Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üyeliklerini sildirmek istiyenler

aidikurt
30.June.2008, 21:25
Arkadaşlar bu topikte üyeliğini sildirmek istiyenler haklı nedeni ile birlikte yazarsa üyelikleri silinecektir.

BULL
30.June.2008, 22:07
Dikilinin denizi berbatmış, denizde ayağıma deniz kestanesi battı...

Atmin beni sahilde kovaladı, karizma yerlere saçıldı...

konserde Aslıhan bize Raptor Days dedi...

böyle seviyesiz ortamlarda bulunmak Salon Raptorcusu çizgimi zedeliyor

beni silin kardeşim... :x:x:x

İmza: Takım Elbiseli Regalci...

foreman
30.June.2008, 22:11
dıkılı de bensız eglenen bensız denıze gırıp konserde cılgınlar gıbı eglenen ınsanlarla bır arada olamam...
benı sılın...:x:x:x

BULL
30.June.2008, 22:26
dıkılı de bensız eglenen bensız denıze gırıp konserde cılgınlar gıbı eglenen ınsanlarla bır arada olamam...
benı sılın...:x:x:x
yuuu hem geziye gelmeyip, bide gidenlere çamur atanlarla ben aynı benzini bile tüketmem...
Raptoruma LPG takıcam yarın...
beni bidaa silin kardeşim... :x:x:x

foreman
30.June.2008, 22:54
yuuu hem geziye gelmeyip, bide gidenlere çamur atanlarla ben aynı benzini bile tüketmem...
Raptoruma LPG takıcam yarın...
beni bidaa silin kardeşim... :x:x:x

2/12 telsız kanalından yayın yapan foreman a bulo harıc cevap veren tum su ıstasyonlarına tupculere ve seyyar yakıt tankerlerıne tesekkur ederim...
bu sıteden bı allahın kulu ıle konusamadıgım ıcın uyelıgımın once '''ÖZEL ÜYE''' yapılmasını daha sonrada sılınmesını ıstıyorum...:x:x:x

carvalho
30.June.2008, 23:09
Denizköyde bana nohutlu pilavın dibi kaldı, herkese yetsin diye teyzem az porsiyon verdi. Bu haksızlığa daha fazla tahammül edemeyecem. Beni de silin kardeşim...

BULL
30.June.2008, 23:16
Denizköyde bana nohutlu pilavın dibi kaldı, herkese yetsin diye teyzem az porsiyon verdi. Bu haksızlığa daha fazla tahammül edemeyecem. Beni de silin kardeşim...
evet yaa onu unutmuşum
Hakkı pilavı tabak tabak götürdü
bizde kalanlarla yetindik...
bizimde bi şanımız bi namımız var bu yemek işinde
bu saygısızlığa katlanmam mümkün değil...

yönetim görevini yapsın...
Hakkıyı silin kardeşim... :x:x:x

chopell
30.June.2008, 23:43
en iyi ve ucuz balığın ankarada olduğuna inanmadığınız için sizinle bir dakika daha aynı sanalın havasını solumak istemiyorum .. silin beni.. [smilie=greencolorz:

lunatic
01.July.2008, 02:00
Cevabı yazmakta geciktiğim için kusura bakmayın. Mutfak da yemek yapıyordum ve arkadaş siteyi dolaşarak bana özelden gelen mesajları okudu. Şİmdi gelip cevap yazsam kaptırıp yemeği yakacağım. Bu da pireye kızıp yorgan yakmaya benzeyecek. İyisi mi işleri kendi haline bırakayım dedim. Aslında gene yazmayacaktım ama baktım işler iyice kopuyor. Özelden yazarak görüşme için tel numaramı istemeni de anlayabilmiş değilim. Yoksa fan clubın fanı arıza mı yaptı? En son gördüğümde şifresi giriliyordu ve hem ev hem de iş telefonum mevcuttu. Evett... Arkadaşlar başlığın hakkını vermiş. Böyle başlığa böyle gerekçeler uygun olmuş. Ancak müneccim olmam ve adminin içinden geçenleri bilmem nedeniyle bu başlığı ciddi maksatla açtığını anlayıp hemen beni silin diyorum. Ha? Haklı gerekçe mi? Bu başlığın altındaki ilk mesaj bile bence haklı gerekçedir. Yani gözünün üstünde kaşın var desem beni silmeyecek misin? Üye olurken üye yapmak senin kontrolünde ise üyelikten ayrılmak da üyelerin tercihleridir ve ne kimseye haklı gerekçe sunmak zorundadırlar ne de burada kimsenin pozisyonu kimseyi yargılamaya, haklı haksız görmeye uygun değildir. Kayıt olurken de etim de kemiğim de sizindir attığım mesajlar da koyduğum resimler de sitenin malıdır, üyeliğimi silmeye ancak admin karar verir diye de birşey imzaladığımı hatırlamıyorum. Belki o anda düşünerek yazılmadı ancak beni düşüncesizlikle suçlayanın bunu düşünmesi gerekmez mi? Bu ilk mesaj Ankara gurubunda yazdığım tespitimi doğrulamaz mı? Her ne kadar bunu kişisel ortama çekmeye çalışsan da orada yazdığım kişisel değildir. Ortak alana atılmış mesaja yazılan cevabi mesaj geneli içemelidir; kişisel kaygı veya duygularla kimseye cevap yazmadım. Eğer kişisel olduğunu düşünerek tepki gösterecek olsaydım Tosya gezisi ile ilgili beyan ettiğim bir fikrime karşın bir sürü laga luganı dinlemektense çeker giderdim. (ki bunun sebebi de yine senin desteksiz birşekilde yazdığın "...SARIKAYALAR A.Ş. , MOTO JUNİOR VE HİTİT MOTOR KLÜBÜ tarafından düzenlenecek olan HİTİT MOTOR - RAPTOR RİDERS Şenliği.... " ile Sarıkayaların düzenlediğini iddia etmen olmuştur hatırlarsan. Sonra da ne alakası var diye sayfalarca işi uzatıp uslubunu düzeltmeye çalışan Müslüm abiye ve Emrah komutana da ısrarla direnmiştin). Ya da her işi rakı sohbetine çevirdiğinizin yanlış olduğunu size kendi yönetmeliğinizden alıntı yaparak anlatmaya çalıştığımda işi dine imana şuna buna çekerek nerdeyse beni suçlu duruma düşürmeye kalktığınızda da çekip gidebilirdim. Olmadı yazdığın bir fıkraya başkaları da fıkra eklemişken ben de eklemiştim ve yazdığım fıkra "silinmişti" sanki ağanın fıkrası üzerine fıkra olmaz dercesine ve hiçbir açıklama yapmaksızın... Bana edilen hataları biryere kadar tolere edebilirim ama kendimden çok başkalarını düşündüğüm için diğerlerine yapılan hatalar daha küçük bile olsa beni daha çok etkiler. Yine hatırlarsan ilk defa üyelikten çıkmayı düşünmem de yine Müslüm abiyi banlamanız yüzünden olmuştu. Mesajlarımın çoğunu "1." ya çevirmek bayağı vaktimi almıştı. Ankara gurubu altında yaptığım tespit de sadece yersiz kullanılmış bir atasözünden yola çıkılarak yapılmamıştır. Ben RR buluşması başlığı altında atıfta bulunduğun aranızı bozmaya çalışan Allah'ın ateşiyle yakacağı kişi olduğumu da zannetmiyorum. Her bir olaya ayrı ayrı bakıldığında münferit hatalar gibi gözükse de geriye çekilip bakıldığında bunun bir politika haline geldiği açık. Anlayacağın dilden konuşmak gerekirse...
Hani belki yaşının yetmediği GWbasic dilinin programlamada kullanıldığı vakitlerde bir Rnd (yada benzer) fonksiyonu vardı (ki eminim şimdi her programlama dilinde mevcuttur) rastgele sayılar üretirdi. Çıkan sayılara tek tek bakıldığında rastgele sayılar gibi de gözükse de bu sayılar ekran piksellerinin koordinatları olarak kullanıldığında ve bu pixeller yakıldığında aslında bunların hep aynı seriden ayncak rastgele seçilmiş sayılar olduğu ekranda bu noktaların bir çizgi oluşturduğu anlaşılırdı. Şimdi gerçekten de farklı diğer seriden gelenlerden tamamen bağımsız bir sayı elde etmek için bu seriyi değiştirmek gerekir ve bunun için de randomize fonksiyonu kullanılırdı. Programlama bilmeyenler için anlaşılmaz bir analoji olsa da eminim admin ne demek istediğimi anlamıştır. Şimdi gelelim rastgele alınan ama yanyana konulduğunda hepsi aynı çizgiye düşen münferit gibi gözükse de olmayan hatalar;
1- Ciddi başlıkların bile geyiğe çevrilmesine ses çıkarılmaz. Uyarılmadan bu hatalar kendiliğinden düzeltilmez. Bazen uyaranlar suçlu olur. Aşağıdaki linke baktığınızda
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=kawasaki+en500&meta=lr%3Dlang_tr
sondan 2. sırada Kawasaki En 500 ilanı görürsünüz sayfamızda yayınlanmış ve o ilanı ne hale getirdiğinizi hatırlayın. Bunu yapanı kınamıyorum. Ancak onun hatasının zamanında ve uslübünde düzeltilmemesi yönetimin hatasıdır.

