PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlığınız için soğuklara dikkat...!

arkon
25.September.2008, 01:18
Arkadaşlar soğuk havalarda motor kullanırken hissedilen sıcaklıkla, sürüş anında motor üstündeki sıcaklık arasında (-) 5-8 derece fark olacağından korunma çok önemli.!!!
* Banyo yaptıktan en az 2 saat sonra motora binin ve kapalı kask kullanın, özellikle yüzünüze gelen soğuk hava yüz felci geçirmenize neden olur.
* Boynunuza fular ve başınıza balaklava takın aksi takdirde boyun bölgenizde kireçlenme ve sinüzit olma riskiniz fazlalaşır.
* Kışlık eldivenlerinizi takın, elleriniz terleyebilir ama parmak felci veya kalıcı el romatizması hastalığından korunmuş olursunuz, denge ve hakimiyet için ellerin sıcak olması çok önemlidir.
* Bellik muhakkak takın bu sayede böbreklerinizi ve belinizi korumuş olursunuz, fıtık ve böbrek hastalıklarının en büyük düşmanı soğuktur unutmayın.
* Bacaklarınızı soğuktan koruyun, motor üstüne çıkmadan önce bir iki egzersiz yapın aksi takdirde bacağınızı atarken kramp sanacağınız kasılmalar kas sinirlerinin zedelenmesine, romatizma ve kireçlenmenin başlamasına sebep olabilir.
* Sıkı giyindiğiniz halde göğsünüzde üşüme hissederseniz hemen durun, giyecek extra bir şeyleriniz yoksa etraftan temin edeceğiniz, bez veya gazete parçalarını göğsünüze yerleştirin, aksi takdirde zatürreye veya daha ağır göğüs hastalalıklarına yakalanmanız hiçten değildir.
* Sürüş sonrası üşüdüğünüzü hissederseniz aşırı sıcak bir mekana aniden girmeyin.
* Hava soğuk ama devam etmek zorundasınız, bir kahve fincanı likörü çay veya kahve ile birlikte için kanınızın akıcılığını kolaylaştıracağından rahat sürüş sağlayacaktır.
* Hiç riske girmek istemiyorsanız sağlığınız için rahatsız edici soğuklarda motosiklete binmeyiniz.

Lütfen önemseyin ve sağlığınızı tehlikeye atmayın, sonradan duyacağınız pişmanlık kaybettiklerinizi geri getirmez.

QukLa
25.September.2008, 01:24
sağol verdiğin bilgiler için faruk abi.. ;)

:|Bana uyan tek şık ve en uygun olanı :
" * Hiç riske girmek istemiyorsanız sağlığınız için rahatsız edici soğuklarda motosiklete binmeyiniz.":mrgreen:

tatar
25.September.2008, 08:19
Aynen katılıyorum . Ayvalık on gezısıne gıtmıstık ekıp olarak . Gunduz kı sıcak gece kendını oyle soguk oldu kı ısınmak ıcın gırdıgımız benzınlıklerde 15 dakıka dedıgımız molalar nerdeyse 1 saatı bulmustu . :)

tatar ( merter)
İZMİT / KOCAELİ RR

kaanka
25.September.2008, 08:19
sağol verdiğin bilgiler için faruk abi.. ;)

:|Bana uyan tek şık ve en uygun olanı :
" * Hiç riske girmek istemiyorsanız sağlığınız için rahatsız edici soğuklarda motosiklete binmeyiniz.":mrgreen:
Aynen katılıyorum hiç kasmaya gerekyok....:mrgreen:

carvalho
25.September.2008, 09:21
Kasalım arkadaşlar, yoksa motor mevsimi 5 aya düşer. Kalan 7 ay kayıp değil mi? 12 ay binelim ama gerekli korumalarla. Faruk abi güzel izah etmiş, tecrübeleriyle de yoğurarak. enim birdenaçizane tavsiyem soğuk havalarda termal içlik muhakkak giyin. Vücudu çok sıcak tutuyor. Normal kt pantolon yerine rüzgarı pek geçirmeyen cordura yahut deri pantolon da giymenizi şiddetle tavsiye ederim.

kaanka
25.September.2008, 09:33
Kardeşim küresel ısınma bize yaradı zaten.:p Mevsimler öyle değiştki nerdeyse kış 3 aya indi, o nedenle Faruk abinin dediği gibi rahatsız edici soğuklarda kasmayalım kendimizi...:x
(Ben tatlısu motorcusuyum heralde yawwww:p)

carvalho
25.September.2008, 09:39
Kardeşim küresel ısınma bize yaradı zaten.:p Mevsimler öyle değiştki nerdeyse kış 3 aya indi, o nedenle Faruk abinin dediği gibi rahatsız edici soğuklarda kasmayalım kendimizi...:x
(Ben tatlısu motorcusuyum heralde yawwww:p)

Katılıyorum kardeşim, rahatsız edici soğuklarda tabi ki kullanmayalım, evde kestane kavuralım, en güzeli :)
Aaah be canım kardeşim, şu rahatsız edici yağmur olmayaydı güzelce yol yapacaktık bayramda beraber ama kısmet başka sonbaharlara artık...

kaanka
25.September.2008, 09:51
Valla Selçuk kardeşim bende kendimi hazırlamıştım baya eylenicez diye ama napalım sağlık olsun bizde yolda değil memlekette eğleniriz artık...:cheesy:
Ayrıca Karadeniz orası kardeşim yağmasa ayıp olur. Gözümde tütüyor memleket yawwww...:x

vatansever
25.September.2008, 10:11
faruk abicim,tecrübelerinle hazırladığın bu bilgiler için teşekkür ederim....

ardi
25.September.2008, 12:34
sağolasın faruk abi dediğin gibi gerekli önlemleri alıp motor üstünden İNMEYECEM

kıvılcım
25.September.2008, 12:39
verilen bilgi altın degerinde çok teşekkürler bu motor işinde motordan daha önemli birşey vardır arkadaşlar oda korumalar ve giysilerimiz bunlar işin %90 oluşturur

arkon
26.September.2008, 09:32
Kıvılcım türkiyeye giren kaliteli ürünler çok pahalı, ekonomik şartlardan dolayı bizde çoğu kişi ucuz ama bir işe yaramayan ürünleri almak zorunda kalıyor, bu konuya el atan yerli bir iki üreticide işin başında kaliteyi önemsemedi, çevre ülkelere bileithal edecek güçteyken, ticari ahlak bozukluğumuzdan dışarı bağımlı kalıyoruz.

Aslında yazılacak daha birçok madde var ama sonu siyasi konuşmaya döner korkusuyla yazmıyorum.

bozkurt
26.September.2008, 12:23
Tüm tedbirlere katılıyorum.
Zamana ve zemine uyacaksın.
O kadar.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.