PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son hazırlık tavsiyeleri

Kaynarca
04.June.2008, 08:54
Yarından sonra yola çıkacağım inş. Yanıma almam gerekenler konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Mâlum bu benim ilk uzun yolum olacak. Aldıklarımı sıralayım, tecrübeli arkadaşlar eklemeleri yaparlarsa sevinirim.

1-Lastik patlayınca 10-20 km götürmeye yarayan lastik şişirici sprey. (özel bir adı var mı bilmiyorum işlevi bu :mrgreen:)
2- Zincir yağı
3- Takım çantası
4- El feneri
5- Yedek buji
6- Köpek savar (bakalım işe yarıcak mı :))
7- Çakı
8- Çadır
9- Uyku tulumu
10- Kamp sandalyesi
11-
12-
13-
14-
...

okan
04.June.2008, 09:36
ahhh ahh.. senin bu heyecanını görünce 10 sene önceki günlerim geldi aklıma ....:)
Burakcığım boş ver bişiler de eksik kalsın ya...işin zevki ordadır.. saymaya ve eklemeye kalksak inan sanada çok gelir.. eksiklerini diğer arkadaşların getirdikleriyle giderirsin.. mesela Lunatic den makarna tenceresini ödünç alabilirsin...:cheesy:
ama yedek buji ve zımpara al..

carvalho
04.June.2008, 09:47
En önemlisini unutmuşsun. YEDEK SİGORTA. Üç beş tane yanına alırsan birkaç arkadaşı da kurtarırsın...

altug
04.June.2008, 10:02
Ayrıca hava yağmurlu gözüküyor. Yedek kıyafet , çadır üstü naylon gerekebilir.

infinitedreams
04.June.2008, 10:21
Beraberinde alınması gereken en önemli şey altın tavsiyelerdir. Bujiden de, zincir yağından da önemli bunlar. ve forumun bir yerlerinde şöyle bir şey buldum;
http://www.raptorriders.net/forums/showpost.php?p=63805&postcount=1

Tabi bütün bu 'canım cicim' tavsiyelerinin arasına fazla yer tutmayacağı gözönünde bulundurularak bir debriyaj ve gaz teli sıkıştırılabilir.

Aslında istendiği üzere, yanımıza almamız gereken alet edevat anlamında bir liste arıyordum ama bulamadım. Bırakın bizim motosikletleri, bir karavana bie güçlükle sığdırılabilecek kadar geniş bir liste dolanıyordu sitelerde bir ara. Bulamadım.
O yüzden yine tavsiye anlamında şöyle bir şeylerle idare edelim (:
http://www.raptorriders.net/forums/showpost.php?p=28474&postcount=1

foreman
04.June.2008, 13:27
6- Köpek savar (bakalım işe yarıcak mı :D)

ıse yaramıyacagını anladıgında cok gec olabılır...
dagdakı kopekten yoldakı ayıdan korunmanın baska yolları olmalı..
farklı urunlerde bulundur...

doğan
04.June.2008, 13:47
Köpek savar nasıl bişey ki :)

Aksu
04.June.2008, 14:08
Köpek savar nasıl bişey ki :)

Cüneyt gibi bağıracaksın savulun leynnnnn köpekler diyecen onlar da sağa sola kaçışacak sana da gaz vermek düşecek, işte bu hareketin adı köpek savar.

Birde uçak savar var, vaktinde gitmezsen havaalanına uçak savuşmuş olur, geç kalmanın diğer adı da uçak savar dır, örnekler çoğaltılabilir. Ateş başında örnekleri çoğaltabiliriz.

altug
04.June.2008, 14:12
Cüneyt gibi bağıracaksın savulun leynnnnn köpekler diyecen onlar da sağa sola kaçışacak sana da gaz vermek düşecek, işte bu hareketin adı köpek savar.

Birde uçak savar var, vaktinde gitmezsen havaalanına uçak savuşmuş olur, geç kalmanın diğer adı da uçak savar dır, örnekler çoğaltılabilir. Ateş başında örnekleri çoğaltabiliriz.

Başkanım sende olmasan ..... Ayarlada cuma akşamından kaçalım başkanım. 10 sene sonra cumartesi izin allahhhh. heyecanlanıyorum.

Aksu
04.June.2008, 14:20
Başkanım sende olmasan ..... Ayarlada cuma akşamından kaçalım başkanım. 10 sene sonra cumartesi izin allahhhh. heyecanlanıyorum.

Niye ya köpekden mi korkuyon da yanında beni istiyon,

Geçen hafta Sakarya ya kaçtık işi asdık bu hafta da bakalım erken kaçma taktikleri geliştiriyorum tutarsa cuma akşamdan veya cumartesi sabah dan tutmazsa cumartesi öğleden sonra geleceğim ben, sen ahmet lerle git cuma akşamdan, korkma Ahmet bu aralar tahin pekmez yemiyo.

altug
04.June.2008, 14:27

Geçen hafta Sakarya ya kaçtık işi asdık bu hafta da bakalım erken kaçma taktikleri geliştiriyorum tutarsa cuma akşamdan veya cumartesi sabah dan tutmazsa cumartesi öğleden sonra geleceğim ben, sen ahmet lerle git cuma akşamdan, korkma Ahmet bu aralar tahin pekmez yemiyo.

öyle deme başkanım hoplayıp zıplayıp duruyor. Ah içimde ahmet sevgisi olmasa ....Ahmetim lunatiğim sana feda olsun benim omuz.

Kaynarca
04.June.2008, 23:32
Tavsiyeler için herkese teşekkürler

leventse
05.June.2008, 00:40

onun yerıne helva yıyor tahınlı :cheesy:

Tayfun
05.June.2008, 00:53
Hehe ben bir liste yayınlarım şimdi motorculuğu bırakıp kamyonculuğa başlarsınız hehehehehehe :p

X__utku__X
05.June.2008, 00:59
En önemlisini unutmuşsun. YEDEK SİGORTA. Üç beş tane yanına alırsan birkaç arkadaşı da kurtarırsın...

abilerim ya bizim motorların sigortası nerde.ben görmedim hiç sigorta fln.

Tayfun
05.June.2008, 01:15
abilerim ya bizim motorların sigortası nerde.ben görmedim hiç sigorta fln.

Akünün yanında ince uzun beyaz tüp şeklinde, ortadan açılıyor ve içinde yedek birtanede sigorta var....

X__utku__X
05.June.2008, 01:20
tayfun abi saol.ya ben hiç hatırlamıyorum o tüpü.çok merak ettim.sinyal flaşörünün orda olabilir.sabah ilk işim bakacağım.

Tayfun
05.June.2008, 01:39
Kolay yerde ya, akünün ordaki kapağı çıkarıp radyatörün yedek su bidonunun üstüne doğru bakarsan görürsün hemen. Hatta bakmışken normal sigortalyada değiştirebilirsin küçük bir operasyonla...