PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kamp malzemeleri...

matemmatik
03.April.2008, 06:52
Arkadaşlar öncelikle tecrübeli arkadaşlarımızdan bir kamp malzeme listesi yapmasını ve bu malzemeler için minimum fiyata maximum kullanışlı olan markaları ve/veya modelleri önermelerini rica edeceğim.
Benim listem:
1-Çadır
2-Şişme yatak
3-Uyku tulumu
4-Ocak
5-Yemek kabı (Kamp tavası)
6-Çok amaçlı çakı
7-El feneri
8-Sinek kovar sprey
9-Çakmak
Bu ürünlerin hepsini www.hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com) adresinde buldum fakat çok çeşit olduğundan kafam karıştı. Mesela çadır fiyatları 50ytl-500ytl arası ve civarında değişiyor... ???
NOT:Bu topic için burayı uygun buldum fakat daha farklı bir yer düşünürlerse admin veya mod arkadaşlardan konuyu taşımasını rica edeceğim. Teşekkürler...

aslanburclu
03.April.2008, 09:34
+ telefon şarj cihazı

kaanka
03.April.2008, 09:36
+ katlanır kürek

dağcı
03.April.2008, 09:55
bu faaliyet için yazlık bir çadır yeter. büyük paralar verip 4 mevsimlik- 5 mevsimlik çadırlar almanızagerek yok...

özellik olarak en önemlisi dom (kubbe şeklinde) çadır olmalı ve muhakkak çift tente olmalı
güneşi yansıtır bir renkte olmalı, yanlarda gergi ipi bulunmalı,
çift girişli olmalı ve girişlerden biri bagajlı olmalı.

ürünlerle ilgili tercih noktasında karşılaştırma, avantaj-dezavantaj şeklinde de yorum yapabilirim ve diğer malzemelerde de yardımcı olabilirim...

dağcı
03.April.2008, 10:00
+ katlanır kürek

kürek mi?
ne için?

genel olarak doğaya saygı açısından doğa şekillerini değiştirmemeye özen göstermemiz etik olacağından, özel kamp alanlarında kalacağımızdan ve bu alanın zaten kamp için düzenlenmiş olacağından bence yük etmeye gerek yok.

carvalho
03.April.2008, 10:04
Kürek gereksiz bence de.
Barış kardeşim, tarif ettiğin türden bir çadır için link verebilmen mümkün müdür?

RızaHoşgör
03.April.2008, 10:52
1-Çadır
2-Şişme yatak
3-Uyku tulumu
4-Ocak
6-Çok amaçlı çakı
7-El feneri
8-Sinek kovar sprey
9-Çakmak
10-telefon şarjı
11-katlanır kürek
12-kampçı ocagı yedek tüpü
13-şişme yatak için pompa
14-hamak
15-yeterli sağlamlıkta urgan
16-alına bağlanır ışıldak(eller boş kalmalı)

matematik kardeşim,
yukardakilere kalacağın ortama ve süreye göre ilavelerde yapılır elbet.
eger yagışlı ve soguk ortamda çadır kurmayacaksan kalıtenin çok önemi yok.dikkat edeceğin ; 4 kişilik denilen çadırlar aslında 2 yetişkin bir çoçuk içindir.bu önemli bir konudur.bilgine.

kaanka
03.April.2008, 11:16
kürek mi?
ne için?

genel olarak doğaya saygı açısından doğa şekillerini değiştirmemeye özen göstermemiz etik olacağından, özel kamp alanlarında kalacağımızdan ve bu alanın zaten kamp için düzenlenmiş olacağından bence yük etmeye gerek yok.

valla o küreklerin birtarafı testere şeklindedir ve ben butarz gezilerde mutlaka yanımda bulundururum ufak tefek bişeydir ve hiç umulmadık anda lazım olur.

carvalho
03.April.2008, 11:19
valla o küreklerin birtarafı testere şeklindedir ve ben butarz gezilerde mutlaka yanımda bulundururum ufak tefek bişeydir ve hiç umulmadık anda lazım olur.

Alperim ne iş testere falan. Saw2 yaşamayalım kamp yapalım derken :?:

kaanka
03.April.2008, 11:22
yok dostum ateş için odun modun lazım oluyor. ayrıca ateşi söndürmek içinde kürek.:p

Aksu
03.April.2008, 11:40
Odun için küreğe baltaya gerek yok, sağlam bir urgana taş bağla, ağaçların kuru dallarına salla urganı, alttan asıldınmı ağaç dalı yerde.
Şu şişme yatakbence hiç kullanışlı değil, yüksekliğinden dolayı çadır içinde alan daraltıyo ve içindeki hava da gece soğuduğu için biraz üşütüyo, oynak olduğu için rahat vermiyor. Ayrıca birde pompa taşıman gerekiyor. Bence en iyisi kalın mat.
Telefon şarjı için çakmaklık alın ve uçlarını aküye bağlayın, araya da bir sigorta takın. çakmaklığı da selenin altında takım kutusu için ayrılmış yere koyun, telefonunuzu ordan şarj edersiniz. Yaşar Baba da Lunatic Ahmet de ve bende var bildiğim kadarıyla.
Yemek içinde hazır konserveler bence daha iyi. Öbür türlü tencere tava derken malzeme yükü ve hacmi artıyor. Plastik bardak çatal kaşık iş görür. Dağda bir ay kalacak değiliz yani sonuç da.
Çadır için de yağmur falan olursa üzerine kapatmak için geniş naylon.
Su deposu benzeri katlandığında yer işgal etmeyen naylon bidon musluklu olandan. Suyu doldur ters çevir ağaca as, sana hazır çeşme.
Ayrıca ağrı kesici ilaç, yara bandı falan da olmalı yedekte.
Motor için bulunması gerekli tamir bakım vs. malzemeler.

carvalho
03.April.2008, 11:48
Aksu abi, kamp malzemeleri konusunda müsadenle Lunatic Ahmet'i tek geçiyorum. KApıdağ'da biz aval aval dolaşıp köfteci ararken adam motosikletinden çıkardığı malzemelerle soslu makarna pişirivermişti, biz de şaşkın şaşkın bakakalmıştık :)

Ah gidi Kapıdağ gezisi, valla tadı hala damağımda... İliklerimize kadar toz toprak yemiştik ama deli eğlenmiştik...

Aksu
03.April.2008, 12:13
Evet Selçuk Ankara nın dikmeni, Bandırma Erdek in Kapıdağı Hehehe
Ahmet her zaman öyledir onun için motoru yavaş gidiyo, çekmiyo o kadar yükü.

bilgihan
03.April.2008, 12:33
Arkadaşlar öncelikle tecrübeli arkadaşlarımızdan bir kamp malzeme listesi yapmasını ve bu malzemeler için minimum fiyata maximum kullanışlı olan markaları ve/veya modelleri önermelerini rica edeceğim.
Benim listem:
1-Çadır
2-Şişme yatak
3-Uyku tulumu
4-Ocak
6-Çok amaçlı çakı
7-El feneri
8-Sinek kovar sprey
9-Çakmak
Bu ürünlerin hepsini www.hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com) adresinde buldum fakat çok çeşit olduğundan kafam karıştı. Mesela çadır fiyatları 50ytl-500ytl arası ve civarında değişiyor... ???
NOT:Bu topic için burayı uygun buldum fakat daha farklı bir yer düşünürlerse admin veya mod arkadaşlardan konuyu taşımasını rica edeceğim. Teşekkürler...

Aytaç kardeşim..
sana diyebileceğim :: ben şişme yatak yerine Mat kullanıyorum..Çokdaha hafif ve uyku tulumuyla kullanılırsa rahat ediliyor.

çadır kurarken küçük bir çekiç te lazım olacaktır.Gerçi taşla da kurduğumuz oldu :)
Ayrıca bir kupa ,şeker ve sallama çay tavsiye ederim..:)
Tuvalet kağıdı da bulma şansın pek olmayabilir..kağıt havlu iş görür .)
Umarım birileri de mangal getirir :)bende yok

kostak06
03.April.2008, 21:24
Sevgili Aksu şu bahsettiğin katlanır bidon ..Benim vardı delindi 2 senedir arıyorum bulamadım bildiğin
bir yerde varmı av bayilerine buyuk marketlere benzinci marketlerine plastik satanlara baktım bulamadım onuda Müslüm baba ya sipariş etmeyelim yaww ayıp olur
Ben ahaytımın 20 yılını dağda bayırda av için geçirdim malzeme çokta 5 senedir kullanmıyorum eski bohçaları bi açayım zevklı olacak özlemişim

Batis
03.April.2008, 21:35
yok dostum ateş için odun modun lazım oluyor. ayrıca ateşi söndürmek içinde kürek.:p

kaanka , YERLEŞMEK için değil kısacık bir kamp için gidiyoruz!Kürektir , testeredir, sakin ol yahu.:p

matemmatik
04.April.2008, 00:21
GÜNCEL LİSTE
1-Çadır (Tercihen büyük olmalı)
2-Kalın bir mat
3-Uyku tulumu
4-Ocak (+yedek tüp)
6-Çok amaçlı çakı
7-El feneri
8-Sinek kovar sprey
9-Çakmak
10-Kağıt havlu
11-portatif bidon
12-Çakmak çıkışı ve tel şarz ünitesi
Heralde liste tamamdır geldik bnların nerden ne kadara alınacağına...

Tayfun
04.April.2008, 01:46
Önemli birşey var, ÇEKİÇ...

Aksu
04.April.2008, 11:12
Sevgili Aksu şu bahsettiğin katlanır bidon ..Benim vardı delindi 2 senedir arıyorum bulamadım bildiğin
bir yerde varmı av bayilerine buyuk marketlere benzinci marketlerine plastik satanlara baktım bulamadım onuda Müslüm baba ya sipariş etmeyelim yaww ayıp olur
Ben ahaytımın 20 yılını dağda bayırda av için geçirdim malzeme çokta 5 senedir kullanmıyorum eski bohçaları bi açayım zevklı olacak özlemişim
Ferhat Metro Grosmarket de, Praktiker de muhakkak vardır. Eski av malzemelrini karıştır orada işe yarar şeyler bulursun. Bende 10 sene oldu tüfeği tesisatı kaldıralı.

Matemmatik Aytaç, kamp malzemelerini büyük grosmareketlerden veya av bayilerinden bulabilirsin. Mesela yazlık çadır fiyatı 2 kişilik 20-25 YTL. Uyku tulumu 15-25 YTL.Şişme yatak 15 YTL. Kalın mat 15-20 YTL. Kafa lambası 6-10 YTL. Çakmak çıkışı vs. Elektrik malz. satan yerden alırsın hepsi 10 YTL. Diğerleri de ıvır zıvır. Birde ecza çantası yapı kendinize

matemmatik
04.April.2008, 15:09
Arkadaşlar hepinize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Çekiç yerine taş kullanılabilir diye yazmadım. Alet ve ecza çantasını da zaten olmazsa olmaz diye yazma gereği duymadım...
Gross market konusuna gelince... Sanırım bir ara sizi Urfa'ya davet etmeliyim, çünkü o dediğinizden burda bulunmaz :(

atakanbatu
04.April.2008, 17:43
8)
gelemiyeceğim için:cry:.bir nebze katkım olsun diye böyle bir bilgi buldum.
paylaşmak istedim. Şimdiden iyi kamp:cheesy: lar.

YAŞAMI SÜRDÜRMEK İÇİN

Becerilerini kullanarak ve çok iyi seçilmiş birkaç aletle Stefansson başkalarınca yaşanması olanaksız görülen yerlerdeki doğal kaynaklardan yararlanarak hayatını sürdürdü. Sadece yaşamını sürdürmekle kalmayıp, bulunduğu çevredeki buz, rüzgar, dalgalar, hava durumu ve hayvanlar konusunda çalışmalar yaptı, ve ayrıca zor şartlarda gezi ve hayatta kalma deneyimlerini de geliştirdi. Çabalarının sonucu, "çevresindeki yararlı olanları en fazlaya çıkarmayı ve zorlukları en aza indirmeyi öğrendi".

Kaybolursanız...

* Kaybolduğunuz zaman ayaklarınızı değil kafanızı kullanın...

* Eğer doğa konusunda deneyimli değilseniz diğerlerinin sizi bulabileceği bir alanda bekleyin.

* Düdüğünüzü, sinyal aynanızı kullanın. Yeşil bitkileri yakarak duman çıkarın. Yere veya bir yüzeye kayaları çalıları veya renkli bezleri kullanarak SOS yada X işareti yazın.

* Sakin olun. Yanınızdaki malzemeyi gözden geçirin. Bu malzemeyi en iyi ne şekilde kullanabileceğinizi düşünün. Barınağınızı geç olmadan (hava kararmadan ve soğumadan önce) kurun.

* Düzenli aralıklarla beslenin ve su için. Paniklemeyin. Panik en büyük düşmanınızdır.

* Düşünün. Dinlenin. Sıvı alın. Kurtulacaksınız.

Doğadaki düşmanlarınız...

1-KENDİNİZ

2-SOĞUK

3-DENEYİMSİZLİK

Yiyeceksiz olarak yaklaşık bir ay yaşayabilirsiniz. Susuz 3-5 gün yaşayabilirsiniz. Dış ısı ve hareketliliğiniz bu süreyi etkiler. Barınaksızlıktan birkaç saat içinde ölebilirsiniz. Panik yapan yaralı biriyseniz daha kısa sürede ölebilirsiniz. Sakin Olun! Dışarıda gecelemek hayatınızı tehdit edecek bir olay değildir. Eğer donanımınız yeterliyse ve hazırlıklıysanız özellikle bitişi çok eğlenceli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Kaybolmaya karşı her zaman tedbirli olun. Nereye giderseniz gidin "Acil Durum Kiti" ile "İlkyardım Kiti"ni yanınızda bulundurun.

Acil durum kiti :

Bu kiti her zaman yanınızda bulundurun ve içindekilerin nasıl kullanılacağını öğrenin

kibrit (balmumu, mum veya oje ile kaplanmış)
çakmak
ateşleyici madde, kav (2 adet)
paraşüt ipi (5 m.)
su kabı (2 adet kondom / bir çift cerrahi eldiven)
tuz ve şeker
işaret aynası
dikiş seti
iyot tabletleri (4 adet)
naylon çöp torbası (canlı renkli olması daha iyi)
naylon torba (büyük boy, saydam)
çengelli iğne (3 adet)
fener ve yedek pilleri
bisturi (1 adet)
mum (1 adet,büyük)
bant (duck tape)
yara bandı
bükülebilir plastik hortum (1.5 m.)
ince tel (2-3 m.)

aşağıdaki malzemeler, eğitimli bir kampçının her zaman yanında bulunduracağı ve başka işler için de kullanacağı düşünülerek acil durum kiti'ne konulmamıştır.
+ düdük, pusula, harita, yağmurluk/panço, besin değeri yüksek bir öğünlük yiyecek, isostar (toz), cep telefonu (arazide %90 çekmez ama yüksek noktalarda çalışabilir), çok fonksiyonlu çakı, biwak, bir çift yün çorap, ilkyardım kiti
Kış aylarında ek olarak: ekstra giysi (günlük yürüyüşlerde bile mutlaka bulundurun)

İlk yardım kiti:
tablet ilaçlar (analjezik, antihistaminik, antidiyareik, vitamin)
plaster
steril sargı bezi
steril gazlı bez
antiseptik solüsyon (baticon)
turnike
bisturi
ipek iplik-iğne
yara bandı (çeşitli boyutlarda)
pamuk

Çocuklar için acil durum kiti
Çocukların bu kit her zaman yanlarında taşımalarını sağlayın ve içindekilerin kullanımını göstererek ve yaptırarak öğretin.

(1.) fermuarlı bir plastik yemek torbası (bu aynı zamanda su içme kabı olarak ta kullanılır.)
(2.) yüksek enerjili yolluk (ayrı bir fermuarlı torbaya konulmuş olarak)
(3.) yardım çağırmak için düdük (üç kere kısa kısa öttürmek için)
(4.) Sinyal bayrağı 10x100 cm (turuncu naylon çöp torbalarından kesilerek yapılabilir.)
(5.) sinyal göndermek için yansıtıcı (alüminyum folyo kaplanmış kenarları keskin olmayan bir karton)
(6.) büyük ve parlak renkli bir çöp torbası (kafadan geçirildiğinde yüze gelen kısmında bir delik açılmış olmalı)

Barınak

Kaybolduysanız bir barınağa ihtiyacınız var demektir. Hava kararmadan önce bu işi halletmelisiniz. Hele mevsim kış ise bu barınak sorununu çözmeniz ilk yapılması gereken şey olmalı. Hipotermiye karşı önleminizi almalısınız

Küçük bir ini barınak olarak kullanabilirsiniz. Burada ateş yakabilirsiniz ve geceleyebilirsiniz. Her ihtimale karşı inin ağzına dallar ve yapraklardan doğal bir set çekmeniz rüzgardan, yağmurdan, kardan korunmanız için gerekebilir.

