Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir fikriniz vardır mutlaka.
Batis
03.December.2007, 18:29
Birçoğunuz motosiklet almak için uzun süredir kıvrandığımı biliyorsunuz sanırım.Ancak hala bir karar verebilmiş değilim.Sürekli araştırıyorum , araştırdıkça kafam daha da karışıyor.Son olarak aklımda iki motor var , karşılaştırma yapmama yardımcı olur musunuz?
Kawasaki EN 500
http://www.sahibinden.com/motoek_guvencesiyleWQQaXQQ4901316WQQpXQQdisplayite m
Yamaha Virago XV 535
http://www.sahibinden.com/virago_535WQQaXQQ4655607WQQpXQQdisplayitem
Bu motorlardan hangisini tercih ederdiniz?Hangisini alırdınız?
moonchild
03.December.2007, 19:05
Galiba Virago'yu tercih ederdim... Tabi motorları görmek lazım, hem de usta bir gözün görmesi lazım!
yeaks
03.December.2007, 19:38
bencede virago
Batis
03.December.2007, 19:44
Tabi ustalara göstermek lazım. Peki neden Virago'yu tercih edersiniz arkadaşlar?
apron83
03.December.2007, 19:48
mmodel olarak bakarsak en 500 ama bu iki motoru km fiyat gbi kıyaslarsak virago bencede
moonchild
03.December.2007, 19:54
1- Virago olduğu için. Yani efsane bi model kim ne derse desin.
2- Yamaha olduğu için. Türkiye operasyonunu iyi yöneten markalardan biri. Ustası servisi, yedek parçası bol (İhtiyacın olabilir)
3- Yamaha Virago olduğu için. Çözülmüş bi model demek istiyorum. Ustası da iyi tanır, kullanıcısı da boldur fikir sahibi olmak kolaydır, hayranı da boldur... Yani göz önünde bilindik bi modeldir, bu da her zaman doğrudan etkili olmasa da çoğu kez dolaylı yoldan işe yarayabilir
4- Bu iki ilanın da modelleri aynı ama kilometresi düşük olan Virago. (Yanlış görmediysem)
5- 535 kullanıcılarının birçoğunun hemfikir olduğu gibi randımanlı, performanslı bir motoru var.
6- Virago benzin deposunu sele altına yerleştirerek motosiklet aerodinamiği ve dengesi konusunda çığır açmış bi model. Çok stabil ve dengeli olduğu söyleniyor. Ağırlık merkezini aşağı kaydırmak gibi basit bi mantığa dayansa bile işlevsel bi durum.
7- Bol bol sohbet etme fırsatı bulduğum iki 535 kullanıcından da duyduğum "yağını, suyunu koy devam et", "anahtar sürmeden bilmemkaçbin kilometre" yorumları.
Bu özellikler Kawa'da yoktur demeye çalışmıyorum kesinlikle. Sadece görece 535 bu özellikler açısından daha iyidir gibime geliyo.
orkun
03.December.2007, 20:23
ben ikisinide tercih etmezdim her ikiside senden önce 11 yıl kullanılmış kim bilir başlarına bu yıllar içersinde neler gelmiş
artı motor tecrübende fazla yok galiba bunlarla yaptığın her ufak kaza dahi çok başını ağrıtır hem parça arasın hem çok para tutar bence 250 cc lik bir çin malı motorla başlaman daha iyi olur
ama sonuçta para senin...
Batis
03.December.2007, 21:03
moonchild , verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Gerçekten yararlı oldu benim için.
orkun , çin motoru derken Regal Raptor'dan başka bir model düşünmüyorum , hemen hemen hepsini düşündüm , araştırdım en iyisi Regal Raptor.Ancak 3.000 YTL'ye siyah bulamıyorum.Daha fazla da kesinlikle vermem.Zaten 2.000 YTL'sini peşin üstünü kredi kartı ile vereceğim.Taksite bağladıktan sonra biraz daha açılıp Virago almak daha mantıklı gibi.
