Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Telsiz & Intercom ???

BULL
15.June.2008, 23:02
Arkadaşlar biz özellikle Dikili gezisi için,
ve daha sonrasında da yapacağımız her toplu sürüşte kullanmak için
telsiz olayına girmek istiyoruz. hem yolda giderken haberleşmek kolay olur
hemde uzun yolculuklarda sıkılmayı engeller
bu telsizlerin ortalama etki alanı açık alanda 5 km
telsiz alana FM bandından 3 türkü 5 pop şarkısı benden hediyedir 8)

şaka bir yana yarın akşam Tayfunla ben araştırma için karaköye gideceğiz

telsiz isteyenler kendilerini bi belli ederse pazarlık ile fiyatları daha da makul bir orana indirebiliriz.
fiyat ve çeşit açıklaması araştırmadan sonra yapılacaktır.

bende isterim diyen listeye isim yazdırsın:

1- BULL
2- Kaanka
3- Tayfun
4- Mojo
5-
6-
7-
8-
9-
10-

foreman
15.June.2008, 23:12
bı dakka sımdı kafam karıstı...
sımdı artcım benı duyacak mı?
yada ben kımseye dalasıp bulasmadan artcımla konusacakmıyım...
zekı murende bızı duyacak mı?

bu setın ıcınde 1 telsız,
2 konusma butonu,
2 mıkrofon ve 2 kulak hoparloru mu var?
kablolar dahıl mı?

cep telefonumla bı kombınasyon yapabılırmıyım...
yoksa cep telı ıcın ayrı bı duzenek mı gerek?

arastırın fıyat verın bende duruma gore balıklama dalabılırım...

yenikoylu_ua
16.June.2008, 00:12
Hem intercom hem telsiz alırsan telsizi intercoma bağlıyorsun artcınla konuşmalarını kimse duymuyor butona basınca telsiz devreye giriyor ve sesini diğer arkadaşlara duyurabiliyorsun dışardan gelen sesleri hem artçın dinliyor hem sen dinliyorsun butona basınca her ikinizde konuşabiliyorsunuz yada iki telsiz alıyorsun çift buton alıyorsun ama özel konuşmalarıda fazla yapmamaya çalışıyorsun.....Telefonun arakablosunu ayarlarsan intercoma bağlıya biliyorsun.....

Yanlız arkadaşlar telsizi daha evvel alan arkadaşlar var bendede var telsizler Aselsan olsun markalar farklıolursa firekanslar tutmayabiliyo gruplaşmalar olmasın heheheh

ugurcuk
16.June.2008, 00:15
bullcum ben o araştırmayı yaptım istersen yardımcı olayım.
öncelikle bakacağınız telsizler mutlaka vox özelikli olmalı.
sonra hangi telsizden alırsan alırsan al 80-90 km hızadan sonra ses kaybı oluyor (artçıylada olabiliyorl).
eğer bütçelerinizi biraz geliştirebilirseniz artçıyla konuşmanın en guzel yolu scala team rider bluetooth set almak kablo olmadan ses kaybı olmadan telefon bağlanabilen bi sistem :D tane buna telsiz eklemekte mumkun ancak 80-90 km hızdan sonra ses kaybı tgene olacaktır. karaköyde alt geçitte çiftini 90 ytl den satıolar ama bu fiyatı 50 ytl falan yapabilirseniz bende isterim :D

foreman
16.June.2008, 00:35
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=375166&productid=telpmrlp8

şöyle bişi buldum...
iş yapar mı?
kulaklık hedıyemıs...
sanırım ayrıca mıkrofon almak gerek..
beklı karakoyden toplu alımda daha ekonomıge alınabılır...
yorumlar gayet olumlu....

kubı abı...
bılgı ıcın tesekkur ederım

Tayfun
16.June.2008, 10:27
Kısaca özet geçeyim arkadaşlar şimdi.

Telsiz olayını gerçekten çözmemiz gerekiyor, gurup sürüşü yaparken tehlikede olan arkadaşlara arkadan bağırmak istemiyorum artık, bu olayı bir gereklilik olarak ele alıyoruz arkadaşlar tabi arada birkaç fıkra geçebilir :P

Telsizlere gelince, bu konu hakkında araştırma yaptım kendim biraz, piyasada telsizler ya tek yada çitf olarak satılmakta genelde ve paket içeriği olarak 2 telsiz pilleri ve şarj aleti geliyor, kulaksık PTT butonu vs.. şeyler çok nadir dahil oluyor bu paketlere. Motorola ve aselsan telsizler fiyat bakımından (140 ytl çift telsiz) uygun gözüksede satıcılar çin üretimi olduğu için pek tavsiye etmiyor gibiler. Telsiz konusunda uzman olan firmalar bellidir, MIDLAND, İCOM, YAESU, ALAN marka telsizler hem amatör hemde profesyonel telsizlerde tüm şantiye ve devlet kuruluşlarının ilk tavsiyelerindendir, tabi fiyat oranıda biraz fazladır, bizim kullanabileceğimiz PMR lisansız telsizlerin fiyatları 200 ytl ve üstü civardadır bu markaların, buna ptt butonu kulaklık dahil değildir, bu ekstra aksesuarlarda 100 ytl civarını bulabilir ama biz ne yardan ne serden geçip işimizi görecek telsizlere yöneleceğiz.

Birde Telsizde baz alacağımız önemli özellik intercom desteğinin olması olacak, mesela aselsan MT 925 ve sonrası modellerinin bu desteği var, bu nasıl birşeydir derseniz sadece 1 telsiz üzerinden hem sürücü hemde ardçının görüşebilmesini sağlar, yani 2 kulaklığı 1 telsize bağlarsınız ve arkanızdakiyle konuşursunuz yani ikinci telsiz gerekmez, tabi aynı anda diğer motorlarlada bağlantı kurabiliyorsunuz, burda sadece ardçınızla konuşmak ve başkasının sizin ne konuştuğunuzu duymasını istemezseniz kanal değiştirmeniz yeterli olacaktır hepsi bu.

Bakıcaz işte bize göre olan bütçemizi sarsmayacak ve işimizi görecek birşey, biz alacaklı listesinin kalabalık olmasını istiyoruzki pazarlık payımız kuvvetlensin arkadaşlar.

gençer
16.June.2008, 14:49
alıcağınız yer öyle köprü altı filan olmayacaksa bende alırım. lakin nakit yok kredi kartı geçen biyer olsun yoksa bidahaki aya kalır söliyim.

ugurcuk
16.June.2008, 20:58
tekrar ediyorum alacağınız telsizde mutlaka vox özeliği olsun.
vox özelliği ptt butonuna ihtiyaç duymadan konusma ile devreye giren bi sistemdir.dolayısı ile bu özeliği olan telsizleri cebinize koydugunuzdaartçıyla hiç bir düğmeye ihtiyacınız olmadan konusabilirsiniz

Tayfun
16.June.2008, 21:37
tekrar ediyorum alacağınız telsizde mutlaka vox özeliği olsun.
vox özelliği ptt butonuna ihtiyaç duymadan konusma ile devreye giren bi sistemdir.dolayısı ile bu özeliği olan telsizleri cebinize koydugunuzdaartçıyla hiç bir düğmeye ihtiyacınız olmadan konusabilirsiniz

Uğurcum vox özelliği neredeyse bütün telsizlerde var artık, vox güzel birşey ama biz bunları motor üzerinde kullanacağımız için pek randıman alamayız, vox olayını merak eden arkadaşlara bunu açalım. Telsiziniz üzerinden VOX özelliğini aktif hale getirdiğinizde PTT tuşuna basmanıza gerek kalmaz, siz telsize yada microfona konuştuğunuz anda telsiz bunu algılayarak sesi göndermeye başlar ve herhangi bir tuşa basmak zorunda kalmazsınız.

Motor üzerinde sürekli ekzost ve rüzgarın gürültüsü olacağından VOX özelliğini kullanmak zordur, VOX hassasiyeti ayaralanabilir bir özelliktir ama bu sizi delirtebilir, motor ve rüzgar gürültüsünden devreye girmesin diye hassasiyeti düşürürsünüz ama bu seferde siz konuşmak ve VOX u devreye sokmak için naralar atarsınız. Hassasiyeti arttırsanız bu sefer her sese devreye giren VOX diğer sürücülere sürekli gönderim yapar ve hattı meşgul ederek herkesi bloke eder, tabi aynı anda pilinizi bitirir.

ŞİMDİ OYNATABİLİRSİN UĞURCUM :p

ugurcuk
16.June.2008, 21:44
oynatıyorum abicim :D
onunda kolayı var abicim mikrofonuna sünger sarıyorsun ve dış seslerden izole ediyorsun.(denenmişleri başarılı oldugunu söylüyorlar) ptt olunca üzerinizde bir suru kablo geziyor ve iniş binişlerde sıkıntı yapıyor. bu işin en pratik çözümü vox ve buletooth intercom seti :d pahalı ama kullanışlı

handojoe
16.June.2008, 21:48
bree bu ne açıklayıcı bilgiler trafiği böyle, sanki uzaya uydu fılatacak bir purofesör gibi konuştun tayfunum canım benim...

BULL
16.June.2008, 23:20
evet arkadaşlar Tayfunla bu akşam Karaköy ve Doğubankta yaptığımız araştırmaya göre:
piyasada şuanda intercom özellikli ucuz telsiz bulmak ancak bir ütopya olabilir... :p
intercom özelliği olmayan telsizler genelde takım olarak satılmakta. aselsan 950 mega bilmemne olup menzili açık alanda 5 km kadar. fiyat 130-170 ytl arası.
intercomu boşverirsek 140 ytl'ye bir takımı iki kişi paylaşır
kişi başı 1 telsiz 1 kulaklık takımını 70 ytl.ye almış oluruz.
evli, barklı, daimi artçılı olanlar heryerde olduğu gibi buradada masraftan kaçamayıp bluetutlu olanlardan alıp birbirleriyle hasret giderebilirler :p

bide eskiden bizim sitede de linki olan DNS ticarete sormak lazım
onlarda da güzel aletler vardı hatırladığım kadarıyla

Atminim Alperim o elemanlarla bi kontak kuruversenya bakalım ne? ne kadarmış???

araştırmacı gazatacı BULL Karaköy'den bildirdi...

ugurcuk
16.June.2008, 23:49
karaköyde alt geçide baktınız mı orda beklenmeyen fiyatlara beklenmeyen ürünler çıkabilioo

BULL
16.June.2008, 23:54
karaköyde alt geçide baktınız mı orda beklenmeyen fiyatlara beklenmeyen ürünler çıkabilioo
ewet beklemediğimiz fiyatı orda bulduk zaten 150 ytl :p

ugurcuk
17.June.2008, 00:08
ewet beklemediğimiz fiyatı orda bulduk zaten 150 ytl :p
ozaman ürünlere bakalım :D
bide geç kaldınız abi şimdi sezon ya fiyatları tavan yapıolar kışın bne 90 ytl ye çifti telsizler gördüm bayada kaliteliydiler marka aklımda değil.

foreman
17.June.2008, 00:15
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=375166&productid=telpmrlp8

şöyle bişi buldum...
iş yapar mı?
kulaklık hedıyemıs...
sanırım ayrıca mıkrofon almak gerek..
beklı karakoyden toplu alımda daha ekonomıge alınabılır...
yorumlar gayet olumlu....

telsızden anlayan arkadaslar bu lınke bı baksa...
ıyı dersenız bu urunun uzerıne yogunlasalım...
en azından urun ıle ılgılı yorumlar olumlu...

BULL
17.June.2008, 00:25
telsızden anlayan arkadaslar bu lınke bı baksa...
ıyı dersenız bu urunun uzerıne yogunlasalım...
en azından urun ıle ılgılı yorumlar olumlu...
dostum linkteki telsizin PMR frekansı 446 Mhz
bizim baktıklarımız 950 Mhz ve yine kulaklık hediyeli
fiyatı 140 ytl aselsan marka

bence 2 kişi birleşip bu aletten alabiliriz 8)

foreman
17.June.2008, 00:31

begendıgınız urunun lınkı varmı..
bıde bız gorelım su urunu...

1 telsız ıle sofor ve artcı konusabılıyorsa ıkı telsızın aynı motorda durması israfdan baska bısı degıl...:?

urunu 2 ye bolme taraftarıyım...

carvalho
17.June.2008, 09:06

Breyk breyk arkadaş arıyorum arkadaş

Bülocum ben varım telsiz olayında. Salı akşamı breyk yapa yapa gideriz Dikili'ye...

Bu arada feribot biletlerimizi alsak mı şimdiden? Yer kalmama durumu olabilir mi? Hani sen Fındıklı'dasın ya, yakınsın o bakımdan dediydim.

Tayfun
17.June.2008, 16:54
Telsiz olayı için pazartesiye kadar bekleme yapalım arkadaşlar, aselsanın MT 950 modeli şuan piyasada yok, bu telsizin özelliği intercom özelliği olması, bu konuda kimseye baskı yapmak istemiyorum ama ben bu telsizi alıp gerekli aparatlarını takacağım, sizde bütçenize göre daha düşük birşeylerde karar klabilirsiniz ama olmuşken iyisi olsun bence.

dağcı
17.June.2008, 17:20
Telsiz olayı için pazartesiye kadar bekleme yapalım arkadaşlar, aselsanın MT 950 modeli şuan piyasada yok, bu telsizin özelliği intercom özelliği olması, bu konuda kimseye baskı yapmak istemiyorum ama ben bu telsizi alıp gerekli aparatlarını takacağım, sizde bütçenize göre daha düşük birşeylerde karar klabilirsiniz ama olmuşken iyisi olsun bence.

interkom olayını anlamadım ben... nasıl oluyo şimdi??? zaten telsizin mantığı bu değil mi?(başkasıyla/larıyla konuşmak) kapalı devre olunca ne oluyo? sadece iki kişi konuşsun başkaları duymasın gibi bişey mi? bilen var mı?

dağcı
17.June.2008, 17:24
buldum buldum...
http://www.aselsan.com.tr/urun.asp?urun_id=139
bu adresde yazıyo.... aynen şöyle:
Intercom adaptörü ve 2 adet harici kulaklık/mikrofon takımıyla, tek bir telsiz, bir intercom sistemine dönüşebilir.
evetevet ben de bundan istiyorum...
toplu alımda güzel bir indirim olursa bana da alın bi tane parasını hemen havale edem...

BULL
17.June.2008, 23:15

Foremanım özür... bunnarın hepsi 446 Mhz mış :?
950 olan Aselsanın modeliymiş :mrgreen:

sonuç olarak hepsi aynı tip makinalar ama çoğunluk aynı tip/marka alırsa

frekans bilmemne karışması, çekti-çekmedi olayı olmaz diye düşünüyorum...

DNS ile de görüştükten sonra hafta sonu bu olaya noktayı koyarız diyorum...

+ aldığın alette intercom özelliği yoksa mecburen 2 telsiz alacaksın artçıyla konuşmak için

intercomlu telsizlerde tek satılıyor ve fiyat 250 ytl civarında...

Tayfun
18.June.2008, 00:14
Foremanım özür... bunnarın hepsi 446 Mhz mış :?
950 olan Aselsanın modeliymiş :mrgreen:

sonuç olarak hepsi aynı tip makinalar ama çoğunluk aynı tip/marka alırsa

frekans bilmemne karışması, çekti-çekmedi olayı olmaz diye düşünüyorum...

DNS ile de görüştükten sonra hafta sonu bu olaya noktayı koyarız diyorum...

+ aldığın alette intercom özelliği yoksa mecburen 2 telsiz alacaksın artçıyla konuşmak için

intercomlu telsizlerde tek satılıyor ve fiyat 250 ytl civarında...

