Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Deneyimim

Uzay
22.December.2008, 22:30
Merhabalar.

Zamanınız yoksa baştan söyleleyim; çok da okumaya değecek bir yazı değil. Arşivlerde dursun diye yazıyorum :mrgreen:

Bu şekilde giriş yapıldığında herkes sonuna kadar okuyor. İnsan psikolojisi işte : P

Bugün ilk kez motosikletle trafiğe çıktım. Akşam işten dönerken...
Güzergah : İstinye Park - Maslak - 4. Levent - Levent - Zincirlikuyu - Mecidiyeköy

Altım ıslak ama keyfim yerinde idi. Su geçirmeyen bir pantolon giymek lazımmış. Yolda yağmur damlalarının kapladığı kaskın ön camını kaldırmak zorunda kaldım. Çünkü hiçbirşey göremiyordum. Kaskın arka camı olsa onu da kaldırırdım :) Yoldaki diğer motosikletlilerin de kasklarının ön camını kaldırdım : P
10 dakika sonra farkettim ki boğazım tamamen egzostlardan çıkan duman ile dolmuş. Ağzımdaki sakız midemi bulandırdı ama tüküremedim, çünkü kaskın önündeki açıklık dudağımın biraz üstünde kalıyordu. Alt dudağımı öne çıkarıp açıyı ayarlarken öndeki aracın stop lambalarının yandığını farkettim :p Hayat kurtarıcı bakış ile arabaya bir klark çektim ve limonu sıkarak tüm adamları öne bindirdim ( Eğitime gelmeyenler için büyük kayıp bu cümleyi anlamamak : P ) ve durdum :) Sonra bu bakışın burada gereksiz olduğunu düşündüm. Alt dudağımı tekrar öne çıkardığımda öndeki aracın stop lambalarının tekrar yanmadığını farkettim :? Demek ki tesadüfmüş :p Hayattaydım :cheesy: Demek ki bu hatalar beni bitiremezdi. Daha büyük hatalar yapmam lazımdı yüzdeye erişebilmek için.
Sakızı elimle almayı denedim ama eldivene yapışır, eldiven gaza yapışır ve ben öndeki arabaya yapışır ım diye vazgeçtim.

4. Levent'e kadar 4 kez stop ettim. Mola verip sakızı çıkardım, sigara yaktım ve meditasyon gibi bişey yaptım ama aslında ağlamak gibi bişeydi :cry: Metro istasyonu yakın, akbilim doluydu. Kaanka'yı ve Honey'i arayıp benim motoru buradan alıp, bana 1000 ytl verip geri kalanı ile de haftalarca mangalbaşı partileri yapmalarını rica edecektim :)

Carvalho ve Honey'in yazdıkları geldi aklıma, yapmaaaaaaa, dikkatli olllllll.
Sonra Eftelioiau :) Motor zaten senin, sabret :)

Kendimi topladım, gaza bastım ve bu sefer gerçekten aralardan kaçabiliyordum. ( ayakları yere sürte sürte tabii ) Soldaki aracının birinin aynasına değer miyim acaba diye o aynaya bakakalmışım, elimde olmadan aynaya doğru gitmeye devam ettim gerçekten de :) Sonra başka yere baktım ve sağdaki aracın aynasına sürttüm :)
Not : Sağdakinin aynasına bakmadım ama harbiden. Ama en azından soldakinin aynasına da sürtmedim :) Eğitim işe yaradı.

Motor kullanırken acaba insanlar bana bakar mı; "Vayyyy beee harley gibi motor, ne karizma beeeee" der mi diye düşünürdüm eskiden. Bugün ise; motor kullanırken insanlar bana bakmasın, şu hıyara bak demesin diye dua eder gibiydim.

Şu anda Zincirlikuyu'da bi internet cafeden yazıyorum bunları :P Helpppppppp :p

Böyle işte.

