Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah korudu!!!

Uzay
29.October.2009, 22:09
Selam millet.

Bugün korteje giderken, hızım 60 civarında ve yokuş çıkarken arka tekerden POFFF diye bir ses geldi ve arka taraf çok hızlı bir şekilde bir sağa bir sola savrulmaya başladı :(

Arkamda ve karşıda araçlar vardı. Ne yapacağımı bilemedim. Devrilmek üzereydim. Fren yapmamam gerektiğini hissettim, gaza da basmak korkuttu. Zaten düştüm düşeceğim neredeyse. Gazı bıraktım ama devir düşünce motor öne doğru baskısını arttırır diye de korktum ve debriyaja basıp bağlantısını kestim. Ayaklarımı iki yana çıkartıp Fred Çakmaktaş freni yaptım ve motor bayağa bi ilerde durdu sonunda [smilie=greencolorz: Kaç sağ-sol yaptı hatırlamıyorum. Rodeo gibi...

Yokuş yukarı olduğum için, hızım 60 gibi olduğu için çok şanslıyım. Yokuşun bitiminde otoban başlıyordu ve oraya çıksaydım 90-100 yapacaktım normal olarak. İşte o zaman Şehit ve Gazilerimize destek olayım derken Niyazi olacaktım...

Motorun yanında yüzlerce metre onu iterek yürüdüm ve bir lastikçiye geldim. Adam hiç motosiklet lastiği tamir etmediği için birşey yapamadı. Ali Ustayı aradım, gelip motoru aldılar sağolsunlar ve beni üzmeyecek bir fiyat ile Duro lastik takıp herşeyi hallettiler. Çünkü benim arka lastik folloş olmuştu artık.

Sonuç olarak benim lastiğimin havasının inik olduğu ve o yüzden lastiğin yolda canttan ayrıldığını söylediler. Hem lastikçi, hem de Ali Usta. Ben normalde bu tip küçük kontrolleri yapardım ama bu sefer esgeçtik işte :(

Bana yardım eden herkesten, özellikle de Ali Usta'dan Allah razı olsun...

EdwardMorganBlake
29.October.2009, 22:18
Geçmiş olsun usta allah korumuş..
Kazasız belasız sürüşler.

BULL
29.October.2009, 22:55
uzay sen böyle hata yapmazdın Allah korumuş.
neyseki ucuz atlatmışsın... geçmiş olsun...
arkadaşlar herkes Ali ustanın telini cebine kaydetsin
yolda kaldığınız zaman size ondan başkası yardımcı olamaz 8)

HONEY
29.October.2009, 23:01
Uzaycım geçmiş olsun

herseyde bir hayır vardır sana yukardan mesaj gelmiş lastikler konusunda :)

lastikler çok önemli imkanın varsa ön lastiğide değiştir.

acil durmak istediğinde yükün büyük kısmını ön lastik çekiyor.

doğan
30.October.2009, 00:36
geçmiş olsun Uzay'cım aman dikkat. yola çıkmadan rutin kontrolleri yapmak lazım.

paflagonya
30.October.2009, 00:38
Geçmiş olsun.

Bende dönüşte acaip bir olay atlattım.
Mecidiyeköy Alisamiyen'in orada gidiyordum ve arkadan bir ambulans geliyordu. Yol vermek istedim. Ancak biraz ilerleyip yol vermem gerekiyordu. tam sola doğru yanaşacaktım ki motorun gaz almadığını farkettim. Ambulansın önündeki (a.q züppesi yardırmış geliyor) araç bana 20 cm kala durdu. Öldüm öldüm dirildim.

Ve anladım ki yedek bir gaz teli taşımak lazım.

kayar2
30.October.2009, 01:19
aman allah korumuş bunla kalsın dikkat et iyi bir tercübe yaşamışın

cenkerdemir
30.October.2009, 11:06
arkadaşlar çok geçmiş olsun allah korumuş.

Uzay
30.October.2009, 11:37
Hepinize teşekkür ederim.

Allah kimsenin başına vermesin.

Genelde yağa, suya falan bakarım, ön tekere de bakarım, bi tane vida var başıma bela olan, ona da hep bakarım. Çünkü bu saydıklarımın hepsi ile küçüklü büyüklü sorunlar yaşadım. Bundan sonra arka tekere de her seferinde bakacağım :D

Araba kullanırken de bazen 4 tekeri kontrol ederdim, bazen de sırf sol taraftakilere bakıp binerdim :)

Geçmiş olsun.

Bende dönüşte acaip bir olay atlattım.
Mecidiyeköy Alisamiyen'in orada gidiyordum ve arkadan bir ambulans geliyordu. Yol vermek istedim. Ancak biraz ilerleyip yol vermem gerekiyordu. tam sola doğru yanaşacaktım ki motorun gaz almadığını farkettim. Ambulansın önündeki (a.q züppesi yardırmış geliyor) araç bana 20 cm kala durdu. Öldüm öldüm dirildim.

Ve anladım ki yedek bir gaz teli taşımak lazım.

Sana da geçmiş olsun kardeşim

carvalho
30.October.2009, 11:53
Uzay, Bora ikinize de geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız.

