PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : araba kullananların motosiklet fobileri....!

BÜLENT DAYI
06.February.2008, 15:33
merhaba dostlar.....
Ben sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum;
bir yaz günü motoruma atlamış işe gidiyorum , mesafe aşağı yukarı 22 km falan, göstergeye baktım benzin bitti bitecek , ama tedbirsizlik bu ya !... şimdi alırım , yok biraz öteden alırım derken kilometreler eriyor. Derken çevre yolunda bir viyadüğün üzerinde tıss benzin bitti ve ben yolda kaldım. (başkası yapsa kızarım o ayrı..) e..şimdi ne olacak ?
başladım motor solumda ben motorun sağında başladık emniyet şeridinden yürümeye..maksadım biraz önce çıktığım yokuşa ulaşıp oradan aşağıya doğru kağıthaneye ulaşıp bir benzinci bulmak..
Kardeşim..
Hangi motorcu beni gördü ise durup sordu : "ne oldu yardıma ihtiyacın varmı" diye..Hele bir tanesi (.. ki ona buradan teşekkür ediyorum) , ismini bile bilmediğim bir arkadaşımız benzinimin bittiğini öğrendiğinde yolun kenarında pet şişe aradı , bana biraz benzin takviyesi yapmak için..(utandım yav..) Hoş..şişe falan bulamadık ama işin aslına bakınızki ; yolda kalmış bir kişiye (her ne kadar kendi hatasının cezasını çekmiş olsa da) yardım eden insanların yanında , yolda motorunu iterek ilerlemeye çalışan birinin üzerine arabalarını süren bir sürü terbiyesizle karşılaştım..aracını üzerime sürüp , güya beni korkutmak için birde korna çalan birkaç terbiyesize buradan diyorumki ; sizin bu dünyada işiniz çok zor !.. öteki tarafını bilemem..eğer mideniz motorcuları hazmedemiyorsa ciklet çiğneyin ,hele sataşmak için bahane falan da aramayın, hiç tavsiye etmem , bizim kafamız çok kalındır zira..
Ayıp be ..ayıp .. O motorcu dediğiniz kişiler sizin insanlığınızı ayakkabısının içinden çıkarır ama tek kusurları ne yazıkki serserilikte size yetişemezler..Bizde araba kullanıyoruz , bizimde arabamız var , trafikte bizimde sağımızdan solumuzdan bir sürü motorcu gelip geçiyor, bizim gözümüz hep aynalarda , dikkatli sollama yapıp iyice arkamızı kollayarak şerit değiştiriyoruz, adamlık dört tekerle olmuyor..Ama dedimya ; sizin işiniz bu dünyada çok zor..zaten araç kullananların birbirlerine hayırları yok ,yardıma ihtiyacınız olduğu o berbat anlarınızda o üzerine arabalarınızı sürdüğünüz , sıkıştırdığınız motorcuları çoook ararsınız çookk..!
hadi şimdi yürüyün bakalım !..kim tutar sizi !..

Tayfun
06.February.2008, 15:38
Bir motorcunun isyanını dinledik :P

Kino
06.February.2008, 15:59
bülent sana 100% katılıyorum ( hoş katılsam ne olur katılmasam ne olur)
ama ; çok ama çok haklısın

hoş senin bahsettiğin konu ile o kadar alakalı değil bu konu ama yine de ufaktan da olsa yardım konusunda bir teğet noktası bulunmakta diye düşünüyorum yoksa arabayı üstüne sürenler, yanından gecerken kornaya basan tarifi mümkün olmayan tanrının sadece can verdiği yaratıklar konusunda yerden göğe beraberiz.

şöyle bir olay var ayrıca
her nedense motorla yolda bir nedenden kalsan , yanından geçen 10 motorludan en az 8 i durup , ne oldu , yardım gerekir mi? diye sorar soruyor bende aynı şekilde davranırım davranıyorum.

ama her nedense bir arabalıyı görsem yol kenarında duran , durup ta hayırdır bir şey oldumu nedir yardım gerekirmi diye sormadım bu güne kadar ilginçtir.

yani kısaca yolda kalmış birisine motorluysa yardım gerekirmi diye sorarken, arabalıysa sormadım bugüne kadar

acaba nedendir? çok ilginç yani arabalı veya motorlu da olsam yolda kalan motorluya gereken yardımı etmek için çaba gösteren ben , aynı çabayı yolda kalan arabalıya göstermedim.

Belkide arabalıları kendime yakın bulmadım bulamıyorum veya 2 tekere gönül verenleri çok daha yakın hissettiğimden olacaktır.