Teşekkürler

foreman
22.December.2008, 22:39
:alkis::alkis::alkis:ılahı uzay...
alem adamsın vesselam...
cok keyıf alarak okudum bu yazını ...
bı ara mıdeme gıren kramp sayesınde kendıme gelebıldım...
senı tebrık ederım...en kotu gunun boyle olsun...

kaanka
22.December.2008, 22:56
Uzay kardeşim akşam akşam kırdın gene beni gülmekten....:cheesy:
Olum biz bu havalarda motor kullanma diye sana boşunamı söylüyoruz...:x
Şu telefon işini bidaha düşün Büloyla beni mangal manyağı yapabilirsin, bizce sorun olmaz telefonumu biliyorsun 24 saat açık...:p

HONEY
22.December.2008, 23:15
Uzaycım,

Esprili anlatımın beni gerçekten güldürdü ama sanırım bu işi ciddiye almıyorsun hocanın dediklerini dinlemedin sanırım ders almadan direk sınava giriyorsun allah korusun çok riskli işler yapıyorsun

yağmurlu havada risk 4 katına çıkıyor yağmurlu ve trafik olan bir durumda 8 katı riske giriyorsun sen tüm kontrol sende olduğunu düşünsen bile yağmurda camları buğulanmış bir aracın seni görmediğinden sana çarpmaması için kumar oynuyorsun başıma geldi ordan biliyorum mecbur kalmadıkca yağmurlu havada motorla trafiğe çıkmıyorum

Gel biraz daha sabret makinanı kullanma kuru havada biraz daha pişmeyi bekle

Bizleri üzme, Üzülmeyelim

Üzerim :)

Uzay
23.December.2008, 00:24
Teşekkür ederim hepinize.

Bülent abi! Sen böyle gerçekleri yazarsan ben o motoru yarın şirkete nasıl götürürüm :)

Tamam, sözünüzü dinleyeceğim. Zaten kar da geliyor. Motoru şirkete götürüp, kapalı otoparka çekip havaların iyice güzel olmasını bekleyeceğim ;)

"beklicem" yazmak çok kolay yaaaa :) bekleyeceğim yazarken sanki o kelime hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. Bitmicekmiş. Btmckmş. Bş :p

carvalho
23.December.2008, 12:48
Uzay kardeşim, ben de RR'yi ilk kullandığım gün başka bir sitede yazdığım yazıyı paylaşayım. Bunu tekrar okuyunca senin heyecanını daha iyi anladım :)

Kilometreler yaptıkça motosikletsiz geçen günlerine hayıflanacaksın :)

Selçuk

-------------------------

RR ile 1. gün

Üzerini sarıp sarmalayıp örttüğüm ve iki gün boyunca evimden kuşbakışı seyrettiğim Raptor’umla kavuşma ve sürüş konusundaki ürkekliğimle yüzleşme zamanının geldiğine artık inanmıştım. Cumartesi günü, Pendik’teki sınav salonunda platin’in distribütör parçası olduğuna inanmadığım için A2 sınavından 100 alamayacak olmaktan doğan can sıkıntısını,
Pendik-Küçükyalı sahil yolunda 4 tekerlekliyle püfür püfür evime dönerken bunu neden 2 tekerlekliyle yapmayayım ki cesareti ve heyecanıyla birden coşkuya çeviriverdim.

Raptor’umun örtüsünü bir baba şefkatiyle açtım, artık yollara düşme vakti gelmişti (yol, bkz 1,5 km gidiş, 1,5 km dönüş istikametinden oluşan yapım aşamasındaki trafiğe kapalı asfaltı yeni dökülmüş yol). Motorumu çalıştırdım, ilk hareket.. İnsanlık için küçük benim içinse büyük mesafeleri metre metre aşıyorum ve evet evet Raptor’um tüm heybetiyle yollarda artık (yolu tanımlamıştım)... Vitesler arası geçişler, yokuşta dur kalkmalar, sağa sola kaçış, yatarak dönüşler, aynaları kontrol ederek şerit değiştirmeler, göz kararı belirlenen noktalarda ani duruşlar, neler yapıldı neler (valla öyle tuhaf tuhaf bakmayın, yüzme bilmeyen biri için ayağının basmadığı yere atlamak nasılsa benim için de durum böyle, önemli iş yani benim için, size yürümek gibi gelse dehttp://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/glasses10.gif