2- Mesajlar haklı da olsa gerekçe gösterilmeden silinir. Haksızca silinenlerin sayısı fazladır. Eğer olayda iki taraf varsa haklı haksız her iki tarafında mesajları silinerek olay örtbas edilmeye çalışılır. Halbuki konu orada halledilmediği için bu daha derin yaralar bırakır. Olması gereken haksız olanın mesajını silmek ve gerekçe göstermektir. Böylelikle bir yanlış olduğunda bu yanlışı düzelten bir yönetimin olduğu izlenimi verilir. Aksi takdirde düğümü İskender yöntemiyle çözmeye kalkarsan bu ipleri koparır.. Ha bu çok mu zor? Öyleyse 2 kişilik yönetimimiz var diye ağlamayın. Sayınızı çoğaltın. Ya da aldığınız üyelere dikkat edin. "Quantity" ile "Quality" aynı şeyler değildir. Üye sayısının çokluğu bizi bir numara yapmaz hitimizi artırmaz.
3- Kadir şinaslık, saygı yoktur, fevri hareket çoktur. Bu konuyu fazla açmadan Emrah komutan ve müslim abi diyorum. Eğer 2. buluşma birincisinin yakınından bile geçmiyorsa bunun hatasını kendinizde arayın. 1. sine hastalandığım için gelememiştim. İyi ki de gelememişim. 1. den sonra 2. görmek içimi iyice sızlatırdı. Ankara gelmedi, pekala İstanbul'dan kaç kişi geldi? Niye sanki Ankara toplanıp karar almış gibi atıp tutuyorsunuz. Zannediyor musunuz Aksu abi bizi dizinin dibine toplayıp şunu yapın bunu yapın diyor. Bırakın artık bu paronayayı biraz kendinize bakın.
4- Liderlik/yöneticilik vasıf gerektirir. Yılların birikimini gerektirir. Ancak bizim Türkler'le Amarikan zencilerin bir ortak noktası varsa ikisinin en düşük vasıflısına bir yetki verdiğinde kendini kral hisseder. Gettoda yaşayan zencinin eline biber gazı verip bekçi yap bak gör o zaman ne ahkam keser. Zannedersin SWAT. Bizdeki yöneticilik anlayışı ile aynı. "Ben yaptım oldu" ile iş olmaz. En azından uyarıları dikkate alın. Yok. En ufak uyarıda bile hemen savunmaya geçilir. Ne yani? İnsan birkez de haksız olmaz yanlış yapmaz mı? İnsan hata yapar diyorsunuz da bir kez tamam şunda hatalıyız şöyle olsun dediğinizi duymadım. Genelden hata yapılır edilir diyorsunuz da şimdiye kadar kaç hatayı sahiplendiniz? Sanki benim dünya-ahret görüşüm Müslim abininkinyle aynı mı? Belki taban tabana zıt. Ama kaç kere polemiğe girdik? Hatırladığım bir mesajına cevap yadığım o da uzatmadan bıraktı. Ne ben ona ne de o bana saygıda kusur etmedi. Herkes hergün polemik malzemesi ortaya atarken kimsenin sesi çıkmadı o birşey deyince silin, polemik yapıyor banlayın. Silerek banlayarak sorunları çözemessiniz. Gidenler gelmez. Ha ben giderim başkası gelir. raptorriders gider yamazakiriders gelir. Ankara gider İzmir gelir. Ama dostluklar sürer. Site buna sadece araç olmalı amaç olmamalıdır. Eğer araç olmuyorsa sebebi vücudu da ortadan kalkmış demektir.

Bunlar birkez iki kez bana veya şuna yapılan şeyler değil. Artık bunlar birleştiğinde yönetimin (ve kankalarının) çizgisi ortaya çıkıyor ki benim çizgimle uyuşmuyor. Şimdi yukarıdakileri sebep gösterip beni silin diyebilirdim ancak bu başlığın ilk mesajını kaale almak onu onurlandırmak olacağından demiyorum. Sadece gözünün üstünde kaşın var beni sil, mesajlarımı ve resimlerimi de sil diyorum, polemiğe girmiyorum. Buluştuğumuzda biz gene beraber oluruz bizimle olanlarla. Olmayanlar da sağlıcakla kalsın.

carvalho
01.July.2008, 10:58
Ahmet kardeşim, uzun yazını enine boyuna okudum. Ne yalan söyleyeyim, benim sitede bulunuş amacım ile ilgili tek satıra rastlamadım. <O:p</O:p

Şu motosiklet olayı asıl felsefesine hiç dokunmadan nasıl bu kadar boyutlandırılır, nasıl bu kadar cümle üst üste yazılır seni ciddi anlamda tebrik ediyorum. Yazdıklarının neredeyse tamamı geçmiş dönem ile ilgili yaşanan senin gördüğün olumsuzluklarla ilgili.

Sevgili Ahmet kardeşim, geçmişte yaşananlar olmuş geçmiş, belki karşılıklı hatalar yapılmış. Geçmişle yaşamanın kime ne faydası var. Eğer amaç geçmişten ders almak ise seninle Kartalkaya’da bir araya geldik, çekip kenara konuşsaydın bizimle. Bazı insanlar sanalda kendini daha iyi ifade eder, o yüzden mi klavyede çözüm arıyorsun? Kendi kendine bir şeylere sinirleniyorsun, tepki veriyorsun, yazdığın mesajlarda da bu tarzın gayet net anlaşılıyor. Bir kere karşı karşıya gelip konuşmadık, keşke konuşsaydık.
<O:p
Nicelik değil nitelik demişsin. Nitelik görecelidir. Siteye üye alımı nasıl olmalı? Seviye tespit sınavı mı yapmalıyız? Referanslı mı olmalı? Kimin referansına nasıl güveneceğiz? Siteye kendini uygun hissetmeyen zaten yazmayı bırakıyor, uygun olmadığı hissedilen üye ise yönetimce uyarılıyor, gerekirse şifresi iptal oluyor. Senin uzaktan sallayıp durduğun yönetim nelerle uğraşıyor bunu senin tahmin edebileceğini sanmam. Geçen gün yeni üyelerden biri bana özelden mesaj atmış. Dediği aynen şu (özellikle bayan arkadaşlardan özür dileyerek yazıyorum) “Abi sitede hatun durumları nasıldır? Bir şey çıkar mı?” Ben de gerekli cevabı gerekli dille vererek şifresini iptal ediyorum tabii… Dengeyi bir şekilde kurmaya çalışıyoruz. Sitede yazanların çokluğundan şikayet etmek yerine buluşmalara gelen arkadaşlarla kurulu dostluklara paye verip sadece ama sadece ileriye baksanız ne siz sinir olursunuz ne de ortam gereksiz yere gerilir…

Site yönetimi için atıp tutarken başka sitelere de bakmanızı da öneririm. Moderatörler, Admin bunların site üyelerine yaklaşımlarını görüyorum ve insan insana bunu demez diyorum. <O:p</O:p
<O:p</O:p

Kötü yöneticilikten, hatta vasıfsız kişilerin yöneticiliğinden dem vurmuşsun lunatic kardeşim. Buna cevap vermeyi dahi uygun görmüyorum. Benim hayat görüşüm, siyasi yaklaşımım kuralsızlıktan yanadır. Bunun terminolojik bir adı da var ama o ad farklı algılandığı için yazmak istemem. Ama bu, gerçek hayatta olduğu gibi bu site için de ütopya. Burada şahsi egoları tatmin için yöneticilik yapılmıyor. Bunun aksini düşünenlerin samimiyetinden şüphe ederim hatta etmem, samimiyetsiz bulurum. Yönetime talip olan varsa da buyursun, hemen görevlendirelim arkadaşı. Seve seve devretmeye hazırım…<O:p</O:p

Tekrar söylüyorum. Burada bulunuş amacımız günlük hayatın koşuşturmasından, gerginliğinden uzaklaşıp motosiklet ortak paydası altında dostluklar oluşturmak, kurulu dostlukları geliştirmektir. Site bunun için sadece bir araçtır, o kadar ciddiye alınması gerekmeyen bir araçtır. Benim için Raptorriders herhangi bir buluşmada motorumdan inip bir dostumun elini sıktığımda anlam kazanır. <O:p</O:p

Sevgiler, saygılar…<O:p</O:p

police96
01.July.2008, 12:02
Polemik yaratmak amacıyla kesinlikle yazmıyorum. Sakın yanlış anlamayın. eğer yazacaklarımda bir kusur varsa da şimdiden ÖZÜR DÜLÜYORUM.

Yönetimle ilgili eleştirilerinizi veya önerilerinizi cep telefonu vasıtasıyla veya yüz yüze görüşmelerde yaparsanız daha güzel olacağını düşünüyorum. En azından kimse kimseyi kırmamış olur ve kimse de üzülmez. Gördüğüm kadarıyla eleştiriye açık ve kendini yenilemeyi bilen bir yönetimle yönetiliyoruz. Elbette ki yönetimdekiler de birer insan ve her insanın bir hatası olur. Bu hataları herkesin görebileceği okuyabileceği bir ortamda belirtirsek ortaya polemik çıkar ve sonunda bir kişi kırılır, üzülür yani ortaya istenmeyen sonuçlar çıkar.

Lütfen herkes kendine yapılan haksız davranışları, yönetime yapacağı eleştirileri, hatta yönetime yapacağı önerilerini bile telefon vasıtasıyla yapsın LÜTFEN. Hem kimse kırılmamış hem de kimse üzülmemiş olur. Bu topikle ilgili olarak da üzeliğini sildirmek isteyenler Alper Abi'yi telefonla arayarak söylesinler. Görüşmek istemiyorlarsa da cep telefonuna msj atsınlar.

BU TÜR ÜZÜCÜ OLAYLARLA KARŞILAŞMAK İSTEMEYEN VE SİZ ÜZÜLDÜĞÜNÜZ ZAMAN SİZDEN DAHA ÇOK ÜZÜLEN ÜYELERİN OLDUĞUNU DA UNUTMAYIN LÜTFEN.

Tekrar söylüyorum. Yazdıklarımda bir kusur varsa ÖZÜR DİLERİM.

emrahkucukgirgin
01.July.2008, 12:07
Allah allaaaah... Sür kardeşim motorunu... Boşverrrr... rüzgarı hisset, kokuları tenefüs et, keydine bak... Cem Özer'in orkestrasıydı galiba... 'Beğenmeyen dinlemesin'... Dinlemesin... Beğenen dinlesin... iki tekerlek, bir motor, bir gidon yahu... Burası siyasi parti değil ki, veya herhangi bir misyonu olan sivil toplum örgütü... Motosiklet klubü... Olaylara basit bakmak bazen daha faydalıdır... Sür baba motorunu... Boş veeeerrrrrrr....

jashuaa
01.July.2008, 12:22
yok abicim yok bir misyon efenime sölim bir vizyon yok. yemek yerken motorların başında bekleyen yok, motorları parkeden yok, üstüne üstlük bide admin gelip ayakkabısıyla benim motorun üstüne basıyo, ve hatta sabahın köründe deli gibi öten horoza hiç bir müdahelede bulunulmuyo. ayıp bişi yaa. silin beni kardeşim. :p:p:p

aidikurt
01.July.2008, 12:39
Alper ve emrah kardeşlerim ellerinize, klavyenize sağlık.Bizde bunları soylemeye
calısıyoruz.
Bizler burada motosikletin ortak bir tutku olduğu ve aynı çatı altında güle oynaya
gezerek günümüzü gün ederek geçirmek istiyoruz.Sonucta bu amaca hizmet ediyoruz.
Hatalarımız olmuyormu oluyor elbet sonucta bizlerde insanız ve site yönetimi
konusunda profesyonel değiliz.Ama yaptıgımız hatalardan ders cıkarıp kendimizi
geliştirmeye calısıyoruz ve calısıcazda.Ama burda sadece bizim cabamız yetmiyor
bazen bizler hatalarımızı göremiyoruz zaten önceden hata oldugunu bilsek yapmayız
ama sonuc olarak sizlerde hatalarımızı bizlere iletinki (tabi kırıcı olmadan)
bizlerde kendimizi düzeltip geliştirelim.
Site yönetimi konusunda istiyenler varsa bize iletebilir seve seve yönetimi devredebiliriz.

