Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigorta poliçesi yenileme yardım isteği

Comandante
07.October.2009, 15:28
Herkese merhaba,

Motosikletimin sigorta poliçesinin süresi 16.06.09 tarihinde dolduş ve yenilemeyi de unutmuşum.Karataş sigorta acenteliğini aradım ve konu hakkında bilgi istedim (daha önce sigortayı yapan acente,anadolu sigorta olarak yapılmış),yetkili kişi bana dubai ve anadolu sigorta olarak 2 farklı seçenek sundu,fakat bu iki sigorta arasında yarı yarıya fark var,hangisini yaptırmalıyım bilemedim.Sorduğumda poliçe içeriğinin değişmediğini sadece şirket farklılığından kaynaklandığını söylediler.Hangisini,neden tercih etmeliyim,aralarında beni ilgilendiren bir fark var mıdır?Bana gecikme zammı dahil söylenen meblağlar;
Dubai ---> 44 tl
anadolu ---> 82 tl

Bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum.
Teşekkürler

Comandante

carvalho
07.October.2009, 15:46
Poliçe içerikleri farklıdır. Allah korusun ölüm, yaralanma, 3. kişi mali mesuliyet.
Gecikme zammı denen birşey yok, kandırmasınlar. Poliçeyi başlattığın tarihten itibaren fiyat neyse odur.

ucuz olanın teminatlarını alabilirsen bana özelden yolla, yorumlayalım.

CELİL
07.October.2009, 15:54
trafik siğortasıda ödenen paranın küçük bir yüzdesi acentaya kalanı devlete gidiyor diye biliyorum tüm acentaların yaptığı poliçeler devlet güvencesinde bu kadar fiat farkı nasıl olabilir hayret iki poliçenin teminat tutarlarını karşılaştır aynı ise fazla para ödemeye gerek yok bence bende bu senenin şubat ayında motoru aldığımda yaptırmıştım 40-45 tl gibi bir şey ödemiştim :cheesy:

Comandante
07.October.2009, 16:11
az önce sigorta şirketinde çalışan bir tanıdıkla konuştum,poliçe içeriklerinin aynı olduğunu fakat artık fiyat kontrolünün şirketlerin elinde olduğu ve rekabet ortamından ötürü fiyat farklıklıklarının oluştuğunu söyledi.Yalnız firma farklılığı,herhangi bir hasar sonucunda karşı tarafın sigortadan faydalanma süresi etkileyebiliyormuşş vs..Bana aksa ve ... şirketlerinin sigorta tutarlarını hesaplayacak,fakat dubai'yi tercih edebileceğimi söyledi.
Ayrıca 3 senedir gecikme zammının da % 50 oradanında uyulandığını söyledi.

YOLSUZ
07.October.2009, 16:21
Arkadaçlar Sigorta Policesini Işik Sigortaya Yani Yaptirdim 29 Tl ödedim 44 Tl-82 Tl Biraz Fazla Degilmi

CELİL
07.October.2009, 16:27
evet ceza işi doğru bir gün geçse bile ceza ödetiyorlar fiata gelince serbest piyasaya geçince tüm dünyada fiat düşerken bizde artıyor benim poliçeye ödediğim fiata bakarsak dubai nin fiatı normal olan diğeri uçmuş sana kolay gelsin :)

Comandante
07.October.2009, 16:34
Arkadaçlar Sigorta Policesini Işik Sigortaya Yani Yaptirdim 29 Tl ödedim 44 Tl-82 Tl Biraz Fazla Degilmi

İlk defa sigorta yenileyeceğim için fiyatları bilmiyordum,sen bayağı uygun fiyata yaptırmışsın onun yanında oldukça yüksek kalıyor gerçekten.:?:

YOLSUZ
07.October.2009, 16:40
Istersen Bank Asya' Ya Bi Ugra Fiyat Al Boş Yere Fazla Para ödeme

BULL
07.October.2009, 17:44
şekerbank şubelerinde 35 tl.miş diye duymuştum

ben feliçita için 60 küsür ödemiştim bide sigortacı olucaz :p

Bank Asyanın masrafları diğerlerinden ucuz

sigortada ucuz olabilir değerlendir bencede...

Comandante
08.October.2009, 10:22

bugün aksa sigortadan teklif alacağım,orada tanıdık birini buldum,şayet olmazsa Asya'dan da alırım.Teşekkürler8)

Comandante
08.October.2009, 10:25
Bugün aksa sigortadan teklif alacağım,orada bir tanıdık buldum,şayet olmazsa asya'dan da alırım.Teşekkürler8)

Comandante
09.October.2009, 10:45
Arkadaşlar Sigorta işini axa oyak sigortada 38 tl'ye hallettim,hayırlı olsun 8)

BULL
09.October.2009, 14:06
Arkadaşlar Sigorta işini axa oyak sigortada 38 tl'ye hallettim,hayırlı olsun 8)
helal sana adanalı celal :cheesy:

CELİL
09.October.2009, 15:17
harika fiata poliçe yaptırmışsın biraz uğraştın ama değmiş sen herkese çok güzel bir bilğilendirme yapmış oldun ihtiyacı olan herkez bundan beleşe faydalanacak hayırlı olsun 8)

Comandante
09.October.2009, 15:27
harika fiata poliçe yaptırmışsın biraz uğraştın ama değmiş sen herkese çok güzel bir bilğilendirme yapmış oldun ihtiyacı olan herkez bundan beleşe faydalanacak hayırlı olsun 8)
sorun olmaz,amaç paylaşmak değil mi! :cheesy:

Comandante
09.October.2009, 15:27
helal sana adanalı celal :cheesy:
berhudar olasın! :D

Comandante
09.October.2009, 15:28
Bugün aksa sigortadan teklif alacağım,orada bir tanıdık buldum,şayet olmazsa asya'dan da alırım.Teşekkürler8)
bu arada bank asya 58 tl fiyat vermişti,bilginiz olsun

BULL
09.October.2009, 15:34
bende faydalı ve beleş bi bilgi vereyim o zaman:

Anadolu Sig. 60 küsur TL fiyat vermişti

CELİL
09.October.2009, 15:37
o zaman neymiş en uygun fiat axa oyaktaymış benim şubatta bitiyor motoru satamazsam oradayım bellllllleeeeşşşş her bilğiye açığım sağolun :cheesy:

Comandante
09.October.2009, 16:12
o zaman neymiş en uygun fiat axa oyaktaymış benim şubatta bitiyor motoru satamazsam oradayım bellllllleeeeşşşş her bilğiye açığım sağolun :cheesy:
ee şey bir bilgi daha ben tanıdık vasıtasıyla o fiyata yaptırdım :mrgreen:

CELİL
09.October.2009, 16:19
aaaaaa olmazki böylede yapılmazki peki bize fiat nedir fakat grup indirimi isteriz :cheesy:

BULL
09.October.2009, 16:46
ee şey bir bilgi daha ben tanıdık vasıtasıyla o fiyata yaptırdım :mrgreen:
bizde seni tanıyoruz yetmezmi? :p

Comandante
09.October.2009, 16:54
aaaaaa olmazki böylede yapılmazki peki bize fiat nedir fakat grup indirimi isteriz :cheesy:
sigorta yaptıracağınız zaman haberim olursa elimden geleni yaparım :)

CELİL
09.October.2009, 17:03
okey :cheesy:

foreman
11.October.2009, 12:53
motoru aldıgmda sıgortasını 25 lıraya yaptırmıstım...daha sonrakı 45 lıra oldu.en son gecen ay yaptırdım.40 lıra cıvarı...

gecenlerde bı arkadasın motoruna sıgorta yaptırmak ıcın fıyat aldım. sıgorta sırketı 190 dedı.cezası v.s v.s...
ama baska bı sırketten 130 a yaptırdık...
tum polıcelerın ıcerıgı aynı .
serbest pıyasa...sıgorta sırketlerı fıyatları verdıgı hızmete gore degıstırıyor...
kımı sıgorta hasar oranını anında oderken kımı ısı yokusa suruyor...
makınanın ıkıncı el pıyasasına gore hasr %40 da pert edende var %60 a kadar yaptıranda..

Comandante
12.October.2009, 10:57
motoru aldıgmda sıgortasını 25 lıraya yaptırmıstım...daha sonrakı 45 lıra oldu.en son gecen ay yaptırdım.40 lıra cıvarı...

gecenlerde bı arkadasın motoruna sıgorta yaptırmak ıcın fıyat aldım. sıgorta sırketı 190 dedı.cezası v.s v.s...
ama baska bı sırketten 130 a yaptırdık...
tum polıcelerın ıcerıgı aynı .
serbest pıyasa...sıgorta sırketlerı fıyatları verdıgı hızmete gore degıstırıyor...
kımı sıgorta hasar oranını anında oderken kımı ısı yokusa suruyor...
makınanın ıkıncı el pıyasasına gore hasr %40 da pert edende var %60 a kadar yaptıranda..

Sigorta yapmadan önce araştırma yapmıştım ben de,edindiklerim senin yazdıklarınla harfi hafrine örtüşüyor.teşekkürler verdiğin bilgiler için.

RızaHoşgör
17.October.2009, 18:47
Herkese merhaba,

Motosikletimin sigorta poliçesinin süresi 16.06.09 tarihinde dolduş ve yenilemeyi de unutmuşum.Karataş sigorta acenteliğini aradım ve konu hakkında bilgi istedim (daha önce sigortayı yapan acente,anadolu sigorta olarak yapılmış),yetkili kişi bana dubai ve anadolu sigorta olarak 2 farklı seçenek sundu,fakat bu iki sigorta arasında yarı yarıya fark var,hangisini yaptırmalıyım bilemedim.Sorduğumda poliçe içeriğinin değişmediğini sadece şirket farklılığından kaynaklandığını söylediler.Hangisini,neden tercih etmeliyim,aralarında beni ilgilendiren bir fark var mıdır?Bana gecikme zammı dahil söylenen meblağlar;
Dubai ---> 44 tl
anadolu ---> 82 tl

Bilgi ve görüşlerinizi rica ediyorum.
Teşekkürler

Comandante

serkan çapur
nur sigaorta acentası
212 5632424
ismimi ve .en dogru bilgiyi alacaksındır

emresahin
19.October.2009, 12:41
arkadaşlar,
sigorta şirketlerinde tanıdık olması nedeni ile trafik poliçesini ucuza alamazsınız, acente komisyon oranı bellidir.60 tl lik bir poliçeyi 38 tl ye alamazsınız.
teminat içerikleri aynı olan poliçeler geçmiş süre artırımı cezası ve ayrıca sene içinde kusurlu oldukarı kaza adetlerine göre %20-%40 ve %60 lık hasar sürprimi ile artarak yenilenmektedir.
ancak sigorta şirketleri için fiyat belirleme yetkisi tanınmış dolayısı ile herkes her ticaret te olduğu gibi kar edebileceği oranları göz önünde tutarak fiyatları belirlemektedir.Tabi sigorta şirketlerinin farkı ödenen primin farkı hasar anında ortaya çıkacaktır.ucuza poliçe satın aldım derken sizin adınıza hasarınızı ödemekle yükümlü poliçenizin karşı araç yada şahıslara yaşataağı sorun ve gecikmelerden aynı oranda sorumlu olacaksınız.benim tavsiyem büyük firmaları tercih etmeniz yönünde olur.
tanıdık işi diye yaptırdığınız poliçenin ucuz çıkmasının nedeni poliçenizin yeni trafik poliçesi gibi kesilmesi ve bu nedenle ceza oranının göz önüne alınmaması olarak yorumlayabilirim tabi poliçeyi görmek yada tramerden bakmak gerekli kesin birşey söylemek için.ancak eğer böyle yapıldı ise bu eninde sonunda tespit edilecektir.ve hata düzeltilip karşınıza prim farkı olarak geri dönecektir.
benim önerim ak-axa-alianz-başak-güneş-yapıkredi-anadolu gibi şirketler üzerinde tercih yapmaya dikkat edin.
sora ucuz etin yahnisi 10-15 tl kar ettim derken büyük sorunlar yaşamayın.
sevgilerimle,

asi_kaptan
19.October.2009, 23:51
benımkı tam gırgır olmustu dikkat etmemişim bende birgun ters yonden ilerlerken polise rastladım beni bekliyormus öle dedi :D :))) bana eşlik ederek işbankasında anadolu sigrorta bunyesınde yaptım 86 lira cıvarı bişey tuttu hehueeee

Comandante
20.October.2009, 12:08
arkadaşlar,
sigorta şirketlerinde tanıdık olması nedeni ile trafik poliçesini ucuza alamazsınız, acente komisyon oranı bellidir.60 tl lik bir poliçeyi 38 tl ye alamazsınız.
teminat içerikleri aynı olan poliçeler geçmiş süre artırımı cezası ve ayrıca sene içinde kusurlu oldukarı kaza adetlerine göre %20-%40 ve %60 lık hasar sürprimi ile artarak yenilenmektedir.
ancak sigorta şirketleri için fiyat belirleme yetkisi tanınmış dolayısı ile herkes her ticaret te olduğu gibi kar edebileceği oranları göz önünde tutarak fiyatları belirlemektedir.Tabi sigorta şirketlerinin farkı ödenen primin farkı hasar anında ortaya çıkacaktır.ucuza poliçe satın aldım derken sizin adınıza hasarınızı ödemekle yükümlü poliçenizin karşı araç yada şahıslara yaşataağı sorun ve gecikmelerden aynı oranda sorumlu olacaksınız.benim tavsiyem büyük firmaları tercih etmeniz yönünde olur.
tanıdık işi diye yaptırdığınız poliçenin ucuz çıkmasının nedeni poliçenizin yeni trafik poliçesi gibi kesilmesi ve bu nedenle ceza oranının göz önüne alınmaması olarak yorumlayabilirim tabi poliçeyi görmek yada tramerden bakmak gerekli kesin birşey söylemek için.ancak eğer böyle yapıldı ise bu eninde sonunda tespit edilecektir.ve hata düzeltilip karşınıza prim farkı olarak geri dönecektir.
benim önerim ak-axa-alianz-başak-güneş-yapıkredi-anadolu gibi şirketler üzerinde tercih yapmaya dikkat edin.
sora ucuz etin yahnisi 10-15 tl kar ettim derken büyük sorunlar yaşamayın.
sevgilerimle,

Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
Poliçenin içeriğini bilmiyorum fakat ben axa'da 38 tl ye yaptırdım sigortayı.Tanıdık olmasından kastım senin de dediğin gibi bunun alt bir limiti var ve firmalar çekebildiği kadar yukarı çekmeye çalışıyor fiyatları,bu şekilde hak ettiği değerden yaptırdığımı düşünüyorum diye söylemiştim.Fakat söylediğin gibi her poliçe aynı kapsamda olmayabiliyormuş ve daha sonraki süreçte de sen de sorumlu olarak bir sürü baş ağrısı yaşayabiliyormuşsun.