PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : rr sorunları masrafları

ol_gu87
25.November.2009, 14:06
arkadaşlar rr ım yok ama motorumuda sattım yenı bırseyler bakıyorum motorunuz aldıgınızdan beri ne masraf cıkardı kaç km oldu motor yaptırdıysanız kaç km de yaptırdınız hem motorlarla ılgılı oratalama bır bılgı olur alacak arkadaşlar diğer çinliler ile daha iyi ayırt edebilir yardımcı olabilirseniz sevinirim yazımı okuyan herkesin yazmasını ısterım sadece okumayın forumada bir kaç kelime olsa bır konu bile olsa yardımcı olun pek aktif olmayanlarda katılsın yazıya evet herkesın cevaplarını bekliyorum şimdiden yazanlarada yazmayanlarada teşekkür ediyorum

CELİL
25.November.2009, 17:09
merhaba benim şu an kullandığım (yeni aldığım )üçüncü regalim
1 .incisi 2005 model 3800 km de aldım7000 km de sattım yagı bujisi gibi genel bakım dışında radyatör den su kaçırdı tamir ettirdim başka bir masrafı olmadı
2. incisi 2006 model 18000 km de aldım genel bakım dışındaaldığımda fanın biri çalışmıyordu değiştirdimve kullanım hatasından 2.inci viteste 90 km ye çıkınca eksatirik milinin sektesi kaydı motoru açtırıp ayarlattım rulmandan başka bir parça değişmedi
3 . üncüsü 2008 model 3500 km klas model yeni aldım şimdilik sorunsuz
genel olarak regalin kronik arızaları fanları arıza yapabilir ( 2 adet olduğu için biri arıza yapsada digeri yolda bırakmaz )
radyatör saçı ince olduğundan genel tamir görmemişse kaçırabilir
ama kolay kolay yolda kalmaz ben ikici sıradaki motorla bu yaz gurup gezisinde 2 günde iki kişi olarak 650 km yol yaptım hiç bir sorun yaşamadım çin gurubu içinde en iyi motor regaldir benden bu kadar kolay gelsin :):):)

m_erensoy
25.November.2009, 18:29
motosikletim "regal raptor 350 cc. spyder"...
motosikletim 340 km. de henüz bir masraf yapmadım...
hiçbir sorun çıkarmadı, çıkaracak gibide durmuyor...
konuya pek katkım olmadı sanırım, kusura bakmayın artık...:)
herkese sorunsuz sürüşler dilerim...

bozkurt
25.November.2009, 22:44
2006 model 14500 km.de idi.2 Gün önce satmak durumunda kaldım.Sadece zincir ve arka balataları değiştirdim.3 kez bujileri ve 1 kez hava filtresini yeniledim.
Onun dışında benzin masrafım oldu.:)
En çok dikkar etmeniz gereken şey,jikle açıkken gaz vermeyin.Ya boğulur,yada bujiler ıslanıp elden çıkar.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.

BULL
26.November.2009, 00:42
2006 model 14500 km.de idi.2 Gün önce satmak durumunda kaldım.Sadece zincir ve arka balataları değiştirdim.3 kez bujileri ve 1 kez hava filtresini yeniledim.
Onun dışında benzin masrafım oldu.:)
En çok dikkar etmeniz gereken şey,jikle açıkken gaz vermeyin.Ya boğulur,yada bujiler ıslanıp elden çıkar.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.
way Ali abim sattınmı motoru?
hayırlı olsunda yenisini almak içindir inşallah 8)

bozkurt
26.November.2009, 11:00
Evet kardeşim,sattım.
Hayırlı bir iş için.Biraz nakit sıkıntısı vardıı.Onun için.Oğlum askere gidiyor.Bende onun motorunu(GSR 600) kullanacam.Motorsuz kalmıyacağız inşallah.Ya allah ya nasip.Soma dan çok değerli,motorun kıymetini bilen bir arkadaşa verdim.Hayırlı olur inşallah.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.

ol_gu87
30.November.2009, 02:04
pek yazan arkadaş olmamış ama yinede hepinize çok teşekkürler birazda olsa bilgi sahibi yaptı beni