Peki kimler benim gibi hissediyorlardır ? Bu konuda haklımıyım ,haksızmıyım ?
Bülent senin konuyuda çarpıttırıyormuyum yoksa çok özür diliyorum senden.

Tayfun
06.February.2008, 16:09
Doğru bir noktaya parmak basmışsın kino baba, şin ilginç yanı arabası olanlarda arabası bozulana yardım etmiyor, yani bütün arabalılar birbirini düşman görüyor sanki, hatta birisinin arabasının bozulmasına sevinen araba sürücüleri var. Ama motorcularda bu böyle değil, ruh meselesi demekki bu ;)

carvalho
06.February.2008, 16:35
Fatnazi bu ya, bana deseler ki al sana Ferrari enzo, ama bir daha motosiklete binmeyeceksin kabul etmem.
Kabul edecek yoktur sanırım.
Motor ve araba aşkı arasındaki fark bu kadar net ...

Motoruna bu denli tutkuyla bağlı olan bizlerin, başı derde düşmüş başka bir motorcuyu kollaması da doğal oluyor haliyle...

Zaten araba aşkı denen şey de yok bende, mantık evliliği; getir götür işleri için...
Motor öyle mi ya...
Motorum motorum motorum :)

okan
06.February.2008, 16:41

hoş senin bahsettiğin konu ile o kadar alakalı değil bu konu ama yine de ufaktan da olsa yardım konusunda bir teğet noktası bulunmakta diye düşünüyorum yoksa arabayı üstüne sürenler, yanından gecerken kornaya basan tarifi mümkün olmayan tanrının sadece can verdiği yaratıklar konusunda yerden göğe beraberiz.

her nedense motorla yolda bir nedenden kalsan , yanından geçen 10 motorludan en az 8 i durup , ne oldu , yardım gerekir mi? diye sorar soruyor bende aynı şekilde davranırım davranıyorum.

ama her nedense bir arabalıyı görsem yol kenarında duran , durup ta hayırdır bir şey oldumu nedir yardım gerekirmi diye sormadım bu güne kadar ilginçtir.

yani kısaca yolda kalmış birisine motorluysa yardım gerekirmi diye sorarken, arabalıysa sormadım bugüne kadar

acaba nedendir? çok ilginç yani arabalı veya motorlu da olsam yolda kalan motorluya gereken yardımı etmek için çaba gösteren ben , aynı çabayı yolda kalan arabalıya göstermedim.

Belkide arabalıları kendime yakın bulmadım bulamıyorum veya 2 tekere gönül verenleri çok daha yakın hissettiğimden olacaktır.

azınlık psikolojisi .. birbirimize karşı bağımlılık yaptırıyor... 8)

enginbcn
06.February.2008, 16:45
bende sana katılıyorum kıno baba cunku bız motorlulardan hıcbırı dıyemezkı ben omrumde arabalardan bır zarar gormedım yada benı hıc rahatsız etmedıler, hepimizin mutlaka kotu anıları vardır araba kullanan bazı saygısızlarla e bu yuzdende ıcımızden gelmıyor artık ya adamlara yardımcı olmak belkı bızım ınsanlıgımız ıcın kotu bır gelısme bu ama ne yapalım bızıde bu hale bu kendını bılmez saygısızlar getırmedımı????

kaanka
06.February.2008, 16:49

kino baba aynen katılıyorum sana +1
insan motoru sevdikce, motorcuyuda seviyor sanırım. başının sıkıştığını görünce ister istemez yardıma koşuyorsun. arabada durum tam tersi sanırım, hele istanbulda arabanın çinde hemde bu trafikte daraldıkca daralıyorsun.

siyahus
06.February.2008, 17:03
Bende Kino baba sana katılıyorum. Aslında bu sadece azınlık pisikolojisi değil. Motorsiklet kullanıp bir klübe üye olmayan , bir foruma katılmayan yok. Bu klüplerin ve forumların bilgi paylaşımı dışında dosluk paylaşımı ve su an bu konuda hemfikir olduğumuz "Kültür " paylaşımınıda yapıyoruz. Motorsiklet sitelerine giripte yolda kalan motorcuya yardım edilmesi gerektiğinin , bunun motorsiklet kültürünün bir parçası olduğunu bilmeyen yoktur. Ancak otomobilde bu kültür mevcut değil. Her ne kadar otomobil kullanmayıda cok seviyor olsamda seneler önce 1 kez girdiğim bidahada uğramadığım bir site dışında bir üyeliğim yok. Pek cok kişinin haberi bile yok. Dolayısıyla Motorsiklet kültürü var ve gittikçe yaygınlaşıyor, Otomobil kültürü yok ve olanda gittikçe yozlaşıyor. Ben arabayla bile giderken yolda bir motorsikletli görürsem ve müsait olursam durup soruyorum yardıma ihtiyacı varmı diye . Ancak otomobil için pek durulmuyor. Ek olarak sanki otomobilden her tip iyisiyle kötüsüyle adam çıkabilir ama motorsikletli her zaman iyi adamdır gibi geliyo bende bu pisikolojiyi çözemedim :) sevgiler.

