PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vibrasyona çözüm

jashuaa
28.July.2008, 23:57
merhaba arkadaşlar.
şimdi çoğumuzun regalde belirli devirlerden sonra yaşadığı bir sorun hakkında tavsiyelerinizi almak istiyorum. evet o sorun vibrasyon. bu konuda daha önce başlıklar açılmıştı hatırlıyorum ama aramama rağmen bulamadım. eski başlıklarda bu sorun için bahsedilen çözüm motorun şasiye bağlantı yerlerine plastik takoz koymaktı ve bunu ilk duyduğumda da mantıklı gelmişti doğrusu. bugün motorumu bakım için devamlı gittiğim ustama götürdüm. hoşbeş muhabbet uzun yol serüvenleri derken konu vibrasyona geldi. usta sanki bunu ilk keşfeden kendisiymiş gibi gizemli bir ses tonuyla "ben senin bu sorununu çözerim" dedi. tabi ki beklentisi benim şaşırmam "hadi ya nasıl olur nasıl yapacaksın" dememdi. ama tabi ki ben burdan aldığım bilgiyle "bağlantı noktalarına plastik takoz mu koyacaksın" deyince bi afalladı ve "evet" dedi. şimdi sorum şu : hatırladığım kadarıyla bu çözüm yönteminden taa geçen sene bahsedilmişti. bu süre zarfı içinde motoruna bu işlemi yaptıran oldu mu? ya da yaptıran birini duydunuz mu? eğer yaptırıldıysa sonuç ne oldu? ne kadar bir maliyet tuttu? ve en önemlisi böyle bir modifikasyon ileride daha başka sorunlara yol açabilir mi? bilgilerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler.

handojoe
29.July.2008, 00:05
VİBRASYONUN AZALTMANIN EN İYİ YOLU ÖN DİŞLİYİ BÜYÜTÜP ARKA DİŞLİYİ KÜÇÜLTMEKTİR...

busayede motorun 2 ve 3 vitesinde hız artacaktır 4 ve 5 viteste devir düşecek ama hız aynı kalacaktır

nerden mi biliyorum ben yaptım ve öyle oldu...

jashuaa
29.July.2008, 00:17
VİBRASYONUN AZALTMANIN EN İYİ YOLU ÖN DİŞLİYİ BÜYÜTÜP ARKA DİŞLİYİ KÜÇÜLTMEKTİR...

busayede motorun 2 ve 3 vitesinde hız artacaktır 4 ve 5 viteste devir düşecek ama hız aynı kalacaktır

nerden mi biliyorum ben yaptım ve öyle oldu...

ilk defa duyduğum bir yöntem teşekkürler hando denemekte fayda var.

X__utku__X
29.July.2008, 01:17
peki ön dişli nasıl büyültülüyo.büyük dişli o küçücük yere sığıyomu.bana uymaz gibi geliyo.

jashuaa
29.July.2008, 14:14
yok mu bu plastik takoz olayı hakkında fikri olan :?::?:

kıvılcım
29.July.2008, 14:17
plastik takozdan önce bir balans ayarı yaptır derim baktın kesmedi takozda koyarsın

bozkurt
29.July.2008, 14:31
Valla bende merakla bekliyorum gelişmeleri.
Hadi kolay gelsin.
Sağlıcakla kalın.

jashuaa
29.July.2008, 14:41
plastik takozdan önce bir blas ayarı yaptır derim baktın kesmedi takozda koyarsın

kıvılcım abi blas ayarını ilk kez duyuyorum. biraz daha detaylı açıklarmısın.

kıvılcım
29.July.2008, 15:06
kardeşim çukurlar ve zamanla cantlar balans yapar buda vibrasyona sebep olur arabalarda oldugu gibi blas ayırı yaptırırsan sorun çözülür

kaanka
29.July.2008, 15:15
kardeşim çukurlar ve zamanla cantlar balns yapar buda vibrasyona sebep olur arabalarda oldugu gibi blas ayırı yaptırırsan sorun çözülür

Abi balans dedinde aklıma getirdin bizim motorları nerde balans yaptırırız.:?:
Otomobil lastiklerini yapan balanscılar bizim motorlardan anlarmı:?:

kıvılcım
29.July.2008, 15:17
araştırır konu açarım

kaanka
29.July.2008, 15:23
araştırır konu açarım

Valla çok iyi olur abi...8)
Ben bu konuda daha önce kimseden bişey duymadım. Nerde yapılır? kim yapar? haberimiz yok işin gerçeği...:?:

jashuaa
29.July.2008, 15:55
balans ayarıysa şimdi anladım abi sen blas yazmışsın ondan anlayamamıştım. :D

delibeygir
29.July.2008, 16:05
walla bizim ali usta bir yer söylemişti bu balans ayarı için onunla konuşmak lazım

foreman
30.July.2008, 11:21
veyselcım ben denedım...
on baglantı noktasına lastık takoz koydum...
arkalara koyman zaten ımkansız...
makına bı baska oldu..
bı acayıp.
nasıl desem sankı hıltı kullanıyorsun...
rolantıde bıle fren ve debrıyaj kolu zangır zangır tıtrıyor...
anca ıkı gun kullanabıldım.
hemen ıptal ettım...suan daha ıyı.
yanı orjınal halı daha ıyı.

bu arada bızım on kulak zaten lastık takozlu...
vıbrasyonun sebebı bu lastık takozun bosluk yapmasından..
yerınde olsam on cıvatayı sokerım.
aradakı boruyu cıkarırım.
bu borunun ıkı yanında borunun ıcıne gecen lastık takoz var.
bu asınmıs ıse calısma esnasında boru ıcınde sallantı yapıyor ve vıbrasyona sebep oluyor..
ben bu kaucuk lastıklerın uzerını sıyah ızole bantla kapladım be borunun ıcıne sıkı sıkı gececek sekılde ayarladım.
borunun ıcıne yag sıktım ve lastıgı ıcıne caktım...
su an vıbrasyon az.