Ben de dün yağışta arka lastiğin yeri eskisi gibi iyi tutmadığını gördüm. Acil değiştirmem gerekiyor.

yenikoylu_ua
30.October.2009, 12:08
Her ikinizede geçmiş olsun arkadaşlar Allah beterinden korusun

CELİL
30.October.2009, 13:03
Arkadaşlar Ikinizede çok Geçmiş Olsun Motorculuk Böyle Bir şey Işte Hiç Aklimiza Gelmeyen Bir Anda Sorunlarla Karşilaşiyoruz Neyseki Allah Korumuş Işallah Bir Daha Kimsenin Başina Gelmez :|

saltuque
30.October.2009, 13:47
ikinize de çok geçmiş olsun. uzay, senin problem çok uygun yerde ortaya çıkmış ama boranınki olabilecek en zor zamanlardan birinde çıkmış. ikinizi de allah korumuş...

Uzay
30.October.2009, 15:17
Biz zaten Bora ile haftasonu karşılaşmıştık. Böyle birşey olacağı belliydi :D

bozkurt
30.October.2009, 17:42
Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun.
Demek ki neymiş.''Bir musibet bin nasihatten.....''Allah beterinden korusun.Bundan alınacak dersleri ben kendim için aldım.Sağolun varolun.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.

aidikurt
30.October.2009, 17:53
uzay kardeşim valla cok gecmıs olsun allah kormus kardesım ucuz atlastmıssın ama sonucta bundan herkes kendıne ders cıkarmalı motorda en onemlı parca ve en ozen gosterılmesı gereken parca lastıktır.Bende regalı alınca hemen lastıklerı metzeller ıle degıstırmıstım.Lastıge verılen paraya sakın uzulmeyın.

Uzay
30.October.2009, 18:25
uzay kardeşim valla cok gecmıs olsun allah kormus kardesım ucuz atlastmıssın ama sonucta bundan herkes kendıne ders cıkarmalı motorda en onemlı parca ve en ozen gosterılmesı gereken parca lastıktır.Bende regalı alınca hemen lastıklerı metzeller ıle degıstırmıstım.Lastıge verılen paraya sakın uzulmeyın.

Adminim sen anladın herhalde benim başımın dertte olduğunu, açmadın telefonu :x

BULL
30.October.2009, 19:17
Ben de dün yağışta arka lastiğin yeri eskisi gibi iyi tutmadığını gördüm. Acil değiştirmem gerekiyor.
300-500 TL vereyimde git tekerini değiştir :p

carvalho
30.October.2009, 20:56
300-500 TL vereyimde git tekerini değiştir :p

alın verin carvalho'ya can verin[smilie=greencolorz:

madend
30.October.2009, 22:18
29 Ekim Hatırası

http://img141.imageshack.us/img141/6168/1004629j.jpg (http://img141.imageshack.us/i/1004629j.jpg/)

Uzay
30.October.2009, 23:02
29 Ekim Hatırası

http://img141.imageshack.us/img141/6168/1004629j.jpg (http://img141.imageshack.us/i/1004629j.jpg/)

Puhahahahahahhaha süpersin abi ne diyim :D:D:D:D:D:D:D:D

X__utku__X
30.October.2009, 23:32
İkinizede çok geçmiş olsun.Birdaha böyle talihsizlikler yaşamamanız dileğiyle.Hayırlı akşamlar.

BULL
31.October.2009, 00:32
29 Ekim Hatırası

yaaw Uzay jantta senin kafa kadar parlıyor gözümü aldı walla :p
azıcık çamura falan sürtseydin şunu :p

Uzay
31.October.2009, 09:41
yaaw Uzay jantta senin kafa kadar parlıyor gözümü aldı walla :p
azıcık çamura falan sürtseydin şunu :p

Beni o şekilde çamurlu göremezdin ki zaten. Ya böyle parlak olacaktı, ya da beni camide yıkanmış görecektin. O zaman kafa yine parlak olurdu :?:

Tayfun
31.October.2009, 16:14
Geçmiş olsun dostum gerçekten şanslıymışsın, yağışlı havada veya yokuş aşağı çok hızlı bir şekilde giderkende olabilirdi, allah korumuş gerçekten...

BULL
01.November.2009, 22:26
Beni o şekilde çamurlu göremezdin ki zaten. Ya böyle parlak olacaktı, ya da beni camide yıkanmış görecektin. O zaman kafa yine parlak olurdu :?:
Allah korusun be olm, ağzından yel alsın...
ben seni demedim jantı biraz çamurlasaydın dedim :p

Uzay
02.November.2009, 00:14
Allah korusun be olm, ağzından yel alsın...
ben seni demedim jantı biraz çamurlasaydın dedim :p

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een::mrgreen:

Comandante
03.November.2009, 02:23
çok geçmiş olsun.yağışlı havalarda çok daha dikkatli olmak gerekiyor,ucuz atlaşmışsın!

darkened
03.November.2009, 13:52
geçmiş olsun, valla okurken ilkbaşta bi tedirgin oldum bişey oldu die, Allah büyük iyiki sana bişey olmamış ucuza kurtulmuşsun, tekerlekler en önemli parçalardan biri nede olsa onların üzerinde seyahat ediyoruz. Neyse bununla geçmiş olsun tekrardan

Uzay
03.November.2009, 15:04
Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlarım. Allah bizi kazalardan, belalardan korusun...