Orijinalini görmek için tıklayınız : motosikletlerde hız sınırlaması....(fax yağmuru)
Arkadaşlar motosikletlerde hız sınırı 70 km dir.. bu hem motosiklet sürücüleri için hemde diğer araçlar için trafikte sorun teşkil etmektedir.. yani bir kamyonu sollama hakkımız bile yok...çok arkadaşım 77 km yi aştığı için ceza i işleme tabi tutuldu..
üyesi olduğum diğer motosiklet sitelerinde de böyle uygulamalar başlatma kararı aldık..
uygulama şu...
Ulaştırma bakanlığınıbu yönde fax yağmuruna tutacağız belki bi faydasını görürüz...
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI
BAKAN : BİNALİ YILDIRIM (ERZİNCAN)
ÖZEL KALEM MÜD. FAX NO: 0312 2124930
edebiyatı iyi olan bi arkadaşımız bi metin hazırlarsa daha iyi olur altına da raptorriders yazabiliriz ...
ilgisiz kalınacaksa ben bu metni gönderecem...
Ulaştırma Bakanlığı
ANKARA
Hali hazırdaki uygulamada 2 tekerli motorlu araçlara hız sınırı olarak 70 km/h lik hız bize çok gelmektedir.Bu hızı 30 km/h hıza düşürülmesini talep ediyoruz.
Motorlubisikletlerimizin motorlarını çıkartıp bisiklet yapmayı planlıyoruz.Bu sayede vergi ve akaryakıttan kurtulacağız.Gerekli düzenlemenin yapılmasını arz eder saygılarımı sunarım.
carvalho
16.June.2008, 11:48
İlgisiz değil, interneti kurcalıyorum ilgili kanunu buldum. İnanılır gibi değil, otobanda 80 km/s imiş bizim maksimm hızımız. Mobiletler için belirlenmiş hız yani. KAnunun iptali için birsürü dava açılmış, EMOKbaşkanı Ulaştırma Bakanlığı'na bizzat gitmiş uygulama için ama koc abir tıss...
Bunu protesyo etmenin yegne yolu 1000 motorluk koca bir motosiklet zinciri oluşturup, trafiğin içine edip İstanbul-Ankara arasında 70 km/s i aşmadan grup sürüşü yapıp bakanlığın etrafında toplanmak olacaktır.
Şimdi bunun için organize olalım desek tüm motosiklet siteleri dahil 10 motoru geçmeyeceği için kağıttan protestoya devammm!!!
foreman
16.June.2008, 12:43
ilgisiz kalınacaksa ben bu metni gönderecem...
Ulaştırma Bakanlığı
ANKARA
Hali hazırdaki uygulamada 2 tekerli motorlu araçlara hız sınırı olarak 70 km/h lik hız bize çok gelmektedir.Bu hızı 30 km/h hıza düşürülmesini talep ediyoruz.
Motorlubisikletlerimizin motorlarını çıkartıp bisiklet yapmayı planlıyoruz.Bu sayede vergi ve akaryakıttan kurtulacağız.Gerekli düzenlemenin yapılmasını arz eder saygılarımı sunarım.
okanım modum...
sımdu bu mesajı bakalıga gondersek sonra hakkımızda sorusturma felan acılmasın....
adamlar ''' devletle dalga mı gecıyorsunuz'''' derse...
daha oturaklı ama sıvrı dılle yazılmıs tam sayfa metın olmus olsa super olur...
bu ısıde ancak nihat ( infini....) çozer...
bozkurt
16.June.2008, 12:44
Carvalho,Evet bunun için size katılırım.Ne zaman nerede?En güzel yöntem budur bence.Ayrıca diğer ülkelerdeki hız sınırlamalarına da baktınızmı?Aynımı?Hani bi avrupalaşma modasıdır gidiyor ya.Yanlış yapmayalım.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.
okanım modum...
sımdu bu mesajı bakalıga gondersek sonra hakkımızda sorusturma felan acılmasın....
adamlar ''' devletle dalga mı gecıyorsunuz'''' derse...
daha oturaklı ama sıvrı dılle yazılmıs tam sayfa metın olmus olsa super olur...
bu ısıde ancak nihat ( infini....) çozer...
yok yavv .. espiri yaptım zaten.... bu gönderilirmi ayıp olur yanlış olur...:)
foreman
16.June.2008, 12:48
yok yavv .. espiri yaptım zaten.... bu gönderilirmi ayıp olur yanlış olur...:)
bende onu dedım zaten....
30 km olayı saka olmalı...
o kadar hızlı gıtmeye gerek yok...
en fazla 20 olmalı...:mrgreen:
İlgisiz değil, interneti kurcalıyorum ilgili kanunu buldum. İnanılır gibi değil, otobanda 80 km/s imiş bizim maksimm hızımız. Mobiletler için belirlenmiş hız yani. KAnunun iptali için birsürü dava açılmış, EMOKbaşkanı Ulaştırma Bakanlığı'na bizzat gitmiş uygulama için ama koc abir tıss...
Bunu protesyo etmenin yegne yolu 1000 motorluk koca bir motosiklet zinciri oluşturup, trafiğin içine edip İstanbul-Ankara arasında 70 km/s i aşmadan grup sürüşü yapıp bakanlığın etrafında toplanmak olacaktır.
