Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakkari'de 15 şehit
X__utku__X
04.October.2008, 13:46
http://img206.imageshack.us/img206/740/2222fu7.jpg (http://imageshack.us)
Hakkari Şemdinli'de çıkan çatışmada 15 asker şehit oldu.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkari Şemdinli Aktütün Karakolu'na bölücü terör örgütünce gerçekleştirilen saldırı sonucunda 1'i astsubay, 6 uzman çavuş ile 8'i er ve erbaş olmak üzere toplam 15 asker şehit verildi.(ANKA)
(ÜNS/BÜN)
15dk önce babama telefon geldi ve apar topar alaya gitti.Ne yazıkki 15 vatan evladı daha ŞEHİT oldu haberini aldık. Nasıl bir kindir neyin savaşıdır neden bu acı kendimi tutamıyorum artık.Şu an çok kötüyüm.Biraz önce alt komşumuz hakkariye operasyona gitti.Daha 1 aylık bebeği var eğer ona orda bişi olursa o yavrucağız ne yapacak suçu ne o meleğin.Dün gece evin üstünden ardarda helikopterler geçtiğinde zavallı babam uykusundan uyanıp cama koştu bişi var ama ne dedi meğer 15 şehitimizi veriyormuşuz o sıra.Artık şehitlerimizin cennetin en güzül yerlerinde olduklarını bilmek bi miktar tesellimiz olsada acımız çok büyük.Tüm TÜRK milletinin başı sağolsun.Geride kalan ailelere ve bizlere Allah sabır versin.:(
X__utku__X
04.October.2008, 14:04
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak tarafından yapılan açıklama şöyle: "Hakkari ili Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe'deki unsurlarına karşı dün öğleden sonraki saatlerde bölücü terör örgütü tarafından Irak'ın kuzeyinde bulunan ağır silahlarının da desteği ile saldırı girişiminde bulunulmuştur.
Saldırıdan önce, bir jandarma özel harekat timi ile takviye edilen emniyet unsurlarının bulunduğu Bayraktepe Bölgesi'nde bir bölüğe yakın kuvvet bulunmaktadır. Ayrıca, bölge gelişmelere bağlı olarak bir jandarma özel harekat bölüğü ve bir komando bölüğü ile de takviye edilmiştir. Çatışmanın başlamasından önce görüntü alınan bölgeler, topçu ve havanlarla ateş altına alınmıştır ve iki kol taaruz helikopterleri de bölgede görev almıştır.
Ayrıca, Aktütün Karakolu'na 10 kilometre mesafede Irak'ın kuzeyinde bir terörist grup tepsit edilmiş ve bu terörist grup önce Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu tarafından ateş altına alınmıştır.
Çatışmalar, akşam karanlığına kadar devam etmiştir. Çatışmalar esnasında bir Astsubay, 6 uzman erbaş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Zayiatın büyük kısmı , Irak' ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana gelmiştir. Çatışmada yaralanan personel, tedavi edilmek üzere uçakla Ankara'ya getirilmiştir. 2 uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış olup bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir.
23 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Çatışmalar süresince, 23 terörist etkisiz hale getirilmiş olup Hava Kuvvetleri ve topçu ateşleri sonucunda etkisiz hale getirilen terörist miktarı henüz tespit edilememiştir.
Şehit olan personele Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına ve onların değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır"
kıvılcım
04.October.2008, 14:55
günahsız mahsum insanlar bilinçsizce ölmekte bu anlamsız olay sadece cehaletten şunu oturup düşünseler mahsum insanlara zarar vermek bu işin çözümü digil mehmetçik boşu boşuna şehit onlar anlamsız bir olayın içindeler kulanıldıklarını bildikleri halde bunu yapmaları tamamen cehalet yazık yazık allah ailelerine sabır versin
aidikurt
04.October.2008, 19:16
Allah bu ibn... evlat... belasını versin bu vatan boyle bır kac capulcunun terorıst falıyetlerıyle parcalanamayacagını akılları almadı.Anlaşılan almayacakta.
X__utku__X
04.October.2008, 19:52
Allah belalarını versin.Hepsi acı çeke çeke gebersin şerefsizlerin.Saat 8 oldu babam hala gelmedi.telide kapalı.Bişimi oldu neden gelmedi çok merak ediyoruz.İnşallah şehit sayılarımız artmaz bundan korkuyorum.
moonchild
04.October.2008, 21:22
Geçen yıl hemen hemen bu zamanlardı. 3 eksik 5 fazla, bugünlerdeydi işte. 22 Ekim 2007 tarihiydi Dağlıca'da 13 şehit verdiğimizi, kayıpların ve yaralıların olduğunu Genelkurmay açıkladığında. Bundan tam 1 yıl sonra gördük ki Pamukoğlu paşanın dediği gibi "Unutulanlar dışında yeni bir şey yok"...