GOKHAN
03.December.2007, 21:41
Kardeşim virago 535 krank problemı var koprasöre verince çabuk kesiyor alacaksan vıragonun 250 sı çok iyi ve sorunsuz kavazaki parça sorunu var yamaha da böyle bi sorun yok ne istersen var.ama beni dinlersen bi regal al hem parça var hem denendi artık bu motor hem az yakıyo vede bu paraya bu güzellikte başka bimotor yok yardımcı olabildiysem ne mutlu
Batis
03.December.2007, 22:01
İstediğim gibi bir Regal Raptor bulamıyorum.Bu yüzden arayışlara giriyorum.Başka Çinli düşünmediğimden yaşlı Japon motorları geliyor aklıma.
lordskeldan
03.December.2007, 22:17
ikisi de güzel makineler
www.bikez.com 'dan bir karşılarştırma yapabilirsin
virago az km'de gibi, daha temiz
malikocas
03.December.2007, 23:39
merhabalar tavisyede bulunma nedenim bu tür motorları çok araştırdım ondandır umarım işinize yarar arkadaşım...
tabi ilk bakman gereken bence tabi depoda paslanma varmı bu durum zamanla bi çok sistemin arıza yapmasına neden olur ...,
eksozlardan kurum atıp atmadığıda önemli bi ayrıntı tabi.
uygun bi alanda her ikisinide denemelisin bence hangisinde daha rahat edeceksşn senin tarzın bunu görmalisin.
EN500 Zincir tahrikli, sıralı iki silindirli, 52 bg'lik gücü gayet yerinde bir motosiklet. kullanıcıları son derce memnunlar hız diyorsan güç diyorsan EN 500.
Virago V iki Silindir Şaftlı ki bu (önemli bi konudur zincir temizlemek istemezsen )daha şık ve zarifdir.
EN500 ler su soğutmalı Virago 535ler ise hava soğutmalı.
yani ikisininde farkı özellikleri var dragstar 650 en 500 e daha yakındır mesela kıyaslanırsa
şaft ve zincir ayrımı sizi çok yanıltmasın bu makinalkarda çok da fark etmiyor bence...
km lerde çok kafanı karıştırmasın bence bu tarz motorlar 100 binleri çok rahat deviriyorlar ama ilk kullanımlarda önemli tabi sen en iyisi bi usataya danışmadan alam ne alırsan al güvendiğin bildiğin bir yere götür derim ...
zaten bi süre sonra hemen daha yüksek bi cc ye geçemk isteyeceksin muhakak bunu da unutma ve hangisini daha çabuk satarsın onu da göz önünde bulundur km bazında tabiiiki
iila ki bu ikisinden biri diiğlse acele etme daha az km de bi EN 500 bul derim.
ikisinden biri dersen bişiy diyemem
ben genel olarak marka açısından değerlendiriyorum
sana şimdiden hayırlı sürüşler...
MaRaNtZz
04.December.2007, 00:56
virago az km yapmış olduğundan virago diyorum...
Batis
04.December.2007, 03:14
Yorumlarınız için çok teşekkürler.EN 500 görünüş olarak daha çekici geliyor bana ama gidip görmeden karar vermemek lazım tabi.Bu hafta içinde belli olur sanırım ne alacağım.
Olursa EN 500 olur olmazsa Regal Raptor armaya devam... :D
Dewil&Rose
04.December.2007, 03:21
Birçoğunuz motosiklet almak için uzun süredir kıvrandığımı biliyorsunuz sanırım.Ancak hala bir karar verebilmiş değilim.Sürekli araştırıyorum , araştırdıkça kafam daha da karışıyor.Son olarak aklımda iki motor var , karşılaştırma yapmama yardımcı olur musunuz?
