Orijinalini görmek için tıklayınız : uzun yol sonrası talihsizlik
nisso
01.September.2009, 02:00
merhabalar
site yeniden kendine geldiini görünce yazayım dedim.izmitten ayvalık ordanda foçaya tatil yapmak için yola çıktım gezdik dolaştık dönüşte bursadan benzin aldım izmit gölcüğe kadar durmadan geldim tam gölcüğün orda hararet ışığı yandı vites ufaltıcağım sırada kıtır kutur sesler geldi aşağıdan ve motorstop etti giderken kenara çektim.hararet ışığı söndü motor stop halindeyken ardındanda fan birden sustu kontağı açıp kapadım motor çalışmadı hiç ses yok motorda boşa aldım zar zor boştayken çalışıo motor bire takıyorum azcık ilerliyo küt kalıyo kitleniyo ikiye taktım öle kaldırayım dedim kaldırdım oda az ilerledikten sonra yine küt diye kaldı ilerlemiyo vitesteyken çalışmıyo motor niye böyle bişey yaparki.kamyonete atıp izmitte ertan ustaya bıraktım.bakıcak işte.hararet yaptrdıkta pistonlarımı yedik acaba dicem ama vites kutusu gbi gözüküo sorun sizce neden olabilir saygılarımla
kayar2
01.September.2009, 06:05
geçmiş olsun sanzıman dan dişli kırılmış ve diğer dişlilerin arasına sıkışmış giiibi görünüyor pistonlarda bişey olsaydı hiç çalışmazdı regallerin sanzıman sıkıntısı var dişlileri pek iyi değil neyseki yakın bi yerde kalmışın yinede sanslısın allah kaza vermesin
bozkurt
01.September.2009, 12:01
Geçmiş olsun kardeşim.
Neticeyi merakla bekliyorum.Alınması gereken dersler var.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.
Uzay
02.September.2009, 21:58
Geçmiş olsun arkadaşım
asi_kaptan
04.September.2009, 23:30
geçmiş olsun kardeşimm umarım fazla bişey yoktur!! en kısa samanda halledersın yarın izmite geccem bende umarım aynı şey basıma gelmez!! :d
nisso
18.September.2009, 18:50
arkadaşlar motoru indirip söktük zincir dişli mili kırılmış giderken nasıl olduysa artık o sıkışmaylada motorun sağ bloğunu çatlatmış çatlak yerleri kaynakladık o şerefsiz emre ithalatta diğer parçaların olduğu gibi milide temin edilemedi alırken servis var parça sıkıntısı yok bimnemne aldıktan sonra e yok kardeşim napalım diyolar böyle şerefsizlik haysiyetsizlik olurmu ya ali ustaya telefon ettim allahtan varmış yolluyo yarına yok arkadaş askerden dönünce gidicem bi japon alıcam regal raptormu?çinlimi?allaha yakın bana uzak olsun bidaha
Uzay
19.September.2009, 12:08
:( Geçmiş olsun arkadaşım.
Oranı daha düşük olsa da bu talihsizlik japon motorların başına da geliyordur.
Ali Usta'da parçaları bulabilmen güzel en azından.
Oldrider
19.September.2009, 16:04
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Benim de tespit ettiğim bir durum var: bu Regal Raptorlar artçı ile uzun yola gitmeye pek uygun değil. Şanzıman , vites dişlileri biraz zayıf. Ancak bu paraya da bu kadar köfte arkadaşlar. Japon alıcam diyorsun ama 2-3 yaşında bir japon (Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha gibi) bile 2-3 Regal parası ediyor. Regali iyi kullanırsan, yağına suyuna dikkat edersen, kalkışlarda debriyaj gaz oranına dikkat edersen uzun yıllar hizmet eder. Herkese iyi bayramlar...
