Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilmek mi, Sürmek mi?

infinitedreams
07.August.2008, 11:06
“Manyak mısınız siz”
“Biraz”

Eğer nüfus yoğunluğu tüm dünyada Alaska’daki kadar olsaydı İstanbul’da sadece 2315 kişi olurdu.
Çok yüksek gökdelenler kuvvetli rüzgarlar için 1 metrelik esneme payıyla inşa edilmişlerdir.
70 km/s hızla motosiklet kullanırken duvara çarparsanız, %90 ölürsünüz.

…ve bunun gibi binlerce cümle.

“Eğer” diyorum, “önüme; ya bileceksin, ya gezeceksin diye iki seçenek koysalar… düşünmeden gezmeyi seçerdim”

Bir ara deli gibi yağmur yağıyordu. Ve ben kısmen dinecek olan genel susuzluktan önce akşam motosiklete binip binemeyeceğimi düşünüyordum.

Bencil miyim? Yoksa bencil miyiz?

‘Aman Tanrım’ filminde ‘dünya barışı istiyorum’ diye dua eden kişiye diyordu adam; “eğer niyetin Miss America olmaksa, iyi bir cevap olurdu” diye. Kabul edin… hiç birimiz Miss America falan olmayacağız. Tek derdimiz ‘mutlu uyumak’.

Neden hiç birimiz 100 yaşından önce ölmek istemeyiz?

Çünkü hala yapacak şeylerimiz var. Hepsini ısrarla ertelediğimiz ve yapmadan önce asla ölmek istemediğimiz şeyler. Kastettiğim ev, araba sahibi olmak falan değil. Taj Mahal’i görmek, Çin Seddi’nin üstünde yürümek…

Kendi ellerimizle ‘her şeyiyle benim’ diyebileceğimiz bir chopper yapmak.

Daha ötesinde hayallerimiz de vardır muhakkak. Rock in Rio’da 250 bin insana çalan Iron Maiden’ın solisti olmak gibi. İnsanlar bu duyguyu yaşayabilmek için uyuşturucu kullanıyorlar. Yani hayalini simüle edebilme karşılığında ömründen veriyorlar. Çok mu doyumsuzuz?

Iron Maiden’dan bahsedince aklıma geldi. Üstü kapalı bir şekilde Judas Priest’i anlatan RockStar filminde menajer, kafası karışmış genç, yeni soliste şunu diyordu; “Senin işin, başkalarının hayal ettiği şeyi yaşamak. Sakın eksik yaşama”

250 bin kişiye konser veren bir adam değilim belki ama aslında milyonlarca insanın canı gönülden istediği ve hemen hemen hiçbirinin farkında bile olmadığı bir şey yapıyorum ben. Mesai saatleri, patronlar, resmi selamlaşmaların arasında her geçen gün kaybolan bir dünya insan için bir yıllık Hindistan tatili ne ifade ediyorsa bizim için motosiklet odur işte. Hepimiz sosyal yaşamın elverdiği ölçüde de olsa birer buddha’yız.

Hani bir buluşma sonrası yağmurda süren birine polis sormuş ya “manyak mısınız siz?” diye.

- Manyak mısınız siz?
- Biraz

Evet biz manyağız. Tüm dünyanın yas bildiği siyah’ı mutlu günlerinde giyen bir Japon kadar manyağız. Turkcell reklamında, arabanın camına bakarak saçlarını düzelten kız kadar rahatız. Kimsenin hakkına tecavüz etmeden canı istediğini yapan adamlarız biz.
İnsanların adını koyamadığı hayalleri yaşıyoruz.

kıvılcım
07.August.2008, 11:46
yok bizim içimize deli kaçmış okadar

bilgihan
07.August.2008, 15:08
Hepimiz birgün Budha olacağız...

ardi
07.August.2008, 17:26
hepimiz mekanik kutuların içine tıkılmayı sevmeyen rüzgarı bütün vucüdunda hissetmek isteyen insanlarız ve böylede mutluyuz. mesai bitipte motora atladım mı bütün yorgunluğum geçiyor ve hepimiz içinde böyle oluyor eminim..

kaanka
07.August.2008, 18:44
Eline sağlık, gerçekten çok güzel bir dille anlatmışsın hepimizin içinden geçenleri...

QukLa
07.August.2008, 20:21
“Manyak mısınız siz”

KESİNLİKLE!:oky:

delibeygir
08.August.2008, 01:50
“Manyak mısınız siz”

EWET OLDUKÇA MANYAĞIZ

gençer
08.August.2008, 09:43
yok yok biz akıllı insanlarız.. yaptığımızın mantıksız bir yanı yok , yada yaptığımız herşeyin bir mantığı var aslında.. ama insanlar kafeslerinden çıkamadıkları için, öğretildiği gibi yaşamayı seçtikleri ve ötesinde bişey hayal edemedikleri için onların mantığına göre manyakmışız gibi algılanıyoruz.

“Manyak mısınız siz” kime ,neye göre? bana göre değiliz.