Çifti 250 bülo tanesi 125 ytl, uçurma fiyatları :p

kaanka
18.June.2008, 07:56
Çifti 250ytl ise... Arkadaş arıyorum arkadaş....:)
iki kişi birleşip alalım, ucuza gelsin dimi yawwww8)

yeaks
18.June.2008, 20:47
abilerim bende istiyorum artçı ile konuşmak ama kablosuz olsun fiyat verebilirmisiniz bana ? ve tek bir telsiz yetiyormu ?

ugurcuk
18.June.2008, 21:27
bu aselsan 950 ile 1 tane cihazla artçımla konuşmak mümkün mü??
eğer öleyse bende alırım D:

BULL
18.June.2008, 21:44
Çifti 250 bülo tanesi 125 ytl, uçurma fiyatları :p
yok ula doğubanktaki herif demedimiydi onlar tek satılıyo fiyatıda 250 civarı diye???

Tayfun
18.June.2008, 23:42
abilerim bende istiyorum artçı ile konuşmak ama kablosuz olsun fiyat verebilirmisiniz bana ? ve tek bir telsiz yetiyormu ?

Valla kablosuz istersen, 350 ytl gibi bir fiyatı gözden çıkaracaksın gülüm karar senin :mrgreen:

bu aselsan 950 ile 1 tane cihazla artçımla konuşmak mümkün mü??
eğer öleyse bende alırım D:

950 modeli ile mümkün, galiba bu özelliği yüzünden çokça alınmış ve piyasada yok.

yok ula doğubanktaki herif demedimiydi onlar tek satılıyo fiyatıda 250 civarı diye???

Yok yaw çifti 250 bulunmaz hint kumaşı satmıyo :x

ugurcuk
19.June.2008, 00:57
bence adam seni kalantor görmüş

kaanka
19.June.2008, 07:55
Bu aselsan 950 Pazartesi'mi gelicekmiş???
Eğer çift halinde satılıyor ve bir adet telsizle artcınla konuşa biliyorsan 250 fena fiyat değil iki kişi alıp masrafı yarıya indiririz...

BULL
19.June.2008, 08:36
Carvii - Alpii şu DNS ile bi kontak kuruversenizya be kardeşlerim

belki oradan daha uygun alırız he?

carvalho
19.June.2008, 09:48
Carvii - Alpii şu DNS ile bi kontak kuruversenizya be kardeşlerim

belki oradan daha uygun alırız he?

DNS İç ve Dış Ticaret - Tel 0 216 379 79 64 - GSM : 0 533 684 09 81

Abicim ben aradım 120 Euro dedi ama bi de sen konuş istersen. Piyasayı hatmetmiş biri olaraktan aynı dili konuşursunuz belki...

120 euro ama sadece interkom cihazından bahsediyor. Telsiz değil. Bizim aradığımız değil yani.

Aha bu:

http://www.albrecht-online.de/bw/produktbw.php3?vid=027a548809a8837a63667bcd054ad05 f&idartikel=1342

Alet sürekli artçıyla gezenlere hitap ediyor yani Bülocum. Önce artçı yapıcan, sonra 120 euro bayılacan... Bekara interkom vermiyolar :)

BULL
19.June.2008, 23:33
120 euro ama sadece interkom cihazından bahsediyor. Telsiz değil. Bizim aradığımız değil yani.

Alet sürekli artçıyla gezenlere hitap ediyor yani Bülocum. Önce artçı yapıcan, sonra 120 euro bayılacan... Bekara interkom vermiyolar :)
Abicim almayayım, alana ise mani olmayayım... :p

abi ağaçtan toplasak iyide, imanımız gevriyor bizim 120 euro kazanacaz diye

hiiiiiç veremem öyle antin kuntin şeye paracıklarımı

ben telsizimi buldum abicim 8) Aselsan MT850 çifti 150 kayme

kredi kartınada 5 taksit yaptırıyom

Ortak arıyorum Ortak tamam...

+++ Tayfunun bahsettiği intercomlu Aselsan MT950 den buldum bugün
adamın birinde 1 tane kalmış. kutu muhteviyatı 1 telsiz ve 1 pilden ibaret.
kulaklıkları bilem yok. onlar ayrı para (40 ytl) telsizin yan tarafında 2.kulaklık için giriş var.
maliyeti= 1 telsiz (150 ytl) 2 kulaklık (80 ytl) = 230 ytl :x:x:x

baştada dediğim gibi almayayım, alana ise mani olmayayım... :mrgreen:

yenikoylu_ua
19.June.2008, 23:40
kardeşim gitti gidiyorda bi ilan var hemen alı 95 ytl PR 950 çift sıfır kutusuz diyo denemek için açmışlar bi kontrol et istersen
http://urun.gittigidiyor.com/Aselsan-Cobra-PR-950-2-DX-2-adet-el-telsizi_W0QQidZZ10483883

pardon 89 muş

foreman
20.June.2008, 00:11
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=375166&productid=telpmrlp8#tablnk

ben bu telsıze takmıs durumdayım...
gorunusu cok guzel...
mesafesı dıgerlerınden daha fazla...
2 yıl garantısı var...
daha ne olsun...