Bazen yoruluyoruz bazen uzuluyoruz bazen ailmeizi bile ikinci plana atarak bazı
fedakarlıklarda bulunuyoruz ama karşılığı olarak sizlerin dostluğu bize hayli
hayli yetiyor.

gidikurt
01.July.2008, 13:10
Hamileyim, ilgiye, anlayışa ihtiyacım var ama , kocam (admin) siteyle raptorriders üyeleriyle uğraşmaktan benimle ilgilenemiyor birde üstüne bazı üyelerden olumsuz tepkiler alıyor ben psikolojim açısından daha fazla böyle bir ortamı izlemeye maruz kalamam lütfen üyeliğimi silin

foreman
01.July.2008, 13:31
A) x bır sıte....

ara sıra takıldıgım bı forum var...
genel bı forum.cok sayıda konu baslıgı,moderatoru ve uyesı olan bı sıte...
hatta bı aralar 500 bın uyesı vardı...
o sıte ıle aramızda daglar kadar fark var.
adamlar cok katı.dedıgım dedık caldıgım duduk mısalı...
kesınlıkle yanlıs yere konu acamazsınız.bı konudan ıkı adet asla olamaz...
admın,moderator ıle arkadas olmanız soz konusu bıe degıldır.cunkı onlar kraldır...
el ustunde tutulmalıdır...
admın veya mod bi mesajı alıntı yaparak cevaplasa o topık hit yapar..neden? cunkı o topıge admın yada mod mesaj yazmıstır... alıntı yapılan mesajın sahıbı kendını şanslı hısseder...
zırt pırt baslık acarsanız uyarı alırsınız.yanlıs bı kelıme kullandıgınız anda uzaklastırılırsınız...
oda yetmezse banlanırsınız...
yaklasık 3 yıldır uyeyım.topu topu 100 adet mesajım ya var ya yok...
hıc kımse bırbırını tanımaz...ıkı gun gırmesenız falanca kısı nerde bı sorunu mu var demez/ denmez.onun ıcın yardımcı olmaya sorun cozmeye yanasmaz.
kımse bana telefon acarak halımı hatrımı sormaz...
basım sıkıstıgında kımseyı yanımda bulamam.dertlesecek sana yardımcı olacak kımse yok...
nıye? cunkı o sıte sanal...

B) bu sıte...

gelelım reel bı sıteye...sanal olmayan guzel arkadaslıkların kuruldugu bıre bır bulusmaların oldugu bı sıteye...

hepımız ozel hayatında karıyer yapmıs bır cogumuz evlı ve evlat sahıbı ınsanlarız...

normal hayatımızda yasamak için o kadar cok mucadele verıyoruz kı cok yoruluyoruz...
bu sıteye kendmızı desarj etmek ıcın gırıp yarına daha dınc daha mutlu,cevremıze yardımcı olabılmenın verdıgı huzuru yakalamak ıcın gırıp bısıler karalıyoruz...buda bızı mutlu yapıyor.
hepımız ınsanız hata yapabılırız.ıstemeden karsımızdakı ınsanı kırabılırız.
burada erdemlık yapılan hatayı gorup tekrar edılmemesını saglamaktır...
karsıdakı bunun farkında degılse onuda dostca ve saygı cercevesınde uyarmak gerekır.bu ıster admın olsun ıster uye.cunkı bız (A) sıkkındakı sıte degılız.ınsallahda olmayız.

ama soyle bı bakıyorumda bu sıtenın kurulmasında emek vermıs kendınden bıseyler katmıs ınsanların teker teker gıtmesı benı uzuyor...
gerek kendı ıstegı ıle gerekse banlanmasıyla ayrılan herkez bızı mutsuz etmelı...edıyorda.
foruma gırdıgımde tanıdık yuzler gormek ıstıyorum...
elını sıktıgım sohpetıne nail oldugum ınsanlar...
tanıdık yuzler gormedıgımde logın olmadan uzaktan sessızce takıp edıyorum.
bu guzel bısımı?
gonul ısterkı hepımız bır arada olalım...uzaklastırılan ınsanlarıda kazanmaya bakalım...
tekrar aramıza alalım.bılgılerınden faydalanalım...

eger kı bız ( A ) sıkkındakı bı sıte ıstıyorsak yonetım ona gore hareket eder...
ama ılk bulusmada kımse kımsenın yuzune bakamaz.sohpet ve dostluk olmaz...

ben bu sıteye guvenerek motor almadım...
yada bu motorsıklet sıtesı bana guvenerek bu sıteyı kurmadı...
egerkı burası benı kasıyorsa gırmem.yazmam.
ama burasını kendı mekanım olarak gorebılıyorsam elestırıde yaparım uyeyı de saygı cercevesınde ozelden uyarır / azarlarım.
aynen yasar abı gıbı( aslanburclu)...kulakları cınlasın....

velhasıl kelam.
''''dusundum yazdım oyleyse varım''' bu bir suç ıse benı silin kardesım...

MEHMETONUR
01.July.2008, 14:30
Allah allaaaah... Sür kardeşim motorunu... Boşverrrr... rüzgarı hisset, kokuları tenefüs et, keydine bak... Cem Özer'in orkestrasıydı galiba... 'Beğenmeyen dinlemesin'... Dinlemesin... Beğenen dinlesin... iki tekerlek, bir motor, bir gidon yahu... Burası siyasi parti değil ki, veya herhangi bir misyonu olan sivil toplum örgütü... Motosiklet klubü... Olaylara basit bakmak bazen daha faydalıdır... Sür baba motorunu... Boş veeeerrrrrrr....

Kesinlikle katılıyorum. Ben bu forumda beklediğimden daha bile fazlasını buldum. Buluşmalara katılamadım ama çoğu zaman yanınızda gibiydim. Her haftalık buluşma sonrası sizlerin neler yaptığını takip etmeye çalıştım.İş güç kar kış vs motora binemediğim zamanlarda da buradaydım. motora binebilen arkadaşlarla umutlandım. Motordan kopmamak adına bu site bana aradığımdan fazlasını verdi. Motorun dışında da bir dünya paylaşım forumuna üye oldum. isimlerini bile hatırlamıyorum. O sitelerden de büyük beklentilerim yoktu. Burası ücretli olan bir dernek, emekli klubü değil. Amaç motosiklet sevgisi,muhabbeti. Tabi ki aramızdan ayrılan çok kıymetli kişiler oldu. olabilir. Herkesin beklentisi farklı ama Admin ve modlar ellerinden geleni yapıyorlar BENCE. Gezi organizasyonları, maç organizasyonları, servis destek, sitenin yeni şekli için bile çok uğraşıldığını biliyorum. Belki bu işler kolay gözükebilir ama bu kişiler bu işleri normal mesleklerini sürdürürken yapıyorlar. Onların da hataları olabilir. Ama tekliflere açıklar, düşüncelere saygılılar. Karşılıklı anlayış içinde halledilemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum ben.
Yanlış birşey söylediysem Özür Dilerim...

Tayfun
01.July.2008, 17:14
Evetttttttt şimdi sıra bendeeeee..........

Geyikle başlayan bu topik şuan için arena durumunda, sonunu düşünen kahraman olamaz diyerekten giriyorum konuya.

Yazdığım yazı hiçbir şahsa hitap etmeyecek ama iletilerim gereken yerlere ulaşacaktır.

Ben bu siteye üyeyim, neden üyeyim niçin üyeyim ???

Ortada dostluk denen bir kavram olduğu için ben buraya üyeyim, burdaki üyelerin % 90 lık kısmının bundan haberi yok ama. Başından sonuna bu sitede hiyararşik bir sistem oluşmadı bunada izin verilmedi zaten, herkes ortaya sıfatını değilde kişisel karakter ve buna bağlı dostluklarını koydu, ben burda ne alinin kaşı nede velinin dişi için varım, ben burda hepimizin ortak paydası olan motosiklet sevdası için varım, ama günden güne sizin sahip olduğunuz sevdaları sorguluyorum kendi kendime, benim için ankara, istanbul, izmir ayrımı hiçbir zaman yok ben her zaman kişilere be davranışlarına bakarım, ankaradan kimse gelmemiş izmirden kimse gelmemiş umrumda bile değil, olması gerekenler ordaydı zaten, müşkül durumda olupta gelemeyenlar kalbimizdeydi hep, biz kimin ne durumda olduğunu çok iyi biliyoruz kimse merak etmesin.

Ortada motorculuk denen ortak bir amaç varken 8-10 saat yol yapamayıp gelemeyen adamcıkların motorculuğunu sorgulamak gerekli diyorum, bu şekilde motorcu olunmaz kardeşim, gidin bir kebapçıda çalışın normalde kullandığınızdan daha çok motor kullanmış üzerinede para kazanmış olursunuz, insanlar motorla avrupa turuna çıkıyor siz napıyorsunuz bir düşünün bakalım. Hadi motora binip gelmediniz otobüsle gelseydiniz olmazmıydı, lafa gelince dostluk diye atıp tutuyorsunuz ama icraar olayına gelince hiç birşey yok, yazık yazık yazık diyorum.

Sizinle ortak birşeyler yapabilmek adına ölümü bile atlattık kaza geçirdik, maddi zarara girdik ama yılmadık hiçbir şekilde, sırf birlikte olucaz coşup eğlenicez diye, ama karşılığını alamadık ne yazıkki, soruyorum size ben ne için ve kim için ölüm atlattım ve maddi zarara girdim, ortalıkta dostluk denen bir kavram var ama kaç tane dost var oturup saymak lazım.

Şimdi bu yazdıklarıma kızabilirsiniz hiç problem değil, cevapta verebilirsiniz oda problem değil, bizimle konuşunki problemleri çözelim halledelim. Etrafımızda olan dostlarımıza el pençe divan oluyoruz başımız üzerinde tutuyoruz yemiyor yediriyor içmiyor içiriyoruz daha yapılması gereken varsa onuda söyleyin bilelim.