Kawasaki EN 500
http://www.sahibinden.com/motoek_guvencesiyleWQQaXQQ4901316WQQpXQQdisplayite m
Yamaha Virago XV 535
http://www.sahibinden.com/virago_535WQQaXQQ4655607WQQpXQQdisplayitem
Bu motorlardan hangisini tercih ederdiniz?Hangisini alırdınız?
bakmadan söyleyeyim yamaha viragoo
leventse
04.December.2007, 03:42
kawa daha sekıl ancak cruiserde tercıhım herzaman v motordan yanadır o nedenle vırago cruiser ın bence en belırgın ozelligi pata pata sesıdır kı v motordan baskası bu sesı vermıyor
Deli çerkes
04.December.2007, 04:35
Peki ben daha alternatif bir bakış açısı sunayım
Eğer çok uzun yol yapmayı düşünmüyorsanız. standart bir fabrika çıkışlı motor yerine , yarı custom veya tam custom ve fazla maliyeti olmayan bir motor düşünürmüsünüz ?
http://www.sahibinden.com/airbrushli_custom_ramzey_cok_temiz_WQQaXQQ4119685W QQpXQQdisplayitem&keyword=custom
http://www.sahibinden.com/yari_el_yapimi_custom_chopperWQQaXQQ5171434WQQpXQQ displayitem&keyword=custom
Yukarıdaki iki motor size fikir vermek içindir.fazla maliyetli olmaması için hava soğutmalı , yüksek gidonlu ve standart dışı boyanmış bir motorunuz varsa size kimse bunun markasını sormaz , saatte kaç km hıza ulaştığınızıda sormaz.
Altınızda bu mantıkla yapılmış bir motor varken , Motordan anlamayan birisi bile hayranlıkla bakarken motordan anlayanlarda nerdeyse sizi kıskanarak bakacak. bu nasıl olur ? hem ucuz , tek sizde olan özel bir motor. hatta ne kadar salaş olursa o kadar iyi , hızlı gitmek yerine aheste aheste gitmek.. bence kendinize motor ararken , bulabileceğiniz motorları kıyaslarken bu yönüylede bir değerlendirme yapın.
Kino
04.December.2007, 10:18
ben 11 yıllık motor almam şahsen ..
aynı paraya " 0 " REGAL alırım..
çünkü her 2 sinide satacağın zaman aldığın fiattan aşağıya satacaksın bana göre 11 yıllık motorları daha pahalıya satamazsın
aldığın 0 regali de daha düşüğe satacaksın bak sen 2 el bütcene göre uygun regal bulamıyorsun da?
yani 4-5 bin ytl ye alacaksın 1 sene sonra 4 aldığını 3 e / 5 aldığını 4 de satacaksın
ben maddi yönden düşünüyorum
ben 0 km regali 1,5 sene önce taksitle (12 ay veya 16 ay vade farklıydı ) 4.250 ye mi ne almıştım ( 2 el olmasına rağmen şimdi halen öyle )
karar senin; diğerleri kötü motor mu yooooooo ASLAAAAAA...
kaanka
04.December.2007, 11:55
http://www.sahibinden.com/sahibinden_regal_raptorWQQaXQQ4736716WQQpXQQdispla yitem?keyword=Regal
3000ytl fiyatla siyah renk bulamıyorum demiştin pazarlı et belki bunu alabilirsin...
ugurcuk
04.December.2007, 13:20
http://www.sahibinden.com/bu_motorla_gozler_uzerinizde_olucak_fiyati_dusurdu m_aciilllWQQaXQQ4825501WQQpXQQdisplayitem
Batis
04.December.2007, 17:24
İlginize teşekkür ederim.
Deli çerkes , markası güvencesi olması yönünden tercihim , ayrıca gösterdiğin motorlar İstanbul'da değil. Güzel görünüyorlar o ayrı ama tek kişilik motor alırsam hatun beni diri diri yakar. :roll:
ugurcuk , tamam Regal Raptor , tamam siyah... Ama bu gösterdiğin motorun arkasındaki minder! ve çok kötü sissy barı motordan soğutur insanı. :P Gerçi değiştirilir o da...neden olmasın? :)
kaanka , bak bu motor düşünülür işte , tüm alternatifleri topluyorum önce hepsiyle bir telefonda görüşeyim , en çok aklıma yatandan başlayarak görmeye başlayacağım.