beykozlu
06.February.2008, 18:25
yahu bunlar motoru olmayan hep içinde uhte olan sürücüler.kıskanıyorlar bizim Çinli kızları.Biraz cesaretleri olsa alacaklar bir motor ama kendilerine güvenmiyorlarki!!trafiği karıştıran ve bence bizim dikkat etmemiz gereken 3 canavar var.
1-Taksi(zırt diye kırıveriri arabayı sağa yolcu alıcam diye)
2-Minübüs(zort diye durur sağda solda yol ortasında)
3-Halk otobüsü(heran sıkıştırır adamı)
İstanbulu felç eden bunlar zaten.Dedimya kıskanıyorlar biz hele toplu sürüşlerde.Düşünsenize Doğan görünümlü Şahinci arkadaşlar..Bu hafta Şileye gidiyoruz falannn..
Herkes şöför olabilir ama Motorcu olamazzzz.Atamızın dediği gibi,herkes sanatçıda olamaz.Bizler birer sanatçıyız. 4 tekerde ne dengesi olacak.2 tekerde 140 km hız. denge adrinalin reflex burda.Onun için ben sanatçıyım kim nederse desin.
Bende kaza yaptığımda,yolda kaldığımda hep motorlu kurye normal arkadaşlar durdu neden?
MOTORCU;
1-Yardımsever
2-Arkadaş
3-Gerçek dost
4-Bilinçli hayırsever
5-Hatırnaz
6-Saygılı

Şimdi sorarım herkese bizlermi Sanatçı ve gerçek şöförüz yoksa 4x4 arkadaşlarmı.
Basit örnek;kaza geçiren arkadaşlara KAN lazım olduğunda koşabilen koştu hastanelere bizden,arabada acil kan ihtiyacı anonsu yapıldığında kim gidiyor.
Dün açılan Allah hiçbir Anneye....konusunda kimler ziyaret etmiş hangi kendini bilmez bu hale getirmiş kardeşimizi?
Meslek gereği 70'den fazla ülke dolaştım.Amerikada adam motoru 500 mt.den görsün yavaşlıyor hatta duruyor.Neden?bir vursa o adama ödeyeceği para hayatını bitirecek.haa bundan önemlisi saygı öğretilmiş.Nasılmı adam gibi eğitimle.Son olarak söyliyeceğim,Canım memleketim ne kaybediyorsa hep Eğitim yüzüne kaybediyor.Eğitim+imkan+insan=SAYGI

Tayfun
06.February.2008, 19:12
Mesela benim başıma şöyle bir olay geldi, bir gün boğaz köprüsünden geçerken en sağ şeritteydim ve bir minibüsün arkasındaydım, tam minibüsünsağından geçmeye niyetlendim ve gazı açtığım anda minibüs direk sağ tarafa yapıştı ve geçişi kapattı, eğer minibüsün yanında olsaydım pestilim çıkardı heralde, neyse fren yaptım ve minibüsün solundan gazladım suratımda maske vardı, o sinirlen adama gerçekten çok küfür ettim ama anlamadı malesef ve gazladım ben, dikiz aynasından baktım ne göreyim kuryenin birisi o minibüse yanaşmış el kol hareketi yapıyor ve beni gösteriyordu, sonra minibüsün kapısına yavaşça elinin dışıyla vurdu adama yürü git gibisinden hareketler yaptı, bende o sırada hız kesip minibüsü arkama aldım bi durum olurmu adamı yamulturmuyuz acaba diye ama ama orta şeride geçip gazlayıp kaçtı, sonra kurye yanımdan geçerken iyimisin işareti yaptı bende işaretle okeyledim ve kafasını sallayıp gitti. Böyle bir olaydı işte ve demekki motorcu motorcunun halinden ve sıkıntısından çok iyi anlıyor.

