PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RR egsoz sesi ?

x-Pitbull-x
02.April.2008, 14:24
Selamlar arkadaşlar ben egsozların sağ ve soldan 1 er susturucuları cıkarttırdım.

Sesi cok tadmin ediyor fakat biraz daha tadminkar bi ses istiyorum içinde 2 susturucu daha varmış birini daha cıkarttırmayı düşünüyorum.

Buna benzer bi çalışma yapan varmı ? varsa sesle ilgili bilgilendirebilirmi beni.:|

foreman
02.April.2008, 18:57
yanar agabeyın susturucularla ılgılı bı konusu vardı...
sıte ıcı arama yaparsan emınım bulursun...
cok faydalı bılgıler mevcut...

Tayfun
02.April.2008, 19:49
1 egzostun içinde toplam 2 tane susturucu var 3 değil, 1 tanesini çıkardın kaldı 1, diğerinide çıkarırsan o zaman ses güzel oluyo, benim öyle... Ama çok uğraşman lazım çoooook.

x-Pitbull-x
02.April.2008, 20:19
tamam iste bende öyle diyorum 2 sagda 2 solda

ben 2 tarafdanda 1 er tane cikarttirdim suan 2 tane kaldi :lol:

Sen nerede yapdirdin ytardimci olurmusun bana.?

Batis
02.April.2008, 20:20
Yahu şu sınavlar bir geçsin ben de açtıracam egzostları.Bıktım scooter sesinden!

Tayfun
02.April.2008, 20:39
tamam iste bende öyle diyorum 2 sagda 2 solda

ben 2 tarafdanda 1 er tane cikarttirdim suan 2 tane kaldi :lol:

Sen nerede yapdirdin ytardimci olurmusun bana.?

Kendim çıkarttım ama çok meşakatli iş, içteki susturucuları çıkarabilmen için, dıştaki susturucunun çerçevesinide çıkartman lazım ve bunlar puntayla kaynaklı. Ankara istanbul yardım zor olur bea :p

Batis
02.April.2008, 21:01
Kendim çıkarttım ama çok meşakatli iş, içteki susturucuları çıkarabilmen için, dıştaki susturucunun çerçevesinide çıkartman lazım ve bunlar puntayla kaynaklı. Ankara istanbul yardım zor olur bea :p

Ben İstanbul'dayım Tayfun!:p

foreman
02.April.2008, 23:09
http://www.raptorriders.net/forums/showthread.php?t=54

bu konuyu okursanız emınım faydası olur...
egerkı ısınıze yararsada yanar agabeyede bı tesekkur edersınız...
zıra bızler ıcın usenmemeıs cızmıs..

x-Pitbull-x
03.April.2008, 01:07
Hocam biz egsoz kestirmicezki diger susturucuyu aldiracaz o konuyla bi baglanti kuramadim yani ben.

foreman
03.April.2008, 01:11
baglantı kurman ıcın sayfanın alt kısmına dogru ınıp yanar abının cızdıgı paınt dosyasını ıncelemen gerek...
orada eksozun içi ile ilgili grafıkler var...
en azından nereden ne cıkarman gerektıgını ogrenırsın...8)

ugurcuk
03.April.2008, 01:13
egsoztların arasındaki bağlantı borusunu keserseniz biraz daha tatminkar oluyor ses

x-Pitbull-x
03.April.2008, 01:43
benim egsozun azi acik zaten ince deil yani ayrica kestirmeme gerek yok , 2 susturucu kaldi acaba cikarttirsam onlarida ses nasil olur diye sormusdum yani kestirmeye veya susturucunun nasil cikacagi hakkinda bilgi istemiyorum.

4 susturucuyuda cikarttiran birileri varsa sesle ilgili bi bilgi verebilirmi demek istiyorum :?

matemmatik
03.April.2008, 01:57
benim egsozun azi acik zaten ince deil yani ayrica kestirmeme gerek yok , 2 susturucu kaldi acaba cikarttirsam onlarida ses nasil olur diye sormusdum yani kestirmeye veya susturucunun nasil cikacagi hakkinda bilgi istemiyorum.

4 susturucuyuda cikarttiran birileri varsa sesle ilgili bi bilgi verebilirmi demek istiyorum :?
Evet ben bütün susturucuları çıkarttım ve ses çok güzel şekilde değişti fakat benzin tüketimide arttı. Son olarak bugün iki eksoz arasında ki boruyu da aldırttım ameliyatla ama daha ne gibi etkileri oldu bilmiyorum. Zira henüz denemedim. Eğer eksozun içini kaynak ile boşalttıracaksan bunu iyi bie ustaya yaptır ve de ki sürekli eksoza dıştan su döksün, yoksa benim gibi nikelajı yanık eksozlar ile dolaşırsın!!!

x-Pitbull-x
03.April.2008, 07:09
Bi videosu felan yokmu :(

gençer
03.April.2008, 09:39
Bi videosu felan yokmu :(

videodan anlayamazsın.yanıltır. peş peşe 3-4 toplantıya katıl illaki ikisinide çıkarmış birileri gelir..

ilk sorun..ikinci ekzostları çıkarırsam ses nasıl olur?
cevap... güzel olur..

aslanburclu
03.April.2008, 09:50
Ben İstanbul'dayım Tayfun!:p

BATİS SENİN EKSOSTLARI AÇMAK İÇİN Bİ HİLTİ LAZIM çıkıştan bi koyacan boğaza kadar düz boru yapacan ama ara bağlantılarnda yani puntalarında kopuk olduğu için zırıldaman devam edecek

aslanburclu
03.April.2008, 09:52
videodan anlayamazsın.yanıltır. peş peşe 3-4 toplantıya katıl illaki ikisinide çıkarmış birileri gelir..

ilk sorun..ikinci ekzostları çıkarırsam ses nasıl olur?
cevap... güzel olur..

ne olacak gencerim motorun yapısına bağlı olarak manifolttan çıkan gaz susturuculara çarpıp motoru birazdaha ileri iten güç kaybolacak aşırı çirkin bir ses ve max seviyeye çıkan bir benzin sarfiyatı..... aynı oranda çıkan aşırı ses ile motor üzerinde kontrolun altında bulunması lazım olan bazı sesleri alamıyacaksın kontrolsüz bir kullanım olacak neymiş mesele 250 cc motordan 1000 lik harley sesi beklemek

nmurataydin
03.April.2008, 15:13
ne olacak gencerim motorun yapısına bağlı olarak manifolttan çıkan gaz susturuculara çarpıp motoru birazdaha ileri iten güç kaybolacak aşırı çirkin bir ses ve max seviyeye çıkan bir benzin sarfiyatı..... aynı oranda çıkan aşırı ses ile motor üzerinde kontrolun altında bulunması lazım olan bazı sesleri alamıyacaksın kontrolsüz bir kullanım olacak neymiş mesele 250 cc motordan 1000 lik harley sesi beklemek

Katılıyorum..ayrıca çevreyede fazla rahatsızlık vermeyip Regal camiamıza küfür ettirmemek gerekir diye düşünüyorum...:oops:

X__utku__X
03.April.2008, 17:05
dostum eksozu boşalttırırsan ses bana göre çok güzel çıkıyo.nerden biliyorum benimkide boş.bazen motorsiklet tamircilerinin önünden veya bi kaç motorcunun yanından geçerken hemen el ediyolar.bu motor baya güzelmiş ya diyolar.biraz gaz versene diyolar.kaça satıyon diyolar vs.tek eksisi sabah erken biyere gideceksem çalıştırmadan motoru apartmanlardan biraz uzaklaştırmam gerekiyo.malum küfür yemek istemem.