Uzun süredir bu nasıl , şu nedir , bu olur mu... gibi sorularla başınızı ağrıtıyorum siz de üşenmeden cevaplıyorsunuz bütün sorularımı , hepinize çok teşekkür ederim. :) Alayım bi motor da siz de kurtulun ben de :mrgreen:
kaanka
04.December.2007, 18:14
Batis dostum ben de henüz motor yok. Ben yalnız kararımı çoktaaan verdim. Motor alırsam mutlaka Regal Raptor alırım başka motor almicam. fiyat, bu fiyata bu kalite, görüntü harika daha neolsun. yalnız ben Şubat 15 ten sonra alıcam nasipse.
Umarım sende biran önce aradığın motoru bulursun...
Batis
04.December.2007, 18:29
Canıma tak etti artık.İki Regal Raptor var aklımda yarın sabahtan gidip , görüp , bir ustaya gösterip alayım diyorum.En kısa zamanda kurtulacam bu ıstıraptan. :D Umarım sen de istediğin motoru alırsın zamanı geldiğinde.
ugurcuk
04.December.2007, 20:55
İlginize teşekkür ederim.
ugurcuk , tamam Regal Raptor , tamam siyah... Ama bu gösterdiğin motorun arkasındaki minder! ve çok kötü sissy barı motordan soğutur insanı. :P Gerçi değiştirilir o da...neden olmasın? :)
sende diosunki hem 3000ytl olsun hem siyah olsun hem temiz olsun hemde minderi ve sissy barı güzel olsun :D bence biraz fazla şey beklion :D bence bi sahibiyle konuş mutlaka orjinalleri vardır elinde onlarıda verir sana sende alır değiştirirsin aslan gibi :D
Batis
04.December.2007, 21:12
Haklısın be abi , canından bezdiririm ben adamı :mrgreen:
İlk motorum olacak ya , o yüzden ince eleyip sık dokuyorum.Biraz abartıyorum galiba ama çok karasız biriyimdir. :|
zoso
04.December.2007, 23:47
biraz taraflı bir yorum olacak benim ki ama virago virago virago virago nedense sempatim var yıllardır viragoya karşı belki de isminden dolayı :)
Batis
04.December.2007, 23:50
2.750 liraya Regal Raptor'a büyük ihtimalle yarın sabahtan gidip bakıyorum , bir sorunu yoksa anlaşır geliriz.O da olmazsa Mondial 125 ZN alacam o olacak! :P
gençer
05.December.2007, 00:05
hayırlısı olur inşallah. bir ustaya göstermeyi ihmal etme..
Batis
05.December.2007, 00:16
İhmal etmem abi , eder miyim hiç. :) Bu civarda var bir iki motor , Dikilitaş'taki ustaya gösteririm.
okan
05.December.2007, 00:27
ben 11 yıllık motor almam şahsen ..
aynı paraya " 0 " REGAL alırım..
çünkü her 2 sinide satacağın zaman aldığın fiattan aşağıya satacaksın bana göre 11 yıllık motorları daha pahalıya satamazsın
aldığın 0 regali de daha düşüğe satacaksın bak sen 2 el bütcene göre uygun regal bulamıyorsun da?
yani 4-5 bin ytl ye alacaksın 1 sene sonra 4 aldığını 3 e / 5 aldığını 4 de satacaksın
ben maddi yönden düşünüyorum
ben 0 km regali 1,5 sene önce taksitle (12 ay veya 16 ay vade farklıydı ) 4.250 ye mi ne almıştım ( 2 el olmasına rağmen şimdi halen öyle )
karar senin; diğerleri kötü motor mu yooooooo ASLAAAAAA...+binbeşyüz..eski makineyle uuraşma ...Kino dede nederse dooru der..