gençer
06.February.2008, 19:32
bu güne kadar arabayla yolculuk ederken yolda iki kez durduğunu gördüğüm motorcu oldu ikisininde sorunları vardı. birine yardım ettim diğeri sorunu hallettiğini söyleyip durduğum için teşekkür etti. hatta birini geç farkettiğimden araçla geri geri gelemediğim için arabayı bırakıp ters istikamette baya bi yol yürümüştüm yine olsa yine yaparım. Ama bundan sonrası için bir karar aldım ve uygulayacağım. yolda kalan motorcu Kask takmıyorsa bunlara yardım etmek için durmayacağım.kusura bakmasın abicim kendini düşünmeyeni ben hiç düşünemem, kasksız motora binen arkadaş muhtemelen trafikte diğer araçlara sağgısızlıkta yapıyordur ve diğer araç sürücülerine 'motorcu=serseri' fikrinin doğru olduğunu düşündürüyordur. İstanbulda kask takmayan çok sürücü var bundan sonra bunlar benden yardım alamayacaklar, üzgünüm.

arabaya gelince sıkışık trafikte herkes adım adım giderken kendini uyanık sayarak emniyet şeridi kullanan arabaların ileride kaza yada arıza yaptığını görürsem havalara uçuyorum bunuda itiraf edeyim.

aslanburclu
06.February.2008, 22:44
yaw durun bende katılayım kinoya bir sürü yazmış eh ihtiyarlık okusam bir sürü uğraş .

neyse birlik beraberlik olsun ..

kinooooooooooooo sana aynen katılıyorum 8) 8)

okan
07.February.2008, 01:45
motorcu motorcunun halinden anlıyoda ona bilafım yok..
amaaaaaa bu netteki motosiklet sitelerinde o kadar gereksiz insan dolanıyoki...orada bile yolarda motosikletlilere yaptığı uyuzluklara aynen devam ediyo..
ismi lazım değil başka bi motosiklet sitesinde bi vatandaşın motoruyla ilgili bilgilerini güçlendirmeye çalışıyorum..
hani motordaşız ya caponord dan dolayı...
tubeless lastik diiicemee dubleks yazmışım ...o kadar kataloglara bakarak araştırarak yazdığım cevabın içinden bir başka arkadaş vay efendim dubleks değil tubeless olacak diye çıkmış yırtık poşetten çıkar gibi.. :mrgreen:
orada bile uyuzluk yapacak ya .. baktım motosiklet sahibi bile değil.. sırf gıcıklık olsun diye takılıyo... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
bende içimden geldiği gibi düşündüm zaten arkadaşın hakkında... :mrgreen:

yaa işte bi tek trafikte değil her ortamda var bu uyuzlardan.. :twisted: :twisted: :twisted:

Tayfun
07.February.2008, 01:53
Abi onlara uyuz denmiyor, bunlara uyan sıfatlar, işgüzar, lafazan, boşboğaz vs.. deniyor. Ya dikkat ettimde şimdi benim ondan ne farkım kaldı, sen dubleks dedin adam tubeless diye çıkıştı, sen şimdi uyuz dedin bende yok uyuz değil, işgüzar, lafazan boş bogaz dedim :P okan söyle ben neyim yaw :P

okan
07.February.2008, 01:56
sen mi..? eeeee.. :?
sen gece kabusumusun olm yaa.. :mrgreen:
de get laa ... yat uyu yarın mesai yokmu.. :mrgreen:

Tayfun
07.February.2008, 02:03
Hehehe olmamı, ama maaşımı sen ödersen işe gitmeme gerenk kalmaz, gündüzde kabusun olarım soora :P

okan
07.February.2008, 02:09
gariban esnafta o kaa para ne gezer olm yaa...senin maaşını ödeyemeyiz biz.. :cry:

Tayfun
07.February.2008, 02:12
Gariban esnaf her hafta caponord ile geziyo ama :mrgreen: az gezcen maaşımı ödeyecen benim, te okaa ;)

okan
07.February.2008, 02:13
hadi leyyn bah işine...:)

Tayfun
07.February.2008, 02:17
Höyyyyttttt, karşında devletin bi memuru gonuşu senin, alırım caponu altından haaaaa :P

aslanburclu
07.February.2008, 10:37
Höyyyyttttt, karşında devletin bi memuru gonuşu senin, alırım caponu altından haaaaa :P

yawww bu memur devletin kadrosuna geçtimi :twisted: :twisted: :twisted:

Tayfun
08.February.2008, 00:35
Asa kimdeyse musa odur komtanım ;)