Batis
03.April.2008, 21:48
BATİS SENİN EKSOSTLARI AÇMAK İÇİN Bİ HİLTİ LAZIM çıkıştan bi koyacan boğaza kadar düz boru yapacan ama ara bağlantılarnda yani puntalarında kopuk olduğu için zırıldaman devam edecek

Ya abicim nereden bulacam ben şimdi HİNTLİ'yi!Türk usta açamıyor mu benim egzostları!:p:p:p:p:p:p:p

müslüm baba
03.April.2008, 22:03
Yahu kaşınıyormusunuz siz ne istiyorsunuz şu ekzoslardan anlamıyorum,mühendis oturmuş günlerce hesap kitap yapmış,sıkıştırma oranları benzin ayarları ve sibop ayarlarını ona göre yapmış,şimdi siz ekzosu boşaltınca bu motor ne halt etsin ekzos gazı hiç sıkıştırma yapmadan dışarı atılırsa motorun bütün performansı bozulacak bana kalırsa hiç ellettirmeyin,ayrıca uzun yolda ses çok rahatsız ediyor ve baş ağrısı yapıyor düşünsenize saatlerce gürültü dinliyorsun.En güzeli sökülüp takılan susturucular.

aslanburclu
03.April.2008, 22:12
Ya abicim nereden bulacam ben şimdi HİNTLİ'yi!Türk usta açamıyor mu benim egzostları!:p:p:p:p:p:p:p

haydaaaa ya batis öldürdün beni ya iyi oku be koçum ne hintlisi +++hilti la hilti yani ucu ince sivri uzun demir parçası .. senin eksostlar bir bütün olduğu için çıkartma falan olmaz eksosttun açık ağzından bi vuracan öndeki kıvrıma kadar düğm düz delecen sonra sonucu beğenmiyecen ama iş işten geçmiş olacak başlıyacan yeni eksost demeye :cheesy::cheesy::cheesy::cheesy:

Batis
03.April.2008, 22:17
haydaaaa ya batis öldürdün beni ya iyi oku be koçum ne hintlisi +++hilti la hilti yani ucu ince sivri uzun demir parçası .. senin eksostlar bir bütün olduğu için çıkartma falan olmaz eksosttun açık ağzından bi vuracan öndeki kıvrıma kadar düğm düz delecen sonra sonucu beğenmiyecen ama iş işten geçmiş olacak başlıyacan yeni eksost demeye :cheesy::cheesy::cheesy::cheesy:

Şaka yapayım dedim be komutanım aaaaaa fena mı oldu!:p

aslanburclu
03.April.2008, 22:59
süper oldu süper aslında ama bazı yeni arkadaşlar motorları hakkında 1 şey 1 şey daha öğreneyim diye sessiz sedasız hababam okuyorlar bişeyler daha bilgi hazinelerine yerleştiriyorlar onlar açısından yazdım yanlış anlama ya ne kızması farkındaysan öldürdün derken gülmekten be koçum.. beni tanıdın kızacak adammıyım

Batis
03.April.2008, 23:07
süper oldu süper aslında ama bazı yeni arkadaşlar motorları hakkında 1 şey 1 şey daha öğreneyim diye sessiz sedasız hababam okuyorlar bişeyler daha bilgi hazinelerine yerleştiriyorlar onlar açısından yazdım yanlış anlama ya ne kızması farkındaysan öldürdün derken gülmekten be koçum.. beni tanıdın kızacak adammıyım

Tabii ki biliyorum komutanım kızmadığını. :D

x-Pitbull-x
11.April.2008, 10:56
Bilgiler icin tesekkür ederim herkeze.
Kararliyim egsozları açtırmaya ben.

Birtanesi actirmis ama 300cc

http://www.youtube.com/watch?v=P46fuLy-YwI

Onun dısında zevk meselesi yani isteyen actırır isteyen acdırmaz.

Teşekkür ederim herkeze acdırdıgımda videosunu atacagım buraya :)

tatar
11.April.2008, 11:09
abılerım kardeslerım bu susturucuları alınca yakıt durumu ne oluyor ve artıs ne alemde . Bu konularda bana yazarsanız sevınırım .

tatar ( merter )
izmit / kocaeli