PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : işte şimdi oldu !..

BÜLENT DAYI
21.April.2008, 11:03
işte şimdi oldu , rahatladık hepimiz....

yahu millet de ne kadar duyarlı imiş meğerse !....bakasanıza benzin zammını nasılda protesto ( ! ) ettik... Yöneticimizlerin kanı dondu resmen,herkez çoookk katılımcıydı çoookk...arabasını çıkarmayanlarmı dersin , "benzin almıyacağım , bu herkeze kapak olsun , işime toplu taşıma ile giderim" diyenlermi dersin...yok yav...biz çok duyarlı bir memleketiz !....böööööle bakarız !..

İşin komik tarafı nedir biliyormusunuz ?..yarın öbürgün sanki bir marifetmiş gibi "ben motorumu tüple çalıştırıyom" diyen tiplerde görebiliiriz..hiiiyç belli olmaz..

Böyle giderse yollardaki motor sayılarında (özellikle yaz aylarında) patlama olur , vergileri artar, muayene harçlarına zam gelir,parçaları pahalanır,cezaları artar...olan yine bize olur..Benzin fiyatlarından dolayı motor alacak olanlara buradan sesleniyorum: yahu kardeşim !..motor ekonomik olsun diye kullanılan bir araç değildir,tarzdır , tarz !.. sizin kendinize saygınız yoksa,bazı şeyleri dile getiremiyor çıkışı kaçmakta arayıp "ekonomik ulaşım" adına motora binecekseniz binmeyin kardeşim..arabanızda pahalı pahalı paşşşa paşşşa ulaşın.. nasıl olsa emniyet şeridinden de gitme kabiliyetinede sahipsiniz...Bak ne güzel !..
Hayırlı uğurlu olsun hepimize bu altın suyu !........

Tayfun
21.April.2008, 20:23
Katılmamak elde değil gerçekten. Aziz nesin yıllar önce söylemiş "TÜRK MİLLETİ KOYUNDUR" diye :?

BÜLENT DAYI
21.April.2008, 20:57
evet Tayfun kardeşim..
gördüğün gibi...forumda bile şu anda senden başka kimmmsecikler yok....!.
Amman !..uyanmasın kimse , şşşşştt !..sesini fazla yükseltme sakın..
ha !..beni fazla forumlarda göremiyorsunuz,bazen foreman bana kızıyor: neredesin be aabi hiç konuşmalara katılmıyorsun diye....katıldığım zaman kardeşlerimden birşeyler öğrenmek istiyorum,faydalı şeyler,beynime jimnastik yaptıracak ufkumu genişletecek şeyler....bildiklerimi paylaşmak istiyorum...mekaniği çok severim, evdeki hobim teneke kutulardan motor yapmaktır mesela..hatta youtube da yapıp çalıştırdığım bir motorum bile var...
ama biz ne yapıyoruz ?... geyik !...kimbilir senden ve diğerlerinden öğreneceğim daha ne kadar şeyler var..Mesela: motorunu daha ekonomik hale getirmeye çalışan kaç kişi tanıyorsun ?..yada hızlı ?..yada dizayn olarak değişiklikler tasarlayan , gerçekleştiren ?..mesela: foreman bilir , elektrikli bisiklet yapmak için çalışmalarımız var(maksat işte bunuda yapabildim , aaa !..çalışıyor be demek insana nasıl bir duygu veriyor biliyormusunuz) teknik konuda birşey soruyorum (örnek bir zamanlar motordelisinde iken) "yav ne yapcen gurcalama motoru..boşuna uğraşıyon..bin işte yaaa..hayret bişii" diye bir cevap alıyorsun...

İnsanlar her şeye , her konuya karşı neden bu kadar ilgisizdir,tepkisizdir,kafa yormaz,hayal gücü sıfır......
Tayfun kardeş...bilmem bana kızdınmı ?..
yaşım itibariyle belkide sahiden sizin Dayınız olabilirim..ama beynim hala 23 yaşında ve sizin gibi düşünmeye gayret ediyorum , düşünüyorum...Motora bindiğim ve binebildiğim içinde çoookk mutluyum...beni dinç tutuyor...beynim de...
kal sağlıkla.............................

Tayfun
21.April.2008, 21:02
Niye kızayım bülent dayı, yaratıcılık her insana haiz bir özellik değildir, aramızda daha 2 vidayı açamayacak arkadaşlarımız bile vardır, ha bu bir aşağılama değil, çünki bu işler insanda doğuştan vardır diye düşünüyorum, bizim zevk alarak yaptığımızı başkası kendine zûl olarak görüyor, hevesi yok, merakı yok, kabiliyeti yok, napalım o insanlarıda böyle kabul edeceğiz yapacak başka bir şey yok malesef...

foreman
21.April.2008, 23:16
mesela: foreman bilir , elektrikli bisiklet yapmak için çalışmalarımız var(maksat işte bunuda yapabildim , aaa !..çalışıyor be demek .

abı yazdıklarında sonuna kadar haklısın...

bu arada ben elektırıklı bısıkletı yaptım...
sanada msn den gostermıstım...
sen o bısıklete bı elektırık devre seması cızermısın...
ıkı düğme olacak.bırı ılerı bırı gerı...
sen semayı cız bende bısıkletın fotolarını yayınlıyayım...:mrgreen:

kaanka
22.April.2008, 09:37
Niye kızayım bülent dayı, yaratıcılık her insana haiz bir özellik değildir, aramızda daha 2 vidayı açamayacak arkadaşlarımız bile vardır, ha bu bir aşağılama değil, çünki bu işler insanda doğuştan vardır diye düşünüyorum, bizim zevk alarak yaptığımızı başkası kendine zûl olarak görüyor, hevesi yok, merakı yok, kabiliyeti yok, napalım o insanlarıda böyle kabul edeceğiz yapacak başka bir şey yok malesef...

bende tayfun kardeşimize katılıyorum herkez tekniker olucak, teknik konuları anlicak diye birşey olamaz. yada ilgi duyucak diye.
adam motru gezmek için almışsa atlar motoruna gezer, söküp takamıyorsa götürür ustaya onlara para kazandırır. herkez kendi işini kendi yapsa bizim ustalar nasıl para kazanıcak:x
ayrıca zevkler, renkler, hobiler insandan insana değişir. insanlara yüklenmenin bi mantığı yok bence...

bilgihan
22.April.2008, 10:59
bende tayfun kardeşimize katılıyorum herkez tekniker olucak, teknik konuları anlicak diye birşey olamaz. yada ilgi duyucak diye.
adam motru gezmek için almışsa atlar motoruna gezer, söküp takamıyorsa götürür ustaya onlara para kazandırır. herkez kendi işini kendi yapsa bizim ustalar nasıl para kazanıcak:x
ayrıca zevkler, renkler, hobiler insandan insana değişir. insanlara yüklenmenin bi mantığı yok bence...

Tayfun a katılmamanın yolu yok ki..Motor sahbi herkes biraz mekanikten ,ufak tefek tamirden tabii ki anlamalı..ama mucitvari çalışmalar yapmak ,veya motoru söküp takacak bilgiye sahip olmak bu işe fazlasıyla kendini vermek demek..Motorcu olmak demek bu değil ki! İnsanlar ne diye hayal gücünü kullanmaz ki demek polemik yaratmaz mı? İlla ki ''nitelikli'' motorcu olmak gerekmiyor bence...

carvalho
22.April.2008, 11:03

Teşekkürler Alper... Tamamen katılıyorum sana.