Bu gurup farklı bir gurup arkadaşlar ama bunun farkında değilsiniz, diğer guruplarda hiyerarşik sistemler var, ast üst olayı uygulanıyor, motorculuğun özgürlüğünden çıkılmış askeri bir düzen kurulmuş resmen, ama çoğunuz dünyadan bir haber olduğunuz için böyle şeyleri bilmiyormusunuz, böyle bir gurupta rahatça dostluğunuzu ortaya koyamıyorsanız başka tarafta hiç şansınız yok ben size söyliyim. Sizden çok birşey istenmiyor tek istenen dostluk başka birşey değil, kimse kimseden menfaat ummuyor herkes elini taşın altına sokuyor zaten.

Kavgasız gürültüsüz bir toplum olmayacağı gibi bizimde aramızda böyle şeyler olması gayet normal birşey, insan gibi konuşup sorunlarımızı halletmemiz gerekir ki hepimiz aynı ruhu taşıyoruz, ben her zaman için diyalogtan yanayım, siteden atma, yasaklama banlama hastası değilim yönetimdekilerde değil zaten, ama durum sitenin bekaasını gerektiriyorsa buda yapılır hiç sorun değil.

Olayın saadet kısmına gelince, beni ve dostlarımı silmeyin kardeşim, uzak duran ve dost olamayanları silin hemde çatır çatır :p

carvalho
01.July.2008, 17:24
Eline beynine klavyene ruhuna sağlık kardeşim. Ne bir eksik ne bir fazla...

aidikurt
01.July.2008, 17:31
Tayfun kardeşim +10000000000 :cheesy:

gidikurt
01.July.2008, 17:32
Aynen katılıyorum yazdıklarınıza zaten ne gerekiyorsa yazmışsınız tebrikler

jashuaa
01.July.2008, 17:33
vallahi coşmuş tayfunum zabitim 8)8)8)

rakursi
01.July.2008, 17:40
tayfun sadece BRAVO diyeceğim.
bu rapor riders olayına girdiğimizde ilk tanıştığımız dostlarımızdan biriydin.
hep deliydin, hep yürekliydin.
hep doğrucuydun.

dostların olarak seninle gurur duyuyoruz 8)8)8)

altug
01.July.2008, 17:52
Herkese Merhaba,

2. gündür bu konu ile ilgili yazılanları izliyorum fikirleri , tepkileri , açıklamaları okuyorum.

Ama kendi fikrimi söyleyeyim , konuların çevresinden dolaştığımız için ne net olarak sorunları ortaya koyabildiğimizi düşünüyorum nede çözümleri göz önüne koyduğumuzu...

Sadece şuna dikkat ettim. Bugün itibari ile üye sayımız kaç kişi , bu konuda yazı yazan ve fikrini belirten ,birbirini görmüş sohbet etmiş tanıyan kaç kişi?

Bu kadar insanın aynı fikri paylaşması tabiki imkansız ama aynı ekranı kullanması her zaman mümkün...

Hepimiz birbirimize zaman tanıyalım bence... Bırakın su biraz aksın , kızan kızgınlığını soğutsun , soğuk olup amaaan boşver diyen içini ısıtsın.

Sevgiyle kalın...

yenikoylu_ua
01.July.2008, 18:08
Herkese Merhaba,

2. gündür bu konu ile ilgili yazılanları izliyorum fikirleri , tepkileri , açıklamaları okuyorum.

Ama kendi fikrimi söyleyeyim , konuların çevresinden dolaştığımız için ne net olarak sorunları ortaya koyabildiğimizi düşünüyorum nede çözümleri göz önüne koyduğumuzu...

Sadece şuna dikkat ettim. Bugün itibari ile üye sayımız kaç kişi , bu konuda yazı yazan ve fikrini belirten ,birbirini görmüş sohbet etmiş tanıyan kaç kişi?

Bu kadar insanın aynı fikri paylaşması tabiki imkansız ama aynı ekranı kullanması her zaman mümkün...

Hepimiz birbirimize zaman tanıyalım bence... Bırakın su biraz aksın , kızan kızgınlığını soğutsun , soğuk olup amaaan boşver diyen içini ısıtsın.

Sevgiyle kalın...

Altuğ kardeşim mesajının altına teşekkürlerimi yazdım ama anlamlı olsun diye birde yazıya dökmek istedim.Bütün mesajları okudum kimsenin bam teline basmadan hiçbir mesaja cevap gibi veya tartışmayı alevlendirmemek adına neyazsam diye düşünürken söylemek isteyipte toparlayamadığım şeyleri yazmışsın bencede bazı konuları biraz zamana bırakıp daha sakin kafayla konuşmamız daha yapıcı olcaktır

Teşekkürler

Tayfun
01.July.2008, 20:04
Herkese Merhaba,

Sevgiyle kalın...

Sevgili altuğ dostum işte bütün problem zaten burada. Biz konuların çevresinde hiçbir zaman dolaşmıyoruz ve hep merkezindeyiz, sitede kayıtlı 1000 kişi var ve biz bu 1000 kişiyi tam merkeze çağırıyoruz ama bizi duyan yok, kenarda durmakla buluşmalara gelmemekle burdan atıp tutmakla kimse ne diyalog kurabilir nede sorun çözebilir.

Raptorriders yeni bir site değil aynı zamanda bu 1000 kişiyi 2 günde toplamadı alper buraya ve öyle birşeyki hiçbir site başkanı alperin yaptığını yapmaz buna emin olun, hepimizi bir çatı altında toplamak ve düzenleyebilmek için harcadığı telefon paraları adam gibi sıfır motor alır, hangi sitede telefonla aktivasyon yapıldı şimdiye kadar soruyorum size, kaliteli olsun aramıza iti köpeği sokmayalım diye hem sitede hem buluşmalarda ağırlığımızı ortaya koyduk ve bu işte çok başarılıyız emin olun, ben çok bilirim sitemizdeki bayan üyelere sarkan hödüklerle msn de düello yaptığımı ama siz bilmezsiniz, yoksa benim ne zoruma elin adamını kendime düşman yapıcam boş yere, bu siteye dostlarımızın eşleride girip bakıyor ve bunca zamandır sitede en ufak bir argo konuşma olmamış konuşmalar haddini aşamamıştır, aşmaya çalışanların ise sonunu herkes biliyor arkadaşlar, bir siteden atılabilirsiniz bu hiç problem değil ama dostlukları kaybetmek en acısıdır ben şahsen bunu yaşamak istemem.

Herşey zamana bırakılabilir ama zaman hayattaki en büyük kaybımızdır bizim, 3 günlük hayatın ne kadarını zamana teslim edebilirizki bir düşünün, vardiğimiz her nefesin bile geri dönüşü asla yokken zamanla yarışmak en iyisidir diyorum ben ve sloganımız her zaman için aynı bizim.

LIVE TO RIDE

chopell
01.July.2008, 20:10
Altuğ kardeşim mesajının altına teşekkürlerimi yazdım ama anlamlı olsun diye birde yazıya dökmek istedim.Bütün mesajları okudum kimsenin bam teline basmadan hiçbir mesaja cevap gibi veya tartışmayı alevlendirmemek adına neyazsam diye düşünürken söylemek isteyipte toparlayamadığım şeyleri yazmışsın bencede bazı konuları biraz zamana bırakıp daha sakin kafayla konuşmamız daha yapıcı olcaktır

Teşekkürler

şunu hatırlamakta fayda var ki; sadece yapıcı olmayı istersen başarılı olabilirsin..
yoksa insanoğlu en mükemmel durumda bile her zaman eksiler bulabilir.. beynimizi güzel şeylerle donatırsak her zaman her koşulda mutlu olabiliriz..

birbirimize kırıldığımız ve hatta kızdığımız durumlar olabilir.. bence bu durumu sıcakken ama çirkinleştirmeden mümkünse ''yüzyüze'' ( ki istenirse imkansız diye birşey yoktur ) çözmek gerekir..

herkesin zaman zaman moralinin bozulduğu, kendini kötü hissettiği anlar oldu.. olacaktır da.. ben bu sitede istediği zaman herşeyi söyleyebilen, her davranışta bulunabilen, ama buna rağmen sırf yaşından ötürü saygı görmek isteyen insanlar da tanıdım.. eğer hayatımda olmalarını istediğim insanlar olsalardı ve kale alsaydım çok üzülürdüm.. bu benim elimde.. şimdi aklıma geldikçe gülüyorum.. ama unutmuyorum ki; her hatadan çıkarılabilecek bir ders, herkesten öğrenebilecek birşey vardır.. (iyi/kötü)..

hayatımda olmasını istediğim insanlarla zaten ortak paydalarda buluşuyoruz.. istemediğin kişiler de bir şekilde çıkıyor yaşamından.. bu herkes için geçerli.. bu durumu dikkat çekici duruma getirmeye hiç gerek yok.. günlük hayatında kim durup dururken diyor birbirine bir anda beni sil hayatından diye.. ya deli gibi kavganı edip ayırıyorsun yolları, ya da sakince görüşmelerin sıklığı azalıyor.. herşey kendini anlatmak, karşındakini anlamaya çalışmaktan geçiyor..

bu arada bir geyik muhabbeti üzerine çıkan bu topic iyi ki de açılmış.. kimse bu kadar uzun uzun dile getirmeyecekmiş düşüncelerini yoksa..

selçuk öyle güzel ifade etmiş ki;
''Burada bulunuş amacımız günlük hayatın koşuşturmasından, gerginliğinden uzaklaşıp motosiklet ortak paydası altında dostluklar oluşturmak, kurulu dostlukları geliştirmektir. Site bunun için sadece bir araçtır, o kadar ciddiye alınması gerekmeyen bir araçtır. Benim için Raptorriders herhangi bir buluşmada motorumdan inip bir dostumun elini sıktığımda anlam kazanır. ''

gerçekten de günlük yaşamda herkesin bir koşuşturmacası, gerginliği var zaten.. bu sitedeki insanlarla bir araya gelmek rutinimden sıyrılıp rahat nefes almak gibi bir şey benim için.. herkes kendince fedakarlık yapıyor, emek veriyor biraraya gelmek için.. demek ki isteniyor, özleniyor sohbetler, paylaşımlar, yol çağrıları..

