PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : japonmu..almanmı..italyanmı..fransızmı..

BÜLENT DAYI
10.April.2008, 22:50
dostlar......

piyasada birçok motorsiklet markası mevcut.Bu güne kadar hep çin - maçin kavgası yapıp konusunu açtık...

aramızda çeşitli markaların ürettikleri motorlara binen arkadaşlarımız var : alman malı makinalar , japon malı makinalar ve italyan malı olanlar var...hatta fransızlar bile mevcut.
motor derken ille de büyük makinalar aklııza gelmesin , aralarında performansından ödün vermeyen scooter larda var.
avrupalı markalar ile uzakdoğulu makinalar arsındaki farklar nelerdir

aslanburclu
10.April.2008, 22:56
:cheesy::cheesy:haydaaa ya bülent dayı kardeş yine buldun bi anket işi valla hayranım sana ya8)8):cheesy::cheesy:

aslanburclu
10.April.2008, 22:58
ne demiş atalarımız en iyi mal benimdir dediğindir hadi yazayım benim çinlim hesaplı sağlam ve süper benim malım ya japonlara bindiğim zamanda onlar iyiydi:cheesy::cheesy:

matemmatik
10.April.2008, 23:14
Üstad bence bu konuyu Alman-Japon yerine direkt marka bazında incelesek nasıl olur? Mesela ben inanılmaz bir Honda hayranıyımdır...

haluka28
11.April.2008, 00:31
mesela bir shadow 750. ha aytaç ne dersin alırız dimi birer tane. vururuz kendimizi yollara....

matemmatik
11.April.2008, 02:47
mesela bir shadow 750. ha aytaç ne dersin alırız dimi birer tane. vururuz kendimizi yollara....
Abi sende biliyn beni nerden yakalayacağını. Dur yarama tuz basma gözünü sevem. Zaten şimdi motoru alacak parayı bulsam, içine benzini koyacak parayı bulamayız. Hayaller başka yaza inşallah... :(

Tayfun
11.April.2008, 03:23
marka çok ama her marka her tarza cevap veremiyor, bmw iyidir chopper motoru yok, racing motoru sadece tek model var bildiğim, japonlar genelde her tarza cevap veriyor ve yelpazeleri geniş, para çok olunca seçim yapmak zor olur gerçekten...

beykozlu
11.April.2008, 10:22
Ben Alman derim.r-50 shaftlı bmw'ler vardı halende var hatta fuardada vardı nöstalji.Adamlar öyle bir sistem kurmuşki,50'lili yada eski yılların motoru olmasına rağmen yazın karbüratör,far v.s yenisi gelsin.Yani halen stokları var adamların yıllar geçsede.

delibeygir
11.April.2008, 10:24
walla bende aytaç'a katılıyorum bende iflah olmaz bir honda tutkunuyum :) adamlar yapıyor abi

müslüm baba
11.April.2008, 10:34
Ben Afrika derim başka tanımam.

tatar
11.April.2008, 10:39
bulent dayı ankotor gıbı oldun . ne yapmaya calısıyorsun anlayamadım ızmıtten . dun caracal kanunı bugun ıtalyan fransa bırlesmıs mılletler gıbı oldun . ben aldım raptorumu yollara cıkıyorum . tek makınaya karar verdım aldım ve forumdada anket havasına gırmedım . neyse umarım gonlundekı motoru alırsın .

tatar ( merter )
izmit kocaeli

aslanburclu
11.April.2008, 11:12
:cheesy:evet sana katılıyorum bülent dayı bizden alıyor mesleği icabı bulunduğu yerlerde satıyor ve kariyer yapıyor kanımca:cheesy::cheesy::cheesy:eeee geçim dünyası napalım demi gemisini yüzdürene helal olsun 8)

Mr.Quanta
11.April.2008, 12:30
Üstad bence bu konuyu Alman-Japon yerine direkt marka bazında incelesek nasıl olur? Mesela ben inanılmaz bir Honda hayranıyımdır...

benim de Honda'ya inanılmaz bi sempatim ve güvenim var. sanki en kalitelisi oymuş gibime geliyo. tabi kullanılmadan bilinemez de, uzaktan ben böyle düşünüyorum

carvalho
11.April.2008, 12:45
:cheesy:evet sana katılıyorum bülent dayı bizden alıyor mesleği icabı bulunduğu yerlerde satıyor ve kariyer yapıyor kanımca:cheesy::cheesy::cheesy:eeee geçim dünyası napalım demi gemisini yüzdürene helal olsun 8)

:p:p:p........

delibeygir
11.April.2008, 12:48
walla bence bakma almanına japonuna hangisini gözün kesiyosa cebine uygunsa bin git abi boşver uyruğunu makinenin inciğini cinciğini kurcalarsan kafan daha çok karışır boşver en çok hoşuna gideni al bence.

gençer
11.April.2008, 13:29
Ben Afrika derim başka tanımam.

ilk defa duydum müslüm baba afrika ne oluyor? markamı? yoksa alman japon motorları derken afrika motorlarınımı kastettin? yoksa afrika bu konuda iyimi? hiç bişey anlamadım valla...

carvalho
11.April.2008, 15:05
ilk defa duydum müslüm baba afrika ne oluyor? markamı? yoksa alman japon motorları derken afrika motorlarınımı kastettin? yoksa afrika bu konuda iyimi? hiç bişey anlamadım valla...

Africa Twin demek istiyor Gençercim :)

alydosh
11.April.2008, 15:20
arabada alman motorsda japon derim

matemmatik
11.April.2008, 15:27
arabada alman motorsda japon derim
+1 Gerçi Alman motoru olarak BMW de çok kalite bir marka ama Honda'nın sağlamlığı, estetiği ne desen değer. Bir Japon atasözü der ki; HONDA hayat onda... :D

alydosh
11.April.2008, 15:43
Alman arabalarını bwm audi wolsvagen mercedes ford opel v.s. v.s. uzatabiliriz ancak japonların araba konusunda almanlar kadar önde olduklarını savunabileceğimizi düşünemiorum japonlarda ise bilinen arabalar subaru (impreza haricinde hiç bi modelinide bildiğimiz yok zaten) bide honda . motorsiklette ise suzuki honda yamaha v.s. v.s gibi uzatabiliriz yani bu durumda japonmu almanmı die soruorsak bana göre motorsiklette yine japon derim

+1 Gerçi Alman motoru olarak BMW de çok kalite bir marka ama Honda'nın sağlamlığı, estetiği ne desen değer. Bir Japon atasözü der ki; HONDA hayat onda... :D

beykozlu
11.April.2008, 18:02
Ben genede Çin Motoru diyorum.Bizde nerde o kadar para Japona Almana verecek.Boşverin Çinden şaşmaaa.Hem Çin motoru sayesinde bu site kuruldu ve dostluklar başladı

matemmatik
11.April.2008, 20:00
Haklısın benim gibi züğürde Çin malı birebir. Hem kendisi ucuz hem parçası. Mesela benim motora yaptığım modifiyeyi bir Japona yamış olsaydım, taktığım çin malı veya yerli aksesuarları takamazdım. Givi, highway hawk falan takmam icab ederdi. O zamanda bir Regal parası vermem gerekirdi... Kafanızı yormayın arkadaşlar. Ben ve Raptorum... İki çıplak bir hamama yakışır... :p:p:p

BÜLENT DAYI
11.April.2008, 20:55
arkadaşlar...
Süpersiniz !......

öyle veya böyle , çinde kullansak kim olursa olsun motorumuza laf söyletmeyiz.. okadar !..

bundan anlaşılıyorki avrupalılar çoktaaann sınıfta kalmış !.. malları güzel olabiir ama japonlar,koreliler ve çin işi götürüyor..en güzel bizimki o halde.. budur !..

aslanburclu
12.April.2008, 02:20
arkadaşlar...
Süpersiniz !......

öyle veya böyle , çinde kullansak kim olursa olsun motorumuza laf söyletmeyiz.. okadar !..

bundan anlaşılıyorki avrupalılar çoktaaann sınıfta kalmış !.. malları güzel olabiir ama japonlar,koreliler ve çin işi götürüyor..en güzel bizimki o halde.. budur !..

hadi bakalım bulent dayı bu seferde götürdün işi 2 gün sonra bakalım ne bulacan anketvari bişey ... hazırız bekliyoruz ....

tatar
12.April.2008, 09:21
bu seferde ben sıze katılıyorum komutanım . Aynen katılıyorum. :cheesy:

tatar ( merter )
izmit / kocaeli