Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : YARDIM ve TAVSİYE

merics
05.June.2008, 12:27
Herkese selamlar,
Siteye bugün üye oldum, oldukça fazla sayıda kompetan var burada, sizlerden yardım isteyebileceğimi düşündüm. Bu konuda daha önce forum başlığı açılmıştır belki fakat ben bulamadım. Motor almak istiyorum, bu benim ilk motorum ve ilk deneyimim olacak. 31 mayıs'ta başlayan yeni ehliyet kursu dönemine yazılamadım işim yüzünden, temmuz sonundaki sınavlara giremeyeceğim ama yaz sonuna kadar bu işi halletmiş olacağım. Araştırmak için çok sürem var. Fazlasıyla acemiyim bu konuda, internetten baktıklarım kadarıyla fikir sahibiyim. Cruiser istiyorum, regal raptor 250 cc ve keeway supershadow arasında kaldım. keeway'i olan bir arkadaşımın motorunu baya bir kurcalama şansım oldu, kendisi de şikayetçi değil, sorun çıkarmıyormuş. Ama sana ağır gelebilir (140kg) dedi, sizce de sorun olur mu? Tüm yorum, yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Başka markalar da olur ama fiyat da önemli.

foreman
05.June.2008, 12:40
aramıza hos geldınız...
http://www.raptorriders.net/forums/showthread.php?t=3365
oncelıkle kendınızı bu baslıkta tanıtırsanız arkadaslarımızda sorularınıza cevap vermeye calısacaklardır...

bu arada R&R daha agır...
sanırım 160 kg kusur...
140 kg lık bı makına sızın ıcın agır gelıyorsa R&R ın 125 cc veya 100 cc lıgını deneyebılırsınız...

Mr.Quanta
05.June.2008, 14:00
hocam hosgeldiniz. 140-160 kg cok fazla bisey degil. kullanirken cok fazla zorlanacaginizi sanmiyorum. hem daha hafif motorlardan beklediginizi alamazsiniz. iki gun sonra degistirmek isteyeceksinizdir. o zaman da bi ton ugrasmaniz lazim gelecek.

sonucta sirtiniza yuklenip gitmiceksiniz motoru :D hic bi problem olmaz merak etmeyin.

bu arada ben regali tavsiye ederim size. supershadowdan daha kasli duran bir makine. oturakli ve guzel. tabi bunlar benim dusuncelerim.

police96
05.June.2008, 14:23
Öncelikle sana şunu söyleyeyim. Çıtanı yüksek tut sonra değiştirmek zorunda kalmazsın. Bak ben hem varadero (270 kg) hem de rr (160 kg) kullanıcısıyım. Arada 110 kg fark var. Elbette ki tek fark bu da değil. Ama senin kafana takılan kısmı kg olduğu için bunu yazıyorum. Sen sağlamlığına, yedek parçalarına, fiyatına, görüntüsüne... bak. Kg o kadar da önemli değil. Sen motosikleti değil motosiklet seni taşıyacak. Zaten aralarında 20 kg gibi küçük bir fark var. Onu taşıyan onu da taşır. Bence RR 250...

carvalho
05.June.2008, 14:52
Eğer cruiser'a karar vermişsen regal raptor'u gözüm kapalı tavsiye ederim ama 250 cc olanını.

Motorun ağırlığını asla dert etme, ağır motor dengeli olur, seni üzmez.

Al sen regali al :)

aidikurt
05.June.2008, 14:53
sevgili meriç kardeşim ankara ekibinin bir buluşmasına katılırsan hem makineleri yakından görmüş olursun hemde yüzyüze tanışma fırsatın olmuş olur.Ve emin ol o akşam kafanda hiç soru işareti kalmadn ne lacagına karar verirsin en iyi yol bu.

merics
05.June.2008, 15:01
Ben de Keeway'e nazaran Regal'i ağırlıklı olarak düşünüyorum, mekanik anlamda çok ekstrem kullanmayacağım için uçmuş, aşmış özellikler aramıyorum, temel olarak herhangi bir arıza durumunda kolay ve cep yakmayacak şekilde işin içinden çıkabilmem önemli.
Kilo konusunda tatmin olmuş durumdayım :)
Motoru ben genelde şehir içinde kullanacağım, işe gelip giderken bile değil çünkü görev yerim Başbakanlık, buraya motor üstünde gelemem, kıyafet de uygun değil vs vs maniler var. Şehirlerarası seyahatte de cesaret edemem, en azından şimdilik. Durum bu iken dd 125e ya da dd 125e-8 için ne dersiniz?

merics
05.June.2008, 15:04
Alper Bey,
Mesajınızı sonradan gördüm, Ankara ekibinin bir buluşmasına katılmayı çok isterim. Takipte olacağım.

