PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul civarı gidilesi yerler nereler? gezi bankası !

bilgihan
16.April.2008, 11:52
Arkadaşlar..

Istanbul grubu olarak yaz boyu umarım çok güzel geziler organize edilecektir..Mevsim dolayısıyla herkes her fırsatta biryerlere kaçmak isteyecektir.Bazen bu gezilerin grup dahilinde olamayacağı da kesin..Böyle durumlar için gidip gördüğünüz ,hayran kaldığınız Istanbul civarı yerleri paylaşsak nasıl olur?? Mesela hafta içi bi izin yakaladığımızda günübirlik nerelere kaçabiliriz?

Selamlar saygılar..

(birde adminim : her il grupları,şimdiye kadar yaptıkları gezileri ayrı bir başlık altında ,listeleme yaparak tutsa? nereye nezaman gidildi,kaç gün sürdü,mesafe bilgileri,konaklama nasıl ,izlenimler,tavsiyeler şeklinde listelense ? yapılan geziler için ayrı bir başlık var ama bunlar karışık olarak kalıyor orada..ayrı bir listeleme olsa herhangi bir gezi için elimizde bilgi bankası oluşturmuş oluruz..Acizane fikrimi kabul buyrunuz :))

Tayfun
16.April.2008, 13:10
Arkadaşlar..

Istanbul grubu olarak yaz boyu umarım çok güzel geziler organize edilecektir..Mevsim dolayısıyla herkes her fırsatta biryerlere kaçmak isteyecektir.Bazen bu gezilerin grup dahilinde olamayacağı da kesin..Böyle durumlar için gidip gördüğünüz ,hayran kaldığınız Istanbul civarı yerleri paylaşsak nasıl olur?? Mesela hafta içi bi izin yakaladığımızda günübirlik nerelere kaçabiliriz?

Selamlar saygılar..

(birde adminim : her il grupları,şimdiye kadar yaptıkları gezileri ayrı bir başlık altında ,listeleme yaparak tutsa? nereye nezaman gidildi,kaç gün sürdü,mesafe bilgileri,konaklama nasıl ,izlenimler,tavsiyeler şeklinde listelense ? yapılan geziler için ayrı bir başlık var ama bunlar karışık olarak kalıyor orada..ayrı bir listeleme olsa herhangi bir gezi için elimizde bilgi bankası oluşturmuş oluruz..Acizane fikrimi kabul buyrunuz :))

Güzel bir düşünce bunu değerlendirelim...

foreman
16.April.2008, 14:05
abıcım eger kı free takılıcam dersen:
ben ara sıra alırım oltamı sarayburnu, galata, sarıyer...
cayımı ıcerım,sımıdımı yerım.oohh kımse karısmaz kafamı dınlerım...
hem stres atarım hemde motoruma bınerım...
ama kalabalık yerlerde dıkkatlı olmalısın meraklı cok.makına bı dakka bos kalmıyor...

bilgihan
16.April.2008, 14:12
abıcım eger kı free takılıcam dersen:
ben ara sıra alırım oltamı sarayburnu, galata, sarıyer...
cayımı ıcerım,sımıdımı yerım.oohh kımse karısmaz kafamı dınlerım...
hem stres atarım hemde motoruma bınerım...
ama kalabalık yerlerde dıkkatlı olmalısın meraklı cok.makına bı dakka bos kalmıyor...

Yok Fatih amaç yalnız takılmak değil...ama bazen denk gelir 1-2 günlük free gezi yapılırsa diye...Bilgi bankası faydalı olur bence...

kaanka
16.April.2008, 14:16
bencede güzel fikir, bazen herkez kafasını dinlemek isteyebilir. atlar motoruna takılır kafasına göre...

bilgihan
16.April.2008, 14:22
bencede güzel fikir, bazen herkez kafasını dinlemek isteyebilir. atlar motoruna takılır kafasına göre...

Sağol Kaanka..
sadece istanbul için değil ama fikim..Tüm Türkiye için...Olaki birisi bir gezi yaparsa ,gittiği yerdeki güzel ,ziyaret etmeden geçilmeyecek yerleri atlamamış olur..

bilgihan
16.April.2008, 18:11
Sevgili Admin ve Mod larım ve arkadaşlar..