GENEL ÖZELLİKLER:
8 kanal ve 38 alt kanal
PMR frekansı 446 Mhz
Çıkarılabilir kemer klipsi
7 km’ye kadar çekim mesafesi (çevresel şartlara bağlı olarak değişebilir)
Yasaların izin verdiği 0,5W TX çıkış gücü
Geliştirilmiş ses kalitesi
Işıklandırılmış LCD ekran
Otomatik kanal arama
Arama sinyali 5 ayrı zil modu
Roger sinyali (Anlaşıldı/Doğrulama Sinyali)
Tarama modu
Sese duyarlılık (WOX ) özelliği
Kanal tuş kilidi
RX / TX göstergesi
Kanal arama göstergesi
Ses seviyesi göstergesi
Düşük pil uyarısı
Harici hoparlor
Çift kanal tarama
Kronometre
Titreşim

http://urun.gittigidiyor.com/Motorsiklet-Kask-ici-Intercom-Cihazi-interkom_W0QQidZZ10138132

buda ucuz yollu sanırım çin malı ıntercom...

telsız 106/2=53...
ıntercom 75
53+75=128 kişi başı ....

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=24038&ref=akakce&v=1.45.4
125 lıra
yada cıplak aksesuarsız bu...
tercıh sızın...

carvalho
20.June.2008, 11:31
ben telsizimi buldum abicim 8) Aselsan MT850 çifti 150 kayme

kredi kartınada 5 taksit yaptırıyom

Ortak arıyorum Ortak tamam...

:mrgreen:

Hepsiburada.com da 12 taksit yapıyorlar...

Bilgine Bülom

kaanka
20.June.2008, 20:50
Durum ne oldu yawww:?: neye karar verdiniz:?: ne alıyoruz:?:
Sesimi duyan yokmuuuuu:?:

BULL
21.June.2008, 01:25
foremanım senin alette fena değil
ama kulaklık yok onuda ekleyince aynı fiyata geliyor
çekim mesafesine gelince bunların hepsi aynı ort.5 km
aslında araya bişeyler girince 3 km falan oluyor, o da bize yeter

ben yarın Aselsan MT850 den alacağım bilginize...

foreman
21.June.2008, 09:21
foremanım senin alette fena değil
ama kulaklık yok onuda ekleyince aynı fiyata geliyor
çekim mesafesine gelince bunların hepsi aynı ort.5 km
aslında araya bişeyler girince 3 km falan oluyor, o da bize yeter

ben yarın Aselsan MT850 den alacağım bilginize...

bulent 'ım...
bu urunun ıcınde zaten kulaklıgı mevcut...
ona ayrıca para vermene gerek yok...
http://www.laxon.net/urun_detay.php?lng=tr&id=20

bak bu yazıyı ınternette buldum.kafanı karıstırmak ıstememm ama yıne bı arastır derım...dost acı soyler :mrgreen:
-----------------------------------

http://www.akakce.com/images/rating_4.gif
HÜSEYİN EROL ÜNAL, 06/12/2007
Artıları:Pillerinin 24 saat dayanması,bebek sesi dinleyebilme, karşıya melodi gönderebilme,temiz ses kalitesi v.s.
Eksileri:Ana 8 kanaldan tüm görüşmeler dinlenebiliyor. Çekim mesafesi max 4 km'ye çıkıyor.Çekim gücü Şehir içinde iyi sonuç vermiyor.
DCS VE CTSS şifreleme kanallarından görüşme yapıldığında Görüşme ana kanaldan dinlenebiliyor bu iyi bir durum değil.Ayrıca lokal(yakın) haberleşmede mükemmel.Şehir içinde görüşme yapmanız bihayli zahmetli çünkü binalardan çok etkileniyor.şehir içi max çekim mesafesi 250-750 metre diyebiliriz...TEŞEKKÜRLER.TELSİZ OPERATÖRÜ-TB4CLV-HÜSEYİN EROL ÜNAL BUCAK/BURDUR.

http://www.akakce.com/urunYorumlari.asp?pr=010180
--------------------------------------------------

foreman
22.June.2008, 22:59
arkadaslar su urune bı bakarmısınız...
http://www.amazon.com/Midland-GXT900VP4-Channel-30-Mile-Waterproof/dp/B0015AAU86/ref=pd_bxgy_e_img_a
çekiş mesafesı 30 mil.yanı 48 km...
cok ozellıklı ve cok aksesuarlı...fıyatı cok ucuz.80 $...
ama yurt dısı satıs fıyatı...
sızden rıcam üstün körü tercume etmenız.yanı bu urunu kullanabılmek ıcın lısans almamız gerekıyormu yoksa lısanssız telsız statusunde mı?...
eger lısans gerekmıyorsa ben bunu yurt dısından getıttırebılmenın yollarını arıyacagım...
hadi bakalım el bırlıgı ıle su ısı çözelim:mrgreen:

EDİT: kendım buldum...
http://www.alcamsatcam.com/urun.php?id=115204 bı alt modelı bu...
230 ytl...
ve lısanssız kullanılabılıyor...

ıkıncı kez edıt: ılk verdıgım lınktekı telsız lısans gerektırıyor mus...
bızım kullanabılıeceklerımız pmr...
FRS & GMRS bunlara lısans gerekıyormus...

BULL
23.June.2008, 00:11
ilk görüşte benimde hoşuma gitti ama bi sitede şu açıklamayı buldum.

doğrumu bilen varmı? zabit? sen bilirsin bu işleri?