2 sene öncesine kadar yoktunuz hayatımda.. kimsenin kimseden haberi yoktu..
ama şimdi yokluğunuz zor geliyor.. raptodaayss :mrgreen: ailesinin bir ferdi olmaktan öyle mutluyum ki.. bu mutluluğu bozacak herşey karşısında kurt ( ama siyah, ama beyaz :p:mrgreen::p ) kesilirim.. :D

sevgiler..

kaanka
01.July.2008, 20:30
Bende yazıların tamamını okudum. Arkadaşların birçoğunun da dediği gibi burda ortak noktamız motor sevgisi.
Bazı arkadaşları hiç anlayamıyorum, sürekli yönetim şöyle yaptı yönetim böyle yaptı deyip duruyorlar peki siz bu oluşum için yapıcı neler yaptınız???
Alper hamile eşini doktordan izin alarak evde bırakıp sırf sizler için Dikiliye geliyor. Ne çıkarı var??? Kaçınız bu fedakarlığı yapabilirdi kendinize bir sorun ve dürüstce cevap verin. Ben yapmazdım...Tayfun kardeşimin de dediği gibi bizlerin rahatı için ön gezi yapılıyor, insanlar hem maddi hem fiziksel zarar görüyorlar çıtları çıkmıyor yılmıyor ve gene geziye geliyorlar. En büyük fırsattı sıkıntıları, yönetimle sorunları olanlar için gelip yüz yüze konuşup paylaşa bilirlerdi. Her kez yönetimden bekliyor gelsin de sorunları gidersin diye. Olur adamların başka işi gücü ailesi hayatı yok kırgınların kızgınların peşinde il il dolaşırlar. Varsa sıkıntın derdin açarsın telefon veya özelden mesaj atarsın konuşur halledersin işini. Bu ne kardeşim ben kızdım beni silin ilginç ilginç tripler beğenmiyorsan girme siteye okuma yazıları böylelikle silinmiş olursun. Diyer üyeleri germeye, insanların huzurunu kaçırmaya ne hakkınızvar. Herkez buraya kafa dağıtmaya stres atmaya dostlarıyla birşeyler paylaşmaya geliyor.
Yönetim yönetim nekadarçok yönetilme taraftarısınız, bırakın yönetimi mönetimi keyfinize bakın, gezin, eylenin, yeni dostlar edinin hepimiz için çok değerli olan boş zamanı en iyi şekilde geçirmeye çalışın. Yapılan organizasyonlarda insanların tek beklentisi dostluk bunu unutmayın...
Amacım kimseyi kırmak üzmek değil, yazılarımda bir kusur işledimse şimdiden özürdilerim...

Not: Dikili çok sıcaktı acayip yanmışım bu tamamen yönetimin hatası BENİ SİLİN...

police96
01.July.2008, 20:48
Ellerine sağlık Tayfun Abi. Bence de Tayfun ca... :lol:

police96
01.July.2008, 20:53
Peki bir önerim var. Kim ne yapmış, kim ne söylemiş, kim kimi kırmış, kim kırılmış düşünmeksizin, yorum yapmaksızın, herşeyi bir kenara bırakıp neden TERTEMİZ bir sayfa açmıyoruz. Şimdiye kadar yapılanlara değil yapılacaklara baksak ne olur? Geçmişi irdeleyerek hiçbir şey elde edemeyiz. Ama gelecekte ne yapacağımızı düşünürsek çok daha büyük bir yol almış oluruz. YOL ALALIM YOL...

aidikurt
01.July.2008, 22:45
Arkadaşlar yazdıklarınız beni cok duygulandırdı sizler için herşeyi yaparım.Yeterki dostlugumuz hiç bitmesin iyiki varsınız dostlarım. Bazen üzülüyor bazen kırılıyor bazen yoruluyor bazende ailemi ikinci plana bile atıyorum ama sizler herseye değersiniz.Sizlerin yazdıklarını görünce iyiki bu siteyi kurmusum diyorum.Kurmaklada cok dogru bir karar verdiğimi görüyor ve bununla mutlu oluyorum.

BULL
01.July.2008, 22:52
arkadaşlar çok güzel yazmışlar
hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum...
eklemek istediğim sadece bir şey var
az önce baktım 1018 üye varmış sitemizde...
ama emin olunki (burası sadece beni bağlar) yüzünü görmediğim, elini sıkmadığım,
beraber motorumla km yapmadığım hiçkimse beni ilgilendirmiyor...
tabiki teorik bilgi paylaşımı olarak birbirimize faydamız olmaya devam eder...
ama bizim amacımız sadece bu değilki... amaç bu olsaydı
motor kullanımı, püf noktaları, arızaları, yedek parçaları vs bilgiler içeren yüzlerce site mevcut
lazım oldukça kullanma talimatı kitabı gibi bakar, kapatır gidersin...
bizim burada paylaştığımız en büyük değer dostluğumuz...
buda sanaldan yazı yazmakla olmuyor...

bence bu konunun bu kadar uzamasınında tek sebebi
bu duruma konu olan arkadaşlarımızın/abilerimizin
yüzünü gördüğümüz, elini sıktığımız, beraber ıslanıp, beraber çamurlanıp, beraber üşüdüğümüz kişiler olmasıdır...
yoksa 1018 üye içinden yüzünü görmediğim 500 kişi şimdi siteden ayrılsa banane...

bizim farkımız burada...
bu fark kolay yaratılmıyor...
gelin bu kadar kolay kaybetmeyelim...
konuşarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk olamaz bu sitede
bu site zorluk sitesi değil, dostluk sitesi...

MKEPEZ
02.July.2008, 10:30
Böyle bir başlık açılmış...
"Ohh bee" dedim "aidikurt bu tatsızlığı çözecek galiba" diye düşündüm.

fakat yazılanlardan anladım ki amaç başka...

başka bir yerde de "Üyelik iptali isteyen arkadaşlar yönetime özelden mesaj atarlarsa üyeliklerini silebiliriz. Gözden kaçma ihtimaline karşı yönetimdeki tüm arkadaşları mesaj listesine eklerlerse süreç daha hızlı olur."

denildiğinden, kimsenin birşeyleri çözmek gibi bir niyetinin omadığı anlaşılıyor.

beni de silin. (geyikten değil benimki)

carvalho
02.July.2008, 10:51
Böyle bir başlık açılmış...

fakat yazılanlardan anladım ki amaç başka...

Neymiş amaç?

Kaynarca
02.July.2008, 11:55
Merhaba, (hadi bakalım bu yazıyı okumaya kim tahammül edecek elleri görelim:))

Öncelikler bu konular tamamen benim dışımda cereyan etmekte. Motosikletimi alalı 3 ay olmuş (küçümsemeyin 4500Km yol yapmışım aslanlar gibi :)) siteye de üye olalı hemen hemen 3 ay olmuştur. Gerçi benden sonra bile üye olanların bol bol tavsiye nitelikli mesajlarını okuyoruz ama yine de ben yeni olduğum hiçbir ortamda lafa çok karışmak istemem. Peki şimdi niye karışıyorum, açıklayayım...

Maalesef sitede Ankara-İstanbul gruplaşması oluşmuş durumda. Kimse bunu "olur mu öyle şey hepimiz kardeşiz" edebiyatıyla geçiştirmesin, görünen köy kılavuz istemez. (bakın atasözlerinden dem vuruyom ben de :))

Bu gruplaşma olayları sanat camiasında da her zaman vardır. Dolayısıyla ben iki tarafı da gayet net (dışardan olmam sebebiyle ve bu tür olaylara alışkın olmam sebebiyle) algılayabiliyorum. Algıladığımı zannettiğim şeyleri yazayım;

1-
İstanbul grubu (ki lunatic Ahmet'in "yönetim ve kankaları" diye nitelendirdiği gruptur aslında) Ankara grubu tarafından farklı anlaşılmaktadır. Bunun sebebi ise İstanbul grubunun "genel üslubu"dur. Bu üslüp aslına bakılacak olursa özünde kötü niyet barındırmamakla birlikte çok fazla tanışmayan insanlar tarafından yanlış anlaşılmaya müsait olan bir üsluptur. Net konuşalım, mesela Müslüm Baba'ya Selçuk'un yazdığı son mesaj üslûp açısından ofsayta düşer. (ancak şunu belirtmeliyim ki mesajın içeriği değil, üslubu.. Yoksa Müslüm Baba olayını yüzyüze de çok kişiyle görüştük, ortak kanatimiz odur ki Müslüm Baba o konuda o dönem gereksiz bir hassasiyet içerisindeydi..)
Ancak aynı Selçuk'la defalarca telefondaki konuşmalarımıza baktığımda "sanırım forumdaki başka Selçuk yada o mesajında sinirinden kendini kaybetmişti" filan demiştim. Ki Selçuk'un bazı "heyecanlı genç kardeşlerimiz" gibi: "beğenmeyen siteye girmesin kardeşim, yönetime suç bulup durmayın, yeter bu ne yaa" tarzında mesajlar yazdığına hiç şahit olmadım. Bu üslup olayının en sıcak ve iyi örneği "fare-dağ" atasözü ve ona verilen tepkidir. Admin Alper aslında Lunatic Ahmet'in düşündüğü şekilde "yönetim dışındakileri ezmek" maksatlı yazmamıştı o atasözünü. (zaten yanlış da yazdı oradaki kahraman fare değil tavşandır :))

İstanbul'a birçok kez konser için yada stüdyo kayıtları için gittim. Yada bizzat stüdyo malzemeleri almak için gittim. İlk seferlerde demiştim ki "yahu bu adamlar bu işin pîri sanırım baksana adamdaki edalara, vay be.." Daha sonra aslında işlerinde öyle süper olmadıklarını da farkettim ama adamların genel yapısı şimdi ki deyimle "cool" du. Bir tonmaister bize resmen enstruman çaldırmamıştı, pat diye kaydı kesip "akordu kontrol edelim, ritim sallandı, uyumsuzluk var vs..." Ben de içimden diyom ki "adam biliyo işi demek ki sallanıyoruz" Sonradan kendim de ses kayıt işlerine girince anladım ki kayıt süresi ne kadar uzarsa stüdyo kirası da o kadar artıyormuş adamın emeli farklıymış:)

Bunları anlatmamın sebebine gelince, ben 3 ayda 4500Km yol yapmışım ama motosiklet hakkında -bildiğim konularda bile- yorum yapmayı -şuan için- edepsizlik olarak görürüm, ancak 3 yılda benim yaptığım yolun yarısını yapmış bir adam her haltı biliyormuş gibi konuşur da konuşur. Dolayısıyla bu benim için karşıdaki adamı yanlış anlamama sebeptir, e tabi bir de gıcık olmama :)
Aslında çok konuşan adam kötü niyet barındırmamaktadır belki de ama kendini farklı ifade ettiği için ben sinir olmaktayımdır. "Ankara grubu İstanbul grubuna sinir oluyor" demek istemiyorum ancak sorun bence üslup, dolayısıyla yanlış anlaşılma..