Airbrush
08.August.2008, 14:45
noldu yaw mevzuu ne, ben manyak degılım:?

infinitedreams
08.August.2008, 16:22
yok yok biz akıllı insanlarız.. yaptığımızın mantıksız bir yanı yok , yada yaptığımız herşeyin bir mantığı var aslında.. ama insanlar kafeslerinden çıkamadıkları için, öğretildiği gibi yaşamayı seçtikleri ve ötesinde bişey hayal edemedikleri için onların mantığına göre manyakmışız gibi algılanıyoruz.

“Manyak mısınız siz” kime ,neye göre? bana göre değiliz.Aslında anlatmak istediğim tam olarak buydu. Tespit için teşekkürler.

Eğer yaptığı şeyin manyaklık olduğunu düşünerek yapıyorsa adam, o olsa olsa aptaldır.
Kişinin kendini manyak olarak tanımlaması garip paradoks olur aslında.
Manyaklığı kabullenme, anlatamayacağın kişiye 'he' deyip geçmek gibi bir şey bizim için.

Öyle işte...

delibeygir
09.August.2008, 01:50
arkadaşlar önemli olan bilmemize rağmen sürmek o rüzgarı yüzünde hissetmek arada nereye gideceğini bilmeden yola çıkıp belkide tabelayı görünce o anda karar vermek özgürlüğünü sonuna kadar yaşamak hayata başka bi pencereden bakmak senin gibi düşünen ve seninle aynı şeylerden hoşlanan bir gurup çatlakla takılmak bunu başka bir araçla yaşayamazsın ben bunları seviyorum bunları sevdiğim içim MANYAK oluyosam ewet ben MANYAĞIM

yanar17
09.August.2008, 11:05
Sözüm Meclisten Dişari
Elalemde Ne Manyaklar Var. Bilseniz.
Regalciler Melake Yaw.

Sadece Adrenalin Artmasi Bu Buda Iyi Bişe

bozkurt
09.August.2008, 13:07
SEVİYORUM.
Varmı ötesi.
Bu manyaklıksa?
EVET.İtiraf ediyorum.
BEN MANYAK'IM

yanar17
09.August.2008, 23:10
SEVİYORUM.
Varmı ötesi.
Bu manyaklıksa?
EVET.İtiraf ediyorum.
NEN MANYAK'IM
Ali Abi düşünsene biz 40 lık manyakları
hehehe
sen ben.:mrgreen::mrgreen::mrgreen: diğer yaşdaş arkadaşlar.
Hadi gençler yaptılar mı bunlar manyak der geçerler.
Ya biz yaptıkmı? Mazallah alır götürürler Bakırköy Mazhar Osmana'a

handojoe
11.August.2008, 22:09
birgün yaşları 40 ile 45 arasında değişen bir grup adamla sohbet ederken içlerinden biri gayet alaycı bir şekilde dedi ki

___ ne yapıyorsun sen böyle...

bende sadece şöyle dedim.

___ senin hayalini bile kuramadığın şeyleri yaşıyorum ben yetmez mi? işte yaptığım budur. dedim

adamın suratı ekşidi ve söyleyecek birtek kelime bile bulamadı...

yine buna benzer bir sohbette biri dediki

___ sen ne ispatlamaya çalışıyorsun, FARKLI OLDUĞUNUMU ZANNEDİYORSUN?

hemen cevabı yapıştırdım...

___ evet farklıyım seninle benim aramdaki fark ne biliyormusun dedim...

alaycı bir şekilde

___ neymiş o

diye cevap verdi...

bende

___ sen televizyonlardan izlersin hayatı kıçın koltukta, ben ise bizzat yaşarım

hayatı kıçım selede yüzümü rüzgara vura vura...

kıvılcım
12.August.2008, 10:55
birgün yaşları 40 ile 45 arasında değişen bir grup adamla sohbet ederken içlerinden biri gayet alaycı bir şekilde dedi ki

___ ne yapıyorsun sen böyle...

bende sadece şöyle dedim.

___ senin hayalini bile kuramadığın şeyleri yaşıyorum ben yetmez mi? işte yaptığım budur. dedim

adamın suratı ekşidi ve söyleyecek birtek kelime bile bulamadı...

yine buna benzer bir sohbette biri dediki

___ sen ne ispatlamaya çalışıyorsun, FARKLI OLDUĞUNUMU ZANNEDİYORSUN?

hemen cevabı yapıştırdım...

___ evet farklıyım seninle benim aramdaki fark ne biliyormusun dedim...

alaycı bir şekilde

___ neymiş o

diye cevap verdi...

bende

___ sen televizyonlardan izlersin hayatı kıçın koltukta, ben ise bizzat yaşarım

hayatı kıçım selede yüzümü rüzgara vura vura...
işte bu buna manyaklık deniyorsa manyagız zorlamı

delibeygir
12.August.2008, 15:08
işte eşsiz bir HANDO yorumu

+1000000000000000000000000000

carvalho
23.March.2010, 12:51
bu da eskilerden... bir infinitedreams klasiği

orpheus
24.March.2010, 02:26
bu da eskilerden... bir infinitedreams klasiği
Süpermiş...