[Arkadaşlar, bir konuya açıklık vermek gerekli burada. Avrupa ve Türkiye'de PMR standartlarını kullanan telsiz sistemleri kullanılmakta, Amerika'da ise GMRS. Yani yukarıda sözü edilen MIDLAND GXT800VP4 telsiz GMRS olduğundan ülkemizde satılan diğer telsizlerle iletişim kuramaz. Zaten kanunen de kullanılması yasaktır.]

foreman
23.June.2008, 00:14

[Arkadaşlar, bir konuya açıklık vermek gerekli burada. Avrupa ve Türkiye'de PMR standartlarını kullanan telsiz sistemleri kullanılmakta, Amerika'da ise GMRS. Yani yukarıda sözü edilen MIDLAND GXT800VP4 telsiz GMRS olduğundan ülkemizde satılan diğer telsizlerle iletişim kuramaz. Zaten kanunen de kullanılması yasaktır.]

aynı yazıyı bende okudum...
ve mesajımı edıtledım.kanunen yasakmıs.
ve hıc bı telsızle ıletısım kuramazmıs...

BULL
23.June.2008, 00:54
o zaman yine kaldık eldeki dandiklere :p:p:p

lunatic
23.June.2008, 01:11
Millet ben de aynı ürünleri (hatta gxt 950 si de var ve o da 30 mil diyor) inceledim ama yorumlar berbat. hiçbiri (motorolanın talkabout 9500 dahil) 2 mil sınırına bile ulaşamıyor. o millerin hepsi hikaye. GMSR için lisans gerektiği doğru. Ayrıca Telecom tarafından onaylanmamış hiçbir cihazı da kullanamazsınız. (Buna benim kullandığım GPS de dahil. Hah!) ve frekansların da farklı olduğu muhakkak. Ancak bir telsis buldum 900Mhz de yayın yapan eski ev telsiz telefonlar gibi (şimdilerde 5.8 Ghz de çalışıyorlar) hem lisans gerekmiyor hem de istediğin kişiyi telefon numarası çevirir gibi kodunu çevirerek arıyorsun Caller ID/Call waiting var. Kimse sizi dinleyemiyor çünkü frekans atlaması (frequence hopping) yapıyor (askeri telsizler gibi) Ama bnununla da ancak aynı telsize sahip kişilerle görüşebilirsiniz malesef. Ya boddylerinizle birer tane alacaksınız ve ya grup olarak sonra da grup değiştirmeyeceksiniz (iyi fikir ama) yada hepsini unutun gitsin, el hareketlerine ve cep telefonuna devam.... (bu da bana sadece el hareketini mümkün kılıyor). Öf ya gene gecenin yarısını kaçırdım lüzümsuz işler peşinde.
Ha bir de GMSR olduğu gibi FRS (family radio service) kanalları da var Foreman in cihazda ve onun için lisans gerekmiyor Mesafesi 2 mil (tabii 30 mil 2 milden az giderse 2 mil kaç gider) pmr (Private mobil radio) gibi maksimum yasal sınır olan 0,5 watt çıkış gücüyle sınırlı halbuki GMSR (general mobile radio service) 5 watt a kadar yayın yapabiliyor (lisanslı tabii) ama görünüşe göre bunun mesafeye fazla katkısı yok. Ben kullanmıştım FRS larda şehir içi (yüksek binaların olmadığı) yerde yarım mil bile gitmiyordu. GMSR lar da (birinin dediğine göre) arabadan arabaya 0.75 mile arabadan eve 1.18 mil yapmış hadi motordan motora açık yerde 2 mil yapsın.

foreman
23.June.2008, 14:20
bull um bulentım.sen telsız olayını ne yaptın.aldın mı aselsan ı...
aldıysan bı yorum yapta bızde bılgılenelım...

nerden cıkardın su telsız ıntercom ısını yaww...
bı haftadır ısı gucu bıraktık yok PMR yok VOX...
su ısı bı karara baglasakta bı kurtulsak yaww...[smilie=greencolorz:

kaanka
23.June.2008, 18:23
Bülent'de bende telsizlerimizi aldık.
Ben Aselsan MT 950 modelini aldım ıntercom özellikli. Yanlız bu telsiz sade satılıyor, fiyatı 150YTL. ayrı olarak kulaklık almak gerekti onlarada 90YTL. ödedim.
Biraz pahalı gibi görünsede ben beğendim. Aselsan İstanbul Bölge müdürlüğüne gittim kulaklıkları ordan temin ettim ordaki mühendis arkadaşlar bağlantıları kurup çalıştırdılar benim hoşuma gitti çok sağlam ve güzel bir model olduğunu söylediler yanlız önümüzdeki ay bir üst modeli çıkıyormuş haberiniz olsun.

lunatic
23.June.2008, 21:31
Mesafe testi yapanınız oldu mu?

kaanka
23.June.2008, 21:39
İlk fırsatta deneriz merak etmeyin....8)

BULL
23.June.2008, 22:17
ewet beyler en sonunda telsizimize kavuştuk :p

ne uğraştırıcı meretmiş bu yaw :mrgreen: 2 haftadır kafamızı yedi :x

ben Aselsan MT850 aldım çifti 150 kaat (KK 5 taksit)

mesafe denemesini kısa olarak yapabildim (malum yayan fazla uzağa gidilmiyor)

bir telsiz bina içinde, diğeri dışarda 1 sk.arkada arada evler varkene

mesafe 300-400 m kadar, ses gayet iyi ve temizdi

açık alanda dahada iyi olacağını düşünüyorum

zaten biz sürüş yaparken aramızdaki mesafe (en öndeki ile en arkadaki arası)