Batis
05.December.2007, 19:30
Bendeki şans işte , motoru gideyim göreyim dedim yağmur , soğuk bastırdı.Ali Usta'ya gittim fikir almak için , hiç de iç açıcı konuşmadı.Alacağın motorun en az 300 - 400 Lira masrafı olur dedi , satış masrafları hariç.Bu durumda 2.750 Motosiklet + 200 Noter şatışı vs. + 300 Bakım = 3.300 YTL! Bu parayı peşin olarak vermem mümkün değil.Kredi kartına taksit yapabileceğim bir motor da bulamadım.Pek parlak görünmüyor durum.Sanırım erteliyeceğim Regal Raptor sevdamı.
Deli çerkes
05.December.2007, 20:05
Regal Raptor sevdanı erteleme sevgili Batis
Kredi siciliniz temiz ise rehinli olarak banka kredisi ile 12 ay ,18 ay veya 24 ay vadeli sıfır bir motor almak en mantılısı , bazı firmalar motor alanın ehliyet kursu masrafınıda ödüyorlar. dandirikten de olsa kask hediye ediyorlar.
Yanlız Regal Raptor için taşıt kredisi alamıyorsunuz , çünkü banka sistemleri krediyi hesaplarken kasko bedeli üzerinde değerleme yapıyor , kasko listelerine girecek markalarıda reasünans kurumu belirliyor.ve Regal Raptor bu listede olmadığı için banka kredi vermemek için adama on takla attırtıyor.on takla atıyorsunuz ve malum yanıt geliyor. "Malesef krediyi merkez ONAYLAMADI"
2.el motor ikin kredi almayı düşünüyorsanız motorun 1 yaşını geçmemesi şartını nerdeyse tüm bankalar arıyor.1 yaşını 1 gün bile geçse kredi vermiyorlar . Harley Davidson ile Suzuki bir çok bankayla anlaşma yapmış bu marka alacak olursanız rehin yetiyor ayrıca nakit para blokesi veya kefil aranmıyor.
Aslında büyük mağazalarında anlaştığı banka şubeleri var.sizin yerinize banka ile irtibata geçip sizin yerinize krediyi alabiliyorlar. Yanlızzzzzzzzzz ( ben bir hukuk bürosunda icra memuruyum Batis, sakın sakınnnnnnnnnnn ama sakınnnnnnnnnnnnnnn kredi alacaksanız taksitleri aksatıp ,İcralık olmayın , motorunuz yok pahasına gider üstüne 2 motor parası borç çıkar )
dediğim gibi sevgili Batis , kredi yasağınız yoksa , peşin para bağlanaktansa banka kredisi ile almak en mantıklısı , elinizdeki mevcut nakit ile de mont , kask ,dizlik gibi giyim kuşam malzemeleni alın ve lütfen koruması yüksek olan ürünlerde paraya acımayın.
Batis
05.December.2007, 20:24
Deli çerkes , verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
Banka kredisi almam pek mümkün görünmüyor , çünkü hala öğrenciyim. 2. el bir Regal Raptor bulup bir kısmını nakit verip bir kısmını kredi kartı ile ödemek istiyorum ancak bu şartlara uygun bir motosiklet bulamıyorum.Sorunum bu , çözüm teoride kolay gibi görünse de 2. el motosiklet satan mağazalarda Regal Raptor bulamadığım için uygulama aşamasında tıkanıyor.
kaanka
05.December.2007, 20:51
durum zor görünsede umudunu yitirme inşallah enkısa zamanda motorunun sahibi olursun.
Batis
05.December.2007, 21:00
Bakalım zaman ne gösterecek.Olmazsa da sağlık olsun. İyi dileklerin için teşekkür ederim.
kaanka
05.December.2007, 21:16
dostum seni öyle iyi anlıyorumki. Bende hergün motor araştırıyorum ama şubatı beklemem şart o nedenle hevesim kursağımda kalıyor çoğuzaman...