Seneler geçti atılan ilk kurşunun üzerinden, ama bizim ne kan uykusundan uyanmaya niyetimiz var, ne de büyük fotoğrafı görmeye. Kendimi de dahil ediyor ve yeniden bir özeleştiri yapıyorum. Hepimizin bildiği, görmemek için çocuktan beter olmanın gerektiği gerçeklerin farkında olduğumuzu bizleri yönetenlere göstermek için ne yaptık?? Neden sadece şehit haberleriyle ağıtlara başlıyor, küfür kıyamet lanet ediyor ve 1 hafta sonra IPhone kuyruğunda beklerken unutuyoruz???
Bişeyleri eksik yapıyoruz galiba... Bişeyleri yanlış yapıyoruz. Geçen sene 22 Ekim'di " ben askere gidiyorum" dediğim gün. Çocukça bir iyimserlikle o üniformayı giymeliyim dedim, bi halta faydam olacakmış gibi... Oysa biliyorum ki, bu savaşı kazanacak olan üniforma giyenler değil, takım elbise giyenler... Üniforma giyenler senelerdir vazifelerini yapıyor. Peki ya takım elbise giyenler???
Bugün elimize silah alıp gitme vakti değildir bence. Bugün okuma, aydınlanma, sağlıklı düşünme ve sivil duruş gösterme günüdür. Belki o zaman takım elbiselileri, üniformalıları adi masabaşı hesaplarına kurban etmekten vazgeçirebiliriz.
Hepimizin başı sağolsun. Bir kez daha, ne yazık ki, içim kan ağlayarak başımız sağolsun...
RızaHoşgör
04.October.2008, 22:53
anlaşıldı bende sizde yazmaktan bıkmayacağız.
BATAKLIK KURUTULMADAN SİVRİSİNEKLER BİTMEZ.
siz değilmisiniz pkk yı sövdüğünüz halde Dünyanın en büyük teröristi israil e bağışlarını esirgemeyen firmaların mallarını alan.Bilmezmisiniz katil israilin hedefi vatan topraklarımız üzerinde soytarı bir kürt devleti kurdurarak amaçına ulaşması.bilmezmisiniz barzani ve talabani denen soysuzların dedeleride osmanlıyla kürtlük dalaşına girdiğini.bilmezmisiniz bu soysuzlarında birer siyon düşüncesinde olan yahudi oldugunu.
Pes diyorum.
X__utku__X
05.October.2008, 00:38
Rıza bey siz siz siz derken nerden biliyosunuzda bize siz siz siz diyosunuz.Asıl ben size pes diyorum.Bu kadarda olmaz.siz şuan evinizdesiniz ama bugün hafta sonu tatilde benim babam şuan evde deyil peki SİZ ne yapıyorsunuz şuan VATAN için.Bu güne kadar burda birtane büyüğüme saygısızlık yapmadım ama bu kadarınada pes yani.17 şehitimiz var ama SİZ bi Allah rahmet eylesin bile yazmadıkıktan sonra benden 50 yaş büyük olsanızda bana birşey öğretemezsiniz.Ben 10 larca kez türklüğümle gürür duyduğum dile getirdiğim için tehtit edildim boğazıma bıçaklar dayandı etrafımdakı herkezi sildiğim oldu siz nasıl bana siz siz dersiniz.Peki SİZ açlıktan kıvranan bir kürt çocuğuna elinizi uzatıp bir lokma ekmek verdinizmi?Sizin kaç tane eşiniz dostunuz şehit oldu bu vatan için o acıyı bilirmisiniz siz?Siz bilirmisiniz hayince öldürülmüş bir babanın 4 yaşındaki kızının yüzündeki acıyı.Siz bilirmisiniz babanız canınızın dağda olduğunu bildiğiniz halde uyumaya çalışmanın ne demek olduğunu.SİZ
RoS
05.October.2008, 01:06
Hakikaten acımız büyük Allah rahmet eylesin ölen şehitlerimize yakınlarına Allah sabır versin diyorum :(
Tayfun
05.October.2008, 02:19
Denecek hem çok şey var hemde hiçbirşey yok malesef, yandi gene canlar yürekler, allahtan hepsine rahmet ailelerinede sabırlar diliyorum...
bozkurt
05.October.2008, 10:15
Haberi duydum ve yine maalesef yine yıkıldım.
Gencecik 15 vatan evladı.
Ateş düşen 15 ev.
