PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Agustos 2008 Karadeniz Turu

jashuaa
16.December.2008, 12:18
Merhabalar arkadaşlar aradan baya bi zaman geçmiş olsada agustos ayında RAPTORRIDERS olarak 6 arkadaş gerçekleştirdiğimiz Karadeniz turu için ufak bi klip yapıp beğenilerinize sundum. umarım beğenirsiniz.

rB6RdtCh4Ow

bu arada hala daha youtube giremeyen varsa özel mesaj atsın bana.

carvalho
16.December.2008, 12:37
İmrenilecek bir geziymiş Veysel kardeşim.
Bakalım bu yaz bize kısmet olacak mı...

Gitmişken belki Karadeniz dolaylarında bacada şişelere ateş ederiz, sonra horonlu kemençeli düğün :)

jashuaa
16.December.2008, 12:50

Gitmişken belki Karadeniz dolaylarında bacada şişelere ateş ederiz, sonra horonlu kemençeli düğün :)

inşallah kısmet olur abicim hatta berabere olur tekrar giderim valla 8) fena nişancıda sayılmam hani :cheesy::cheesy:

HONEY
16.December.2008, 12:59
Veyselcim klip çok güzel olmuş rahmetli Kazım Koyuncunun sesi/muziği ile çok daha anlamlı olmuş

Sizlerle orada olmayı çok isterdim

jashuaa
16.December.2008, 13:02
Veyselcim klip çok güzel olmuş rahmetli Kazım Koyuncunun sesi/muziği ile çok daha anlamlı olmuş

Sizlerle orada olmayı çok isterdim

teşekkürler Bülent abi keşke olsaydın hatta ilk başta olacak gibiydin ama planlar sonradan değişmişti. inşallah bidahki sefere hepberaber

HONEY
16.December.2008, 13:04

Sevgili modum kısmetse 2009 sezonunda karadeniz ve yunanistan turu istiyorum

İşallah bizede gitmek nasip olur

HONEY
16.December.2008, 13:08
teşekkürler Bülent abi keşke olsaydın hatta ilk başta olacak gibiydin ama planlar sonradan değişmişti. inşallah bidahki sefere hepberaber

Veyselcim aynen dediğin gibi bende geliyordum kısmet olmadı

bir şeyi çok isteyince kısmet olmuyor

hayırlısı neyse o olsun 2009 yeni yılda işallah :)

TLGYLDZ
16.December.2008, 23:53
bızde karadenız 2009 olarak dusunuyoruz ama ızın alabılecekmıyım orasını cozemedım daha henuz

rakursi
17.December.2008, 10:25
kalbim egede kaldı mısraları benim için KARADENİZ olarak değişmiştir 2008 yazında :mrgreen:

iyi ve uyumlu bir ekiple birlikte hiç bir zaman unutamayacağım bir motor gezisi geçirdik. takribi 1 ay kadar görüştüğümüz herkese bu geziyi anlattık.
kelimelere sığdıramadık.
öyle ki 2009 yazında gelemeyen dostlarımız da karadeniz turu yapmak için komite oluşturdular :mrgreen:

gidilesi , görülesi , yaşanılası ve solunası bir memleket. 8)

10 numara 5 yıldız tabiriyle :p

okan
17.December.2008, 12:33
çok güzel bi paylaşım olmuş Veysel.. ellerine sağlık...sonunu çok güzel bağlamışsın duygulandım....

jashuaa
17.December.2008, 15:47
çok güzel bi paylaşım olmuş Veysel.. ellerine sağlık...sonunu çok güzel bağlamışsın duygulandım....

teşekkürler okan abi. benim kazıma herzaman büyük bi sevgim vardı zaten birde gidip orda onu ziyaret edince daha bi farklı oldu herşey.

shopar
17.December.2008, 20:00
burayadamı koydun alemi çatlattın yetmedi dimi kara gözlü çingene:)

haluka28
17.December.2008, 23:18
Sevgili modum kısmetse 2009 sezonunda karadeniz ve yunanistan turu istiyorum

İşallah bizede gitmek nasip olur

merhaba bülent bende istiyorum yunanistan ama formaliteler konusunda bir bilgin varmı. yani yurtdışına çıkış işlemleri nelerdir ve kaça malolur çok bilmiyorum. Yada buradan kimsenin bilgisi varmı.

kalbim egede kaldı mısraları benim için KARADENİZ olarak değişmiştir 2008 yazında :mrgreen:

iyi ve uyumlu bir ekiple birlikte hiç bir zaman unutamayacağım bir motor gezisi geçirdik. takribi 1 ay kadar görüştüğümüz herkese bu geziyi anlattık.
kelimelere sığdıramadık.
öyle ki 2009 yazında gelemeyen dostlarımız da karadeniz turu yapmak için komite oluşturdular :mrgreen:

gidilesi , görülesi , yaşanılası ve solunası bir memleket. 8)

10 numara 5 yıldız tabiriyle :p

:cheesy::cheesy::cheesy::cheesy::cheesy::cheesy: ben hala anlatıyorum. öğrencilerime bile dersin birinde geziyi anlatıp resimlerini gösterdim.

teşekkürler okan abi. benim kazıma herzaman büyük bi sevgim vardı zaten birde gidip orda onu ziyaret edince daha bi farklı oldu herşey.

:cheesy::cheesy::cheesy::cheesy: kesinlikle katılıyorum veysele kazıma duyduğumuz sempati, onun mezarını ziyaret etmekle ikiye katladı. niye bilmiyorum ama kendimi önemli birşey yapmış gibi hissettim.

ustacik1973
18.December.2008, 00:51
harika olmuş eline sağlık zaten gezi resimlerine bitimiştim ben buda olayı tamamlamış yani

jashuaa
18.December.2008, 01:07
burayadamı koydun alemi çatlattın yetmedi dimi kara gözlü çingene:)

koymamı beyaaa erbiyere koydum tabi :p:p:p
daha güzellerinide hazırlıcam bu biraz aceleye geldi, bütün kış ısıtıp ısıtıp sürücem piyasaya ki millet yaz gelsinde karadenize gidelim diye can atsın :cheesy::cheesy::cheesy:

RoS
18.December.2008, 03:47
karadenize gezmeye gelenlere bu sinop yani benim yasamıs olduğum sehrin yol duzargahı biraz cok ters geliyor herhalde ama burayada uğramaya calısın beklerim yani görmek isterim sizide burlarda inşallah nasip olur yani gelmeniz.....

HONEY
18.December.2008, 12:00
merhaba bülent bende istiyorum yunanistan ama formaliteler konusunda bir bilgin varmı. yani yurtdışına çıkış işlemleri nelerdir ve kaça malolur çok bilmiyorum. Yada buradan kimsenin bilgisi varmı.

.

haluk dostum ;

kısaca pasaportun ve vizen olduğunu var sayıyorum motoru yurtdışına çıkarıp kullanabilmek için en az 450 ytl burokratik maliyeti var

208 ytl uluslararası ehliyet ( ilkkez alacaksan )
70 ytl uluslararası taşıt belgesi
85 euro ( 15 günlük ) uluslararası trafik sigortası ( green card )

:) ne oldu şimdiden vazgeçtin dimi :)

Yurt dışı geziler için yapılması gerekenler:

Yurt dışına çıkarken yapacağınız işlemler Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından yapılıyor.

<!-- e -->turing@turing.org.tr (turing@turing.org.tr)<!-- e -->

ULUSLARASI SÜRÜCÜ BELGESİ

Bu belge, dünyadaki herhangi bir ülke tarafından verilmiş olan Sürücü Belgesinin aslı ve 2 adet resim ile kolayca alınabilir.

* 1. notu okuyunuz.

Yeni ehliyet 208,72 YTL
Eski ehliyet 120,00 YTL

Ancak Uluslararası Ehliyetler bir yıl süre ile verilebildiği için, ibraz edilen ehliyetlerin de, talep edileceği gün itibarı ile, en az bir yıl geçerliliği bulunması gerekir.
Yabancı dillerdeki ehliyetler için, konsolosluk veya büyükelçilik tercümesi şartı aranır.
Uluslararası ehliyetler verildiği ülkede geçerli değildir.

Not 1: Devletin malî mevzuatı gereği, her sene başında, Uluslararası Ehliyetlerin harç bedelleri yeniden belirlenmektedir. Aynı mevzuat gereği, Uluslararası Ehliyetlerin ikinci kez alınması halinde, harç pulu miktarı düşeceğinden bu indirimden yararlanmak isteyen sürücülerin, eski Uluslararası Ehliyetlerini Kurumumuza iade etmesi gerekecektir. Ücreti 120,00 YTL’ dır. (Geçerliliği en az 1 yıl olan yabancı ülke ehliyeti veya Türk ehliyetinin aslı ve 2 adet resim ile beraber.)

Not 2: Uluslararası Ehliyetler, buna ait sözleşmeyi onaylamış olan pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist olarak bulunmak ve daimi ikametgâhı olmamaktır.

ULUSLARASI TAŞIT BELGESİ

Bu belge, Türkiye'de kayıtlı taşıtların, yurtdışında mülkiyetinin ve özelliklerinin tevsiki amacı ile uluslararası dillerde verilir. Ruhsat bilgileri istenmektedir.
Ücreti 70 YTL'dır.

ULUSLARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)

Yalnızca Avrupa ülkelerinde istenilen bu sigorta, karşı tarafa verilen zararları karşılar.
Zorunlu trafik sigortası poliçesi, araç ruhsatı ve vergi numarası gereklidir.
Sigortayı yurt dışına çıkarken gümrükte halletmeniz daha uygun olur. Pahalı olduğundan kısa süreli oluyor.
15 günlük (84 Euro),
1 aylık (105 Euro),
3 aylık (189 Euro),
5 aylık (273 Euro),
6 aylık (315 Euro) ,
1 yıllık (420 Euro)

GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ (TRIPTIK)

Bu belge, Türkiye'de kayıtlı olan taşıtların, yurtdışına yapacakları yolculuklar için altı ay veya bir yıl süre ile verilir.

Bu karneyi alabilmek için, taşıt ruhsatının aslı ve kimlik fotokopisi yeterlidir.
Taşıtı, sahibinin dışında birisi yurtdışına çıkaracak ise, noter vekâletnamesi gereklidir.
Şirket araçlarında, şirket sahibi veya yetkilisi yurtdışına çıkacak ise şirket imza sirküleri veya yetki belgesi, kimlik, onların dışında birisi çıkaracak ise, bu evraklar ile beraber yine vekâletname gereklidir.
Bazı ülkelere (Iran, Hindistan, Pakistan, Libya, Mısır) geçici bir teminat (depozito) alınarak verilir.

carvalho
18.December.2008, 12:23
Bülentim balocanım

Temmuz yahut Ağustos gibi sirtaki yapabiliriz.
Motivasyon bu yönde...

Pilavdan dönenin tabağı kırılsın...

HONEY
18.December.2008, 12:43
Bülentim balocanım

Temmuz yahut Ağustos gibi sirtaki yapabiliriz.
Motivasyon bu yönde...

Pilavdan dönenin tabağı kırılsın...

işallah :)