Gezi bankası konusunda ısrar etmek istiyorum..Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Saygılar

carvalho
16.April.2008, 18:26
Bilgihan, dediğin titizlikte bir çalışma oldukça zahmetli olacaktır açıkçası. Çoğu gezide gittiğimiz yerleri o gün keşfediyoruz ve planlı gezilerden çok daha keyifli oluyor. Gezi öncesi güzergah araştırması da apayrı bir keyif. Sana da tavsiye ederim.

Hatta bunun bir aşama sonrası rotasız gezilerdir ki tadına doyum olmaz. Gidon nereye götürürse gidersin. Ümraniyeden girip Kerpe'den çıktığımı hatırlarım anlamsızca...

Ama İstanbul çevresinde yaptığım gezileri özetleyecek olursam: (MEsafeler Küçükyalı'dan takribi mesafelerdir)

Şile : 60 km: Topikte var, adını hatırlayamadım denize nazır bir mekanda BULL-TAYFUN-BEATRİCE ile yaptığımız kahvaltı şahaneydi
Ağva: 100 km: Sadece Fenerin oradaki cafe'de çay & tost yedim. Fener görülesidir, yeşilçay üzerindeki herhangi bir mekanda brunch yapabilirsin.
Garipçe: 50 km Mükemmel bir kahvaltı mekanı var. Ufacık, bahçe içinde, denizin hemen yakınında. İşletmecileri de sıcak insanlar. Bir pazar sabahı muhakkak gidelim birlikte.
Karaburun: 85 km: RR tayfası burayı artık iyice ezberledi. Gizli Bahçe'de nefis bir fasıl eşliğinde meyhane tadında akşam yemeği yiyebilirsin. Gece konaklama da çok ucuz.
Maşukiye: 125 km: Tabii ki alabalık. İstediğin mekanda.
Yalova: 50 km (Feribot hariç): ŞElale'ye çıkmanı tavsiye ederim. Bir de oradaki köfteciden köfte yemeni.
Çınarcık: 65 km (Feribot hariç): Sahildeki beach'lerde deniz sefası. Bire de kanın kaynarsa kale disco da gürültülü eğlence.
Beykoz: 24 km: Bir mekana gitmedim, sadece motorla gezdm. Ali oraları iyi bilir.
Kilyos: 50 km: Burc Beach. Kızgın kumlardan serin sulara...
Sapanca: 140 km: Alabalık sonrası çay içmiştik gölün kıyısında ama gidenlerden kime sorarsan tek denemede o mekanı bulamaz :)

RızaHoşgör
16.April.2008, 21:24
selçuk epey istanbul bilgisi vermiş.
bilgihan ,kışın ortalarda seyrek olurum ama yazın her haftasonum bi yerdedir kah istanbul içi kah dışı.sen bana çarşambaları alo de yeri cuma ya buluruz.cumartesi pazar da bizim :)DOĞAÇLAMA YAŞIYORUZ ANLAYACAGIN

bilgihan
17.April.2008, 10:18
Bilgihan, dediğin titizlikte bir çalışma oldukça zahmetli olacaktır açıkçası. Çoğu gezide gittiğimiz yerleri o gün keşfediyoruz ve planlı gezilerden çok daha keyifli oluyor. Gezi öncesi güzergah araştırması da apayrı bir keyif. Sana da tavsiye ederim.

Hatta bunun bir aşama sonrası rotasız gezilerdir ki tadına doyum olmaz. Gidon nereye götürürse gidersin. Ümraniyeden girip Kerpe'den çıktığımı hatırlarım anlamsızca...