Örneğin bu üslup konusunda daha önce de küçük bir önerim olmuştu ve farklı yorumlar geldi. Sonunda da "yahu herkes kime nasıl hitap edeceğini bilir, biz bu siteye eğlenmeye geliyoruz bu kadar kasmayın" filan denildi mevzu bitti. Topic kitlendi -ki bu anlamdaki topic kitleme işini hiç etik bulmuyorum. Çünkü son söyleyen kazanmış gibi oluyor, bu da hiç hoş durmuyor) Başka bir topic açıp da konuyu büyütmemek adına boşvermiştim ben de..

Öncelikle şunu belirteyim ki biz Amerika'lı vatandaşlara benzemeyiz. "Bugün iş konuşmıcaz, eve iş getirme, şuan sadece eğlenmek istiyorum" Bu yorumlar bizim ABD filmlerinden öğrendiğimiz repliklerdir, yada gerçek hayatta uygulamaya imrenDİRİLDİĞİMİZ içi boş şeylerdir. Çünkü bizler altı üstü bir oyun olan futboldaki milli maçlar sonucunda (her ne kadar espri gibi görünse de) "Viyana kuşatması" diye başlıklar atabilen bir milletiz. Motosiklet sitesinde tabi ki memleket de kurtarırız, üslup da konuşuruz. Çünkü bizler "insan"ız birçok başka ülke vatandaşları gibi "robot" değiliz. (ABD'de C.tesi geceleri bara gidilir ve bar çıkışı malum şeyler yaşanır, asla hafta içi bir gün değil....)

Ayrıca şahsım adına ben bu siteye eğlenmek için girmiyorum. Öncelikle bilgilenmek için giriyorum. Ve tabi ki dostluklar kuruyorum. Zaten motosikleti de "eğlence aracı" olarak değil "rehabilitasyon aracı" olarak görürüm.

Diğer bir konu da, "Sitedekileri germeyelim admine özelden mesaj atılsın" düşüncesi.. Bu eğer karşılıklı olursa kabul edilebilir. Mesela admin bana genelden yazarsa ben ona özelden yazmam. Yada herhangi bir üye bana "herkes duysun" mantığıyla kişisel bir sorunumuzu genelden yazarsa ben de genelden cevap veririm hiç şüphesiz ki. Yada "telefonla arayın konuşun, yüzyüzeyken konuşun" gibi yorumlar yapılıyor. Buna kimse müdahil olamaz ki. Adam yüzyüze görüşmek istemeyebilir forumdan yazar geçer. Yada telefon açmak istemez, bu bir tercihtir. Yani şunu söylemek istiyorum, bence kişisel meseleler (mesela bana İstanbul dan lazım olan bir malzeme var ve bir arkadaştan rica edicem) dışındaki yada bir üyeyi ilgilendirmeyecek olan teknik konular dışındaki her şey genelden yazılabilir ve yazılmalıdır bence. Diğer sitelerden farklıyız çünkü..

2-
Son konunun şu "Haftalık Buluşma" topicinden kaynaklandığını düşünüyorum. İlgili topic "bir sebepten ötürü" silinmiş ve AnaSayfaya (bence abes olan) "İstanbul Haftalık Buluşma" topici açılmıştır. Eskiden ne güzel İzmir-Ankara-İstanbul-vss.. "Haftalık Buluşma" topicleri vardı. Bununla ilgili Kino Baba da uyarı yapmıştı. Neden anasayfada biçimsiz büyüklükte bir İstanbul Buluşma topic i var ki? Bu konu beni hiiiçç germiyo kimse merak etmesin çünkü ben Afyon'da yaşıyorum. Ne Ankara ne İstanbul ne de İzmir... Ancak bu site patchlerinde de yazıldığı üzre "RaptorRiders Türkiye"dir. Bakın Aytaç'a. Aslanlar gibi Urfa'dan gitti adam Dikili'ye... Dolayısıyla bu durum zihinlerde futboldaki "istanbul takımları" gibi "istanbul sitesi" olayına dönüşüyor ister istemez. Gerek yok ki böyle şeylere, benim Afyon'da yaşamam yada birinin İstanbul'da yaşaması bir tercihdir, bir ayrıcalık değil...

3-
Mutlaka benden çok tecrübeli büyüklerim vardır. Ancak şunu bilmenizi isterim ki ben "kötü niyet"in kokusunu alırım. Bu site böyle kokmuyor...Hiç belli etmem ama analiz yeteneğime güvenirim. Bu sitede kötü insanlar barınmıyor.. Bu tür sorunlara sebep ister "klavyenin azizliği" deyin ister "yüzyüze görüşmeme tercihi" ne derseniz deyin ama bu sitenin çekirdek grubu (bu SADECE yönetim değildir. Çekirdek grubu herkes tahmin edebilir) kötü niyetli değildir.

Lunatic Ahmet'in kötü niyetli olma ihtimali var mı yaa ?? Lütfen elimizi vicdanımıza koyalım. Bolu'da birlikteydik. O adam kötü olabilir mi? Mesela kim Bülent'e kötü diyebilir? Allah adamı taş yapar valla. Selçuk beni hiç tanımadığı halde elli yere kask fiyatı sormuş insandır, "kötü niyetlidir" dersem iki tekerin üzerinde durabilir miyim bir daha?? Foreman Fatih'e ne demeli peki? "keşke biraz vakit bulabilseydim de sana da taşıma demiri yapıp gönderebilseydim" diyor, ne mecburiyeti var ki?? Foruma az yazan Ankara grubundan Bilgehan.. Sanki kendi motorunun sorunuymuş gibi ilgilenir başkalarınınkiyle, kötü insan mıdır Bilgehan? Mali'nin sesine belki kötü diyebiliriz:) ama insanlığına diyebilir miyiz? Bolu'da Mali olmasaydı ateşin etrafında birbirine aşık insan topluluğu gibi birbirimize bakar dururduk heralde..
Tabi ki Tayfun haklı, ön gezide ölüyordu adamlar ölüyordu ! Katılamayacağım o tarihlerde bile belliydi ama Allah korusun başlarına ciddi bişey gelseydi hangimiz rahat uyuyabilirdik?? Kino Baba gibi "tecrübeli denge unsurları"mız olmasaydı onlara kıyasla bizim gibi "çoluk çocuk"lar napardık?? Müslüm Baba'nın "Yeni regalcilere öneriler" başlıklı topicin millet fotokopisini alıp cüzdanında saklıyordu. Müslüm Baba kötü olabilir mi?? Kostak06 Ferhat aibimize ne dicez peki? 20 yıldır tanıdığım insandır ve "iyi ki tanıyorum" dediğim insanlardandır ki ben kötüler hakkında böyle yorumlar yapmam..Veee (belki de) kilit isme geldi sıra. Aksu Başkan.. Yönetim (yada kankaları :mrgreen:) haklı olarak diyor ya "şunu şunu yaptık" diye. Bunu dile getirmeyen bişey yapmamış mı oluyor sanki. Aksu Başkan'ın Turkcell hattından benim Avea hattımı kaç kere arayıp buluşmalar için konuştuğunu bilen var mı? Bu sadece Afyon'da yaşayan biri için verdiğim örnek.. Ankara ekibindeki herkesle kimbilir kaç defa telefon görüşmesi yaptı? Ama Aksu Başkan'dan da onu sevenlerden de bir kere bile "o telefon paralarıyla sıfır motor alınırdı" diye bişey duymadık. Hem bu sözü hem de "Dikili'ye gelenler bize zaten yeter" sözünü söyleyen Tayfun kötü mü sanki? Deli-dolu deniliyor ya adama öyle belki ama asla kötü niyetli değil. Bir işe tepki göstermek için kimisi defans yapar kimisi hücum. Tayfun milli takımımız gibi hücum etmeyi tercih ediyor. Ama onun da aslında tek bir derdi var, maçı kazanmak....
Kısaca yönetimin İstanbul'da yaptığı fedakarlığı Aksu Başkan Ankara ve civarındaki illerde yapmıştır. Sonuç olarak bu site, "iyi insanlar"ı barındırmaktadır.(Tek tek herkesi yazmak, zaten bunalmış olan okuyucuyu ateşe atmak olur. Bu sebeple ismini yazmadıklarım kusuruma bakmasın)

Kaynarca
02.July.2008, 11:57
;;;FAZLA YAZMIŞIM SİSTEM KABUL ETMEDİ TEK MESAJI :) LÜTFEN ÖNCE ALTTAKİ ÇİN İŞKENCESİNİ OKUYUNUZ. BU YAZININ SON BÖLÜMÜDÜR:::

4- SON SÖZ
"Ört de senin de ayıbını örtsünler" diyor Mevlana.. Hiçbirimiz ama hiçbirimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Bunu kalben söyleyebilmek lazım ama. Laf olsun diye "elbet benim de hatalarım olur" diyip hataları sürdürmek değildir erdem.. Bunları size öğretecek kişi asla ben değilim. Ben sadece dostlukların bir anda bozulmasına müsade etmenin, düşmanlıkla eşdeğer olduğunu düşünen biriyim. Bu kadar yazı yazıp sizleri yormamın tek sebebi budur..

Saygılarımla..

Not: İçinden geçen bile olursa bu mesaja teşekkür atmasın lütfen. Çünkü aşağıdaki mesajlara atılan teşekkürler bile bir gruplaşma sergiliyor gibi. Gerek yok.. Ama alacağım olsun anlamsız bir mesajıma teşekkürleri atarsanız yandaki hanede teşekkür sayım artmış olur bu da "internet sitelerindeki forum egomu" tatmin eder :)

foreman
02.July.2008, 12:15
tek kelıme ıle senı tebrık ederım...
hepımızın ıcınden gecırdıgı ama yazmadıgı / yazamadıgı veya usendıgı duyguları kaleme almıssın...

benden bı tesekkur alacagın var...

yenikoylu_ua
02.July.2008, 12:27
Merhaba arkadaşlar
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Espri amaçlı açılmış bu topik artık insanların kendileriyle alay ediliyor izlenimi uyandırmaya gene yanlış anlaşılmalara sebep olmaya başlamış.Bence bu topik bir an önce kitlenmeli silinmeli demiyorum kitlenmeli.
<o:p></o:p>
Bakın dün Alper kardeşimle (admin) özel bir konuşma yaptık ve bana bukadar şeye nasıl ılımlı olabiliyorsun dedi.Bir toplum içindeysek birazda öle olma zorunluluğumuz yokmu benimde kendime göre sinirlendiğim şeyler yokmu tabiki var.Bazı şeyleri konuşmadan yazmadan 10 dk düşünülmesi gerektiğine inanıyorum.
Benimde bu gezide kızdığım üzüldüğüm şeyler oldu.Çok uzun bir yolculuk yaptık ve Büyük buluşma diye adlandırdığımız gezimiz maalesef umduğumuzdan çok az bir katılımla gerçekleşti.Moralimi bozmamaya çalıştım insanların işi çıkmıştır aksilik olmuştur gelememiştir yoksa bunca hazırlıktan sonra onlarda gelmek istemezmiydi diye düşündüm.
Velhasıl kamp alanına geldik birde baktım zemini çim olmayan hatta dikenli bitkilerle bezenmiş bol bol tümseklerin olduğu tesise ait fazla sandalyelerin bırakıldığı hatta üstleri kesilmiş köklerin olduğu tabi bunu ancak Doğan kardeşimizin şişme yatagı patlayınca anlayabildik bizde çadırımızın içine girip elimizle altını yokladık bir sivriliğe denk gelmiyelim diye çadırı <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:metricconverter w:st="on" ProductID="5 cm">5 cm</st1:metricconverter> sola <st1:metricconverter w:st="on" ProductID="10 cm">10 cm</st1:metricconverter> yukarı derken yerleştik.Çadır alanına elektrik çekilecek çekilmiyor.Neyse fener falan hallediyoruz işimizi.Bu konuda organizeyi yapan arkadaşlara suç bulmuyorum Tesis sahibi söz vermiş hertaraf çimlenecek diye sona unutmuş verdiği sözü eyvallah olur diyoruz elektrik çekilecek diye unutmuş bakıyorum Selçuk kardeşiminde bundan dolayı morali bozuk bi ara buralarda yapılacaktı kelek yedik diye mırıldanıyodu.Alperle gözgöze geldik aman dedi zaten milletin morali bozulmaya ramak kalmış bari biz susalım eyvallah.
Bu tip organizasyonlarda tesis sahibinin bu tip ihmalkarlıkları olabiliyor.Benim burada kızdığım tek şey olabilir.Çarşamba sabah ordasınız ve yeri gördünüz ve çadır kurmaktan vazgeçip otele yönlendiniz.Durumla ilgili bir görüşme yapıp bizimlede paylaşılsaydıda bizde geldiğimizde bu şoku yaşamasaydık.yada o iki gün içinde başka bir çözüm bulunabilseydi. Ortak payda Motor ve beraber oturup beraber kalkmaksa muhabbet eğlence birliktelikse ben kimsenin morali bozulmasın diye susup çadırımı kurup yatıyorsam.Herkez orda olmalıydı hatta bu organizasyonu yapmak uğruna çok büyük badireler atlatmış kardeşlerim için bu isteğim aslında maneviyatı yüksek ama yapılması çok kolay bişeydi.Burdan giderken zaten çadır götürmemiş ve otelde kalmayı hedefleyen arkadaşlarımı ayrı tutuyorum.
Ertesi gün oluyo Büyük buluşma ya Çok sevdiğim İnci öğretmenim çadırını topluyo evet bunada çok bozuluyorum ama bişi diyip moralleri bozulmasın öğle yada böyle yola çıkacaklar kafaları takık olur başlarına bişi gelir dikkatleri dagınık olmasın diye.Herşey olumsuzda olabilir ama o buluşmaya gelen herkez o buluşmanın veda saatine kadar orda olmalıydı bence.Yanılıyoda olabilirim.Herkez bişeylere takıyo ya bende bunlara takıyorum kimine göre doğru kimine göre yanlış.
Yemeklerimiz süperdi mekan sahibide çok ilgili Kamp alanı sahibininde yaptığı tek olumlu iş Aslıhanın konseriydi Her ne kadar Aslıhan bacımmmm bize Raptordays desede acayip eğlendik Selçuk kardeşimin bu iyi işler içinde emeğinin karşılığını vermek isterim sonsuz teşekkürler.
Neyse Pazar oldu en azından toplu bi sürüş yapıcaz İstanbula kadar molalar vericez heryerde eğlenicez olumlu olumsuz şeyler olduysa bile eğlenceyle beraber sağsalim bitiricez derken iki arkadaş Çanakkale dedi İki arkadaş zaten vapura bilet almışlar bir arkadaş dediki ben geç çıkıp tek başıma sürücem Admin ve vatansever kardeşlerim mazeretinden dolayı Pazar sabah erkenden yola çıktılar
Tamam armızda yavaş sürenler olabilir çabuk yorulanlar olabilir yolculuk bu sebeplerden dolayı uzunda sürüyo olabilir Ama hani motor ortak paydaydı birliktelik dostluk Niye giderken pek olmayan şeyler dönüşlerde boy gösteriyo Dikili <st1:metricconverter w:st="on" ProductID="500 km">500 km</st1:metricconverter> yol arkadaşlar iki saat önce evde olmanın toplu sürüş keyfinden daha önemli ve zevkli olduğunu düşünmüyorum.
Evet şimdi düşünün niye ılımlı bakıyorum.Kimbilir bu yazıyı okuyup kaç kişi bana darılacak olsun varsın darısın bundan sonra Çünkü bakıyorumki çoğunluk lafını esirgemiyo inceldiği yerden diyo kopsun o zaman nerden kopuyorsa
İçimdekileri ılımlandırmıştım ama bunca yazılana karşı yazmalıyım en azından neleri içimde eritebildiğimi bilin istedim kimine göre doğru kimine göre yanlış en ufak serzenişte gelen gelir gelmeyen gelmez beğenmiyen yazmasın elini sıkmadığımı umursamam gibi yazılar yapıcılıktan çok zarar verir unutmayalımki biz bu site sayesinde tanıştık kimsenin kimseye bu tip sözler sarfetmeğe hakkı yok
TEŞEKKÜRLER

carvalho
02.July.2008, 12:31
Sevgili Burak, isteğin üzere çok istememe rağmen yazdıkların için sana teşekkür etmeyeceğim :)

Yazdıklarının sadece bir bölümüne bir açıklık getirmek isterim; İstanbul grubunun haftalık buluşmaları için konulan banner (keşke güzel bir Türkçe karşılığı olsaydı da onu kullansaydık, banner ne?)

Bizim İstanbul grubu haftalık buluşmalarımıza katılımı daha da ilginç kılmak, katılımcı sayısını artırmak için bulduğumuz bir ara çözümdü o. Keşke Ankara yahut İzmir il grupları da böyle taleplerde bulunsa, onlar için de banner açsak... NE güzel olurdu yan yana dursalar; ama talep gelmedi. Şu küçük, hatta minicik detay bile sorun olabiliyorsa önyargılar hayatımıza çok fazla hükmediyor demektir. Önyargı olmalı, ancak senin de defalarca ifade ettiğin, bizlerin de ifade ettiği gibi, herkesin iyi niyetli olduğu önyargısı olmalı herkeste; sanalın soğukluğunu ve duygusuzlğunu ancak böyle aşarız.

Bir örnek vereyim. Seda kardeşim (chopell), bizim Dikili buluşmasında akşam yemeğimizde esprisi olan "ucuz ankara balığı" olayını mesajında yazmıştı. İster inan, ister inanma bu tanımlamayı kendi üzerine alınanlar olmuş. İnanılır gibi değil! Bu nedenden ötürü "sitede seviyesiz insanların mesajlarını silmiyorsunuz, gevşek davranıyorsunuz" suçlamasıyla karşı karşıya kaldım. Ben tamamen rastlantısal böyle bir yanlış anlamayı farketmeseydim ve düzeltmeseydim Seda arkadaşımın ve bizlerin diğer taraftaki görüntüsü nasıl olacaktı???

Kimbilir böyle kaç tane yanlış anlamalarla, daha geniş bir tanımlamayla "iletişmsizlikle" yaşıyoruz ve diyalog kuruyoruz. Bunu önlemenin yolları var mı, var tabii ki... Öncelikle sanal dostlukların gerçeğe dönüşmesi. Tüm çabamız bu yönde idi zaten. Bir diğer yolu da karşı tarafın iyi niyetinden kuşku duyulmaması. Bu kuşku duyulmaya başlandığında iletişimsizlik başlar ve davamı tatsızlıklarla gelir.

Sitede farklı konuların konuşulmasına gelince. Tabii ki konuşulacak, ortak paydamız motosiklet olsa da farklı konular da forumlarımızda konuşuluyor, irdelniyor, bir farkla "SİYASET"... Siyaset, en üst kurumlardan TBMM'de bile üslubuyla tartışılmıyor ki burada da üslubun korunacağını zannetmiyorum. Neticede herkesin farklı grüşleri var, farklı hayat öngörüleri var mental, bilgisel ve deneyimsel donanımları ölçüsünde. Konu siyaset olunca ikinci yahut üçüncü şahısların alanına usturupsuz girmeleri riski fazla olduğundan site olarak bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Bunu da açıklama gereği duydum.

Konu kitleme olayına gelince: Daha önce de yazdım, benim kişisel olarak hayat görüşüm ütopik olarak kuralsızlıktan yanadır, Yüce Mevla'mın bize verdiği akıl ile hayatın kendi dinamikleriyle dengeyi bulacağına inanırım. Ancak bu dediğim gibi hayatın er alanında ütopyadan öteye geçemiyor. Tam 12 ay önce bir konu açılmış, konşulmuş da konuşulmuş, sonrasında konu bitmiş, konuşmalr kesilmiş; derken 12 ay sonra bir mesaj, "geçmiş olsun" diye. Konu en başa taşınınca insanlar da telaşlanıyor haliyle, şimdi bu sn mesajı silmezsin, konuyu kilitlemezsin de ne yaparsın??? Konu kilitlemek kişisel ego tatmini olduğu mu sanılıyor yoksa? Eğer böyle düşünen arkadaşlarımız varsa iki önceki paragrafın son cümlesini tekrar okumalarını tavsiye ederim. Zannetmiyorum ama böyle düşünen olsun...

