Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kanuni caracal 200

BÜLENT DAYI
07.April.2008, 22:27
dostlar...........

kanuni caracal 200 hepimizin bildiği gibi bir süredir satılmakta..sizden bir ricam olsun :

caracal 200 kullanan ve/veya incelemiş olan, arkadaşından dinlemiş, denemiş , kullanıp değiştirmiş,memnun kalmış,sıkıntı yaşamış tüm arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var...

caracal 200......
günahı sevabı ile fikirleriniz ve tecrübelerinizi rica ediyorum..neden diye soran arkadaşlarımıza : çok uygun şartlarla sıfır buldum diyelim..
1- alınabilecek bir ürünmüdür : nedeni ?
2- alınması sakıncalımıdır: nedeni ?..

raptor ile karşılaştırılmasın,kalite farkı var,biliyorum...

Batis
08.April.2008, 00:39
Ben düşünmüştüm Caracal almayı.Kendimce artılarını ve eksilerini sıralıyorum;

Artıları

-Etkileyici bir görüntüsü var.
-Az yaktığını söylüyorlar.
-Kanuni'nin çok geniş bir servis ağı var ve yedek parçada sorun çıkacağını sanmıyorum.
-Selesi ve oturma pozisyonu oldukça rahat.

Eksileri
-İşciliği , montajı özensiz
-Depo üzerinde göstergenin bulunduğu platform depoya tam oturmuyor ve gerçekten kötü görünüyor.
-Aynı platformu çevreleyen plastik malzeme çok kalitesiz dokununca kırılıyor.
-Birçoğunda gösterge su alıp buğulanıyor.
-Arka fren ciddi ses çıkarıyor.(Bunu kendim duymadım , böyle olduğunu söylüyorlar.)
-Servis oldukça fazla olmasına rağmen gidenler pek de memnun değil sanırım.
-Paslanma problemi var.
-Tek silindir olduğu için deponun altı göze boş görünüyor.

Benim aklıma gelenler bunlar.Umarım yardımcı olur.:)

carvalho
08.April.2008, 09:56
http://www.motosiklet.net/forum/test-merkezi/37943-kanuni-caracal-200-%5Btest%5D.html

Dost sitemiz moosiklet.net de test sürüşü yapmış bir arkadaş izlenimlerini paylaşmış. Çok etkileyici bir test drive yapamamış ama yorumları belki fikir verebilir.

Tiger ile benzer özelliklerde olduğunu vurguluyor.

müslüm baba
08.April.2008, 10:08
Bırakın şu kanuniyi be kardeşim adı yerli kendi buz gibi çinli işte, al bir regal rahat et.

aslanburclu
08.April.2008, 14:21
benim yazıyı kim kaldırdı ortadan ne iş bu ya

carvalho
08.April.2008, 14:43
benim yazıyı kim kaldırdı ortadan ne iş bu ya

abi özel mesajlaına bi baksan??? sonra azarla 8)

BÜLENT DAYI
08.April.2008, 21:39
arkadaşlarım...
regal raptor ile caracal'ın karşılaştırmasını yapmadım hiç...Ayrıca "çin malı=kalitesiz" benzetmesine de artık katılmıyorum vede bu benzetme hoşuma gitmiyor üstelik..çünkü raptor da çin malı olmasına rağmen ingiltere de sınıfında çok iddialı bir makina ve çok satılıyor.kalitesiz ve kötü olan çin değil , bizim ucuzcu,herşeyi para ve kâr olarak gören,kirlenmiş,sahteci ticari anlayış ve işleyişi benimsemiş kafa yapımız..Ben otomotivde yaşadıklarımdan ötürü servisci mantığı ile caracal'ın yedek parçasının ve servislerinin yaygınlığın önemine değinmek istedim,fiyatıda önemli tabii..arkadaşlarımızın içinde caracal 200 kullanmış olan veya ilgili tecrübeleri olan varsa benimle paylaşmalarını rica ediyorum..
bu siteyi ve forumu ötekilerden daha ciddi bulduğum için sizlere danıştım..budur..
şimdi !... caracal ile alakalı tecrübesi olan arkadaşlarımın değerli bilgilerini rica ediyorum..teşekkür ederim

TLGYLDZ
08.April.2008, 21:46
Internetten Baska Sitelerden Incelediğime Gore Baskalari Memnun Al Diyen Baya Birileri Var Acimadan Kullaniyorum Diyorlar Ama Genede Kendin Bilirsin Arastirmasini Yapmistir Tahminime Gore..