EDIT: makınaya rolantı halıne ıken gaz verın...( hareket etmez ıken.motorun uzerıne oturun.motoru dık konuma aılın ve gaz verın.egerkı samba yaptıgınızı hıssedersenız vıbrasyon vardır)
tıtreme varsa balans ayarında sorun yoktur...
cunkı balans sadece hareket halıne ortaya cıkar...
rolantıde ıken vıbrasyon yokta hareket halınde ıken varsa o zaman balansa ıhtıyac var demektır...
once tespıt edın.bosu bosuna masraf etmeyın...

wkemal
30.July.2008, 18:55
EDIT: makınaya rolantı halıne ıken gaz verın...( hareket etmez ıken.motorun uzerıne oturun.motoru dık konuma aılın ve gaz verın.egerkı samba yaptıgınızı hıssedersenız vıbrasyon vardır)
tıtreme varsa balans ayarında sorun yoktur...
cunkı balans sadece hareket halıne ortaya cıkar...
rolantıde ıken vıbrasyon yokta hareket halınde ıken varsa o zaman balansa ıhtıyac var demektır...
once tespıt edın.bosu bosuna masraf etmeyın...[/quote]

aydınlatma için çok teşşekkür ederim böyle degerli bilgiler çok önemli

Topuz
30.July.2008, 19:15
handojoe; ön dişli büyütülünce diş sayısı kaç, arka dişli küçültülünce diş sayısı kaç ve her iki dişlinin çapı değişiyor mu, ne oluyor. zincir durumu ne oluyor. eski zinciri aynen üzerine bi koydun ne oldu.

biraz teknik bilgi verse idin iyi olurdu. kestirip atmışsın. ben yaptım oldu demek, forumlarda pek işe yaramıyor. çünkü benim gibi cahiller anlamayabiliyor. bilginize...

foreman
03.August.2008, 21:39
handojoe; ön dişli büyütülünce diş sayısı kaç, arka dişli küçültülünce diş sayısı kaç ve her iki dişlinin çapı değişiyor mu, ne oluyor. zincir durumu ne oluyor. eski zinciri aynen üzerine bi koydun ne oldu.

biraz teknik bilgi verse idin iyi olurdu. kestirip atmışsın. ben yaptım oldu demek, forumlarda pek işe yaramıyor. çünkü benim gibi cahiller anlamayabiliyor. bilginize...

sayın topuz..
handoje dostumuzun motoru keeway 150 superlıghıt dır...
onun makınası bu modofıkasyona uygun olabılır ama malesef bızım R&R lar buna musaıt degıl...

cecito
05.August.2008, 00:30
paylaşım için teşekkürler herkese

handojoe
05.August.2008, 18:44

arkadaşım sende yap olsun bu kadar basit iki tane dişlinin ne tekniği olabilir... eğer dişlileri değiştiremeyecek kadar cahilsen o benim sorunum değil

sanırım sizin regallerde ön dişliyi büyütmek zor yer yok ben 15 ten 17 yaptım belki arka dişliyi küçülte bilirsiniz bir deneyin denemeden bişey olmaz

ninno35
27.November.2022, 00:12
Yeni başlık açmayıp eski bir konuyu hortlatayım dedim, bilgiler derli toplu olsun.
RaptorRiders üyelerinden Handojoe, bu başlık altında #2 numaralı mesajında demiş ki; "ön dişli büyütüp arka dişli küçültmek, titreşime karşı en iyi çözümdür." Başka forumlarda, youtube videolarında ve videoların altındaki yorumlarda da Handojoe ile aynını iddia edenler olmuş. Örnek olsun diye en alta bir bağlantı ekledim.

Şimdi geleyim sorularıma: 1- Bu işlemi (ön dişli büyütme) yapanlar var mı? 2- Var ise hangi model Raptor'ları üzerinde uyguladılar? 3-Olumlu-olumsuz ne değişiklikler gözlemlediler? 4- Titreşim gitti iddiaları doğru mu? 5- 2015 model DD150E-2F için aynı işlem yapılabilir mi sizce? Not:Bazı sorular birbiriyle alakalı oldu ama atlanması olasılığına karşı ayrıntıları çekip ayrıca sordum.

CELİL
27.November.2022, 12:16
Merhaba Evren 14 yıl önceki konuyu hortlamışsın dolayısi ile 2008 model makinelerden piyasada çok az kaldı 2011 yılında motorların teknolojiside değişti yeni blansörlü motorlar takıldı titreşim sorunu çözüldü 2011 öncesinde blansör olmadığından titreşim olur kesilmez ama bakımları ayarları düzgün olan makinenin titreşimi biraz azalır
Ön dişli büyütülemiyor yeri dar sığmıyor arka dişli büyütülebilir ama makine kalkışta çekişten düşer son hızı az artar
tabi makinein çekişi sağlıklı iyiyse bu işlemin tireşimi azaltacağını sanmıyorum sonuçta titreşimin kaynağı motor bloğunun içindeki blansör
2015 modellerde blansör var titreşim az 👍
Verdiğin linki kaldırıyorum sonuçta bir forumdan diğer forumun linkini vermek doğru olmaz 👍🖐

ninno35
27.November.2022, 14:17
Bilgi için teşekkür ederim. Bu arada ismim Evren, sayın abim ��