BULL
30.November.2009, 21:43
Evet kardeşim,sattım.
Hayırlı bir iş için.Biraz nakit sıkıntısı vardıı.Onun için.Oğlum askere gidiyor.Bende onun motorunu(GSR 600) kullanacam.Motorsuz kalmıyacağız inşallah.Ya allah ya nasip.Soma dan çok değerli,motorun kıymetini bilen bir arkadaşa verdim.Hayırlı olur inşallah.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kalın.
hayırlısı olsun abi 8) GSR600 de yakışır sana :cheesy:

dtahir
17.February.2012, 17:42
Merhabalar,genel bakım hakkında birşeyler yazmak istedim.
Bildiğiniz gibi benim motor aldığımdan beri 80'i geçmiyor ve buji yağlıyordu.Nihayet dün Ali Usta'ya götürdüm ve bu ikisinden bir sürü problem çıktı.Kısaca yapılacak işlemleri saymak istiyorum.
1-Karbüratör sol silindire fazla benzin verdiğinden motor bujiyi yağlıyor.Karbüratör sıfırı ile değişecek.
2-Benden önceki sahibi motora scooter aküsü takmış ve akü demirini genişletmiş.Akü ve demiri değişecek
3-Akü tarafındaki plastik kapak değişecek.
4-Hava filitresi hortumu değişecek ve yeni hava filitresi takılacak.
5-Manifold değişecek.
6-Plaka aydınlatma ışığı yoktu yenisi takılacak.
7-subap ayarı ve telefonda adını anlayamadığım bir ayarı daha yapılacak.
8-Yağ değişecek.
9-Bir kaç müşür değişecek.
10-Elektrik tesisatı elden geçecek.
Bunlardan başka daha değişmesi gerekenler de olabilir,gerekirse Ali Usta arayacak ben de buraya yazacağım.Bu yapılanlar için işçilik dahil 670 TL talep etti 600 TL'ye anlaştık.Fiyat bana biraz fazla geldi ama inşallah bu paraya değer de keyifle binebilirim motora lakin aldığım günden beri hiçbir heves kalmadı sorunlar yüzünden.
Yarın akşam motoru gidip alacağım ve test edeceğim, son durumu sizlerle paylaşırım.
Kazasız, belasız günler geçirmeniz dileğiyle.

CELİL
17.February.2012, 18:08
merhaba tahir makinayı sana satan kişi sana söylemedi ama muhtemelen bu sebeplerden dolayı makinayı sana 1750 tl ye sattı bu masraflarla sana 2350 tlye gelicek işallah hiç bir sorunu olmayan tüm bakımları yapılmış bir makinan olacak toplam maliyete bakınca makina sana çok uyguna gelicek 8)
masrafların içinde en büyük parayı karbiratör tutuyor 300-350 tl gibi fiatı var geriside diğer değişecek parçaların ve işçiliğin rakamı işallah bakımdan sonra hiç sorunun kalmaz keyfini çıkarırsın 8)

halloween
18.February.2012, 01:10
fan müşürü 110 tl marş müşürü de o civarda manifoldların tekli olanlarının tanesi 25 TL ikisi 50 Tl çatal şeklinde olan ne kadar bilmiyorum.. ben geçtiğimiz hafta bunları değiştirmiştim..

mustafa
18.February.2012, 01:15
DD125 var bende... 2008 model 15000 de

Aldığımda 14500 idi

Debriyaj balatası değişti, Lastikler değişti yağ filan,
onun dışında canavar maaşallahnazar

ancak hava soğtmalı olduğundan yazın şişme ve yığılma yapıcakmı merak etdiyorum bakalım???

Tahir senin makine ne bu arada...

cpiler
18.February.2012, 01:30
Bende de 250e-9 var. 50bin de motor degisti su an 75bin de hicbisiyi yok masallah hala tikir tiki islio makine.bi gecenlerde mars kablosu problem cikardi erimis disindaki lastigi cikardim elektrik bandiyla dondum 4-5 tur canavar gibi oldu :)

dtahir
18.February.2012, 01:54
DD125 var bende... 2008 model 15000 de

Aldığımda 14500 idi

Debriyaj balatası değişti, Lastikler değişti yağ filan,
onun dışında canavar maaşallahnazar

ancak hava soğtmalı olduğundan yazın şişme ve yığılma yapıcakmı merak etdiyorum bakalım???