ÇeLeBi MuRaT
05.June.2008, 15:42
Bencede korkma motosikletin ağırlığından alırsan RR 250 cc lerini tavsiye ederim.125 cc girme bence belli bi süre sonra pisiklet oluyor..

Mr.Quanta
05.June.2008, 15:51
Ben de Keeway'e nazaran Regal'i ağırlıklı olarak düşünüyorum, mekanik anlamda çok ekstrem kullanmayacağım için uçmuş, aşmış özellikler aramıyorum, temel olarak herhangi bir arıza durumunda kolay ve cep yakmayacak şekilde işin içinden çıkabilmem önemli.
Kilo konusunda tatmin olmuş durumdayım :)
Motoru ben genelde şehir içinde kullanacağım, işe gelip giderken bile değil çünkü görev yerim Başbakanlık, buraya motor üstünde gelemem, kıyafet de uygun değil vs vs maniler var. Şehirlerarası seyahatte de cesaret edemem, en azından şimdilik. Durum bu iken dd 125e ya da dd 125e-8 için ne dersiniz?

hocam daha once dedigim gibi iki gun sonra yavas gelmeye baslayacaktir 125lik. bakin bi de sehir icinde kullanacakmissiniz. bazen oyle durumlar denk geliyorki, aniden hizlanmak lazim oluyor vs. 125lik motorda bunlari bulamazsiniz. iyice dusunun, ya da bence dusunmeyin. 250likte karar kilin.

X__utku__X
05.June.2008, 16:19
bence dd250 al.keewayıda kullandım.ama benim motor daha güzel geliyo bana.gidonu ve arka tarafı hiç hoşuma gitmiyo keewayın.arkadaşımda var keeway hiç sorun yaşamadı ama bende hiç sorun yaşamadım dd250 ile.bence regal raptor son karar

merics
05.June.2008, 16:36
Fikirleriniz ve bilgileriniz için cidden çok teşekkürler. Nihai kararımı verdim sayenizde. Şimdi iş paraya kaldı :D

leventse
05.June.2008, 17:18
agırlık baslangıcta sadece ınıp bınerken sıkıntı cıkartır alısana kadar. ama yolda ısler degısır agır motor daha dengelı olur.ben 150 lik keeway superlıght kullanıyorum 140 kg. baslarda park alanlarında ıtelerken bıraz sıkıntı yasadım ama bır ayda en gec alısılıyor agırlıgı hıssetmezsın bıle ondan sonra. regalller guzel motorlar ve keeway supershadowdan daha dengelı onu soyleyım. durdugun zaman yere daha saglam bastıgını hıssedebılırsın keeway bu hıssı tam veremıyor. ama bu motorların hepsı sorunsuzdur yanı yarı yolda bırakmazlar tercıh senın.

uzun yol ıcın de kendıne bırazcık guvenmen lazım ılk seferden sonra aslında o kadar da zor olmadıgını anlayacaksın

ama hafıf motor almanı tavsıye etmem. ben ybr 125 kullandıgımda bır defa dururken ne oldugunu anlamadan devrılmıstım hala nedenı neydı dıye dusunuyorum

merics
06.June.2008, 12:00
Şehir içi trafik lambaları dur-kalklarında ve hakimiyet ile denge bakımından ağır motorun daha avantajlı olduğunu bilmiyordum ben, tam aksini düşünüyordum, teşekkürler :)

matemmatik
06.June.2008, 12:22
Meriç hocam öncelikle hoşgeldiniz... Rica etsem bu iş için ayırdığınız bütçeden bahsedermisiniz... Malum bu motorlar model ve aksesuarına göre çok büyük fiyat farklılıkları gösterebiliyor. Mesela bende satmayı düşünüyorum fakat 2007 ve full aksesuarlı...

merics
06.June.2008, 12:34
Merhabalar Aytaç Bey, hoşbuldum, teşekkür ederim.

Şu an için bu işe ayırdığım bütçe 3500 ytl civarında. Geri kalanı için bankadan kredi çekeceğim. Totalde elime geçecek parayı ehliyet, motor ve hayati ekipman için kullanacağım, aksesuar işine ancak biraz belimi doğrulttuktan sonra girebilirim :(

matemmatik
06.June.2008, 12:38
Fikrim geldi :mrgreen: Özelden mesaj atıyorum... Ama nolur bey deme. Abi de, kardeş de, hoca de ama bey deme nolursun :cheesy: