Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask takmayı sevmiyorum, çünkü beni aptal gösteriyor !!!
aidikurt
28.May.2008, 16:41
http://img261.imageshack.us/img261/9712/kkkci3.jpg
Halen, cadde'ye giderken kızlara hava atmak için kaskını koluna alanlardan mısınız? Bu haberimiz size göre... Uzakdoğu'da kask takmayıp da kaza yapmış 3 kişinin daha önceki sözleri, fotoğraflarıyla birlikte yansıtılıyor. Detaylı incelediğinizde durumun ne kadar vahim olduğunu göreceksiniz. Her fotoğrafın altında şu yazı yazıyor: Her sene yollarımızda motosiklet kazaları yüzünden 11.000 insan ölüyor ve 30.000 insan ağır şekilde yaralanıyor. Bu demek oluyorki binlerce aile motosiklet kazalarında sakat kalan yakınlarına ömür boyu bakmak zorunda kalıyor. Hasta yakınları, daha fazla insanın sakat kalmasını istemiyor. Sadece kask takılarak yaşanan kazalarda gerçekleşen kalıcı sakatlıkların %40ı önlenebiliyor. Malesef fotoğraftakiler için bir af yok...
Ve en alt sağ tarafta şu cümle yazılıyor:
"Kask takın! Sadece sizin güvenliğiniz için değil."
Şimdi de fotoğraf karelerinde üst kısımda yazan yazıları çeviriyorum.
İlk fotoğraf: "Kask takmıyorum çünkü beni aptal gösteriyor."
http://img504.imageshack.us/img504/2470/wearhelmet1sp8.jpg
İkinci fotoğraf: " Kask takmayı sevmiyorum çünkü kask saçlarımı bozuyor."
http://img513.imageshack.us/img513/1953/wearhelmet2uj4.jpg
Üçüncü fotoğraf: "Hiç bir zaman kask takmadım çünkü hiç klas gözükmüyor."
http://img513.imageshack.us/img513/6639/wearhelmet3wb7.jpg
Kask takmak, hayat kurtarır. Canınızı seviyorsanız 1 metre bile gidecek olsanız kaskınızı takın. Hayatını kaybedenler arasında motorda olduğu yerde yan düşüp kafasını yere vuran ve ölen insanlar da var. Kask, klas gözükmenizi sağlayan bir aksesuar değil, kafanızı koruyan bir araçtır. Kafanızı kullanın, kask takın.
çaylak rider
28.May.2008, 17:18
kaskımı ve hayatımı seviyorum(ayrıca kadın soför istemiyorum):mrgreen:
Mr.Quanta
28.May.2008, 18:41
cok etkilendim, guzel resimlermis ya. mukemmel
kasksız motora binmeyi düşünemiyorum :evil:
hergün önümden geçen kasksız sürücülerede anlam veremiyorumm türkiyede motor kültürünün oturacağını günleri sabırsızlıkla beliyorum umarım o yılları bizler görebiliriz
alydosh
28.May.2008, 23:43
kesinlikle katılıorum ....dün yaptığım kazada kaskım olmasaydı sanırım bu konuyu şuan okuyamıo olacaktım.. ve bugün etrafıma bakıp kasksız sürücüler gördüğümde çok üzülüorum...
kesinlikle katılıorum ....dün yaptığım kazada kaskım olmasaydı sanırım bu konuyu şuan okuyamıo olacaktım.. ve bugün etrafıma bakıp kasksız sürücüler gördüğümde çok üzülüorum...
Ali geçmiş olsun, kask ve korumalı giysi çok önemli.
Alper arada bir böyle resimli konular olunca millet tırsıyo ve kendine çeki düzen vermek zorunda kalıyo gerçi üç gün sonra unutuyo ama olsun sen üç gün de bir başka başka yazılar bul ama resimli olsun faydası olur.
alydosh
28.May.2008, 23:55
Ali geçmiş olsun, kask ve korumalı giysi çok önemli.
Alper arada bir böyle resimli konular olunca millet tırsıyo ve kendine çeki düzen vermek zorunda kalıyo gerçi üç gün sonra unutuyo ama olsun sen üç gün de bir başka başka yazılar bul ama resimli olsun faydası olur.
teşşekür ederim abi .. üç gün sonra unutulmaması gerekn bi mevzuu aslında ama dediğin gibi maalesef unutuluo ...bende seve seve araştırır gönderirim
X__utku__X
29.May.2008, 00:02
paylaşım için teşekkürler.ben kasksız ekmek almaya bile gitmiyorum gitmemde.2. kaskımda olmadığı için hiçbi zaman artçıda almıyorum.kask çok çok önemli.benim dedem daha annem 10 yaşında iken motosiklet kazası geçiriyo ve vefat ediyo.o zamanlar pek kimse kask nedir bilmiyomuş bile.hiçbiryerinde çizik bile yokmuş ama vefat etti neden beyin kanaması geçirmiş.o kazada kaskı olsaydı büyük ihtimal ben büyük babamı tanıyo olacaktım.lütfen kardeşlerim,abilerim, ablalarım kaskımızı herzaman takalım.kendinizi düşünmüyorsanız arkanızda kalacakları düşünün.
