burada nasıl davranacağım onu bilmiyorum.
İlginç bir durum bu, bile bile yağ sızan bir motoru sana vermez gibime geliyor mehmet, motoru aldığın yer orasıysa hiç beklemeden götür göster hemen, buna hakkın var ki mehmetin seni geri çevireceğini hiç zannetmiyorum...
müslüm baba
23.April.2008, 16:21
Anladığım kadarıyla senin ön dişli keçesi kaçırıyor, çok damlatmıyorsa önemseme çünkü ilk bakımda bu sorununu hallederler.
trapper973
02.June.2008, 11:29
Arkadaşlar hepinize merhaba,
Ben hayatın 2. yarısında yani 35 inden sonra motorcu olmaya karar verdim :) kursa yazıldım temmuz 5 te yazılı 26 sında direksiyon sınavı var. Bu tarihten sonra bir motor almak için şimdiden araştırma yapıyorum. Bu araştırmalar neticesinde acemiliğimi atmak adına çok büyük paralar vermeden iyi bir motor alabileceğimi gördüm. Aklımın % 60 ı regal raptor DD 250 % 40 da kanuni tigerda kaldı. Görüyorumki hepiniz benden çok çok bilgili ve tecrübelisiniz, sizlerden ricam benim azda olsa şu karasız halime biraz yardımcı olmanız. Tabi benim şöylede bir sorunum var ben 1.90 boyundayım, regal benim altımda küçük kalırmı daha doğrusu ben sığarmıyım rahat edebilir miyim. Benim boyuma yakın arkadaşlar vardır elbet onlardan yardım bekliyom . İlk etapta kullanılmış ama sorunsuz bir motor almak istiyorum. Şimdiden yardımlarınıza çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle ,
Fuat DURU
kıvılcım
02.June.2008, 11:43
kardeşim kanununin sıfırı bile servisten çıkamıyor bırak 2 elini size hiç tavsiye etmem
Airbrush
19.June.2008, 14:34
Arkadaşlar hepinize merhaba,
Ben hayatın 2. yarısında yani 35 inden sonra motorcu olmaya karar verdim :) kursa yazıldım temmuz 5 te yazılı 26 sında direksiyon sınavı var. Bu tarihten sonra bir motor almak için şimdiden araştırma yapıyorum. Bu araştırmalar neticesinde acemiliğimi atmak adına çok büyük paralar vermeden iyi bir motor alabileceğimi gördüm. Aklımın % 60 ı regal raptor DD 250 % 40 da kanuni tigerda kaldı. Görüyorumki hepiniz benden çok çok bilgili ve tecrübelisiniz, sizlerden ricam benim azda olsa şu karasız halime biraz yardımcı olmanız. Tabi benim şöylede bir sorunum var ben 1.90 boyundayım, regal benim altımda küçük kalırmı daha doğrusu ben sığarmıyım rahat edebilir miyim. Benim boyuma yakın arkadaşlar vardır elbet onlardan yardım bekliyom . İlk etapta kullanılmış ama sorunsuz bir motor almak istiyorum. Şimdiden yardımlarınıza çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle ,
Fuat DURU
bi tanıdık kanuni için tekerlekli çeyiz sandığı diyordu:cheesy:
deep-impact
19.June.2008, 22:02
Sevgli trapper benim boyunda 1.93 ve acaip rahat ediyorum ve yolda görenler motorun güzel yakışmış falan diye hitaplarda bulunuyorlar yani sen bilirsin derim ama unutma motorda son karar R-R yani regal raptor şimdiden motorun ve ehliyetin hayırlı olsun.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.