Eğer mevsim kış ise ilk yapmanız gereken iki şey bir barınak bulmak ve ateş yakmak olmalıdır. Bir in bulamazsanız ormanlık bir alandaysanız barınak yapmak için malzemeniz bol sayılır. Ağaç dalları ve yapraklardan kendinize çok güzel ve uzun süre konaklayabileceğiniz barınaklar yapabilirsiniz

Su bulmak

Su yaşam için gereklidir ve genellikle her yerde bulunabilir. Önemli olan nereye bakacağınızı bilmenizdir.

Su aramak için bakılması gereken yerler aşağıda listelenmiştir.
*Buzul yatakları
*Kaya çatlakları, yarıkları
*Ağaçlar (su kaynağı göstergesidir)
*Kumul (kumullar arasındaki en alçak noktayı kazın)
*Kuru nehir yatakları(nehrin kıvrımının dış kısmında nehir yatağını kazın)
*Bir noktaya yönelmiş hayvan patikalarını izleyin

Arılar ve sivrisinekler (Arılar su kaynağından 4-5 km'den fazla uzaklaşmazlar; yuvalarından ayrıldıktan sonra onları izleyin. Sivrisineklerde su kaynağına yakın yerlerde dolaşırlar)

Su toplamak

Yağmur: Çeşitli yöntemlerle yağmur suyunu biriktirerek

Su imbiği: Bir çukur kazın içine bitkiler koyun, ta ortaya bir kap yerleştirin. Naylonla kapayın üstünü, kenarlarını hava almayacak şekilde tıkayın. Naylonun ortasına çukurluk yapacak bir taş koyun. Güneşin ısısı bitkilerdeki nemi buharlaştıracak ve buharların naylona temasıyla oluşan su damlaları kabın içine damlayacaktır.

İki su imbiği en kurak çölde bile yetişkin bir insanın günlük su gereksinimini karşılar
Gereken malzemeler: *180x180 cm boyutunda saydam plastik örtü
*su kabı-kova (baret vb)
*1.5 metrelik yumuşak plastik hortum

Asma: Asmayı en yüksek noktasından kesin. Bir kabı hazır tutarak en alt noktasından kesin, kabı bu noktanın altına koyun su dolacaktır.

Kar eritmek: Karı bir kaya üzerinde veya bez parçasında eritin. Bir tavada eritmeye kalkarsanız tavayı yakarsınız. Erittiğiniz karın temiz olduğuna ve derinden alındığından emin olun.

Ateş

Ateş hayatta kalmak için çok önemlidir. Moralleri yükseltir, yemek pişirebilirsiniz, sıcak tutar, suyun temizlenmesini sağlar, vahşi hayvanları ve sinekleri/böcekleri sizden uzak tutar.

İyi bir ateş yakmak için gerekli beş temel madde vardır; bunları sırasıyla ateşe atarsanız küçük bir kıvılcımdan kocaman bir ateş elde edebilirsiniz.

1-Kuru ve çabuk tutuşan madde-kav : Ateşin en önemli parçasıdır. Eğer ateş başlatıcı bir maddeniz yoksa ateşinizi bununla başlatmanız gerekecektir. Ölü yapraklar, kuru otlar, ağaç kabukları olabilir bu madde. Önemli olan kuru olması ve küçük parçalar halinde olmasıdır.
2-Çıralar: ilk koyduğunuz parçalar tutuştuktan sonra ince çubukları ve yaprakları atabilirsiniz. Çok kuru olmalarına dikkat ederek.
3-Parmak kalınlığında çubukların atılması
4-Parmağınızdan biraz daha kalın çubukların atılması
5-Kalın kütüklerin atılması. Bu kütükleri tamamen yanmadan ateş alanından çıkarmayın.

Kaynak: http://www.dask.org.tr (http://www.dask.org.tr/)

atakanbatu
04.April.2008, 17:50
http://www.dask.org.tr/bilmek_istedikleriniz/kampcilik.htm

yukarıdaki linkte kullanılacak malzeme tercihleri hakkında bilgi verilmiş.

NOT.HER ŞEY BİZİM İÇİN(SİZLER)

Aksu
04.April.2008, 17:53
Arkadaşlar hepinize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Çekiç yerine taş kullanılabilir diye yazmadım. Alet ve ecza çantasını da zaten olmazsa olmaz diye yazma gereği duymadım...
Gross market konusuna gelince... Sanırım bir ara sizi Urfa'ya davet etmeliyim, çünkü o dediğinizden burda bulunmaz :(
Aytaç ben Urfa yı iyi bilirim, grosmarket olmadığını da bilirim, orada hatırı sayılır dostlarım da vardı, sanal da olsa sen de eklenmiş oldun dostlarım arasına.