yenikoylu_ua
29.May.2008, 00:29
kaskımı ve hayatımı seviyorum(ayrıca kadın soför istemiyorum):mrgreen:
Kaskımı takmadan yola çıkmamaya özen gösteriyorum ama bugüne kadar bir çok kez sıkıştırıldım bunun 2 keresinde düştüm 4-5 tanesindede düşmekten son anda kurtuldum bunların hepsindede şöförler erkekti yukarda ne demek istediğini pek anlayamadım
Kaskın kıymetini anlamak için 1 sürücünün sadece 1 kere kaza yapması yeterlidir, işte o zaman kaskla bütünleşmek çok kolay oluyor :)
bozkurt
29.May.2008, 08:00
Benim kask takmayanlara sorduğum soru şu:''Kafanın değeri kaç para?''Zaman zaman bana kızıyorlar ama olsun.Ölmesinden ve sakat kalmasından iyidir.Alperim çok faydalı bir sayfa açmışsın.Eline sağlık.Sağol.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.
delibeygir
29.May.2008, 10:54
kask takmayanlar kas kafalı ben kask kafalı olmaktan memnunum
Benim kask takmayanlara sorduğum soru şu:''Kafanın değeri kaç para?''Zaman zaman bana kızıyorlar ama olsun.Ölmesinden ve sakat kalmasından iyidir.Alperim çok faydalı bir sayfa açmışsın.Eline sağlık.Sağol.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.
bana sormadın ALi Abi, hayırdır bir bildiğin mi var.
arkadaşlar burda bir itirafta bulunayım, RR kullanırken robokop gibi dolaşıyordum.
bot, dizlik, bel kemeri, tam korumalı mont ve pek tabiki kask takıyordum. mahalle arasında bile bu korumalarım olmadan motorumun üzerine çıkmıyordum. ancak Fazer e geçtikten sonra, özellikle 3.000~5.000 km yi geride bırakmış olmanın verdiği bir güvenle "artist" gibi yani kasksız, motsuz vs.. binmeye başladım. özellikle korumaya en çok ihtiyaç duyduğumuz mahalle arasında bunu yapmaya başladım. sanırım bunun da nedeni sürüş tekiğime olan aşırı güvenim. ancak İstanbul ekibinin Ayvalık dönüşü yaşamış oldukları talihsiz olayda korumaların önemi bir kez daha tartışmasız ortaya çıkmıştır. hiçbir ustalık bizi korumaz, seninde dediğin gibi Ali Abicim "kask bir kere lazım olur". ancak korunmak için kask yetmiyor, mont, bel kemeri, dizlik ve botu da unutmamak lazım.
Paylaşım için teşekkürler kardeşim.... Yazda geldi bazı arkadaşları kaskta sıkıyor, koruma kıyafetleride sanırım:?: böyle tiplere anlam veremiyorum:x
kardeşim düştüğünde senin hayatla ölüm arandaki tek bağ.:x
aptal olmayın kaskınızı ve korumanızı mutlaka takın sonra aptal kalırsınız....
TLGYLDZ
29.May.2008, 20:12
su resımlerı gorunce yureğım kalktııı allah hepımızı korusun
ancak İstanbul ekibinin Ayvalık dönüşü yaşamış oldukları talihsiz olayda korumaların önemi bir kez daha tartışmasız ortaya çıkmıştır. hiçbir ustalık bizi korumaz, seninde dediğin gibi Ali Abicim "kask bir kere lazım olur". ancak korunmak için kask yetmiyor, mont, bel kemeri, dizlik ve botu da unutmamak lazım.
valla arkadaşlar o gün hava sıcak diye altıma korumalı pantolonumu değil
normal kot pantolonumu giymiştim. üzerimde yine kaskım, montum, bel kemerim, eldivenim vardı.
o düşüşten üst tarafım hiç etkilenmedi
alt tarafta ise diz yarıldı, yuvarlanmadan mütevellit yanlarda ezilme oldu
altta korumalı pant.olsaydı onlarda olmayacaktı
yolun kısamı uzunmu olduğuna bakmadan elimizden gelen her önlemi almalıyız
neyin nereden geleceğini hiçbir zaman bilemeyiz
kim derdiki o kadar güzel keyifli gezinin dönüşünde
bir şerefsiz tamda virajın içini mazotla yıkayacak???
nerden bilebilirdik? bilemedik culp daldık içine...
olanlarda oldu işte...
ama korumalar işini yaptı bizi korudu...
valla arkadaşlar o gün hava sıcak diye altıma korumalı pantolonumu değil
normal kot pantolonumu giymiştim. üzerimde yine kaskım, montum, bel kemerim, eldivenim vardı.
o düşüşten üst tarafım hiç etkilenmedi
alt tarafta ise diz yarıldı, yuvarlanmadan mütevellit yanlarda ezilme oldu
altta korumalı pant.olsaydı onlarda olmayacaktı
yolun kısamı uzunmu olduğuna bakmadan elimizden gelen her önlemi almalıyız
neyin nereden geleceğini hiçbir zaman bilemeyiz
kim derdiki o kadar güzel keyifli gezinin dönüşünde
bir şerefsiz tamda virajın içini mazotla yıkayacak???
nerden bilebilirdik? bilemedik culp daldık içine...
olanlarda oldu işte...
ama korumalar işini yaptı bizi korudu...
kesinlikle haklısın. önce allah korudu, sonra korumalar. bu işin şakası yok. yolda ne zaman kasksız motorlu görsem korna çalarak ikaz eder el işareti ile "kask nerde?" der gibi sorarım, bir dahaki sefere kask takacaklarını ümit ederim.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.