BULL
19.September.2009, 17:07
aynen katılıyorum bu kadar köfteye bu kadar ekmek 8)
daha iyisini istiyorsan keseyi açacaksın :mrgreen: tabii varsa :p
ne demiş büyük üstad Barış Manço?
nisso
22.September.2009, 03:04
artçı olmadan gittim yollu mesele o değilde köfte ekmek muhabbeti yapmayalım arkadaşlar sonuçta bozulması için para vermiyoz bunlara her uzun yolda bunu yapıcaksa bisiklet alırım daha iyi.. ben fazla parayı daha yüksek bi ccye daha konforlu bi motora veririm her bindiğin ucuz motor seni yolda bırakıcak diye bi kayide yok ama gel görki adi ucuz parçalardan yapılınca motor böyle oluyormuş.ne anlamı kaldı ekonomik yakmanın,radyatörü olmasının uzun yol motoru olmasının hepsi tırt..
nisso
22.September.2009, 03:10
aga bide şöyle bi durum var ben bu motora yaptıım bakım,değişim onarımla ve şimdiki bana çıkarttığı masrafla zaten 250 cc dragstar alırdım.pişmanım regal aldııma.bide kötü kullansam gam yemicem kimseye vermek bile istemiyorum ben motoru biyerini çizicek debriyajsız vites atıcak biyerine bişey olucak diye okadar titizim.e ben buna bukadar masraf ediceksem yedek parça sıkıntısı çekeceksem üstüne param yoksa bile birazdaha birikim yaparım japon alırım regal mantıklı değil abi bu konuda.ben hem şehir içinde hemde uzun yol yaptıımda türlü problem çıkartcaksa o şy isterse harley olsun atıcaksın çöpe gerisi yalan madem ucuz güzel kendi sınıfında iyi deniyo bu kelimleri hakedicek parçalar üretsinlerki hakkını versin makine ayrıca emre ithalathın allah belasını versin
BULL
23.September.2009, 00:20
aynen katılıyorum bu kadar köfteye bu kadar ekmek 8)
daha iyisini istiyorsan keseyi açacaksın :mrgreen: tabii varsa :p
ne demiş büyük üstad Barış Manço?
Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır
Bulguru yağı bulan çorbasın kaynatır
Ya bulamayan gariban omzunu oynatır :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Regal iyidir iyiii... 8)
aidikurt
23.September.2009, 11:49
sevgili burak kardeşim regal ılk motorunmu?
Uzay
23.September.2009, 15:57
Burak kardeşim, sana söylediklerinde kesinlikle haksızsın diyemiyorum ama bu motorla çoook uzun yollara gidenler de var. İnsanın başına talihsizlikler geliyor. Eğer motorun japonsa uzun yola gitmeden önce bakım yaptırsan iyi olur. Çinliyse kesinlikle bakım yaptırmalısın bence. Ben her uzun yoldan önce Ali Usta'ya uğrarım mesela.
Geçmiş olsun arkadaşım ...
beykozlu
23.September.2009, 16:02
Burak Kardeş,
Aynı olay benim başıma 24000 km'de geldi ki bu regalde büyük başarı.Bu sitede 5000 de 8000 km'de şanzuman dağıtan arkadaşlar oldu.Ben iş dolayısıyla Çin'e gidip geldiğim için cok iyi bilirim onları.Çinde kimse 50/60 km'den fazla sürat yapmaz,yapamaz çünkü yasak.400cc üzeri motor Çinde yoktur.750 cc lik bir motorla kısa süre için bile olsa zor izin alırsın.
Gelelim şanzuman olayına,bu olay tamamen tercih edilen malzemeden kaynaklanıyor.Yani regal raptor getiren firmalar,şanzuman sıkıntılarını illaki bildiriyor firmaya,onlarda B sınıfı değil A sınıfı malzeme kullanırız deniyor,fakat bu sefer fiyat artıyor..Sonuç olarak bu iş kısaca arz talep tamamen.Gecen yıllarda bir abimizde şanzuman sorunu yaşamış ve dişlerinin ısısal işleme koyulmadığı(sertleştirme)tespit edilmiş ve bu yüzden şanzumanların sık arızalandığını tespit etmişlerdi.Ancak ne olursa olursa genede Regal Raptor Çin grubunun en iyisidir..
1992 den buyana motor tecrübem var,Japonu,Çini,Almanı,Şuna emin ol,motor kitleyen japon,piston fırlatan Alman makinede gördüm.
BULL
23.September.2009, 21:59
bence bu çinli işi tamamen şans işi...
regal için diyorum sadece... çünkü diğerleri için şansta para etmiyor...
benim regal 25.000 küsurda Allaha şükür hiçbir sorun yaşamadım kendisiyle
zarıldadı, zuruldadı, taklalar attı ama yolda bırakmadı sağolsun
bence Regal için kullanım kılavuzuna şunu eklemeliler:
elindekinin ne olduğunu iyi bil,
gereksiz beklentilere girme,
yağına suyuna dikkat et,
bas gaza aşkım bas gazaaa :p:p:p
drozzie79
24.September.2009, 08:15
geçmiş olsun.. yaww korkutmayın beni, yol yakınken elden çıkarsam mı ben de regali... umarım büyük bi sorun yaşamam...
bozkurt
24.September.2009, 18:20
Nisso kardeşim,merhaba.
Senin motor geçmişin ne kadar?Yazdıklarından bayağı tecrübeli gibi konuşuyorsun.Başına hiç de hoş olmayan bir olay gelmiş.Şükür canına gelmedi.Madem motorundan takur tukur ses geldi niye yürümeye çalışıyorsun?Neden bloğu çatlatıncaya kadar uğraşıyorsun?Hiç kabahatı kendinde aradınmı?
Senin şansın iyi gitmemiş.Olsun.Daha dikkatli olursun,inşallah başına birdaha gelmez.
Şimdi bunları niye yazdım.
Ben R&R sahibiyim.2006 dan beri biniyorum.Motoruma laf söyletmem arkadaş.Binmeyeceksen binme.Ama kötüleme.Burada bu motoru kullanan hatta severek kullanan bir çok insan var.
Biraz sert bir söylem olduysa kusura bakma.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.
GomerciN
28.September.2009, 20:27
Doğrusu şanzımanın bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum ben. Foruma girebildiğim zamanlar şanzıman başlıklarını görüyordum ama o zamanlar çok uzak bir sorun gibi geldiği için pek dikkatle okumuyordum. Yeni yakın benim de başıma geldi sonunda :)
Motorum 27000 km civarında. Bu sene, Şubat'ta almıştım motoru, 9500 km'de falandı. Yani yaklaşık 18000 km'sini son 7-8 ayda yaptım (bu arada ilk motorumdu, daha önce sadece ehliyet kursunun cbf'sine binmiştim 10-15 dakika :) ). Pek çok kere tek başıma uzun yola çıktım (sonuncusu 3200 km'lik bir tur idi). Bir kere yolda kaldım, o da viteste bir tıkırtı olduğu halde ustaya uğramadan, Ankara'dan Zonguldak'a gittiğim içindi, hatta onda bile anca dönüşte, Kızılcahamam tarafında kaldım yolda.
Bu arada çok "easyrider" da sayılmam, hatta Metin Usta "adam şu motorla cross yapıyor" diye takılır bazen uğradığımda. Cross yapmasam da traktör patikalarında gezmişliğim, kendimi dağlara taşlara vurmuşluğum vardır :)
Bir kaç hafta önce, vites takılı kalmaya başladı, 1'den 2'ye geçemiyordum, kitlenmiş gibiydi. Zorlaya zorlaya geçirdim bir kaç kere, takılmaz oldu sonra. Muhtemelen o aralar şanzımanda bir sorun başlatmışım (sorunu farkeder farketmez ustaya uğramalıydım aslında). O günden sonra herhalde 300-400 km falan daha bindim, motor yağ kaçırmaya başladı. Ramazan'dı, projeydi, bayramdı derken baktıramadım motora, yağ kaçırma hızı da arttı bu arada. Geçenlerde bıraktım ustaya, bir yerde delik falan vardır, kaynak yaparlar geçer diyordum. Motorun içini açmadan önce bilyayı dağıttığımı söyledi, hayırlısı dedim. Bugün aradı, açmışlar motoru, meğer şanzıman da dağılmaya başlamış. Dişlilerin çoğu kötü haldeymiş, en temizi hepsini sıfırlayalım dedi, eyvallah dedim. Eli değmişken sorunlu diğer parçaları da aradan çıkaracakmış, şimdilik 600 lira falan parça masrafı görünüyor, biraz da işçilik üstüne, ooh, mis :)
Raptorriders'a da uzun süredir giremiyordum dns hatasından dolayı, şansıma girebildim bugün. Şu şanzıman sorununa bakayım dedim biraz, çok klasik bir sorun olduğunu görünce doğrusu içime su serpildi biraz. Hatta 27bin km'nin RR için gayet yüksek bir değer olduğunu görünce de sevindim :) Valla, çok mu iyimserim bilmem ama şanzımanı yeniledikten sonra bir o kadar daha gidebilecekmiş gibi geliyor bana:)
Diyeceğim şuydu ki biraz kısmet işi gibi bu Regal Raptor. Bazı sorunlar kiminde erken ortaya çıkıyor, kiminde tam böyle uzun bir gezideyken. Yeni regalciler veya regal almayı düşünenlere fikir versin deyü kısaca anlayım dedim ben de hikayemi, yorumunu okuyan yapsın :)
nisso
28.September.2009, 23:24
sevgili burak kardeşim regal ılk motorunmu?
evet ilk motorum
nisso
28.September.2009, 23:38
Nisso kardeşim,merhaba.
Senin motor geçmişin ne kadar?Yazdıklarından bayağı tecrübeli gibi konuşuyorsun.Başına hiç de hoş olmayan bir olay gelmiş.Şükür canına gelmedi.Madem motorundan takur tukur ses geldi niye yürümeye çalışıyorsun?Neden bloğu çatlatıncaya kadar uğraşıyorsun?Hiç kabahatı kendinde aradınmı?
Senin şansın iyi gitmemiş.Olsun.Daha dikkatli olursun,inşallah başına birdaha gelmez.
Şimdi bunları niye yazdım.
Ben R&R sahibiyim.2006 dan beri biniyorum.Motoruma laf söyletmem arkadaş.Binmeyeceksen binme.Ama kötüleme.Burada bu motoru kullanan hatta severek kullanan bir çok insan var.
Biraz sert bir söylem olduysa kusura bakma.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.
motor geçmişim 1 sene kadar oldu ben motoru aldığımda kullanmayı bilmiodum çoğu şeyi çabuk kavradığım gibi bu işi de kavradım mesele o değil zaten motordan takır tukur ses gelir gelmez sağa çektim zaten o anda motor stop etti iyi okursan bloğu çatlatana kadarda sürmediğimi anlarsın o kadar da manyak bi insan değilim=) şimdi kötüleme olayı şöyle ; bana regal raptoru sorduklarında ben çinlilerin kralı diyodum hep halen dahada öyledir gözümde ama bir mekanik,elektronik bi alet alıyosan zaten yasal zorunluluk olarak bi 10 sene yedek parça temin etme zorunluluğu var şirketlere emre ltd yi bu konuda şikayet edicem zaten.ben bi motor aldığımda hangi yedek parça lazım olduğunda ben bunu temin edemiyosam o motoru ithal edeninde allah belasını versin o parçayı yollamayn RR fabrikasınında..e nabayım ben şimdi motor bu arıza yaptı tamam e parça yollasana kardeşim ??? hani nerde? bu işler böyle yürümez arkadaşlar yapmayın bir motora iyi demek için birinci şart yedek parça temininin tam olması gerekir.2.si madem demiş nekadar ekmeğe o kadar köfte ucuz mal alıyosan bunları çekeceksin gibi şeyler söylemişler arkadaşların bazıları yahu bilader ben bu makine beni yolda bıraksın diyemi aldım madem böyle adi parça kullanıolar şanzumanda e ısıl işlemden geçmiş parça kullansınlar madem fiyatada eklesinler okadarda büyük bi mebla değil zaten bu e bitek bu sorundan benm başıma gelmio neredeyse 20000 i deviren her makinenin başına gelmiş buna ne demeli bu yahudi mantığıdır.pzarlama taktiğidir..aleti alırken ucuz...sonra? parçalar dandik yedek parça yok olsada fahiş fiyatta.. ne anladım ben bu işten o yuzden dedim bi japon alıcam diye çünkü kaç tane japon kullanan veya kaliteli marka kullanan gördüysem kronik olarak böyle dandik arıza olmuyor.. bunuda böyle belirteyim.3.csü bazı arkadaşlar bu regal şans işi demiş şans falan değil tamamiyle pazarlama taktiği bu arızalar...kimi akadaşta yok kalkışlarda debriyaj gaz oranlarına dikkat edicen yağını suyunu ihmalmi ediyosun falan demiş ben sinek vızıltısı çıkarsın motor herşeyine kadar incik cincik ederim ok kadar titizim bu konuda ve bakımlarını mümkün olduğunca kendim yaparım.uzun yolda motoru 20-30 dk bir dinlendiririm....
genel konuştum herkez pay biçsin rryi seviyorum ama ama ama...
nisso
28.September.2009, 23:54
arkadaşlar motorumu aldım 1 ay sonra nihayet ancak son anlattığım sorunu anladığımzdan itibaren geçen sürede olanları anlatayım;
zincir dişli milini emreden ve sarıkayalardan bulamayınca ali ustadan 100 tl ye 2.el çıkma getirttik bide conta takımı aldık 0 vakumlu pakette motoru açtığımız için oda 20 küsür bişey istedi verdik nabalım.. neyse mil yerşetrildi bu arada çatlayan motor bloğunu sanayide özel kaynakçıda kaynattık getirdik mu sefer milin otrduğu yerdede hafif kaynak olduğu için tam otaradı ve sıkışma yaptı tekrar sanayiye görtürüp bloğu güzelttrdik buseferde vites topuzu uymadı toplarken tekrar şekillendrmek için sanayiye neyse onuda hallettik, karter temizlendi heryer temizlendi motoru kapatıcaz contalar uymadı bitarafı uyuyo bi tarafı uymadı allah kahretsin diyip yeni contaları kendimiz yaptık ve canımız çıktı..neyse motor kapandı sübap,hava ayarlandı motor eskisinden güzel bi vaziyette ve çekişindede artış var.2ci vitese geçmekte zorlanıyorum ama oda 1-2 haftaya yumuşayacak anca yer edicek kendine oturacak vs..neredeyse 1 buçuk ay sonra koltuğa oturabildim
kısacası diyeceğim şudur;
RR'le uzun yola çıkarsanız çoğu çıkacak sizi yolda bırakabilecek sorunları baştan kabullenin ve hazırlıklı olun.bir RR alyosanız aldığınız fiyatın en az 3 te 1i kadar parayıda kenarda bulundurun!!!çünkü ne kadar güzel baksanızda sizi bi gün bırakıcaktır.teşekkürler hepinize
carvalho
29.September.2009, 16:06
Dostum, geçmiş olsun. Standart üretim olmuyor işte motorlarımızda maalesef. Ben regalimle dünya yol yaptım hiç sıkıntı yaşamadım. Toplam 9.000 km'de ise sadece 2 defa elektrik arızası yaşadım; hiç mekanik arıza yaşamadım.
Mesajının son kısmındaki küfürlü kısmı sildim. Bilgine.
bozkurt
30.September.2009, 12:35
motor geçmişim 1 sene kadar oldu ben motoru aldığımda kullanmayı bilmiodum çoğu şeyi çabuk kavradığım gibi bu işi de kavradım mesele o değil zaten motordan takır tukur ses gelir gelmez sağa çektim zaten o anda motor stop etti iyi okursan bloğu çatlatana kadarda sürmediğimi anlarsın o kadar da manyak bi insan değilim=) şimdi kötüleme olayı şöyle ; bana regal raptoru sorduklarında ben çinlilerin kralı diyodum hep halen dahada öyledir gözümde ama bir mekanik,elektronik bi alet alıyosan zaten yasal zorunluluk olarak bi 10 sene yedek parça temin etme zorunluluğu var şirketlere emre ltd yi bu konuda şikayet edicem zaten.ben bi motor aldığımda hangi yedek parça lazım olduğunda ben bunu temin edemiyosam o motoru ithal edeninde allah belasını versin o parçayı yollamayn RR fabrikasınında..e nabayım ben şimdi motor bu arıza yaptı tamam e parça yollasana kardeşim ??? hani nerde? bu işler böyle yürümez arkadaşlar yapmayın bir motora iyi demek için birinci şart yedek parça temininin tam olması gerekir.2.si madem demiş nekadar ekmeğe o kadar köfte ucuz mal alıyosan bunları çekeceksin gibi şeyler söylemişler arkadaşların bazıları yahu bilader ben bu makine beni yolda bıraksın diyemi aldım madem böyle adi parça kullanıolar şanzumanda e ısıl işlemden geçmiş parça kullansınlar madem fiyatada eklesinler okadarda büyük bi mebla değil zaten bu e bitek bu sorundan benm başıma gelmio neredeyse 20000 i deviren her makinenin başına gelmiş buna ne demeli bu yahudi mantığıdır.pzarlama taktiğidir..aleti alırken ucuz...sonra? parçalar dandik yedek parça yok olsada fahiş fiyatta.. ne anladım ben bu işten o yuzden dedim bi japon alıcam diye çünkü kaç tane japon kullanan veya kaliteli marka kullanan gördüysem kronik olarak böyle dandik arıza olmuyor.. bunuda böyle belirteyim.3.csü bazı arkadaşlar bu regal şans işi demiş şans falan değil tamamiyle pazarlama taktiği bu arızalar...kimi akadaşta yok kalkışlarda debriyaj gaz oranlarına dikkat edicen yağını suyunu ihmalmi ediyosun falan demiş ben sinek vızıltısı çıkarsın motor herşeyine kadar incik cincik ederim ok kadar titizim bu konuda ve bakımlarını mümkün olduğunca kendim yaparım.uzun yolda motoru 20-30 dk bir dinlendiririm....
genel konuştum herkez pay biçsin rryi seviyorum ama ama ama...
Dikkat edersen mesajıma başlarken''merhaba ve sevgi ''ifadeleri ile başladım.
Mesajını dikkatle ve teker teker okudum.
Sana hakaret içeren ''Manyak'' ifadesini kullanmadım.
Yaşın itibarı ile gençsin, ateşlisin,idealistsin.Ama saygılı olmak için bunlara gerek olduğunu zannetmiyorum.
Biz ilk alanlar bu motorları ''Sarıkayalar''dan aldık.Ben bizzat gittim gördüm.Muazzam biryerdi.Yerdi diyorum çünki daha iki sene dolmadan kapandı.Şimdi ne yapalım gidip adamları dövelim mi yoksa arkalarından'' Bela'' mı okuyalım.Böyle hoşmu oluyor.
Benden abi tavsiyesi.Uslubunu değiştir.Daha kibar ve yapıcı ol.Kırıcı olma.
Bundan sonraki motor hayatında başarılar dilerim.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.
nisso
01.October.2009, 11:30
Dikkat edersen mesajıma başlarken''merhaba ve sevgi ''ifadeleri ile başladım.
Mesajını dikkatle ve teker teker okudum.
Sana hakaret içeren ''Manyak'' ifadesini kullanmadım.
Yaşın itibarı ile gençsin, ateşlisin,idealistsin.Ama saygılı olmak için bunlara gerek olduğunu zannetmiyorum.
Biz ilk alanlar bu motorları ''Sarıkayalar''dan aldık.Ben bizzat gittim gördüm.Muazzam biryerdi.Yerdi diyorum çünki daha iki sene dolmadan kapandı.Şimdi ne yapalım gidip adamları dövelim mi yoksa arkalarından'' Bela'' mı okuyalım.Böyle hoşmu oluyor.
Benden abi tavsiyesi.Uslubunu değiştir.Daha kibar ve yapıcı ol.Kırıcı olma.
Bundan sonraki motor hayatında başarılar dilerim.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.
saygıda kusur ettiysek affola .bloğu çatlatana kadar zorlamışın motoru dediğinden iyi okumamışsınız dedim hakkatende öyle neyse manyak kelimesinide kendime dedim zaten orda bi yanlış anlaşılma var sizin demek istediğinizi kastedmedim. teşşekrler sizede başarılar dilerim.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.