BÜLENT DAYI
08.April.2008, 22:09
teşekkür ediyorum kardeşim....

aslanburclu
08.April.2008, 22:13
daha yeni piyasaya çıkmış bir makina dimi yani

cewo
14.July.2008, 22:01
bende var:mrgreen: 6100km oldu. motosikletin oturuşu ve gidon çok rahat, sinyal sesli uyarılı, fren sıkınca otomatik olarak dörtlülerde yanıyor, kısa farla çok iyi ama uzunlar biraz zayıf, motorun seside çok iyi, çekim gücü (tork) sanki kağıt üzerindekilerden daha fazla, selesi alçak sayılır,(70cm) kontrolüde etkiliyor bu, motosikleti yanlamakta sınırınız ayaklığın yere değmesi, ben birçok kez değdirdim, yani çok kolay yatıyor. viraj kabiliyeti çok iyi, ancak lastikler iğrenç, gerçekten lastikleri alır almaz değiştirmeniz lehinize, çünkü çok kolay kilitleniyor her ikiside. bi defasında tam kırmızı yanarken bi eleman geçebilirdi, birden frene asıldı, hızım 35 yaklaşık ön frene biraz arkaya daha fazla asıldım, arka teker 5 metre kadar kilitlendi çarpmaktan son anda kurtuldum. lastikleri değiştirdiğiniz taktirde frenler harika, ikisini orantılı bi biçimde sıkarsanız gidonun üzerinden fırlayacak gibi oluyorsunuz. zinciri çok sık gevşiyor ve gevşeyince acayip ses yapıyor. arka tamburdanda tiksinç bi ses geliyor, 6100kmdeyim biraz azaldı sanırım 10000de bişey kalmıcak:mrgreen:
benim motor çok yağmur altında, tazzikli su altında kaldı ama göstergeler asla su almadı, depo üzerinsdeki gösterge ve onun etrafındaki metalik plastik bi çok kişide olduğu gibi bend çatlamadı yada biyerinden koyuvermedi. motoru 0 aldım, şunu söyliyim vidalarının bi çoğu gevşeyip düşüyo, ve bi defa sıkında bidaha bişey olmuyo. benim ilk 100kmde 7-8 tane vida gevşedi bazıları düştü ama onları sıktıktan sonra bişey olmadı. şu ana kadar sadece yağını değiştirdim, hava filtresi bujisi değişmesi gerekiyordu ama henüz değiştirmedim, bu haliyle 110 yapıyor, rüzgar çok olursa, aleyhinizde ve lehinizde 120 - 105 arası değişiyor. motorun düşük devirlerde çekişi çok iyi. benim tavsiyem rodajdan sonra 3000 - 5000 devir arası kullanın. vites araları çok dar, 5. viteste 60 ile gidebilirsiniz. 7500 - 8000 devirlerde ise 110km yapıyor. benzini çok yakmıyor, 3litre ortalama. gaz koluna dokunuşu eğer 4000devir üzerindeyseniz hemen hissediyorsunuz, kendi sınıfında drag ta yapabilir8) şansımanı vites geçişlerinde ses yapıyor ancak boşa kolay geçiyor.

yazınca farkettim artıları eksileri karışık yazmışım ama idare edin:cheesy:

sormak istediğiniz sorulara elimden geldiğince yanıt veririm

http://www.freewebs.com/cddddc/ccccc.JPG

http://www.freewebs.com/cddddc/cdd.JPG

http://www.freewebs.com/cddddc/PIC%5F016954.JPG

http://www.freewebs.com/cddddc/PIC%5F0911.JPG