PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfır RR satan bayiiler hakkında yardım...

Uzay
12.November.2008, 17:39
Merhaba arkadaşlar.

Bildiğiniz İstanbul bayiileri var mıdır?

Uzay
12.November.2008, 18:11
Arkadaşlar 6 görüntüleme olmuş, hiç cevap yok, emeğe saygı ahahaha :P

kaanka
12.November.2008, 18:47
Emre Ltd. Güneşli'de Bende Ustalarının telefonu var Mustafa Usta. Tel : 0538 488 71 92
Tarifinide yapim biraz Güneşlide Metro Market'in orayı sor Metro Market'in oraya gelince Market solunda kalacak şekilde yoldan yukarıya doğru ilerle 500mt ileride sağda benzin istasyonunun altında bayiyi görürsün Mustafa ustaya da benden selam söylersen sevinirim...:)

HONEY
12.November.2008, 20:38
Uzay dostum,

Bence sıfır alma satarken yaklaşık %25-%30 değer kaybediyor. Yerinde olsam temiz bakımları yapılmış deri çantalı aksesuarlı olan 2.el bir makina alırdım.

Sen niye sıfır aldın diye sorabilirsin benim aldığım zaman ikince el ilanları çok azdı alım satımıda ekleyince çok az bir fark oluyordu ama şimdi o kadar çok makina varki seçme şansın çok daha fazla

Sıfırı 5.000 - 5.500 arası olduğunu düşün 1 ay sonra satmaya kalksan en fazla 3.500 e gider

İkinci el 2006-2007 modeli 3.250 - 3.500 ytl civarına alabilirsin.

2.el makinadan sıkıldın büyütmek istiyorsun 3.500 ytl aldığını farzet 1.000 ytl altına 2.500 ytl ilan ver 1 haftada satarsın

kaanka
12.November.2008, 20:44
Uzay dostum,

Bence sıfır alma satarken yaklaşık %25-%30 değer kaybediyor. Yerinde olsam temiz bakımları yapılmış deri çantalı aksesuarlı olan 2.el bir makina alırdım.

Sen niye sıfır aldın diye sorabilirsin benim aldığım zaman ikince el ilanları çok azdı alım satımıda ekleyince çok az bir fark oluyordu ama şimdi o kadar çok makina varki seçme şansın çok daha fazla

Sıfırı 5.000 - 5.500 arası olduğunu düşün 1 ay sonra satmaya kalksan en fazla 3.500 e gider

İkinci el 2006-2007 modeli 3.250 - 3.500 ytl civarına alabilirsin.

2.el makinadan sıkıldın büyütmek istiyorsun 3.500 ytl aldığını farzet 1.000 ytl altına 2.500 ytl ilan ver 1 haftada satarsın

Tamamen Bülent kardeşime katılıyorum.8) Kesinlikle sıfır makina alma hem maddi kaybın oluyor hem kronik birkaç problemiyle uğraşmak zorunda kalıyorsun. 2.el aldığında her anlamda eksiksiz makina almış oluyorsun...8)

Uzay
12.November.2008, 21:57
Bu çok açıklayıcı iki usta yorumundan sonra bir kez daha düşünmeye karar verdim :)

Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Bu arada Cumartesi direksiyon sınavım var. Sadece bir kez vitesli motor kullandım geçen hafta. Yamaha Virago 650 cc idi sanırım. Sanırım vitesli motor verirlerse sınavı geçebilirim :cheesy: Komik gelebilir ama scooter verirlerse hiç bilmediğim için kalabilirim :( Evet seçme şansım var sanırım ama scooter çok daha kolaysa neden debriyajla vitesle uğraşayım ki sınavda değil mi ;)

Scooterda sağ el ile gaz veriliyor sanırım. Peki frenler hangileri? Sağ ve sol eldeki kısımlar mı? İş yönünden de o kadar yoğunum ki, sadece internetten öğrenebilirim kullanmayı :p

Çömezden saygılar, sevgiler ;)

kaanka
12.November.2008, 22:13
Kardeşim scooter çok kolay kullanımlı motordur hiç zorlanmazsın, yakalarsan bırakma sınava scooter ile gir....8)
Sağ el tarafında gaz kolu ve ön firen bulunmakta soltaraf ise arka firendir başkada bir olayı yok gerisi denge işidir....
Şimdiden sana başarılar umarım sorunsuz halledersin ve alırsın ehliyetini....

ugurcuk
12.November.2008, 23:19
RR sıfır alındığında çok zarar ettiren bi makine nedenine gelince bir suru kroik sorun var. sitemizde ben dahil bir çok arkadaşımız bu sorunları giderilmiş motorlarını satmakta bunlar senin için büyük bi avantaj. bence değerlendirmelisin.

Tayfun
12.November.2008, 23:39
Uzay kerdeşim acemilik biraz fazla galiba, 250 lik bir motora çıkmadan önce biraz 125 lik scooter alıştırması yapsan hiç fena olmaz bence, en küçük motordan başlamak her zaman en iyisidir...

Uzay
13.November.2008, 00:18
Kardeşim scooter çok kolay kullanımlı motordur hiç zorlanmazsın, yakalarsan bırakma sınava scooter ile gir....8)
Sağ el tarafında gaz kolu ve ön firen bulunmakta soltaraf ise arka firendir başkada bir olayı yok gerisi denge işidir....
Şimdiden sana başarılar umarım sorunsuz halledersin ve alırsın ehliyetini....

Çok teşekkür ederim. Scooterla sınava girmem gerçekten de en mantıklısı. Daha önce ikinci el motor düşünmüyordum, güven meselesi. Ama bu sitedeki birliktelik güven de doğuruyor haliyle.

İlk ve tek sürdüğüm motor 650'lik olunca ve beni bazen işten eve bırakan arkadaşın motoru da 650'lik olunca 125'lik bir motorla başlamak istemedim. Başlamam en mantıklısı, sizlerin tavsiyelerine güveniyorum ama içimdeki RR250 aşkı bambaşka :)

Yardım, cevap ve desteğiniz için tekrar teşekkür ediyorum arkadaşlarım, ağabeylerim.

Belki biraz geç de olsa motor camiasına katılacak olmam heyecanlandırıyor beni. Sizlerin buluşmalarınıza gelmeyi dört gözle bekliyorum.

İyi geceler

ol_gu87
15.November.2008, 10:11
kardeşim kolay gelsin çeşmede 16000 de rr var çanta cam sis herseyi var üniversitede okuyor arkadas istanbuldan oda site üyesi galiba görmemiş yazılanları daha kendisine bir söyleyeyim 3250 filandi yanlış hatırlamıyorsam fiyat.
motorsiklet kullanmaya alışma sigara alkol gibi velet sonra bırakamazsın gel yol yakınken dön bak sen beni dinle :) :) :)

Uzay
15.November.2008, 13:29
kardeşim kolay gelsin çeşmede 16000 de rr var çanta cam sis herseyi var üniversitede okuyor arkadas istanbuldan oda site üyesi galiba görmemiş yazılanları daha kendisine bir söyleyeyim 3250 filandi yanlış hatırlamıyorsam fiyat.
motorsiklet kullanmaya alışma sigara alkol gibi velet sonra bırakamazsın gel yol yakınken dön bak sen beni dinle :) :) :)

:) Teşekkür ederim
Yıllarca ana baba baskısı yüzünden zaten motordan hep uzak kaldım.

* İki teker üstünde gidilir mi? Ya bi taş varsa yolda :)
* Kaza yaptın mı şansın yok
* Kaza oranı %50 imiş :)
* Oğlum öyle altından üstünden yanında rüzgar geçen alete binilir mi?
* Kız arkadaşınla bi yere gideceksin, motorla mı götüreceksin? Bunun yağmuru var, çamuru var, kışı var kıyameti var :p

Bu cümleler eskiden ufaklı büyüklü etki yapıyordu. Ama şu anda sadece bu işin şakası olmadığı gerçeğini irdelemekten öteye gitmiyor bu cümleler benim için.
Beni sadece Allah durdurabilir :cheesy: Keşke 18 yaşında alsaydım veya para biriktirmeye başlasaydım...

kaanka !
Scooter kullanımını anlattığın için teşekkür ederim ;) Sanki daha önce kullanmışım gibi rahattım sınavda.

Sizlerin tavsiyesi üzerine ikinci el RR almaya karar verdim. Siyah olmak zorunda :) 250e-9 olmak zorunda, 9B değil. Bir de maksimum 10.000 de olması lazım. Umarım bu sitedeki üstadlardan birinin satmak istediği motor bu kriterlere uyuyordur. Uymuyorsa da canımız sağolsun ;)

Hepinize iyi haftasonları

carvalho
15.November.2008, 14:11
Uzay, 30 KAsım'daki teorik eğitime bekleriz.

Uzay
15.November.2008, 18:28
Son günlerde belli olacak gelip gelemeyeceğim abi. O zaman da geç olabilir rezervasyon açısından. Bakalım, hayırlısı. Ama çok istiyorum gelmeyi. En çok benim ihtiyacım var eğitime şu an :p

Uzay
23.November.2008, 23:49
Herkese selam.

RR'ı geçen perşembe aldım. Fakat o Anadolu yakasında, ben Avrupa :p
Sahibi bir BMW ile kaza geçirmiş ve belinde ciddi bir problem var. Motor kullanması yasak. Bunu bana söylediğinde motoru bir kez daha kontrol ettim acaba bununla mı yaptı kazayı diye ama alakası yok :) O yüzden motoru benim için bu tarafa geçiremiyor. İTÜ Teknokent'te çalışıyorum ve içerisi motor öğrenmek için gayet müsait. Motoru oraya çekmek istiyorum. Ne yapabilirim? Kamyona falan mı yükletsem :p Çekici mi çağırsam? Yoksa A2'yi aldığım gün gidip deli cesaretiyle kendim mi geçirsem bu tarafa :x

Motosiklet kullanmayı bilen sadece bir arkadaşım var o da nazlanıyor. Ben zaten birşey isteme konusunda şu dünyadaki en çekingen insanım. Kendi başıma halletmek istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

ugurcuk
24.November.2008, 00:11
anadolu yakasında nerde motorun? 29 kasımda öğleden sonra müsait olacam istersen istediğin yerde buluşur sorunu çözeriz.

Uzay
24.November.2008, 00:23
anadolu yakasında nerde motorun? 29 kasımda öğleden sonra müsait olacam istersen istediğin yerde buluşur sorunu çözeriz.

Altunizade'de. İlgin için çok teşekkür ederim. Normal olarak benim istememe gibi bir durumum yok. Sadece sana zahmet vermek istemem.

matemmatik
24.November.2008, 00:52
Allah hayırlı uğurlu etsin.... En kısa zamanda foto bekleriz...

HONEY
24.November.2008, 00:56
Uzay komşu hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak nasip etsin

Uzay
24.November.2008, 10:18
Sağolun. Hepimiz kazasız belasız güzel günlerde kullanalım. Şimdilik rüyamda kullanıyorum ama o da güzel :)

Uzay
24.November.2008, 23:46
Olaya bak arkadaş. Nasıl bir site burası? Neredeyse kendi motorunuzu hediye edeceksiniz bana :) Allah razı olsun hepinizden.

Ekstra teşekkürlerim ; Uğur, Alper ve Bülent Ağabeye :cheesy:

Minnet sıcak yenen bir yemektir ;)

HONEY
25.November.2008, 00:41
Olaya bak arkadaş. Nasıl bir site burası? Neredeyse kendi motorunuzu hediye edeceksiniz bana :) Allah razı olsun hepinizden.

Ekstra teşekkürlerim ; Uğur, Alper ve Bülent Ağabeye :cheesy:

Minnet sıcak yenen bir yemektir ;)

Uzaycım,

minnet sıcak yenen bir yemekse yemek ısmarla bize :)

di mi? Alper :)

Hahahahahahhaha

Uzay
25.November.2008, 01:46
Uzaycım,

minnet sıcak yenen bir yemekse yemek ısmarla bize :)

di mi? Alper :)

Hahahahahahhaha

Aç geleceğinize söz verin ama :cheesy:
Çok feciii olağanüstü büyüklükte bir keyif ile ısmarlayacağım.

ugurcuk
25.November.2008, 21:08
Aç geleceğinize söz verin ama :cheesy:
Çok feciii olağanüstü büyüklükte bir keyif ile ısmarlayacağım.

heeeyyyyy honey alper ekmeğime taş koydunuz len ben ne güzel hgafta sonu yemeği bedavaya getirecektim. naptınız bare alabildiniz mi?

Uzay
26.November.2008, 01:05
heeeyyyyy honey alper ekmeğime taş koydunuz len ben ne güzel hgafta sonu yemeği bedavaya getirecektim. naptınız bare alabildiniz mi?

Allah razı olsun. Motor şu anda şirket otoparkında :cheesy:
Bu arada Alper hem yemeği yedi, hem de benim ruhsatı yedi :p

Bülent abi yolda o kadar çok "karnım acıktı" dedi ki, herhalde dedim buraya kadarmış :) İflas edicem ve yarın motoru satmak zorunda kalıcam :D

"Minnet sıcak yenen bir yemektir" derken oradaki "bir" yemek sayısını ifade etmiyor : ) Sizin bu ilginiz ve özveriniz öyle yemekle çayla ödenebilecek birşey değil. Sizinkisi bir insanlık hikayesi...

Çok teşekkür ediyorum. İnşallah yardıma ihtiyaç duyacağınız bir gününüz olmaz. Ama olursa çömez kardeşiniz elinden geleni yapacaktır.

Saygılar, sevgiler, iyi gecelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr "RR"

HONEY
26.November.2008, 11:28
Uzay dostumuzun makinasını Kankaa mı Kankaa mı neydi nicli çakma endurocu arkadaş altunizadeden - maslaka kazasız belasız allaha şükür götürdü.

Benim hiç bir yardımım olmadı ama yemekden sebeblendim :) 1,5 iskender,2 tane içli köfte yedim bir şey anlamadım doymadım :)

Uzaycım en kısa sürede bunu telafi etmeni bekliyorum şu dediğim gebzedeki ocakbaşında :)

Uzaycım yeni makinanı kazasız belasız kullanmak nasip etsin çok ama çok dikkatli ol her zaman

Bu arada bundan sonra çakma endurocu Alperdi galiba adı bundan sonra sanırım aramıza foruma katılamayacak nedeni ; dün akşam 18:00 den sonra iş çıkışı maslak - altunizadeye git gel ( deli gibi trafik vardı ) yemek ye derken eve çok geç kaldı 23:00 yaklaşmıştı saat Filizde bunu bir güzel dövmüş artık siteye girmesi yassah

Filizcim kusura bakma Fenerbahce maçına denk geldi o yüzden yollar çok kötüydü planladığımızdan çok geç kaldı bizi ve Alperi affet :)

Uzay
26.November.2008, 11:44
Lokma sayar gibi olmasın ama ben içli köfteleri 6 tane hatırlıyorum :)

ugurcuk
26.November.2008, 23:16
sizi affetmiyecem o iskenderler ve içli köfteler benim olacaktı

Uzay
27.November.2008, 11:02
sizi affetmiyecem o iskenderler ve içli köfteler benim olacaktı

Ben seni affetmeyeceğim. Bi kişiye ısmarlayacaktım, sen hafta içi uygun değilsin diye iki kişiye ısmarladım :D Hatta ev arkadaşıma da ısmarlayacağım bizi arabayla götürdü diye.

ugurcuk
27.November.2008, 20:23
Ben seni affetmeyeceğim. Bi kişiye ısmarlayacaktım, sen hafta içi uygun değilsin diye iki kişiye ısmarladım :D Hatta ev arkadaşıma da ısmarlayacağım bizi arabayla götürdü diye.
acele etmemk lazım ama dimi sabır işidir motor kullanmak :)sen yamyamların eline düştün :)

kaanka
01.December.2008, 13:37
Uzay dostumuzun makinasını Kankaa mı Kankaa mı neydi nicli çakma endurocu arkadaş altunizadeden - maslaka kazasız belasız allaha şükür götürdü.

Benim hiç bir yardımım olmadı ama yemekden sebeblendim :) 1,5 iskender,2 tane içli köfte yedim bir şey anlamadım doymadım :)

Uzaycım en kısa sürede bunu telafi etmeni bekliyorum şu dediğim gebzedeki ocakbaşında :)

Uzaycım yeni makinanı kazasız belasız kullanmak nasip etsin çok ama çok dikkatli ol her zaman

Bu arada bundan sonra çakma endurocu Alperdi galiba adı bundan sonra sanırım aramıza foruma katılamayacak nedeni ; dün akşam 18:00 den sonra iş çıkışı maslak - altunizadeye git gel ( deli gibi trafik vardı ) yemek ye derken eve çok geç kaldı 23:00 yaklaşmıştı saat Filizde bunu bir güzel dövmüş artık siteye girmesi yassah

Filizcim kusura bakma Fenerbahce maçına denk geldi o yüzden yollar çok kötüydü planladığımızdan çok geç kaldı bizi ve Alperi affet :)

Ulen turşucu ikigün izin yaptık keyif yaptık siteye takılmadık gene arkamdan sallamışsın.....:x:x:x:x

Uzay kardeşim tekrar hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin....:cheesy::cheesy:
Uğurcuk kardeşim önce gelen parsayı toplar ha ha ha .....:p:p

Uzay
01.December.2008, 18:00
Eyvallah :cheesy:
Çok feci alıştırmalar yapıyorum teknokentin geniş yollarında. Ani fren, motor freni, ayak koymadan dönüşler, yürüme hızında kullanma, amuda kalkarak yokuş aşağı vb...

ugurcuk
01.December.2008, 20:55
Eyvallah :cheesy:
Çok feci alıştırmalar yapıyorum teknokentin geniş yollarında. Ani fren, motor freni, ayak koymadan dönüşler, yürüme hızında kullanma, amuda kalkarak yokuş aşağı vb...
bence sen beni nasıl doyuracağına dair çalışmlar yap senin yerin nerdeydi maslaktamıydı bizim bankaya yakındı galiba orası

Uzay
01.December.2008, 21:53
bence sen beni nasıl doyuracağına dair çalışmlar yap senin yerin nerdeydi maslaktamıydı bizim bankaya yakındı galiba orası

Ben Bülent Abinin resmini gördüğüm halde korkmadan yemek ısmarladım. Senden mi korkucam Uğur ;) Bülent Abinin resminde kendi iştahımı gördüm. Senin midenden korkmuyorum :)

İşyeri İtü teknokentte. İstinye Park civarı. Ehliyeti alayım, bi öğlen veya akşam buluşuruz, süper olur

Uzay
01.December.2008, 21:55
İleriyi hafiften görür gibiyim :)

Uğur! Biliyorum gecenin üçü ama yolda kaldım birader :D:D:D:D:D Çok kötü durumdayım :D

ugurcuk
01.December.2008, 22:05
yok gece üçte ben o civarlarda olmam :D iş yeri maslakta ev bahçeşehirde.
bu arada o fotoda yüzümü görüyorsun :) midemi değil :)

Uzay
02.December.2008, 00:54
yok gece üçte ben o civarlarda olmam :D iş yeri maslakta ev bahçeşehirde.
bu arada o fotoda yüzümü görüyorsun :) midemi değil :)

Beni korkutamazsın birader. Sen kesin yardım etme talebini sitede belirttikten sonra benim içime doğan rahatlama dugusunu ben zaten yemekle falan zor karşılarım. Sen benim ilk göz ağrısı süper kahraman kardeşimsin ;)

ugurcuk
02.December.2008, 22:29
Beni korkutamazsın birader. Sen kesin yardım etme talebini sitede belirttikten sonra benim içime doğan rahatlama dugusunu ben zaten yemekle falan zor karşılarım. Sen benim ilk göz ağrısı süper kahraman kardeşimsin ;)
aldık başımıza belayı desene :D