Şimdi bunun için organize olalım desek tüm motosiklet siteleri dahil 10 motoru geçmeyeceği için kağıttan protestoya devammm!!!
iyi fikir selçuk. böylece 1000 motorla bütün şeritleri kapatıp 70 le gideriz.arkamızdaki araçlarda baksınlar başlarının çaresine.
foreman
16.June.2008, 13:27
iyi fikir selçuk. böylece 1000 motorla bütün şeritleri kapatıp 70 le gideriz.arkamızdaki araçlarda baksınlar başlarının çaresine.
oncelıkle en sol serıdı asla kullanamayız...
orası onundekı aracı gecme yolu...
motorsıkletden daha cok hız lımıtı olan araclara yol vermek zorundayız...
o yol onlarında hakları...
hadı bızım ıcın sorun degıl de racıng kullanan arkadasların kepaze olacagı '''sahanda su dovme''' operasyonundan oteye gıtmeyecek bı eylem olacaktır...
ama hıc bısı yapmamaktan daha ıyıdır...
en kotu eylem planı hıc yapılmamıs bı eylemden daha ıyıdır...
cuma günü izmirden gelirken tüm dikkatime rağmen 2 sefer radara girdim...birincisi Kula da ikincisi de sungurlu da.. ne köy yolu kaldı girmediğim ne de otobüs arkası tampon yapıştırma ...valla hiç tadı yok uzun yola gitmenin..hele de 70 veya 80 km ile çok zor ,çok bıktırıcı..
cuma günü izmirden gelirken tüm dikkatime rağmen 2 sefer radara girdim...birincisi Kula da ikincisi de sungurlu da.. ne köy yolu kaldı girmediğim ne de otobüs arkası tampon yapıştırma ...valla hiç tadı yok uzun yola gitmenin..hele de 70 veya 80 km ile çok zor ,çok bıktırıcı..
carvalho
16.June.2008, 13:36
oncelıkle en sol serıdı asla kullanamayız...
orası onundekı aracı gecme yolu...
motorsıkletden daha cok hız lımıtı olan araclara yol vermek zorundayız...
o yol onlarında hakları...
hadı bızım ıcın sorun degıl de racıng kullanan arkadasların kepaze olacagı '''sahanda su dovme''' operasyonundan oteye gıtmeyecek bı eylem olacaktır...
ama hıc bısı yapmamaktan daha ıyıdır...
en kotu eylem planı hıc yapılmamıs bı eylemden daha ıyıdır...
O yüzden zaten otobanda değil e-5'te yapılsın dedim. Gidiş yönü tamamen 70 km ile giden kaplumbğalardan oluşursa, ne denli hata yapıldığı o denli gözlerine sokulmuş olur yetkililerin. Racingler kepaze olur evet, amaç da bu kepazeliği göstermek değil mi??
Madem bu öneri havanda su dövme, ahlanıp vahlanma ve kağıt protestosu dışında alternatif yapıcı önerileri bekliyoruz.
carvalho
16.June.2008, 13:46
Carvalho,Evet bunun için size katılırım.Ne zaman nerede?En güzel yöntem budur bence.Ayrıca diğer ülkelerdeki hız sınırlamalarına da baktınızmı?Aynımı?Hani bi avrupalaşma modasıdır gidiyor ya.Yanlış yapmayalım.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.
Ali ağabey, Avrupa görmüşlüğüm yok ancak kısa bir internet araştırmasıyla hız sınırının Avrupa yollarında otomobil ile max. 110 km/s, motosiklet ile 130 km/s olduğunu okumuştum. Avrupa'da bizzat bulunan yahut bilgi sahibi arkadaşlar daha net bilgi verirse ayrıca sevinirim...
Sevgiler, saygılar
foreman
16.June.2008, 16:26
yapılacak toplu surusun gereksız oldugunu soylemedım...
hiç yapmamaktan,sıneye cekıp sus pus olmaktan daha ıyıdır dedım...
sadece sonuc alınamayacagını bu ugurda saatte 70 km/s ıle ( ister e-5 ıster e-6 olsun) 450 km yol alacak motorcuların ezıyet cekecegını kast ettım...
''''amacımızda bu.bu kepazelıgı bakanlıga anlatmaya gıdıyoruz''' dıyeceksıniz.haklısında.ama orada muhatap bulamamak.akabınde ızınsız bır toplu gosterının suç teskıl edecegınden sonucları husranla bıtebılecegını anlatmaya calıstım...
her bır vatandasın yapabıecegı tek şey bakanlıga e-maıl ve nizami yazılmıs tek bır metnı fakslamak...
yada tanıdık bı mılletvekılı bulup ona bu kanunun degıstırılebılmesı ıcın onerge vermesını saglamak...
aslında ıstanbuldan ve cesıtlı ıllerden bazı mılletvekıllerı ıle gorusebılme fırsatı yakalanmıs olsa onları ıkna edebılmek daha kolay olur...
bunu da motorsıklet kulup baskanları ayarlamalı...
onlar ayarlar bızede ''''gelın arkamızda,yanımızda durun govde gosterısı yapıcaz''' derler.bızde bınlerce motorlu olarak saf saf akın edıcez...
ne toplu sürüş hastası adamlarsınız yaaa....:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
la bi metin yazsında birisi bizde fakslayalım işte...
Selçuk senin edebiyat iyi yazsana olm şölle güzel bi macisküllü yazı.....kopyala yapıştırdan çıkartalım yazıcıdan ..adımızı yazıp yollayalım ,adam yemezler ya onlarda insan evladı...
handojoe
16.June.2008, 21:32
bu akşam bir dilekçe düşünelim bakalım neler yazabiliriz...
yanar17
16.June.2008, 22:08
Motosiklet kullanan vekil yada vekil çocuğu yokmu bu memlekette.
hislerimize tercuman olur du. hani
o bakımdan şeyetmiştim hani.:(
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.