Ama İstanbul çevresinde yaptığım gezileri özetleyecek olursam: (MEsafeler Küçükyalı'dan takribi mesafelerdir)

Şile : 60 km: Topikte var, adını hatırlayamadım denize nazır bir mekanda BULL-TAYFUN-BEATRİCE ile yaptığımız kahvaltı şahaneydi
Ağva: 100 km: Sadece Fenerin oradaki cafe'de çay & tost yedim. Fener görülesidir, yeşilçay üzerindeki herhangi bir mekanda brunch yapabilirsin.
Garipçe: 50 km Mükemmel bir kahvaltı mekanı var. Ufacık, bahçe içinde, denizin hemen yakınında. İşletmecileri de sıcak insanlar. Bir pazar sabahı muhakkak gidelim birlikte.
Karaburun: 85 km: RR tayfası burayı artık iyice ezberledi. Gizli Bahçe'de nefis bir fasıl eşliğinde meyhane tadında akşam yemeği yiyebilirsin. Gece konaklama da çok ucuz.
Maşukiye: 125 km: Tabii ki alabalık. İstediğin mekanda.
Yalova: 50 km (Feribot hariç): ŞElale'ye çıkmanı tavsiye ederim. Bir de oradaki köfteciden köfte yemeni.
Çınarcık: 65 km (Feribot hariç): Sahildeki beach'lerde deniz sefası. Bire de kanın kaynarsa kale disco da gürültülü eğlence.
Beykoz: 24 km: Bir mekana gitmedim, sadece motorla gezdm. Ali oraları iyi bilir.
Kilyos: 50 km: Burc Beach. Kızgın kumlardan serin sulara...
Sapanca: 140 km: Alabalık sonrası çay içmiştik gölün kıyısında ama gidenlerden kime sorarsan tek denemede o mekanı bulamaz :)

Çok teşekkürler...ben biraz farklı başmıştım olaya...

Ee Selçuk ne zaman gidiyoruz Garipçe ye kahvaltıya ? Rıza kardeşim ?? :)

Toplu bi kahvaltı güzel olur değil mi? :)

RızaHoşgör
17.April.2008, 12:55

tiyatro sezonu bitmeden beni kahvaltıya bekleme kardeş:(
selçuk kardeşimiz organize ederse garipceye siz bu seferlik bensiz gidin

carvalho
17.April.2008, 13:06

Omzu iyileştirir iyileştirmez pistlere döneceğim.. Umarım Abant'a yetişirim. Sonrasında güzel bir kahvaltı organizasyonu yaparız birlikte...

bilgihan
17.April.2008, 13:12
Omzu iyileştirir iyileştirmez pistlere döneceğim.. Umarım Abant'a yetişirim. Sonrasında güzel bir kahvaltı organizasyonu yaparız birlikte...

Ben rahatsızlığını tamamen unutmuşum..Tekrar geşmiş olsun...kahvaltı düzenlenirse (pazar ancak gelebilrim) aracıyla gelen biriyle sen de gelirsin..

gençer
17.April.2008, 13:17
abanttan gezisinden ayvalık taki 2. büyük toplantımıza kadar arada hiç şehir dışı, çadırlı gezi yok. birisi abantı kaçırırsa baharın tadına varamayacakmı , yazı, ayvalığımı bekleyecek ?

carvalho
17.April.2008, 13:25
abanttan gezisinden ayvalık taki 2. büyük toplantımıza kadar arada hiç şehir dışı, çadırlı gezi yok. birisi abantı kaçırırsa baharın tadına varamayacakmı , yazı, ayvalığımı bekleyecek ?

yooo nerden çıkardın, niye beklesin ki?
Geçen sene hiçbir hafta sonunu boş geçmemiştik, her hafta bir yer.
Tamamı grup gezisi olmadı tabii, bireysel geziler de oldu; ki normali de budur...

Mayıs sonu Poyrazlar var
Onun dışında bizim gezilerimiz olacak, sene başından program yapmıyoruz, aklımıza rota geliyor, 1 hafta önceden anons ediyoruz, toplaşıp gidiyoruz
Abant'a kadar bir gezi olabilir mesela, belki bir hafta önceden
Onun dışında isteyen yeni yeni rotalara bireysel gezi yapar, bizi bilgilendirir, biz de yer mekan öğrenmiş oluruz.
Abant'tan sonra ise bizi kimse tutamaz zaten.

BÜLENT DAYI
17.April.2008, 23:59
vay foremanım,şefim,teknisyenim....
free takılacaksın hee ?.. özgürlük yani..!...bakarsın tekerine dolanırım , özgürlüğüne gölge düşer..heh heh..

Tayfun
18.April.2008, 00:04

Gençerim ne diyon sen tövbe de hemen 8)