Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de anne olmak
Beatrice
05.December.2007, 15:43
Arkadaşlar dün haberlerde izlediğim bir olayı sizlerle paylaşmak istedim. Belki siz izlememişsinizdir. Türkiye'de doğum zamanı gelen anneler için doğum izni veriliyor bunu hepimiz biliyoruz. Benim bilmediğim bir şey vardı. Doğum için annelere ayrılan para 68YTL imiş. Sağolsun habercilerimiz araştırıyor buluyor ilginç şeyleri. İlginçlik bunun neresinde mi?? İneklere (inek sahibine) ineğin doğumu için 104YTL verilirken bir insana bir anneye 68YTL verilmesi içimi acıttı. Ya bi inek kadar bile değerimiz yok mu bizim bu ülkede...
Tayfun
05.December.2007, 16:25
Heralde inekler daha çok süt veriyor diye böyle bişe yapıyorlar emeklerinin karşılığı bu heralde :P :P :P hehehe şaka bir yana şimdiye kadar böyleydi ama düzeltiyorlar sanırım, analarımız ineklerden daha çok para alacak artık, galiba 150 ytl civarı olacak.
Beatrice
05.December.2007, 16:44
Ya bu kabul edilemez bir ihmal... Bir bayan olarak çok gurur kırıcı. Aslında bayanı erkeği yok bilmiyorum elle tutulur bir yeri de yok.
doğan
05.December.2007, 18:43
Çalışan annelere doğum izni veriyorlar. İneklere vermiyorlar ama :P :mrgreen: :P
Şaka bitarafa gerçekten onur kırıcı bişey. Ülkemizde buna benzer ne saçmalıklar yaşanıyor.
Batis
05.December.2007, 18:48
Deveye , '' boynun neden eğri ?'' diye sormuşlar , o da '' nerem doğru ki ? '' demiş.
kaanka
05.December.2007, 21:25
kıyas yapmak bile ayıp yaaaa
malikocas
05.December.2007, 23:22
bencede hiç hoş bir haber diğil bu, bilakis buna bizi yönetenlerin ne gibi bi açıklaması olmuşdur acaba.
kukuk sistemi materyallere dayalı olunca insan verilen değerde bundan öte olamazdı zaten...
bi çok kurum çökmeye yüz tutuğu ada hemen o sektörde alternatif çözümler sunan özel sektör sağlık sektörüne de daldı özel hastaneler devletten vara yoğa amliyat paraları alır oldu.
eğitim paralı oldu kabul edilmesede..:(
acaba adalet sitemi çökünce ne gibi bi uygulama olacak, alternatif.
yenikoylu_ua
06.December.2007, 00:12
inşallah düzelecek torunlarım görürmü acaba
aslanburclu
06.December.2007, 00:28
başlığa bak ya türkiyede anne olmak
annenizin durumunu beğenmiyorsunuz herhalde veya siz nasıl bir evlatsınız
Beatrice
06.December.2007, 01:37
Ya hayır... Sadece başlığı okumuşsun. Evet böyle bir durumda anneler için üzülüyorum. Ya lütfen mesajın içeriğini de okurmusunuz. Benim annelere lafım yok tam aksine annelere değer vermeyen zihnyetten utanıyorum
aslanburclu
06.December.2007, 01:53
benim üzüldüğüm HAYVAN İNEK ve İNSAN ANNE ile karşılaştırılması.... neyse özelden anlaştık mesele yok...
aidikurt
07.December.2007, 20:48
yaşar abi bence cok güzel bir başlık türkiyede insana verilen değeri gösteriyor.sen nasıl anladın baslıgı anlamadım gitti.
apachi
07.December.2007, 21:09
annelerede ineklerede bütün dogaya hayvanlara hiç bir şeye saygısı yok bu güzel ülkemizdeki sistemin . önce egtimegtim olduktan sonra annelerede babalarada herşeye saygı duymayı ögreniriz en azından bu ihmalleri hepimiz görebiliriz. ben şimdi ögrendim
inci
07.December.2007, 22:00
anlamanız için anne olmanız gerek ....