hiçbir zaman 2 km yi aşmıyordur, bu mesafede de sorunsuz kullanırız

daha ne olsun? bundan iyisi Dikili'de günbatımı :p:p:p

gençer
23.June.2008, 22:27
ohooooohhh kaanka'cım aldınız telsizleri ilk fırsatta deneriz meneriz olmuyor abicim.. hemen senin evin karşısındaki markete sonrada köşedeki caminin oraya gidiyorsun dene bakalım evden nekadar uzağa kadar çekiyor.. sen şimdi tek telsiz almışsındır. tüh yaa tek başınada denenmez bu meret!!! kulaklığı evde bırak telsizi alçık bakalım telsiz kulaklıkla haberleşebilecekmi:):):)

kaanka
23.June.2008, 22:44
ohooooohhh kaanka'cım aldınız telsizleri ilk fırsatta deneriz meneriz olmuyor abicim.. hemen senin evin karşısındaki markete sonrada köşedeki caminin oraya gidiyorsun dene bakalım evden nekadar uzağa kadar çekiyor.. sen şimdi tek telsiz almışsındır. tüh yaa tek başınada denenmez bu meret!!! kulaklığı evde bırak telsizi alçık bakalım telsiz kulaklıkla haberleşebilecekmi:):):)

Tabi bende tek telsiz varya geç dalganı geç....:x
Biz yarın büloyla bütüngün denicez telsizleri, siz merak etmeyin hiç... :p

gençer
23.June.2008, 22:56
abicim bende tek alıcam bülo niye iki tane almışki? ikincisi kimin? kaanka kardeş büloyla görüşünce kulaklıkların ikiside yanında olsun hem bülentle hemde artçıyla konuşabilecekmisin bakalım..

tayfunum zabitim bak millet aldı, mt 950 yi bekleye bekleye bi hal olduk. bizde alalım artık yahuu..

kaanka
23.June.2008, 23:08
Tamam gençer deneme yaparız.8) benim aldığım model pek bulunmuyor aldığım yerde de birtane kalmış almak isteyen kaçırmasın bence....:)

foreman
23.June.2008, 23:49
vaaayyy hayırlı ugurlu olsun gencler...
ben sımdı balkona bı cıkıp avazımın cıktıgı kadar bı bagırayım...
breyk breyk.foreman dan bull a foreman dan bull a.
bakalım senın telsız cekıyormu?
bıde evlerımızın arası 500 metre.egerkı cekmıyorsa sen o telsızı at:mrgreen:

Tayfun
24.June.2008, 00:04

Evet abicim aynen dediğin gibi, doğu banktaki takoza anlatmak istediğim buydu, angut oğlu angut inat etti kullanabiliyorsun diye. Bu işin açılımı budur işte, yanlış birşeyler almayın arkadaşlar, 20 mil yazanları kullanabilmeniz için telsiz hattı açtırmanız gerekir, işte o zaman istanbul içinde bir baştan bir başa konuşabilirsiniz.

BULL
24.June.2008, 00:16
vaaayyy hayırlı ugurlu olsun gencler...
ben sımdı balkona bı cıkıp avazımın cıktıgı kadar bı bagırayım...
breyk breyk.foreman dan bull a foreman dan bull a.
bakalım senın telsız cekıyormu?
bıde evlerımızın arası 500 metre.egerkı cekmıyorsa sen o telsızı at:mrgreen:
tamam bağırda hangi kanaldan bağıracağınıda söyle
aynı kanalda olmazsak boşuna çığırmış olursun
komşulardanda boşuna zılgıt yemiş olursun :p:p:p

foreman
24.June.2008, 10:46
ben genelde süveyş kanalından konusurum...:mrgreen:

arkadaslar saka maka ama sunu merak ettım...
normalde tüm ınsanların toplandıgı genel sohpet odası dıye tabır edılen kanal hangısı...
benım eskıden evımde mıdland telsızim vardı...
bız genelde 30 numaralı kanaldan arkadas arardık.
ama uzerınden yıllar gectı tam hatırlamıyor olabılırım.
genel kanal hangısı.ve bız R&R cılar olarak hangı kanalı tercıh edıcez...
en azından yolda ara sıra o kanala mandal atarız.kımse varmı dıye sorgularız.

kaanka
24.June.2008, 23:02
Bugün Bülent'le birlikte telsizleri gün boyu test ettik. Normal kulaklıklar çok verimsiz, bas konuş yaparken bir eli bırakmak zorunda kalıyorsunuz, aynı zamanda rüzgardan etkilenip konuşmalar anlaşılmıyor. Telsizlerden verim alabilmek için mutlaka Motorsikletler için üretilmiş kask içi kulakluklardan almanız gerkmekte biz öyle yaptık diyer kulaklıklara boşuna para vermeyin bilginiz olsun.....

emirhano
05.November.2014, 18:12
Arkadaşlar ebay den bluetooth interkom getirtmek istiyorum. Cihaz Celil başkanınkinden. Bir çift. 98 dolar. Ortak olmak isteyen varmı ?
Toplu sürüşlerde 6 kişiye kadar bağlanabiliyor. Mesafeside çok uzun. 1 km kadar.

Serkan
06.November.2014, 19:45
Bi ay beklersen ben alırım, ama bu ay maalesef =((

emirhano
06.November.2014, 19:54
yalnız shipping de ayrıca 30 dolar. Belirteyim

CELİL
06.November.2014, 21:06
yalnız shipping de ayrıca 30 dolar. Belirteyim

Bizim aldığımız yerde free shipping var

http://www.ebay.com/itm/190715594466

hidra
06.November.2014, 21:08
Arkadaşlar ürünlerin fiyatına dikkat edin gümrüğe takılma ihtimali oldukça yüksek benim daha önce takıldı ve 58 tl sadece vergi ödedim http://www.raptorriders.com.tr/forums/showthread.php?t=9882 yazıma bir göz atın isterseniz..