Belirtilen güzergahta yaklaşık 15 tur hiç sıkılmadan atıldıktan sonra E-5 yan yola, oradan da E-5’e çıkayım mı gibi bir düşünce aklımdan geçtiyse de motorcunun kutsal kitabı, ehliyet almadan ve kendini rahat hissetmeden asla trafiğe çıkma telkini vermişti bana ve buna tüm sadakatimle uydum.

RR’mi evimin yanına park ettim ve üzerini bu sefer kapatmadım. Milletin de gözü gönlü açılsın değil mi http://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/icon_wink.gif ...

Eylemlerim devam edecek....
<!-- / message -->

okan
23.December.2008, 14:08
bi kerede olsa, yeri öpmeden kimse akılanmaz bu işte... ilk düşüşünüzün yumuşak olması dileğiyle...8)

kaanka
23.December.2008, 14:14
Yeri defalarca öpende akıllanmıyor. Acayip bir hastalık bu motor işi, umarım son düşüşümüzde de ayağa kalka biliriz...

doğan
23.December.2008, 14:18
Uzay bence sende trafiğe kapalı yada trafiğin az olduğu yolun geniş ve zeminin düzgün olduğu bir yerde hiç sıkılmadan günlerce bir ileri bir geri turlar atarak pratik yapmalısın. sanırım bir çoğumuzda ilk başlarken böyle yaptık. o zaman göreceksinki trafiğe çıktığında kendini daha rahat hissedeceksin. yeni maceralarını sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Uzay
23.December.2008, 15:13
Teşekkür ederim hepinize. Yazın için de ayrıca teşekkürler Selçuk abim. Gerçekten de içimden geçen heyecanın aynısı.

Ben uçsuz bucaksız İTÜ kampüsü içinde sıkılmadan birçok deneme yaptım. Sanırım bunu yazmayı unuttum. Aynen yatarak dönüş, keskin fren vb...

Bir tek ıslak zeminde keskin fren ve yatarak dönüş yapmamıştım. Sanırım yağmurlu havalarda bu eğitimimi tamamlamadan trafiğe çıkmamam lazım. Ama yer kuru olduğunda trafiğe çıkmak için yeterince eğitim yaptım bence.

Motoru şirket otoparkına çektim ve şansımı daha fazla zorlamak istemiyorum :evil: Havalar düzelene kadar en fazla şirketin bulunduğu itü kampüsünde alıştırma yaparım.

Saygılar sevgiler aslanlarım kaplanlarım benim :)
Selçuk abi hariç ;)

carvalho
23.December.2008, 15:58
Selçuk abi hariç ;)

:cheesy::p:mrgreen::cheesy:

emrahkucukgirgin
23.December.2008, 16:30
Selam uzay şirket kosgebde mi?

Uzay
23.December.2008, 17:53
Selam uzay şirket kosgebde mi?
Selammmm. Hayır değil. Buraya hangi sınavları aşmışlar da girebilmişler bilmiyorum :)

Senin şirket nerde?

aslanburclu
23.December.2008, 23:09
yağmur çamur kırmasın cesaretini virajlara dikkat et arkayı kaydırma bana göre binmeyeceğin zemin buzlanmış zemin işte orda dikkat et...