Sen Urfa ya müsait bir zamanda davetini yap bakalım, has motorcular çıksın ortaya. O bölgede gidilecek yer çok, Mersin Kino Baba var, Adana var, Antep de Müslüm baba nın köyü var, Urfa da Aytaç var.

Çağıranın bir yüzü kara gelmeyen zenci.

dinyeper
04.April.2008, 18:13
internet...heheheh

matemmatik
04.April.2008, 20:35
Aytaç ben Urfa yı iyi bilirim, grosmarket olmadığını da bilirim, orada hatırı sayılır dostlarım da vardı, sanal da olsa sen de eklenmiş oldun dostlarım arasına.

Sen Urfa ya müsait bir zamanda davetini yap bakalım, has motorcular çıksın ortaya. O bölgede gidilecek yer çok, Mersin Kino Baba var, Adana var, Antep de Müslüm baba nın köyü var, Urfa da Aytaç var.

Çağıranın bir yüzü kara gelmeyen zenci.
Abi kapımız her zaman açık ama ben Ayvalık'ta konuşuruz diye düşünmüştüm. Müslüm Baba ile de özelden konuştuk biraz... Ben 15 Haziranda yola çıkıp 15 Temmuzda Osmaniye'de Zorkun Yaylasına geçeceğim(Ailem Yaz boyu orda). 15 Temmuzdan sonra ne zaman derseniz ben gezinin Urfa kanadındaki organizasyonu(sıra gecesi, kalacak yer, vs...) yaparım ve bende osmaniye dolaylarında size katılırım. Birlikte geliriz... İsterseniz şimdiden duyurusunu yapalım. Doğu ve Güneydoğu gezisi diye başlık açalım... Bu yazı hep birlikte dolu dolu geçirelim... :cheesy::cheesy::cheesy:

Aksu
04.April.2008, 23:10
Aytaç şu Abant ve Ayvalık işini bitirelim, Ayvalık da yeni gezi planları hakkında konuşuruz.

foreman
06.April.2008, 03:15
arkadaslar ben bunları buldum.
ve gayet ekonomık....
sızlerde bı bakın.ıyımı kotumu...
azıcık pahalı olabılır ama nıtekım 1 kez kullanacak degılız...
varsa sızlerde bu sekılde lınk paylasırsanız bızlerde bılgılenmıs oluruz...

Çadır:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=362945&Productid=spormono4
Tulum ve mat bırarada:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=367176&Productid=sporo7101
Bidon:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=356991&ProductID=sporand15
Kürek:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=356991&ProductID=sporoff353
Çekiç:http://urun.gittigidiyor.com/PORTATIF-CEKIC-PENSE-SEKLINDE-CAKI_W0QQidZZ8234262
ocak: http://www.tekzen.com.tr/new/productdetail.asp?ref=12&urun=615982
ocak tüpü: http://www.tekzen.com.tr/new/productdetail.asp?ref=12&urun=578231

dağcı
06.April.2008, 13:03
arkadaslar ben bunları buldum.
ve gayet ekonomık....
sızlerde bı bakın.ıyımı kotumu...
azıcık pahalı olabılır ama nıtekım 1 kez kullanacak degılız...
varsa sızlerde bu sekılde lınk paylasırsanız bızlerde bılgılenmıs oluruz...

Çadır:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=362945&Productid=spormono4
Tulum+mat:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=367176&Productid=sporo7101
Bidon:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=356991&ProductID=sporand15
Kürek:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=356991&ProductID=sporoff353
Çekiç:http://urun.gittigidiyor.com/PORTATIF-CEKIC-PENSE-SEKLINDE-CAKI_W0QQidZZ8234262
ocak: http://www.tekzen.com.tr/new/productdetail.asp?ref=12&urun=615982
ocak tüpü: http://www.tekzen.com.tr/new/productdetail.asp?ref=12&urun=578231 (http://www.tekzen.com.tr/new/productdetail.asp?ref=12&urun=578231)

abi emek harcamışsın ama kusura bakma biraz yorum yapacağım:

