PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : izmirden barmen fizikçi :)

cembartender
19.November.2008, 21:01
İnternette sizinki kadar sıcak bir forum yok.sanki bir yuva gibi olmuş.allah bozmasın..1001 kere maşallah :) aranıza katılmak bir onurdur benim için.lakin motorum yok.arıyorum.kısmetse ben de size katılmak istiyorum kendimi tanıtayım ;
bornovada oturuyorum.ege fizik son sınıf öğrencisiyim.uzatmalı bir öğrenciyim.yaş 26.aynı zamanda barmenlik yapmaya çalışıyorum.2 yıl önce türkiyenin en iyi show barmeni yarışmasında (flair bartending open marmaris)derecem oldu.2 hafta kadar önce alsancak barny blue bardan ayrıldım.yazlık mekanlarda çalıştım.şu an boştayım.tekrar bir bara girdiğimde inşallah bir motorcu partisi düzenlicez,barın ortamı müsait olursa lastik de yakarız tabiki :) .hatta gezilerde de eğlencesine show falan yapabilirim..ücret-siz ; yani ücretim sizlerle olmak :) .Ayrıca bilgisayardan anlarım.bir mühendislik firmasında web sitesi & logo filan yapmıştım 6 yıl kadar önce..falan filan..

herkese keyifli sürüşler.ve tabiki kazasız belasız..

bu internet sitem;
http://cembartender.atspace.com

2 sene önceki yarışma videom youtube dan izlenebilir."cem bartender" yazarsanız çıkar

carvalho
19.November.2008, 21:24
Cem kardeşim, hoşgeldin. Sitemizi samimi bulman senin içtenliğindir, teşekkürler...
Bu yaz marmaris'te bir pub'da Türkiye ikincisi yahut birincisi biri gösteri yapmıştı, sen olmayasın.

Ortak bir gezide muhakkak buluşmak dileğiyle...

Airbrush
19.November.2008, 22:07
hosgeldin:)

aidikurt
19.November.2008, 22:33
Hoşgeldin Cem kardeşim aramıza katılman asıl bızım ıcın cok sevınırıcı ailemizi yakından tanıdıkca emın ol cok daha fazla seveceksın.

matemmatik
19.November.2008, 22:47
Hoşgeldin hocam Maşallah 10 parmağında 10 marifet :D
İnşallah en kısa zamanda gönlündeki makinaya kavuşursun ve renkli hayatın daha da renklenir... Sağlıcakla kal...

yanlizkurt
20.November.2008, 00:32
Hoş geldin kardeş aradığın sıcaklık bu sitenin içinde buna emin ol ....

Tomurcuk derdinde olmayan Ağaç ODUNDUR...!

cembartender
20.November.2008, 02:55
yükün bir ucundan da ben tutarım diye düşündüğüm için show barmen vs olduğumu belirttim.inşallah bir açığı da ben doldururum..yalnız bir sorun var ;beni ardçınız olarak alırsanız gelebilirim,, çünkü motor bulamıyorum :( işten çıktığım günden beri regal bakıyorum ama bitürlü uygun birşey bulamadım.bulduklarımı motordan anlayan bir arkadaşım beğenmedi,o olmasa zaten kör topal on tane almıştım :) wallahi hiç motordan anlamıyorum,2 haftadır baya bir teorik bilgim oldu araştıra araştıra.ehliyetim var,scooter kullandım 1 saat hepsi bu..ama kaptık virüsü,artık çok geç..

cruiseratom
20.November.2008, 03:40
Selam Meslektaşım çok güzel bir ortama girdiğinin sende farkına varmışın artık. Bende senin kaderini paylaşmaktayım benimde şuanlık bir motorum yok bende arastırmalar içersindeyim. Dahala ne alcağım konusunda beynimde birşeyler netleşmedi malesef :( Bende 5-6 senelik barmenim showdan ziyade salon barmeniyim diyebilirim. Normalde bende elektrik-elektronik teknikeriyim ama hayat bizi gecenin renkli ışıklarına attı napalım 8) Umarım sende bende en kısa zamanda şimdilik hayallerimizi süsleyen motorlara kavuşuruz...

infinitedreams
20.November.2008, 10:48
Hocam, öncelikle hoşgeldin.

Konuya direkt giriyorum;
Madem 'bir işe yarar mutlaka' diye donanımlarından bahsettin, ilk ödevin benden gelsin.
Şu rc motosikletler (uzaktan kumandalı oyuncaklar) nasıl dengede durabiliyorlar? Hatta dengede durmak ne kelime... basbayağı şov yapıyorlar. Fizik bilgin bunu bizim anlayabileceğimiz kadar sade bir dille anlatmaya müsaitse, dinlemek zevkli olacak. Yok değilse, hemen nazının geçtiği bir hocana yapış ve bize anlatmak üzere öğren neymiş diye (:

Tekrar hoşgeldin. Aradığın muhabbeti bulabilirsin umarım.

matemmatik
20.November.2008, 11:57
Arkadaşım sitemizin ilanlar bölümünde benim ki de dahil olmak üzere birkaç regal var ama vitesli bir motosikletten önce scooter ile biraz daha denge pratiği yapmanı öneririm...
Yarın öbürgün sevdiklerini üzeceğine 1-2hafta daha geç kavuş bence motoruna....
Kardeş tavsiyesi...

kıvılcım
20.November.2008, 12:04
ailemize hoş geldin kardeşim inşallah en kısa zamanda motoruna kavuşursun

jashuaa
20.November.2008, 12:38
aramıza hoşgeldin 8)

cembartender
20.November.2008, 13:51
hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.sevgili infinitedreams sorunun cevabı ;
her cismin(motor) ve cisim topluluğunun (motor + sürücü +kask +elcik püskülü vs vs..) bir ağırlığı ve bu ağırlığın denge noktası olan ağırlık merkezi bulunur. duran bir motoru tek teker üstünde kaldırmak için bütün ağırlığı tek tekerin yere değdiği noktada toplaman gerekli.hareket ederken ise merkezkaç kuvveti denen sanal bir kuvvet devreye girecektir.bu kuvvet tork etkisine benzerdir,sürücüde savrulma etkisi yapar.virajın tersi yönündedir ve motorun hızı ile doğru orantılı olarak artacaktır.gelelim cevabına ; şayet rc motosikletin içine ,yerini basit algoritmayla değiştirip ağırlık merkezini hızlıca dengeleyebileceğin bir ağırlık koyarsan istediğin şovu yaptırabilirsin..
çocukken tv de bir robot izlemiştim.tek ayağı üzerinde her yöne zıplaya zıplaya gezebilen bir robot..yani 20 yıl önce bu teknoloji geliştirilmiş.bize garip gelen ise makinenin ağırlık merkezi değişimlerine çok çabuk yanıt vermesidir.o robotu nette buldum.izleyin ve gülün ;

http://www.ai.mit.edu/projects/leglab/robots/3D_hopper/3D_hopper_hopping.mpeg

umarım yardımcı olabilmişimdir..
(laf aramızda,ben barda şişeleri çevirirken de aynı ağırlık merkezi muhabbetiyle uğraşıyorum) :)

bozkurt
20.November.2008, 19:01
Biraderim aramıza hoşgeldin.
Umarım hayalindeki motora tez zamanda kavuşursun.
Daha gençsin,önünde uzun bir ömür var.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.

RoS
20.November.2008, 20:40
hoş geldin...

hicsolmaz83
21.November.2008, 16:55
aramıza hosgeldin.doğru yerdesin en kısa sürede görüşmek üzere :cheesy::cheesy: