PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet beyni zinde tutuyor...

carvalho
05.March.2009, 14:59
Japonya’da yapılan araştırmaya göre, motosiklet kullanmak beyni zinde tutarak sağlıklı yaşlanmaya yardımcı oluyor

JAPONYA’DAKİ Tohoku Üniversitesi ile motosiklet üreticisi Yamaha tarafından yapılan araştırmaya göre, motosiklet kullanıcıları daha uyanık bir zihne ve güçlü bir hafızaya sahip oluyor. Araştırmada, en az 10 yıldır motor kullanmayan, 40-50’li yaşlardaki eski motosiklet sürücüleri iki gruba ayrıldı. İlk gruptakiler iki ay boyunca motosiklet kullanırken, diğer grup bisiklet ya da otomobil kullandı. Motosiklet kullanan gruptakiler, bilişsel işlev testlerinde daha yüksek puanlar aldı.
İKİNCİ bir testte de, motosiklet kullananların sayı hatırlama testinde iki ay öncesine göre yüzde 50 oranında daha başarılı olduğu görüldü. Diğer gruptakilerde gerileme kaydedildi. Motosiklet kullanan denekler ayrıca, işte daha az hata yaptıklarını ve daha mutlu olduklarını söyledi. Bilim adamı Ryuta Kavaşima, “Sürekli tetikte olmayı gerektirdiği için motosiklet kullanmak sürücünün beynini aktif hale getiriyor. Motosiklet kullanmanın sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olduğu sonucuna vardık” dedi.

Kaynak: Milliyet

delibeygir
05.March.2009, 16:43
bende diyorum neden bu motorcuların hepsi cin gibi oluyo :)

gençer
06.March.2009, 12:41
bunların hepsine katılıyorum .kesinlikle öyledir ama.. ben başka bişey söyliyelim. faydaları çok ama dikkat etmemiz gereken çoğu zaman gözden kaçan bir nokta var. 15 gün boynumun sol tarafında geçmeyen bir ağrı hissettim.neticesinde doktorumun önerdiği ağrı kesici kas gevşeticelerden fayda göremeyince tetkikler derinleşti ve başlangıç safhasında boyun fıtığı sahibi olduğumu ameliyat gerektirmediğini(şimdilik) fiziktedavi görmem gerektiğini ,gerekli tedaviyle geriletebileceğimizi öğrendim. sonuç olarak başka birçok sebebi olabilir ama motor sürerken sürekli olarak boynumuzu üşütmemizin ve hiçbirşey olmadığını sandığımız ufak tefek düşüp kalkmalarımızın sebepler arasında olduğunu ve daha fazla dikkat etmemiz gerektiğini ....v.s. ..v.s. boynumuzu üşütmemek adına gerekli tedbirleri alalım derim.

beyni muhakkak zinde tutuyor hiç şüphem yok ama boynu pek zinde tutmuyor.::))):):)

carvalho
06.March.2009, 13:04
Haklısın gençer. Yazın fular, kışın da balaklava-polar boyunlukları hiç eksik etmememiz lazım.

Ama o boyun ağrısının ana nedeni ofis ortamında hareketsiz kalmaktır. Nasıl bir ortamda çalışıyorsun bilmiyorum ama günde 9 saat koltuğunda ekrana bakan bir bünye olarak ben de o boyun ağrılarını yaşıyorum maalesef.

Geçmiş olsun dostum...

Tayfun
06.March.2009, 18:38
Bende bu haberi bu sabah milliyet gazetesinde okudum, bide bizi beğenmezler :x