Tayfun
05.December.2007, 21:56
Mantık hesabına göre virago çünki km düşük, ama en 500 e motor yapıldıysa oda düşünülebilir, 2 side capon ikiside iyi, seçim biraz zor ama biraz farkla yamaha önde gibi ...
kaanka
05.December.2007, 22:35
http://www.sahibinden.com/2007_regal_raptorWQQaXQQ4673563WQQpXQQdisplayitem? keyword=regal
birde bunabak kocaelide yakınyer.
ekselans
06.December.2007, 00:48
eskiye rabet olsaydı bit pazarına nur yağardı kardeş.sıfır bi regal al tepe tepe kullan .huyuda sen ol suyuda sen ol.2.el motor alma ne zaman ne olacağı belli olmaz,tamircilerin eline bi düşersen telef olursun...
ercan
08.December.2007, 20:34
bnde vigaro diyorum bi kere sekle bak ck temız duruyoo
deep-impact
08.December.2007, 20:56
Vallaha virago görünüm olarak cok daha güzel ama alıpta binemeyince ne yapayım ben onu neden binemeyeceğine gelince chopper aleminin en çok yakan motoru sorun olmaz dersen bende virago derim aslında 600 shadow onuda bir incele derim son olarakta allah gönlüne göre versin deyip noktayı koyarım.
aslanburclu
09.December.2007, 03:04
yaw arkadaşlar arkadaş param yok diyo siz 600 lük makinalardan viragodan en500 den bahsediyorsunuz arkadaşım sen en iyisi bizim motojunıor'a bi uğra derim senin derdinden o anlar boş göndermez merak etme..
Batis
09.December.2007, 15:32
Param yok değil , var.Ancak taksitle almak istiyorum motoru.Taksit yoksa , motor da yok.
kaanka
10.December.2007, 15:48
http://www.sahibinden.com/satilik_2005_model_cok_temiz_regal_raptor_dd_250_e WQQaXQQ5020094WQQpXQQdisplayitem?keyword=Regal
Dostum sen yanılmıyorsam siyah, 2.el 3000YTL civarında ve kredi kartna taksitle motor arıyordun buna birbak istersen...
Batis
10.December.2007, 18:29
http://www.sahibinden.com/satilik_2005_model_cok_temiz_regal_raptor_dd_250_e WQQaXQQ5020094WQQpXQQdisplayitem?keyword=Regal
Dostum sen yanılmıyorsam siyah, 2.el 3000YTL civarında ve kredi kartna taksitle motor arıyordun buna birbak istersen...
Bu arkadaşı arıyorum ancak cep numarasından ulaşılamıyor.Yarın diğer numaralarını da deneyeceğim.
Bu arada bugün Moto Junior'u aradım.Ellerinde bir adet siyah Regal Raptor varamış 2. el.5.500 YTL istediler!!!!!!!!!! :o :o
''Ne yaptın sen abicim yaaaa!!! '' dediğimi hatırlıyorum en son , konuşma nasıl bitti emin değilim. :?
Deli çerkes
10.December.2007, 19:04
5.500 istiyorsa motorda bol miktarda aksesuar vardır Batis.
Batis
10.December.2007, 19:42
Düğün motoru gibi olmuştur kesin.Aksesuar var diye mutlaka pahalı olacak değil.Alacak param olsa zaten o aksesuarların % 80'ini çıkarırım.
balikesir
10.December.2007, 22:47
sayın batis arkadaşım ''siyah 2007'' başlıklı topiğin son bölümündeki motorumu bir incele. telefon numaram cep
0542 6246667 iş tel 0266 3382957
Batis
11.December.2007, 00:04
Ayvalık İstanbul'a çok uzak sevgili balikesir.Öneriniz için teşekkür ederim.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.