Tahir senin makine ne bu arada...

2007 e-9 8000 km'de.

dtahir
18.February.2012, 01:57
merhaba tahir makinayı sana satan kişi sana söylemedi ama muhtemelen bu sebeplerden dolayı makinayı sana 1750 tl ye sattı bu masraflarla sana 2350 tlye gelicek işallah hiç bir sorunu olmayan tüm bakımları yapılmış bir makinan olacak toplam maliyete bakınca makina sana çok uyguna gelicek 8)
masrafların içinde en büyük parayı karbiratör tutuyor 300-350 tl gibi fiatı var geriside diğer değişecek parçaların ve işçiliğin rakamı işallah bakımdan sonra hiç sorunun kalmaz keyfini çıkarırsın 8)

Abi iyi dileklerin için teşekkür ederim,inşallah yarından itibaren motora keyifle bine ve sizlerle birlikte sürmenin tadını yaşarım.Abi ayrıca senin selamınla geldiğimi söyledim Ali Usta'ya.Umarım yardımcı olmuştur fiyatta.Çok teşekkürler yardımların için.

dtahir
18.February.2012, 01:59
Bende de 250e-9 var. 50bin de motor degisti su an 75bin de hicbisiyi yok masallah hala tikir tiki islio makine.bi gecenlerde mars kablosu problem cikardi erimis disindaki lastigi cikardim elektrik bandiyla dondum 4-5 tur canavar gibi oldu :)

İnşallah daha uzun süre sıkıntısız binersin motora.Umarım bana da nasip olur o kilometrelere çıkmak.

tunaypsr
18.February.2012, 15:01
arkadaşlar motoru kaça değişiyor bi fiyat verebilirmisiniz kompile

CELİL
18.February.2012, 22:14
komple motoru yenilemek 600-800- tl civarı tutar diye düşünüyorum net fiatı ancak servis verebilir sayfanın üzerindeki regal servisi sponsorlarımıza tel açıp fiat alabilirsin kolay gelsin 8)

dtahir
19.February.2012, 14:45
Ve sonunda işler yoluna girmeye başladı.Dün akşam motoru Ali Usta'dan aldım ve buraya yazmadan biraz denemek istedim.Eskisine göre sesi bile değişti motorun.Öncelikle yapılan değişiklikleri yazmak istiyorum.
-1 karbüratör seti : 290 TL
-2 manifolt : 60 TL
-1 hava filitresi : 20 TL
-1 hava filitresi hortumu : 20TL
-sibob ayarı : 40TL
-1 plaka lambası : 30TL
-2 litre motor yağı : 40TL
-1 akü : 80TL
-1 akü demiri : 40 TL
-1 sağ kromaj kapak : 60TL
-Genel bakım işçilik : 50TL TOPLAM: 730 TL.

Sonuç olarak 600 TL'ye anlaştık.Öğrenci indirimi+Celil abi indirimi dedi.Cebimdeki son kuruşa kadar verdim umarım tekrar bir sorun çıkartmaz.Tüm bunlardan sonra 60 km kadar yol yaptım; her şeyden önce motorun sesi değişti,ilk aldığımda yokuş aşağı tek kişi 80 km'ye ancak çıkabilirken şimdi Merter-Cevizlibağ arası yokuşta iki kişi 85 km'ye çıktı.Hız konusunda Ali Usta'nın söylediğine göre benim gösterge bozukmuş ve az gösteriyormuş.Daha sonra geldiğinde benim göstergeyi takıp görürüz dedi. Tek sorun şu an debriyaj müşürünün çalışmaması, onu daha sonra değiştireceğiz.Şunu gördüm ki Ali Usta işini iyi yapan birisi.Teşekkürler Ali Usta.
Yardımlarından dolayı CELİL ağabey'e çok teşekkürler.İyi ki varsınız.

CELİL
19.February.2012, 15:05
tahir geçmiş olsun bayagı masraf ettin ama yapılanlara göre makul rakam makinan sezona hazır oldu zaten her sene sezona girereken yapılan standart bakım ( yağına suyuna bakmak 2 buji bir filitre ) bile 150 tl den aşagı tutmuyor sezonda bu masraflar gerekmiyecek kazasız belasız keyifle bin 8)