Orijinalini görmek için tıklayınız : tatarın okuyupta anlayamadıkları :)
tatar
27.Ağustos.2008, 21:32
Kardeslerım elımden geldıgınce yıllardır yol yapıyorum. Kıyafetım sabıttır. Daıma sıyah gıyınırım . Hanı mılletın pıs motorcu dedıklerındenım . :)) Gozumu ızmıtte actıgımda chopper grubunda actı .Neyse falan fılan .......
Ama sıteden bazı arkadasların yazılarını okuyunca ( mesala motor kıyafetlerını ornek verelım ) ben kendımı cozulmez bır denklemı cozmeye calısan bırı olarak goruyorum . Yok sunu gıyersen hava gırmez yok sunu gıyersen kuruması zaman alır . Ben bu yazıyı okuyunca endurocu muyum yokrsa crosscu muyum aklım karısıyor.
SONUC : Ben chopper kullanan derı ceketlı sıyah kotlu cızmelı ve ceketı ustunde RR armasını izmitte tasıyan choppercıyım kı chopper kullanan sadel kıyafetı oldugu gıbı surus sırasındada motoru sadedır.
Tum RR kardeslerıme selam ederım.......
TATAR ( MERTER )
İZMİT / KOCAELİ RR
foreman
27.Ağustos.2008, 21:52
ve aleykum selam merter....( bı burayı anladım):mrgreen:
tatar
28.Ağustos.2008, 08:14
Abi sitedeki yazıları okusan anlarsın . Kısacası ben yol yapıyorum .Kıyafetım derı pantolon ve derı ceketten baska bırsey degıl . Sen yazılanları okumadan benım yazının ıcerıgını anlamadın. Bence bana bır burayı anladım deme .
Motora bınıp yol yapıyoruz . Ama bazı yazıları okyunca sankı bılımsel bır hazırlık teknık kavramlar ve uzunca yazılar.....
TATAR ( MERTER )
İZMİT / KOCAELİ
infinitedreams
28.Ağustos.2008, 09:51
Yine kıyafet.
Ben sınırlamaları idrak etmekte zorlanıyorum açıkçası. Tamam, elbette cruiser dendiği vakit kafamda oluşan bir fotoğraf var ama bunu hiç bir zaman kural bellemedim.
Selçuk 'o gün şort ve tişörtle sürdüğümde inanılmaz keyif almıştım' diyor mesela. Başka birine sorsan -güvenlik bir yana- hayatta olmaz, cruiser'a şortla binilmez diyebilir.
Evet, ben de siyah giyiyorum ve sürekli bandana takıyorum.
Ama bunun motosikletle hiçbir ilgisi yok.
Çünkü motosikletin üniforması yoktur... ve zaten çoğumuz üniformalara karşı bir duruşumuz olduğu için motosiket sürüyoruz.
Konuyla alakalı bir şeyler var burda;
http://www.raptorriders.net/forums/showthread.php?t=3621
kıvılcım
28.Ağustos.2008, 11:59
neşeniz yerinde olsun gerisi boş
kaanka
28.Ağustos.2008, 12:32
Ben de kıyafet konusuna takılmayı pek mantıklı bulmuyorum, sonuçta motorsiklet demek bizim için nasıl özgürlük demekse, insan kılık kıyafetide özgürdür bence dilediği gibi giyer motorunda kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle giyinir. Kılık kıyafet ve renkler sadece kendisini bağlar...
Aynı zamanda motor kullandığımızı unutmayıp tam koruma olmadan sürüş yapmayalım...
tatar
28.Ağustos.2008, 13:48
yazılan yazılar tamamen akademık bır dılle yazılmasına karsıyım ben. Sonucta suruyorum ben .Bu kadar akademık bır dıl olması gerekıyor mu ?
ıkıncısı kıyafet olayı sadece bır ornektı....
tatar ( merter ;)
izmit / kocaeli
Not ;: yazılarım burada son verdım . Kıvılcımın dedıgı gıbı keyıfler hos olsun
huysuz
28.Ağustos.2008, 13:49
Kendimi bildim bileli siyah giyerim, motorum olmadan öncede olduktan sonrada.
Hatta takıntılıyım, başka renk giydimde kendimi rahatsız hissederim, marka takıntımda var, giydim ürün marka ise markası görünmemeli üzerinde herhangi bir yazı bulunmamalı olabildiğince sade olmalı.
Motorumu aldıktan sonra 1gün açık renk kıyafet giydim (görünür olmak için) çok rahatsız oldum sanki ben değilmişim gibi. Motoru kullanırken zevk almadım bile diyebilirim sanki başka biri olmuştum.
Ben siyahtan kesinlikle vaz geçmiyorum, koruma önlemlerini alıyorum, yola çıkıyorum.
carvalho
28.Ağustos.2008, 14:25
yazılan yazılar tamamen akademık bır dılle yazılmasına karsıyım ben. Sonucta suruyorum ben .Bu kadar akademık bır dıl olması gerekıyor mu ?