CELİL
06.November.2014, 21:40
Arkadaşlar ürünlerin fiyatına dikkat edin gümrüğe takılma ihtimali oldukça yüksek benim daha önce takıldı ve 58 tl sadece vergi ödedim http://www.raptorriders.com.tr/forums/showthread.php?t=9882 yazıma bir göz atın isterseniz..
Verdiğimiz linkten ben dahil 4 - 5 arkadaş alım yaptık hiçbir sorun yaşamadık
ben gurup içindeki tüm interkomların aynı model birbiriyle bağlantılı olmasını tercih ediyorum ayrıca bizim aldığımız model aynı anda 6 cihazla görüşme yapabiliyor seninki aynı anda bir cihazla konuşma yapabilir

emirhano
06.November.2014, 22:11
Evet bu farkli yer

hidra
06.November.2014, 22:52
Verdiğimiz linkten ben dahil 4 - 5 arkadaş alım yaptık hiçbir sorun yaşamadık
ben gurup içindeki tüm interkomların aynı model birbiriyle bağlantılı olmasını tercih ediyorum ayrıca bizim aldığımız model aynı anda 6 cihazla görüşme yapabiliyor seninki aynı anda bir cihazla konuşma yapabilir

Evet benim ürünler 6 kişi konferans yaptırmaz...Gümrüğe takılması ise şans işi sizin aldığınız ürün modelini ve fiyatını bende merak ettim .

CELİL
06.November.2014, 23:20
Evet benim ürünler 6 kişi konferans yaptırmaz...Gümrüğe takılması ise şans işi sizin aldığınız ürün modelini ve fiyatını bende merak ettim .

hidra
06.November.2014, 23:27
Celil abi bu ürünlere zamanında bende baktım tuşlar küçük ve 6 kişi aynı anda yani konferans yapmıyor diye almamıştım açıklamada da yazmıyor...

Ruberjack
06.November.2014, 23:32
Ben bir set sipariş verdim. 1 ay icersinde gelir.

Bahadır
06.November.2014, 23:37
Ben bir set sipariş verdim. 1 ay icersinde gelir.

diğerini kime vercen abi?

CELİL
06.November.2014, 23:37
Celil abi bu ürünlere zamanında bende baktım tuşlar küçük ve 6 kişi aynı anda yani konferans yapmıyor diye almamıştım açıklamada da yazmıyor...
Konferans olayını bir arkadaş var dedi bende çözemedim ama 6 cihazı tanımlayıp altısına ayrı tuşlarla bağlanıyorsun

hidra
06.November.2014, 23:51
Konferans bu cihazda yok full dublex intercom açıklaması olması lazım olanların tanesi 100 dolar civarı 95 dolar veya 75 euro üstü gümrüğe takıldığı için gelmesi zor diye alamamıştım

Serkan
07.November.2014, 00:04
Bizim aldığımız yerde free shipping var

30 dolar shipping çok para

CELİL
07.November.2014, 00:28
30 dolar shipping çok para
yazılanları aşağıdan itibaren oku onun cevabını 2 mesaj önce yazdım senin içinde yazayım
Linkini verdiğim bizim aldığımz firmada kargo ücreti yok 2 adet 98 dolar kargo dahil

decimate
07.November.2014, 00:30
Arkadaşlar efocusn isimli kullanıcı benimde celil abinin de aldığı adam çok memnunum garanti veriyor tabii ver postaya gelsin 5 ayda :) ürünün arkasında bir satıcı

benal
07.November.2014, 03:24
bu sitede yüzlerce telsiz var çok ucuz ve sizin belirtmiş olduğunuz telsize göre çok daha fazla işinize yarar. Soru olursa cevaplamaya çalışabilirim.

http://www.409shop.com/409shop_shopcat.php?usercat=2205

Bahadır
07.November.2014, 16:58
bu sitede yüzlerce telsiz var çok ucuz ve sizin belirtmiş olduğunuz telsize göre çok daha fazla işinize yarar. Soru olursa cevaplamaya çalışabilirim.

http://www.409shop.com/409shop_shopcat.php?usercat=2205

abi bunlar düz telsiz bizim aldıklarımız kaska monte edilebilen ve cep telefonuna bluetooth ile bağlanabilen türden :)

benal
07.November.2014, 17:13
imkânı olan varsa her iki cihazıda kullanıp tecrübeleri aktarması en güzeli olacak sanırım.

berkehrercan
15.September.2015, 22:32
Suan kimlerde var intercom?

Potenza
15.September.2015, 22:37
ben digicom marka aldım,gayet memnunum,şarjı 2 -3 gün gidiyor.2 sene oldu alalı.

CELİL
15.September.2015, 23:00
ömer ve bende alttaki linktekinden var çok memnunuz

Bu daha ucuz
http://www.ebay.com/itm/2-x-BT-Bluetooth-Motorcycle-Helmet-Interphone-Intercom-Headset-1200M-6-Riders-/161798020626?hash=item25abe9de12&vxp=mtr

Nıka Kelevic
17.September.2015, 13:33
Banada lazım bu tür bir şey. Seçenekleri eleyip en sonra 5 6 ürün seçip sabit mesaj yapsak ne güzel olur :)