Kisstanbul
24.December.2008, 00:17
Bin kardeşim yağmurda da bin karda da bin... Binesinki motor denen aletin trafiktede yeri olması gerektiği bilinsin sadece yazın binersen araç sahipleri seni hiç umursamaz. Yazın bakıyorum e-5'te her on dakikada 20 motor geçiyor kışın bakıyorum 20 dakikda 10 kurye bile geçmiyor. Sonrada başlıyoruz ee bizi neden fark etmiyorlar. 3-4 ay gördüğü hiçbirşeyi farketmezler. Bütün yaz uzay mekiği ilede gezsen seni kışın unuturlar. ama işin diğer tarafında ise tam korumalı bir sürücü olağanüstü dikkatli Farı sürekli açık sinyalleri aksatmıyor arabalın dibine yanaşmıyor millete makas atmıyor işte o halde seni gören herkes kışında motorlular var daha dikkatli olmalıyım diye düşünür inşallah.He bu sırada kendine güvendiğin zaman bin mutluyken bin sinirliysen korku varsa içinde hiç yaklaşma... Eeee birazda ustalık gerekiyor tabii :)
Ahhh diyorum sadece ahh olsada düşsem..

Hepinizi seviyorum yanlış bir düşüncemde olduysa hepinizden özür diliyorum ama kışında binin istiyorum...

Uzay
24.December.2008, 00:48
Teşekkür ederim yeni yorumlar için de.
Bundan sonraki maceram trafiğe kapalı alanda ıslak zeminde full korumayla 20 ile giderken fren yapmak. Sonra 30, 40 .....
Motorla mutlaka trafikte ani fren yapmak zorunda kalacağım :( Önceden hazırlıklı olmak çok şey değiştirebilir. Motorumun ne kadar frende önü yanıma geliyor, ne kadar firende gidon ağzıma giriyor öğrenmem lazım :D

Bunu yaparken kameraya çekicez :D

Uzay macerası.
Hız : 40 km/h
Zemin : Kaygan

Başka önerisi olan var mı denemem için?
Kuru zeminde viraj, ani fren vb denedim.

Saygılar, sevgiler, teşekkürler çömezinizden size ;)

kaanka
24.December.2008, 10:14
Bin kardeşim yağmurda da bin karda da bin... Binesinki motor denen aletin trafiktede yeri olması gerektiği bilinsin sadece yazın binersen araç sahipleri seni hiç umursamaz. Yazın bakıyorum e-5'te her on dakikada 20 motor geçiyor kışın bakıyorum 20 dakikda 10 kurye bile geçmiyor. Sonrada başlıyoruz ee bizi neden fark etmiyorlar. 3-4 ay gördüğü hiçbirşeyi farketmezler. Bütün yaz uzay mekiği ilede gezsen seni kışın unuturlar. ama işin diğer tarafında ise tam korumalı bir sürücü olağanüstü dikkatli Farı sürekli açık sinyalleri aksatmıyor arabalın dibine yanaşmıyor millete makas atmıyor işte o halde seni gören herkes kışında motorlular var daha dikkatli olmalıyım diye düşünür inşallah.He bu sırada kendine güvendiğin zaman bin mutluyken bin sinirliysen korku varsa içinde hiç yaklaşma... Eeee birazda ustalık gerekiyor tabii :)
Ahhh diyorum sadece ahh olsada düşsem..

Hepinizi seviyorum yanlış bir düşüncemde olduysa hepinizden özür diliyorum ama
kışında binin istiyorum...
Orkun kardeşim güzel anlatmışsın da sanırım sen Uzay'ı anlamamışsın.
Kardeşimiz motoru yeni aldı, henüz acemi sayılır ehliyeti de yeni aldı biz o nedenle ısrarla ve hala ısrarla söylüyoruz şu safhada motorunla trafiğe çıkma diyoruz...
Yoksa belirli bir tecrübeye sahip kendine güvenen herkez istediği havada dilediği gibi motorunu kullansın tabiki... Ben şahsım adına araçların ne düşündüğünü umursayarak motora binmem, kendi güvenliğimi önce ben düşünmeliyim o nedenle ben mecbur kalmadıkca kesinlikle yağmurlu ve kötü havalarda motor kullanmam çünkü hem kendi görüşüm iyi olmuyor hemde diğer araçların. Ayrıca motorun yol tutuşu da zayıfladığı için kendimi ve başkalarını riske atmaya hiç gerek görmüyorum... Siz siz olun kötü havalarda zorunlu olmadıkca motor kullanmayın...