apachi
07.December.2007, 22:03
belkide haklısınız
inci
07.December.2007, 22:06
bel ki mi?:)
aslanburclu
07.December.2007, 22:08
yaşar abi bence cok güzel bir başlık türkiyede insana verilen değeri gösteriyor.sen nasıl anladın baslıgı anlamadım gitti.
ya ben her ikiside süt veren cinsinden olarak geyik yapılıyo gibi algıladım ve aniden ters damarım tuttu işte ... ne olursa olsun annem ve bütün annelere canım feda
apachi
07.December.2007, 22:11
inanmıyorum hala başlıktamıyız konuya odaklansak
hakkı
08.December.2007, 12:53
arkadaşlar aslında büyütülecek birşey yok. devler kesinlikle inekler annelerimizden daha kıymetlidir gibi bir düşüncede değildir, çünkü; ineklere verilen 104 ytl süt parasının bir nedeni var. şöyleki; birçok hayvan yetiştiricilerinin buzağıların emzirilmesine müsaade etmeden, ineğin gebelikten dolayı artan süt verimini niğmet kabul edip süt satışıyla daha çok para kazanmaya çalışmalarını önlemek ve gereği kadar emzirilen buzağıların daha iyi gelişimini sağlamaktır. bunu teşvik etmek içinde halk arasında süt yardımı denen bir para yardımı yapılmaktadır. bu uygulama yaklaşık bir yıldır mevcut, ancak emziren ennelere ayrılan para oranı yıllar önce ayarlanmış ve zaman içinde maaşların düşmesi ile böyle komik bir duruma düşmüştür. iyileştirme yapılacağı konusunda söylemler var, bekliyoruz. umarım tatmin edici olur.
Tayfun
08.December.2007, 15:27
Açık ve net.
handojoe
10.December.2007, 22:45
arkadaşlar aslında büyütülecek birşey yok. devler kesinlikle inekler annelerimizden daha kıymetlidir gibi bir düşüncede değildir, çünkü; ineklere verilen 104 ytl süt parasının bir nedeni var. şöyleki; birçok hayvan yetiştiricilerinin buzağıların emzirilmesine müsaade etmeden, ineğin gebelikten dolayı artan süt verimini niğmet kabul edip süt satışıyla daha çok para kazanmaya çalışmalarını önlemek ve gereği kadar emzirilen buzağıların daha iyi gelişimini sağlamaktır. bunu teşvik etmek içinde halk arasında süt yardımı denen bir para yardımı yapılmaktadır. bu uygulama yaklaşık bir yıldır mevcut, ancak emziren ennelere ayrılan para oranı yıllar önce ayarlanmış ve zaman içinde maaşların düşmesi ile böyle komik bir duruma düşmüştür. iyileştirme yapılacağı konusunda söylemler var, bekliyoruz. umarım tatmin edici olur.
harikasın hakkı dostum olaylara böyle 360 derece yaklaştığın için teşekkürler...
kendini bir inekle kıyaslayan annelere gelince onlar için söyleyecek birşeyim yok...
kadınlar böyle olur olmaz şeylerle kendilerini kıyaslarsa erkeklerin onlara bakış açılarını asla değiştiremezler...
ayrıca kadınları seviyoruz oanlrsız yarımız bunu da belirtmek gerekir...
RızaHoşgör
10.December.2007, 22:50
ege güzelide haklı serhat ili yiğidide haklı.nasreddin hoca nın hikayesi gibi :)
handojoe
10.December.2007, 22:55
ege güzelide haklı serhat ili yiğidide haklı.nasreddin hoca nın hikayesi gibi :)
eh be rıza ustad özledim sizleri valla bir bitkisel hayatın içine girmişim burda hiç sorma yemek yemeden 3 gün su içmeden 1 gün yaşıyorum valla
Dewil&Rose
10.December.2007, 23:52
ben ölünce anam ağlar gerisiyalan ağlar
yabiz ne yaptıkki onlara yada ne yapa biliriz bireyden başlamalı derim !
hakkı
11.December.2007, 00:11
teşekkür ederim arkadaşlar, bildiğim bir şeyi aktardım. başından beri takip ediyordum ama işi bilen biri, benden daha fazla bilgisi olan biri yazarmı diye bekledim. ama gördüm ki iş başka yerlere gidiyor. aslında üsünde önemle durulması gereken, ciddi açıkları olan bir konu. üstelik sadece süt parası ile sınırlı kalmıyor. herzaman olduğu gibi medyayı yanlış kullanmak isteyenlerden bir kaçı olmadık bir yerden cımbızla bir şeyi alıp haber yapıyor ve gerisi malum. ne mutlu bize ki öyle bir platfomda bu gibi şeyleri yazıp tartışabiliyoruz.
inci
11.December.2007, 00:22
Ben sana cevap yazdım bir ANNE hemde TÜRKİYE ' de ki bir ANNE olarak ama ben demek ki sana göre "işi bilen " değilmişim ....sen Türkiye'de anne olmak nasıl bişey benden daha iyi biliyorsun anladığım kadarıyla....
hakkı
11.December.2007, 00:57
Ben sana cevap yazdım bir ANNE hemde TÜRKİYE ' de ki bir ANNE olarak ama ben demek ki sana göre "işi bilen " değilmişim ....sen Türkiye'de anne olmak nasıl bişey benden daha iyi biliyorsun anladığım kadarıyla....
ablacım bilmeden kırdıysam özür dilerim, size karşı bir şey demedim. eğer kasdettiğiniz bu ise;
anlamanız için anne olmanız gerek ....
anlayan için yeterlidir tabiki. ancak ben düzenlenen geçici kanun hakkındaki açıklama için "işi bilen" i kasdetmişdim. anneliğin ne kadar zor oluduğunu eşime batıkca çok daha iyi anlıyorum. yanlış anlaşılma için özür diliyorum.
inci
11.December.2007, 01:08
özür dileyecek bişey yok...konuşuyoruz, yeter ki art niyet olmasın...
Beatrice
11.December.2007, 04:44
Ya ben sadece buraya aktarmak istemiştim :( özür dilerim konu nerelere geldi.
Tayfun
11.December.2007, 19:43
Yaw sana ne oldu büzdün dudaklarını, git hemen anne ol gel başımıza ne işler açıyon boş durunca ya :D :D :D hehehhe
handojoe
11.December.2007, 22:01
şu hayatta tartışılamayacak bir konu varsa oda annelik konusudur...
ve bir konunun tartışılması gerkirse iyi ve kötü yanlarının olması gerekir.
anneliğin bir kötü yanı var mı?
yüce mevlam işte böyle bir duygu yaratmış ve onu kadınların kalbine koymuş...
doğumdan ölüme kadar...
ineklerinde bir anne olduğunu unutmamak lazım...
mükemmel anne inekler yetiştirdim...
ama asıl olan insandır...
annelerimizi ve kadınlarımızı seviyoruz ve işin içinden çıkıyoruz...
inci
12.December.2007, 16:58
eh söz bitmiştir artık
Beatrice
12.December.2007, 19:00
Yaw sana ne oldu büzdün dudaklarını, git hemen anne ol gel başımıza ne işler açıyon boş durunca ya :D :D :D hehehhe
Tayfun bu arada boş durmuyorum beyfendi :P Buz mavisi bulamadım o yüzde siyah aldım tahmin et kimin için ne yapıorum :)
ness
12.December.2007, 23:35
ya ben doğum yapan bayan, doğum iznine ayrılırken 4 ay çalışmadığı için ay başına belli bir maaş aldığını biliyorum.ama o kadar düşük olduğunu sanmıyorum açıkçası.belki bu para sadece doğum parasıdır.bilmeden yorum yapmakta istemiyorum açıkçası.doğum iznine ayrılan birine sormak lazım :?
yenikoylu_ua
13.December.2007, 00:09
ya ben doğum yapan bayan, doğum iznine ayrılırken 4 ay çalışmadığı için ay başına belli bir maaş aldığını biliyorum.ama o kadar düşük olduğunu sanmıyorum açıkçası.belki bu para sadece doğum parasıdır.bilmeden yorum yapmakta istemiyorum açıkçası.doğum iznine ayrılan birine sormak lazım :?
Evet haklısın bu sadece doğum parası maaşla alakası yok maaşını %75 veya 80 oranında SSK ödüyo
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.