çadır tek tente. bu konu çadırda çok önemlidir, muhakkak çift tente olmalıdır. çünkü iki tente arasında kalan kısım ciddi bir izolasyon sağlar, hem ısı kaybını önler hemde yağmurda tek tente su alır. ayrıca tek tente içeride terleme yapar dışarıda yağmur yokken içeride yağmur yağar. migroslarda 45-50 ytl ye çift tente olanları var onlardan almanızı tavsiye ederim...

uyku tulumunu da mumya tipi alın derim. çünkü bu battaniye tipi olanlarda özellikle ayak kısmında kullanılmayan iki yanda kalan kısımlar gereksiz yer işgal eder ve ısı kaybına sebep olur, boyun büzgüsü olmadığından üşütür, kafayı içine almadığından hem kafa üşür hem de en çok ısı kafadan kaybedilir.
matı resimden göremiyorum özellik de yazmamışlar ama alırken iki ınce mat arasında hava olan şişme matlardan almanızı tavsiye ederim. hem bu tipler kendi kendine şişer.

bidon: abi bu ürün bidon değil duş. güneş enerjisi ile suyu ısıtır ve yükseğe asar altında duş alırsın. plastiği güneş enerrjisini kullanmak amaçlı üretildiğinden içmek için çok da sağlıklı değildir.

kürekle ilgili yorum yapmıştım zaten...

çekici ilk defa görüyorum. hoşuma gitti ama denemek lazım...

ocak: süper... yalnız ocağın etrafına kalın aliminyum folyodan reflektör almayı unutmayın (kırtasiyelerde var).

matemmatik
06.April.2008, 13:04
Hocam İstanbul'daki bir arkadaşıma(Kendisi kamp ile yakından ilgilenir) Fiyat karşılaştırması yaptırdım ve hepsiburada.com sitesindeki fiyatların pahalı olduğunu söyledi... Real praktiker Metro vb... mağazalarda çok uygun ürünler varmış. Şahsen ben de eksiklerimi Gaziantep'e gidip ordaki realden almayı düşünüyorum...

foreman
06.April.2008, 13:32
abi emek harcamışsın ama kusura bakma biraz yorum yapacağım:

aslında senın tavsıyelerını almak ıcın lınk vermıstım...kusura bakılacak bı durum soz konusu degıl.yardımcı oldugun bılgını paylastıgın ıcın ben tesekkur ederım...

cadırda kı ıkı kat olayında haklısın.hemen arastırıyorum...

tulumu ozellıkle bu sekıl olarak baktım.soguk havalarda kalın gıyınıp ıcıne gırerım...
sıcak havalarda ıkısını yan yana koyarak cadırın altına sererım ve yumusak bı zemın elde etmıs olurum dıye dusundum...onunda uzerıne uzanırım dedım...
nıtekım kışın kampa gıdecek halım yok...

bıdon ıcınde bunun dus oldugunu bılıyordum ama stedekı bazı arkadasların bu sekılde bı malzeme bulamadıklarını okumustum.belkı ıslerıne yarar dıye vermıstım...8)
verdıgın bılgıler ıcın tesekkur butonuna basarak,acızane senı bu gıbı paylasımlara tesfık etmek ısterım...TESEKKURLER...

inci
06.April.2008, 21:45
Abi kapımız her zaman açık ama ben Ayvalık'ta konuşuruz diye düşünmüştüm. Müslüm Baba ile de özelden konuştuk biraz... Ben 15 Haziranda yola çıkıp 15 Temmuzda Osmaniye'de Zorkun Yaylasına geçeceğim(Ailem Yaz boyu orda). 15 Temmuzdan sonra ne zaman derseniz ben gezinin Urfa kanadındaki organizasyonu(sıra gecesi, kalacak yer, vs...) yaparım ve bende osmaniye dolaylarında size katılırım. Birlikte geliriz... İsterseniz şimdiden duyurusunu yapalım. Doğu ve Güneydoğu gezisi diye başlık açalım... Bu yazı hep birlikte dolu dolu geçirelim... :cheesy::cheesy::cheesy:

ya ne diyosun yaaaaa burnumun direği öyle bir sızladı ki .Ben osamniyeliyim ve zorkunda geçti çocukluk yazlarım :(:(:(

matemmatik
09.April.2008, 03:30
ya ne diyosun yaaaaa burnumun direği öyle bir sızladı ki .Ben osamniyeliyim ve zorkunda geçti çocukluk yazlarım :(:(:(
Hocam o zaman sen bu bahsettiğimiz geziye bir iki gün erken çık ta önce zorkunda ağırlayalım seni :)