Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yol yardımı tavsiyeleri

m_erensoy
24.November.2009, 03:11
herkese selamlar sevgiler,
ben motosikletimle uzun yolculuklar ve şehirdışında uzun süreli tatiller planlıyorum... en çok beni kaygılandıran ise yolculuklarda karşılaşabileceğim aksilikler, ki bu aksilikler gece vakti olmadık bir yerde beni sabahlatsın istemiyorum... lastik patlaması, arıza, kaza gibi bir durumda yardım alabileceğimiz tüm ülke çapında hizmet veren GÜVENİLİR bir yol yardımı firması varmı... böyle bir üyeliği olan veya konuda detaylı bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim...
şimdiden paylaşımlarınıza teşekkür ederim...
hepimize kazasız belasız sürüşler....

carvalho
24.November.2009, 11:14
Eğer uzun yola çıkacaksan kasko yaptırmanı tavsiye ederim. Yol yardımı da var, hem kafan rahat eder.
Ergo İsviçre'nin kasko teklifi daha insani bildiğim kadarıyla, sormakta fayda var.

HONEY
24.November.2009, 11:39
50-60 tl civarıydı sanırım MOTOASIST almıştım yaklaşık 1 sene önce Allaha şükür ihtiyacım olmadı.
Kartın üzerinde tarih olmadığı için bitmiş yada bitmek üzere olabilir yenilemek için aradım. Kartın üzerindeki numarayı aradım call center çıktı ordaki birinin daha doğrusu bu işin sahibi sanırım cep telini verdi aradım ceptelinden kişiyi Ad soyad telefon aldı geri dönüş yapıcak 2 aydır

MOTOASİST kurumsal bir grubun hizmeti deği kesinlikle AMATÖR birinin oluşturduğu sigorta hizmeti

Geri dönüş yapmadıkları için gerçekten ihtiyacım olduğunda beni sinir harbine çevirecekleri izlenimi oluşturduğu için tekrar aramadım ararlarsada bundan sonra yaptırmayı düşünmüyorum

İmkanınız varsa direk kasko yaptırın selçuk'un dediği gibi yol yardımıda oluyor

İhtiyacınız olmaması dileklerimle :)

Uzay
24.November.2009, 12:13
Bizim raptor'ın yıllık kasko bedeli nedir acep?

m_erensoy
24.November.2009, 22:30
motoasist konusunda benzer çekinceleri başkalarındanda duydum... sigorta şirketlerinede pek güvenmiyorum açıkçası... TOTAL club ın yol rardımı hem extra ücret almıyor, hemde benzin aldıkça içinde parapuan birikiyor... arabam için var, bir gün şehirlerarası yolda sorun yokken arayacağım, bakalım nekadar ilgilenecekler... eğer aklıma yatarsa, plakaya özel olduğundan birtanede motosiklet için alacağım... sonuçta kurumsallar en azından, benzinleride iyi 8) ...

m_erensoy
24.November.2009, 22:32
allah hiçbirimizi yollarda bırakmasın ... :)

Tayfun
24.November.2009, 22:37
Uzun yol yapacaksan tek yol yardımcısı var oda kendinsin 8)

Yanında olması gerekenler...
1- Yedek far ampulü
2- Yedek sinyal ampulü
3- Lastik tamir kiti
4- Yedek buji x 2
5- Yağ (2 Litre)
6- Sıvı conta
7- Yedek civata somun
8- Lokma ve anahtar takımı
9- Birkaç metre oto tesisat kablosu
10- Zincir yağı
11- Demir teli
12- Yağmurluk
13- El feneri
14- Sağlık karnesi
15- Motorun yedek anahtarı

vs.. daha birçok sayabilirim :)

Sayım mi 8)

m_erensoy
24.November.2009, 22:59
sayma sayma...:shock:
biryerde yerden göğe haklısın... zaten macera aramıyoran iki teker üstünde allahın dağında ne işin var, bin arabana paşa paşa git... motorla gidiyorsan ve yolda kalırsanda ne güzel; al sana macera .... 8)
şaka bir yana uzun yola hele yalnız çıkacaksan olmazsa olmazlar var tabi;
- seyahat öncesi güzel bir bakım
- iyi kötü motordan anlayan bir "rider"
- seni yolda bırakabilecek parçaların yedekleri (fazla da abartmadan)
v.s. v.s.
dediğin gibi listenin sonu yok....
ama güvenilir bir yol yardımı telefon numarasının cüzdanımda olduğunu bilmek seyahatimi kaygılanmadan ve endişesizce yapmamı sağlayacak, daha çok tad almama neden olacak diye düşünüyorum...

Tayfun
24.November.2009, 23:12
Psikolojik olarak seni rahatlatır ve cebince bir numaranın olması bencede mantıklı birşey. Fakat bazı yerler varki kalmaya gör inanıpta bir allahın kulu gelmeyecek yerler. Mesela gümüşhane erzincan arasındaki dağlık bölge, 4 motor olmamıza karşın erzincanın ışıklarını görünce oh çekmiştim, varsın gerisini sen düşün artık ;)

ol_gu87
25.November.2009, 13:52
arkadaşlar bu kadar tefarruatla afrikaya bile gitmiyorlar yolda kalırsanız 155 arar ordan bulundugunuz mevkiyi bildirir çekici istersiniz ama adamın dediği parayı kesın vermeyın 3 te ıkı oranında verın gece tarifesi uygulatmasın çoğunda kart bile geçiyor motorunuzun genel tum bakımını yaptırır yolda sıkıstırıpta kullanmaz motorunuzun gıdışatında kı değişiklikleri ve motorunuzun dilini okumayı biliyorsanız sadece kullanmıs olmak ıçın kullanmıyorsanız yolda bırakmaz koca sıtede uzun yolda bakımlı ve ıyı kullanılmıs motorla yolda kalan kaç kişi varki ben hiç kalmadım sahsen epinize iyi seyirler

m_erensoy
25.November.2009, 18:13
olgu, son noktayı sen koydun...8)
düşününce sana katılmamak mümkün değil...
kesinlikle haklısın...
sonuç olarak: motor asla yolda bırakmaz, bırakacak motorla da zaten yola çıkılmaz...
atasözü gibi oldu...:)