Şehitlerimize allahtan rahmet kederli ailelerine ''HÜKÜM ALLAHIN'' diyorum.Hepimizin başı sağolsun.Allah sabır versin.
Elimden gelen ilk tepki olarak bayrağımızı astım.
O dalgalandıkça içim daha da kabarıyor.
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.
Sağlıcakla kalın.
Not:Utku son durum ne.Baban geldi dimi?
Allah sabır versin kardeşim.
X__utku__X
05.October.2008, 11:02
Ali abi babam 3 de geldi 2 kayıp uzman çavuşta sanırım bulunmuş ama şehit olarak.Haber ajansları 15 diyor ama 17 şehitimiz var.Allah yaralılara acil şifalar versin.çok fazla ağır yaralı varmış.Saldırı sırasında bi timde o bölgede oparasyon yapıyomuş ne yazikki şehitlerimizin yarısı o timden.:(
carvalho
05.October.2008, 11:04
Allah gani gani rahmet eylesin kahraman şehit Mehmetçiklerimize...
Şehitlerimize olan minnettimizi iki satır yazı ile paylaşmanın neresi pes anlayamıyorum. Gün polemik günü değildir. Bataklık burada kalp kırarak kurutulmaz. Çuvaldız batırılmadan önce iğneyi hafiften kendimize dokundurmak lazım, bir de sormak lazım, acaba ben neyi doğru yapıyorum diye...
Terörü besleyenlere, destekleyenlere, uygulayanlara lanet olsun. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir, Türk kültürü binlerce yıllıktır. TArih her zaman kahramanları yazmıştır, terörist köpekleri değil!!!
Ne zaman ki ulusal birlik ve iradeye sahip olur güdümlü yönetilmekten kurtuluruz, önümüzde ne bataklık kalır ne sinek. Üç beş malı boykot etmekle olmaz bu iş, devlet politikası olacak. Sivas kongresi ruhu ile manda ve himayeyi terk ettiğimiz an kurtuluşa erdiğimiz andır...
kıvılcım
05.October.2008, 14:02
bütün şehitlerimizin allah gani gani rahmet eylesin geride kalanlara allah sabırlar versin konu çok hasas arkadaşlar hepimiz çok üzülüyoruz ama bir birirmizi kırma günü digil bunlar acı hepimizin acısı arkadaşlar saygılar
moonchild
05.October.2008, 18:01
Kimsenin kimseyi kırmaya çalıştığını sanmıyorum. Herkesin hassas olduğu konular bunlar ve herkesin birer dünya görüşü şüphesiz mevcut. Şu anda gerçek olan tek şey o şehitlerin evlerinde yaşanan acıyı hissetmenin yanından bile geçemeyeceğimiz. Allah gani gani rahmet eylesin.
okan
05.October.2008, 19:01
Şehitlerimize tanrıdan rahmet ,kederli ailelerinede sabırlar diliyorum...
üç beş çapulcuyla bu vatan bölünmez ...kahraman ordumuz bu şerefsizlere gereken hesabı soracaktır...
RızaHoşgör
05.October.2008, 19:26
Rıza bey siz siz siz derken nerden biliyosunuzda bize siz siz siz diyosunuz.Asıl ben size pes diyorum.Bu kadarda olmaz.siz şuan evinizdesiniz ama bugün hafta sonu tatilde benim babam şuan evde deyil peki SİZ ne yapıyorsunuz şuan VATAN için.Bu güne kadar burda birtane büyüğüme saygısızlık yapmadım ama bu kadarınada pes yani.17 şehitimiz var ama SİZ bi Allah rahmet eylesin bile yazmadıkıktan sonra benden 50 yaş büyük olsanızda bana birşey öğretemezsiniz.Ben 10 larca kez türklüğümle gürür duyduğum dile getirdiğim için tehtit edildim boğazıma bıçaklar dayandı etrafımdakı herkezi sildiğim oldu siz nasıl bana siz siz dersiniz.Peki SİZ açlıktan kıvranan bir kürt çocuğuna elinizi uzatıp bir lokma ekmek verdinizmi?Sizin kaç tane eşiniz dostunuz şehit oldu bu vatan için o acıyı bilirmisiniz siz?Siz bilirmisiniz hayince öldürülmüş bir babanın 4 yaşındaki kızının yüzündeki acıyı.Siz bilirmisiniz babanız canınızın dağda olduğunu bildiğiniz halde uyumaya çalışmanın ne demek olduğunu.SİZ
Utku,
ailemden henüz bir şehit çıkmamış olsada öfkeni çok iyi anlıyor ,saygı duyuyor ve inan en az senin kadarda kederleniyorum.Lakin sen öfke içinde hedef şaşırıyorsun derim.Ricam yazdıklarımı tekrar okumandır.
Yazmak zorunda bıraktığın için üzgünüm,umarım bu tarz bir ithamı tekrarlamazsın.Sadece bil; ben dün geceyi gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizin ruhlarına Kuran okuyarak geçirdim.
Sağlıkla kal
matemmatik
06.October.2008, 01:10
Ben bu konuya yorum yaparsam argo ve küfür kullandığım için idare üyeliğimi siler. Başka türlü sinirim yatışmaz yoksa...
Sadece şehitlerimize Allah'tan rahmet dost, yakın ve akrabalarına sabır diliyorum...
kaanka
06.October.2008, 10:52
Gencecik kardeşlerimizi gene toprağa verdik, acımız çok büyük kelimelerle anlatılamaz sanırım....
Şehitlerimize allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum....
emresahin
06.October.2008, 14:20
Vatan için hepimizin canı feda olsun, ancak gencecik eğitimsiz askerlerin dağlarda ölüme gönderilmesi , leş yiyici çakalların önüne kurban olarak atılmalarına tahammül edemiyorum, ...sadece 3 aylık eğitimin ardından dağlarda terörist peşinde koşmak ne benim , ne bizim harcımız...
Gerçektende yazarak birşeyler olmuyor,
ama yazılanlarda olmadan çoğu şeyden haberdar olunamıyor,
emekli olan paşalara alınan zırhlı araçlar ve bunlara harcanan paralar ortada iken, karakol taşınacaktı yeterli ödenek yoktu açıklamalarını dinlemek beni daha da sinirlendiriyor doğrusu...terör belasının maliyetleri ve bununla mücadele için harcanan paraların hesabını kimse sormuyor, nasılki ülkeyi yönetenlerden devlet borcu ve ekonomik gidişatın hesabını sandıkta sorabiliyorsak bu işin gidişatınında hesabını birilerine sormak ve alınan sonuçları değerlendirmek hakkımızdır.
bizim vergilerimizle paşalar , paşalar gibi yaşarken para var...karakol taşınacak ama 5 senedir para yok...yazık...ben böyle şehit düşmek istemezdim...
hepimizin tekrar başı sağolsun, hepimize ALLAH sabır versin...
duyarlı olan herkese sonsuz sevgi ve saygılar.
MAKAS
06.October.2008, 17:28
millet olarak çok büyük, sarılamayacak yaralar alıyoruz ne yazak ki..ve hepimiz içimizde ki bu acıyı bu kederi ve öfkeyi bir şekilde kusuyoruz ya da kusmaya çalışıyoruz..benimde dün gece ciğerim parçalanarak izlediğim o görüntüler, bir daha aynı sahneleri aynı acı dolu yakarışları görmemek adına ettiğim dualarla gözyaşlarıyla geçti hepiniz gibi..belki içimizde bu acıları daha yakından ,tanık olarak yaşayan arkadaşlarımız var UTKU gibi.. onun hisleri ,acıları şüphesizki bizden çok daha fazla ve hassas..ortak olan bişey var ki hepimiz bi şekilde duygularımızı,öfkemizi kusmak istiyoruz aslında hepimiz aynı şeyi söylüyoruz..BU VATAN KOLAY KOLAY BÖLÜNMEYECEK VE ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK! O ALÇAKLAR (barzanı,talabani ve diğer köpekler) BİR GÜN KENDİ EVLATLARININ KANINDA BOĞULACAKLAR!!..SADECE SABIRLI VE METANETLİ OLALIM ARKADAŞALAR! TÜM ŞEHİTLERİMİZİN MEKANI CENNET OLSUN:(
kaanka
06.October.2008, 17:46
ASLA BÖLÜN MEYECEK....
TLGYLDZ
06.October.2008, 19:57
Allah ölen yakınlarımızın ailelerine sabır versın geride kalanlara uzun ömürler....Daha böle giderse çok vatan evladımız gider buna dur demeyen vatan daha hiçbir şekilde harekete geçmeyi düşünmüyor mu anlamış değilim bu işi organize edenlerin hiç mi yürekleri sızlamıyor nasıl insanlar nasıl bir kalpleri var anlamıyorum...
foreman
06.October.2008, 22:12
gecenlerde yıne selcuk bole bı baslık acmıstı....
ve yıne bızler teroru lanetlemıstık...
goruyorum kı bısı degısmemıs...
gecen 12 can busefer 17 can.....
bu konumdan yapabıleceklerımız sadece bırer fatıha okumak....
allah,kabırlerını cennet eylesın...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.