Çok yazdık çok çizdik, umarım bir arpa boyu da olsa yol gitmişizdir. İyi niyetli olduğumuzun farkındalığını bir kere daha rica ederek diyorum ki... Bırakalım gerginliği, çeneyi sadece YOL YAPALIM YOL!!!!!

police96
02.July.2008, 12:40
Konuları tam olarak bilmediğim için ve buradaki insanları tam olarak tanıma fırsatım şimdiye kadar olmadığı için isimler ve konular hakkında yorum yapmayacağım. Ben birçok forum sitesine üyeyim ama gerçekten bu sitedeki üyeler kadar sıcak kanlı ve birbirine bu kadar bağlı olan bir forum sitesi görmedim. İnsanlar her zaman çok yakın gördüklerinden birşeyler beklerler ve karşılarındaki insanlar bu beklentilerine cevap veremeyince kırılırlar o insanlara veya kendi kendilerine üzülürler. Bence bu sıcak YUVADA kimsenin kötü bir niyeti yok. Herkes birbirini kırmamak için birbirine yardımcı olabilmek için o kadar çok çaba harcıyor ki.
Burak Abi senin yazdıklarının tamamını okudum. Telefonla konuşarak halledilmesi gerektiğini ve İzmir, İstanbul, Ankara, Afyon, Nevşehir... meselesi haline getirilmemesi gerektiğini yazanlardan biri de benim. Neden telefon? Sana güzel bir örnek vermek istiyorum tezimi desteklemesi amacıyla. Ben yaklaşık 12 yıldır KANUN (TSM Enstrümanı) çalıyorum. Aynı dalda ud, keman, ney.. farklı dallarda gitar (çeşitleriyle birlikte), klavye... ritim sazlarda bateri, darbuka... ve daha aklıma gelmeyen o kadar çok enstrüman var ki müzikte saymakla bitmez sen de biliyorsun. Ama o kadar enstrüman arasında beni dinlendiren benim için vazgeçilmez olan benim her derdime sıkıntıma ortak olan tek bir estrüman var KANUN. Her yönümüzle o kadar çok benimsedik ki birbirimizi anlatılmaz yaşanır (klasik bir söz ama :)) İşte birbirimizi bu kadar çok benimsememizin sebebi de seslerimiz. İşte telefonla konuşurken karşındaki insan eğer senin çok yakın hissettiğin benimsediğin kişiliğiyle karakteriyle senin için vazgeçilmez olmuş bir insansa (En güzel dostluklar birbirinizden vazgeçemediğiniz dostluklardır bana göre) o insanın sesini duyunca ona kızacaksan ona bağıracaksan ona belki çok kötü kelimeler sarf edeceksen bile bunu yapamazsın. Onu kaybetmekten korkarsın. Konuşma tarzını üslubunu değiştirmek zorunda hissedersin kendi kendine. Güzel güzel anlatırsın ona bir hatası varsa seni kıracak birşey yapmışsa. Tatlı bir dille anlatınca da o insan kırılmadan üzülmeden kendini değiştirmeye yenilemeye çalışır. Ama burada birbirimizin ne sesini duyuyoruz ne de yüzünü görebiliyoruz. Kaybetmekten korkmuyoruz. Yaşadığımız güzel günleri anları düşünmeden birbirimizi kırmak üzmek pahasına yazacaklarımızı hemen aklımıza geldiği gibi yazıyoruz. İnşallah tanıdık bir sesin insanı ne kadar değiştirebildiğini anlatabilmişimdir. Kesinlikle beni yanlış anlama Burak Abi sana nasihat verecek tavsiyede bulunacak ne yaştayım ne de o kadar hayat tecrübem olduğunu düşünüyorum. Bir kusurum varsa affet.
Bir de olaya bilimsel olarak yaklaşırsak (Bu kesinlikle kankalarıma malzeme olacaktır KORUMA kelimesini unutanlara bir de hatırlatma olsun bari :)) mesleğim gereği toplumun huzurunu sağlamakla görevliyim. Toplum psikolojisinde bir insan hata yapmışsa bile kesinlikle o insana hatasını başka insanların yanında kabul ettiremezsiniz. Örnek olarak karakola gelen ve daha önceden kavga etmiş olan iki kişiden kimin hatalı olduğunu anlamak ve ona hatasını kabul ettirebilmek için o kişileri teker teker dinleyip hatalı olana hatasını odada sadece ikiniz varken söylemelisiniz. Aksi taktirde kesinlikle o kişiye hatasını kabul ettiremezsiniz. Her ikisi de haklı olduğunu savunmaya ve kendini haklı göstermek için elinden geleni yapmaya çalışacaktır. Bu sebeplerden dolayıdır ki tarafların burada değil birebirde görüşmelerini konuşmaları gerektiği tezini savunuyorum.
SAYGILARIMLA...

Kaynarca
02.July.2008, 13:44
Sitede farklı konuların konuşulmasına gelince. Tabii ki konuşulacak, ortak paydamız motosiklet olsa da farklı konular da forumlarımızda konuşuluyor, irdelniyor, bir farkla "SİYASET"... Siyaset, en üst kurumlardan TBMM'de bile üslubuyla tartışılmıyor ki burada da üslubun korunacağını zannetmiyorum. Neticede herkesin farklı grüşleri var, farklı hayat öngörüleri var mental, bilgisel ve deneyimsel donanımları ölçüsünde. Konu siyaset olunca ikinci yahut üçüncü şahısların alanına usturupsuz girmeleri riski fazla olduğundan site olarak bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Bunu da açıklama gereği duydum.

Konu kitleme olayına gelince: Daha önce de yazdım, benim kişisel olarak hayat görüşüm ütopik olarak kuralsızlıktan yanadır, Yüce Mevla'mın bize verdiği akıl ile hayatın kendi dinamikleriyle dengeyi bulacağına inanırım. Ancak bu dediğim gibi hayatın er alanında ütopyadan öteye geçemiyor. Tam 12 ay önce bir konu açılmış, konşulmuş da konuşulmuş, sonrasında konu bitmiş, konuşmalr kesilmiş; derken 12 ay sonra bir mesaj, "geçmiş olsun" diye. Konu en başa taşınınca insanlar da telaşlanıyor haliyle, şimdi bu sn mesajı silmezsin, konuyu kilitlemezsin de ne yaparsın??? Konu kilitlemek kişisel ego tatmini olduğu mu sanılıyor yoksa? Eğer böyle düşünen arkadaşlarımız varsa iki önceki paragrafın son cümlesini tekrar kumalarını tavsiye ederim. Zannetmiyorum ama böyle düşünen olsun...

Sitede siyaset konuşulmamasının gerekliliği konusunda hemfikiriz.

Topic hortlatmayı ben de çok anlamsız buluyorum. Bu tarz topicler elbet kilitlenmeli. Ancak benim kastettiklerim farklıydı zaten yazımdan da hangi tarz topic kilitlemelerini etik bulmadığım belirtilmiştir.

Ayrıca yazımla ilgili özelden tesekkur eden arkadaşlar umarım başka bi zaman yazdıgım sıradan bir yazıya tesekkur atmayı unutmazlar. "teşekkür hanem" dolu olsun yaw:mrgreen:

carvalho
02.July.2008, 13:56
Sitede siyaset konuşulmamasının gerekliliği konusunda hemfikiriz.

Topic hortlatmayı ben de çok anlamsız buluyorum. Bu tarz topicler elbet kilitlenmeli. Ancak benim kastettiklerim farklıydı zaten yazımdan da hangi tarz topic kilitlemelerini etik bulmadığım belirtilmiştir.

Ayrıca yazımla ilgili özelden tesekkur eden arkadaşlar umarım başka bi zaman yazdıgım sıradan bir yazıya tesekkur atmayı unutmazlar. "teşekkür hanem" dolu olsun yaw:mrgreen:

Aslında ben daha çok senin yazdığın ikinci maddeye (haftalık buluşma banner'ı) getirdiğim açıklığın sen ikna edip etmediğini merak ettim Burak, İstanbul'un bir ayrıcalık haline getirilip getirilmediğine dair kısım. Yazının en çok bu kısmına takılmıştım çünkü...

aidikurt
02.July.2008, 14:35
Kaynarca arkadaşım yazdıklarından sadece bir konuyu aydınlatmak için yazıyorum.

Portalda bulunan haftalık buluşmayla ilgili.Konu sadece kendi kararımla yapılmamıştır.Asku abi ile telefonda konustuk kendisi istanbulda haftalık bulusmalarda katılım azaldıgını bununla ilgili bir cozum bulsanız iyi olur geçen sene cok ama cok daha kalabalık oluyordu demişti.i bende kendisinede tekrar danısarak kolları sıvadım ve anasayfaya haftalık bulusmayla ilgili göze batsın diyede banner koydum .Ve etkilide oldu banner koyduktan sonraki hafta baya buyuk bır katılım gercekleşti.

Bütün mesele bu yani senin dusundugun gibi değil.Sadece kucuk bır onlemdi hatta bu yöntemin etkili oldugunu test edip gördükten sonra 3 tane izmir anakara ve istanbul diye ufak banner koyup portala her il grubu ıcın bulusma için kolları sıvayacaktımki bu gelişmeler oldu.

Tabiki bu olayların bilmediğin için yazmıssın neden bu olabilir diye ama o değil kardeşim biz onuda dusunduk dedik yoksa bizim portaldaki banneramı bozuldular diye bu konudada kendimizi sorguladık ama bundan aksu abinin haberi vardı.Hatta o tavsiye etti.Daha ne diyim.Bizlerde baya komple teorisi ürettik su olabilir bu olaiblir diye ama hiçbiri tutmadı. :)

beykozlu
02.July.2008, 15:01
Alperim,

Regal Raptor motoru olmayan üyleri silelim.Mesela Selcuk'tan başla,onun yerine beni super moderator yap,olmadı beni sil.

Kaynarca
02.July.2008, 15:58
Konu "Afyonkarahisar" banner'ı yapılacağına dair verilen tahahhüt sonucu tatlıya bağlanmıştır:D

aidikurt
02.July.2008, 17:20
Arkadaşlar konu karşılıklı konusmalar sonucu halledilmiştir.Bazı ufak tefek fındık kabugunu doldurmayacak kadar yanlış anlaşılmalardan dolayı oldugu tespit edilmiştir.Konu tatlıya bağlanmıştır.Eskisi gibi devam edelim.Bu konuyuda burda kapamış olduk.Aileler arasında bazen boyle atışmalar olur.Ama önemli olan güzel sonuçlanmasıdır. Buda güzelce sonuçlandı.Bu tür atışmaların olumlu olarak sonuçlanması aslında bizim büyük , güçlü ve birbirimize bağlı bir aile oldugumuzun göstergesidir.Bu birliktelik bu dostluk olmasaydı yani bu aile olmasaydı çiğ yavrusu gibi dağılıp giderdik.Ama yıkılmadık hala ayaktayız çünkü biz bir
AİLEYİZ.

KONU KİLİTLENDİ.