Orijinalini görmek için tıklayınız : 4 zamanlı - 2 zamanlı
BÜLENT DAYI
02.March.2008, 23:02
dostlar...
aranızda daha önce 4 zamanlı makina kullanmış ama daha sonra (herhangi bir sebeple..) 2 zamanlı makinaya geçmiş arkadaşların izlenimlerini merak ediyorum
Yalnız scooterleri kastetmiyorum , tamamen , 150-300 cc arası naked cinsi veya 120Kg üzeri araçlardan bahsediyorum..
Yada ;
iki zamanlı motorlardan dört zamanlı makinalara geçen arkadaşların izlenimleri de önemli..
(düzensiz rölanti sesi ve dumanı konu harici olmasını rica ediyorum)
saygılar
Tayfun
02.March.2008, 23:15
Valla bende bir ara Peugeot 103 SPXL modeli 2 zamanlı bir moped vardı, 1 seneden fazla kullandım ve hiç arıza çıkarmadı, 49 cc olmasına karşılık 70 i falan rahatlıkla görüp 80 ni zorluyordu, orta diklikteki yokuşları pedal çevirip takviye yaparak çıkıyordu :P hızlanması pek iç açıcı değildi ama hızlandımı iyi gidiyordu, en uyuz olduğum 2 şey, çalıştırmak için ayak üstüne alıp pedalla çalıştırmak yada yokuş aşağıya vurup öyle çalıştırmaktı, bide benzinciye yağ bidonuyla gidip benzin alınca yağ karıştırmaktı, peki herhangi bir 4 zamanlı motorla karşılaştırılabilirmi, aslaaaa ;)
aslanburclu
02.March.2008, 23:53
dostlar...
aranızda daha önce 4 zamanlı makina kullanmış ama daha sonra (herhangi bir sebeple..) 2 zamanlı makinaya geçmiş arkadaşların izlenimlerini merak ediyorum
Yalnız scooterleri kastetmiyorum , tamamen , 150-300 cc arası naked cinsi veya 120Kg üzeri araçlardan bahsediyorum..
Yada ;
iki zamanlı motorlardan dört zamanlı makinalara geçen arkadaşların izlenimleri de önemli..
(düzensiz rölanti sesi ve dumanı konu harici olmasını rica ediyorum)
saygılar
:lol::lol: ya dayı kardeş sende anketörcü kesilecen başımıza :cheesy::cheesy:
neyse hadi bi satır yazayım bari yoksa sende tarkan gibi başlıyacan sana kıl oldum abi demeye..
A.....: 2 zamanlı motor aynı güçteki 4 zamanlı motordan daha kuvvetli,atik ve süratli olur tabi bu belli bir zaman için fazla kullanırsan bu seferde şişer kalır . 4 zamandada bu olayların tam tersi olur...
B.....: motorun ince ve zamanlama ayarları iyi ustalık ister...
ha nerdenmi biliyon dersen 2 zamanlı JAWA motosikletlerin türkiyede bulunan bütün modellerini kullandım sayılır...
Tayfun
03.March.2008, 01:26
Komtanım bu ne iş ya, türkiyede binmediğiniz motor kalmamış, genel kurmay sizi o zamanlar motorize birimler komtanı falan mı yapmıştı :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.