ıkıncısı kıyafet olayı sadece bır ornektı....
tatar ( merter ;)
izmit / kocaeli
Not ;: yazılarım burada son verdım . Kıvılcımın dedıgı gıbı keyıfler hos olsun
Sevgili Merter kardeşim, dostum,
Dediğin gibi olayımız motormuza atlamak, gaz açmak ve keyfimize bakmak.
Ancak olyın akademik boyutu da (senin tanımlamanı olduğu gibi aldım) yadsınamaz... Sonuçta motosikletin yolda yürümesi, mekaniği, yol tutuşu, dönüşü, hızlanması hepsi bilimsel kurallarla izah edilecek olgular. Bu konulara teknik olarak hakim olan arkadaşların da bunu paylaşması doğal.
Ancak ben de senden farklı değilim. benim için motor seleye oturup gaz açıp yol yapmaktan ibaret. Hatta bir forumda okumuştum, adamlar honda shadow ile suzuki intruder'ı kıyaslıyorlar, doğal olarak iki kullanıcı da kendi motorunu övüyor; görsen sanki açık oturumda ülkeyi kurtarıyorlar, o ona o ona. Sonlara doğru diyalog kavgaya dönüşüyor zaten. Yok bilmem ne devirde bilmem ne tork üretiyor, yok seninki enjeksiyonlu değil, yok karbüratörlü şöyle böyle vır vır vır... HAyır teknik bilgiler, google'dan bakıp kopyalanan rakamlar. Teknik hakimiyet yok konuya. Bana ne be kardeşim senin bile bilmediğin detaylardan. Ben kullanıcı olarak bu minör farklılıkları zaten algılayamam, ya da algılama ihtiyacı duymam. Biner giderim...
Futbol izleyicileri bilir. Ömer Üründül isimli bir şahsiyet var. Adam Olimpiyatlarda basketbol da yorumlamıştı en son :) Futbol yorumları üç beş klişeyle sınırlı. Orta sahada baskılı alan savunması, bloklar arası bağlantı, pivot tipi santrfor, modern futbolun gerekleri, falan filan. Gözle seyredilen, seyir zevki alınan futbolu saçma sapan klişelerle öylesine sıkıcı hale getiriyor ki bazen TV'nin sesini kısıyorum duymamak için. Ama Rıdvan Dilmen'in oyunu okuyuşunu, teknik analizini dinlerken de bir o kadar olayın içine giriyorum.
Bunun motorla ilgisine gelince; hakikaten teknik detaylara hakim arkadaşların yorum ve yönlendirmelerini zevkle okurum; ama ben futbolda izleyici olduğum gibi motorda da sürücüyüm...
Sürerim, yol yaparım, keyif alırım...
Yol yapalım yol!!!
yenikoylu_ua
28.Ağustos.2008, 14:55
Herkez kendinden mesuldur tecrübeli arkadaşlar yaptıkları kazalar ve sonucunda edindikleri tecrübeyle korumasız motora binilmiceni savunuyorlar teknik olarak bu çok doğru.Kesinlikle uygulanması gereken bir tarz.Ama çoğumuza sıkıcı geliyor özellikle yazın püfür püfür essin rüzgarı dahada hissedelim terlemiyelim diye.Şahsen ben yazın çantamda bi yağmurluk taşıyorum ani bastıracak bi yağmur olayı için ama tişört üstüne yelek giyerek dolaşmayı tercih ediyorum.Pek koruma kullanmıyorum doğrumu tabiki yanlış ama bu benim tercihim.Kışın yerler yaş kaygan görüş mesafesi daha düşük trafik daha yoğun her an kaza olabilir ve havanın soğuk oluşundan dolayı korumalı pantalon mont motobot eldiven kask la beraber yani tam koruma biniyorum(tırsıyomuyum ne)doğru olan heraman böyle dolaşmak belki ama sıkılıyorum işte o yüzden fazla kafaya takmaya gerek yok takılın kafanıza göre.
Bu arada Selçuk öğrene bildinmi peki o bahsettiğin forumdan hangi çaydanlık iyiymiş
delibeygir
29.Ağustos.2008, 10:29
arkadaşlar olay basit yaw iki teker döner makine gider boş verin kıyafeti bilimsel açıklamaları önemli olan sürmek değilmi o zaman sadece sürün kardeşim boş verin fizik kurallarını falan nasıl gidiyorsa gitsin önemli olan gidebiliyo olmak ve senin bundan ne kadar keyif alabildiğin bencde gerisi teferruat ve bizim bunca teferruata ihtiyacımız yok
handojoe
06.Eylül.2008, 21:18
aslnda tatar kardeşimizin ne dediğini kimse pek anlamadı...
o CHOPPER efsanesinden bahsediyor... amerikada bir zamanlar kötü ün yapmış sıradışı adamlardan bahsediyor...
tabiki her kültür bunu kendi içinde yorumluyor.. bu da gayet normal bir durum
aidikurt
08.Eylül.2008, 00:18
ya ben yeterki motora bineyim gerekirse donla bile binerim yeterki motora bineyim cok ozledım motora bınıp soyle uzun bır yol yapmayı :( :(
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.